Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Édeset... gyorsan... röviden...

2012.05.25. 07:00 1kutya

A törpe ma este (05.22) 6-kor felsírt, hogy "Apaaa!!! Palacsintaaa!!!"

Mivel nem hagyom magam megvesztegetni - mint András a múltkor -, elkezdtem előkaparni az emlékeket a nemlétező szürkeállományom mélyéről:)

...és beugrott: a franciák sütnek valami lepényfélét palacsintatésztából, amit far (ejtsd: 'fár') néven neveznek!

Gyorsan megtúrtam a mélyfiókot és a hűtőt, össze is jött egy maradék zacsek liszt (35dkg), került hozzá cukker (20dkg), 5 tojás, 7dl házi, forralt tej. A lisztet és a cukrot egy tálba porcióztam, ráütöttem a tojásokat, majd kevergetés közben hozzáöntöttem a tejet. A művelet végén egy viszonylag sűrű palacsintatésztát kaptam, ezt 2 csomag vaníliás cukorral ízesítettem (az egyik csomag kiváltható egy rúd vanília kikapart belsejével, de ilyen növény most nem termett a fiókban:).

Egy közepes tepsit kivajaztam és 1,5-2cm vastagságban beleöntöttem a palacsintatésztát. Elméletileg most jönne a  rumba áztatott aszalt gyümölcs, vagy mazsola, de ez szintén nem volt fellelhető a telekhatárokon belül, ezért belekerült egy rúd fahéj kikapart belseje ( https://www.youtube.com/watch?v=9jK-NcRmVcw :)

A 180 fokra melegített sütőbe toltam a cuccot, kb. 30 percig sütöttem légkeverésen, majd úgy 2-3 percig színeztem a tetejét felső sütésen.

Mivel hiányoltam belőle a gyümölcsöt, ezért gyorsan 2 púpos evőkanál - Imre apó által már megénekelt - ribizlilekvárból, egy evőkanál cukorból és egy deci vízből öntetet/szirupot főztem hozzá.

És voilá:

002_1.JPG

No, ezt Anka úgy betermelte, hogy mire magamnak vágtam egy szeletet, már a hátam mögött állt, hogy: "Apa. Itt a tányérom, ne mosatlaníts!":-)

248 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr214532617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 08:26:31

Nagyon rendes gyereked van, Kutya! :D
de mit látok? hogy került hozzád a fehér tányérjaim egyike?? na, vissza gyorsan, de palacsintástól!!!! :D

Öreg Sam 2012.05.25. 08:32:33

Jó a dumája az ivadéknak! :))
Node akinek ilyen apája van... :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 08:41:38

@Öreg Sam: tudod, mondta, hogy ő a kiképző..:D

csak zárójelben megemlítem, hogy 50 fölötti posztnál tartunk és eddig még minden napra sikeredett valami!
Ügyes a főnök, az üzletvezető, meg a poszterek :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 08:43:13

Nemrég szereztem tudomást erről a palacsintaféléről, de úgy látom, érdemes lesz kipróbálni. Törpéd pedig biztosan értékelné legközelebb a rumba áztatott aszalt gyümölcsöt :).

Öreg Sam 2012.05.25. 08:45:36

@anica inkognitóban:
Ennek örömére kérek valami naagyon károsat,mert porzik a vesém!
A májam már egészen visszahuzódott,pedig már megfordult a fejemben,hogy leoperáltatom a jobb tüdőlebenyemet,hogy jobban férjen a májam :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 08:51:02

@Mitzi von Küche: :DDDDD csak a gyámügy ne olvassa! :DDD
@Öreg Sam: egy jó konyak??:)

Öreg Sam 2012.05.25. 09:01:28

@anica inkognitóban:
Rögtön kettőt,ha lehetne....
Mitzi most csóválja a fejét,valamelyik hátsó zápfogam odvában elvész az egyharmad,a maradék meg végig sem ér. :D

süllőcske 2012.05.25. 09:02:43

@Öreg Sam: Neked nem is káros az a kis valami. Van nálam egy kislapos, ha Anica engedélyezi, ezt anyám főzte!

süllőcske 2012.05.25. 09:07:33

@anica inkognitóban: @Mitzi von Küche: Leányok, ha palacsintát csináltok, kézenfekvő, hogy tenni kell bele bodzavirágszirmokat. És belé bodzalekvárt, ha van, ha nincs egye fene, bodzaszörppel kikevert túró, orda is megteszi.

Öreg Sam 2012.05.25. 09:13:16

@süllőcske:
No látod,a kislapos már megfelelő mértékegység :DD
Bááár,a 70-80-as években vettem én a piacon orosz zsebpalackot,az 0.5l-es volt:)))Nemhiába mondotta volt valaki(nálam mindenképpen okosabb)"a történelmet alkoholtól közepesen befolyásolt állapotban követték el" :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 09:15:19

@süllőcske: nem vagyok én a főnökötök! :D törzsvendégekkel elnézőbbek vagyunk egyébként is :)
már nézegetem az udvar végén a bodzát...:)
@Öreg Sam: nem olyan csaj Mitzie, hogy csak úgy csóválgassa a fejét ..:)

Öreg Sam 2012.05.25. 09:17:23

@anica inkognitóban:
Ingyen én sem csóválom! :DD
Bocs'Mitzie,nem tudtam kihagyni...

BariKarika 2012.05.25. 09:19:58

Napsugaras hatfajos joreggelt :( Kocsmarosne, valami izomlazitot kernek reggelire, nagy dozisban :(

mellesleg ezt a kajat mifelenk tejespitenek hivjak, van aki tejpitenek, a kemenceben sultnek nincs parja, de a sutos is marha finom :)

süllőcske 2012.05.25. 09:24:04

@Öreg Sam: Nem a perzsákra gondolsz? Dareiosz nemesi tanácsáról hírlett, hogy borosan hoztak döntéseket, másnap józanon felülvizsgálták. De ha józanon határoztak, a döntést bepiálva értelmezték újra.
Ebből is látszik, az Ókorban sok bölcsességet ismertek.

Hurri Kán 2012.05.25. 09:27:42

Huhh.. 'reggeltet... Reggeli KV mellé én is kérnék egy ilyet. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 09:29:21

@gyvy: valami baj van?? reggel jóreggelttel köszöntél?????:O:DDDD

smithgerda 2012.05.25. 09:33:00

Én erről írtam az epres posztomban, clafoutis. Csak ők általában gyümölcsöket sütnek bele. Ezt gyakran szoktam készíteni, mert szuperül lehet a diétás változatát :)

Öreg Sam 2012.05.25. 09:38:14

@BariKarika:
Lóbalzsam!!
Nem akarok hittériteni,nekem bevált :)

Hurri Kán 2012.05.25. 09:44:51

@anica inkognitóban:
Megzavart az első péntek a héten. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 09:46:45

@Öreg Sam: anyós is esküszik rá..a múltkor kérdezte, milyen krémet tegyen a piskótába, sógor mondta, hogy lóbalzsamot, ha már egyszer az mindenre jó.:D
@gyvy: akkor újra:D
www.youtube.com/watch?v=BFzgvmF73Hk

BariKarika 2012.05.25. 09:49:29

@anica inkognitóban: ebben a sorrendben, de kernem a konyakot egy palinkara cserelni :)

BariKarika 2012.05.25. 09:50:26

@Öreg Sam: mi??? az mi a fene??? melyik reszebol keszul a lonak??? :(

Öreg Sam 2012.05.25. 09:52:17

@anica inkognitóban:
Mindenre biztosan nem jó(pl.nemkivánt terhesség,fogfájás,stb.nem javallanám)de a "meleg" balzsamban kapszaicin van(nem is kevés)ami köztudottan izomlazitó hatásu.
Noch Einmal:nem akarok tériteni,nekem bevált a lumbágómra...

BariKarika 2012.05.25. 09:53:22

@smithgerda: hidd el nekem, ez tejespite! Minek kell cifrazni??? :))) a lisztet mivel helyettesited? ( bocsi nincs idom most visszakeresni :( )

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 09:54:11

@BariKarika: Barika, nem hinném, hogy lóból készül.. tudod, a madártej sem....
@Öreg Sam: mondom,maminak is, ő főleg ízületi gyulladásra használja..

medvedr 2012.05.25. 10:15:00

Ez nálunk palacsintapite néven fut, és pálinkával és cukorral összeforralt langyosra hűtött baracklekvár az öntet hozzá. A pite meg le vagyon öntve barackpálinkával és meggyújtva, így tálalódik. Ha ezt a tésztát megbolondítjuk vajjal az elején és valamilyen gyümölcsre öntjük akkor clafouti nevű francia édességet kapjuk, információim szerint.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 10:15:14

még csak 1/4 11, de már az összes helyi hülye felkeresett...

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.25. 10:16:02

Van ennek magyar változata is ám! Úgy hívják tejes pite és Kecskemét környékén honos. Attól lesz még különleges, hogy baracklekvár, esetleg fél barackbefőtt (sárga-kajszi) + egy kis barackpálinkával flambírozva.

Bodzával én is szemezek. Hogyan férek oda a fűrésszel, s hogyan kérem meg a fiaimat, hogy ássák ki. Mivel ez szopás.exe, után el kell vinnem Őket a kocsmába.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 10:18:02

@medvedr: nyam-nyam-nyam..:)
@hajdul: el akarod tökíteni a bodzát?? miért??

BariKarika 2012.05.25. 10:23:12

@medvedr: @hajdul: kecskemeten es kornyeken ez bizony kanal zsirral keszul, dietasan :) a tobbi stimmel, sutopor nincs benne, ha gyerekek is esznek belole akkor csak siman baracklekvarral esszuk, altalaban gulyas vagy bableves elozi meg, hagyomanyos ebedteszta :)
@anica inkognitóban: Nem? es csak most szolsz? :)))

Öreg Sam 2012.05.25. 10:23:47

@süllőcske:
Nem tudom,valami legujabb kori valaki mondta az idézett faromizmát.)
Summarum: nem véletlenül félek én a vegáktól,meg az absztinensektől!
Ld.Hitler,Szaddam,stb...
Számomra a legujabb kori történelem legjobb feje Sir Winston Leonard Spencer,aki a legendák szerint azt találta mondani:
Ifjukoromban elhatároztam,hogy ebéd előtt nem iszom..
A multkorában elhatároztam,hogy reggeli előtt nem iszom... :))
Közel a 90-hez ujságirók megkérdezték,mondaná el,mi a hosszu élet titka.Az Öreg 2 szóval elintézte a választ: "no sport"
Ő az én emberem! :DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 10:25:16

na, én dolgozom, mert fenékenhajítanak...:(

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.25. 10:39:09

@anica inkognitóban: Mert tetves, mert büdös, mert gyom. Lesz nála jobb növény.

BariKarika 2012.05.25. 10:40:14

@anica inkognitóban: ugyan mar! Pentek van ;)
@Öreg Sam: mi is akkor az a lobalzsam??? elegge fajok, szal valaki segitsen :(

Öreg Sam 2012.05.25. 10:53:48

@BariKarika:
Itten van előttem.
A dobozán:"bio pferdebalsam" a felirat,alatta kisebb betükkel:"chili gel"
500 ml,gyártója a Vital produkte GmbH-Kiel.
Patikák recept nélkül árulják sacc/kb 1000-1200 HUF-ért.
Én egy kis üzletben veszem,a legutóbbi dózis árcédulája 690HUF :)
Nagy ellensége vagyok a TV-s népbutitásoknak,onnan nem is venném.
Öcsém próbálgatta,sokáig győzködött,mire megvettem az első tégelyt.
Bevált.
Nomármost nehogy leköpködj,ha neked nem használ,egyéni bajokra testreszabott vajákolás kell! :DD

BariKarika 2012.05.25. 10:59:15

@Öreg Sam: ok, koszi, megnezem, hogy itt lehet e kapni...de miert lo???

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 11:04:53

@BariKarika: @Öreg Sam: mert állítólag versenylovak fájós ízületeinek kezelésére is használják.. de lehet, hogy ezért medvedokitól kapok a pofámba, úgyhogy hangsúlyozom: ÁLLÍTÓLAG !

Öreg Sam 2012.05.25. 11:07:08

@BariKarika:
Baaazmeg lányom!
Olyanokat kérdezel,amikre nem tudom a választ,pedig az én koromban tudnom kellene!
A dolog nyitja talán az lehet,hogy ezt a trutyit eredetileg a versenylovak csüdjének kenegetésére használták,hogy hajlékonyabbak legyenek.
Nemtudom,ha őszinte akarok lenni,akkor nem is akarom tudni :D
Lényeg a lényeg,nekem használ...

medvedr 2012.05.25. 11:11:52

@BariKarika: Ezt én Kecskeméten tanultam, Garaczi Jánostól.

Öreg Sam 2012.05.25. 11:13:18

@anica inkognitóban:
@BariKarika:
Ha majd ti is hajnali mervedésre ébredtek,(semmi pajzánság)ti is fogtok elérhető közelségben tartani egy büdögével :))
Valaki egyszer azt találta mondani:"ha az ember 50-en tul arra ébred,hogy nem fáj semmi,akkor tuti biztosan meghalt" :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 11:30:24

@Öreg Sam: a fájdalom nem korfüggő, Sam! Fiatalon is fájhat a derekad és idősebb korban a szíved..
@medvedr: Doki, használjátok ti ezt a kencét az állatgyógyászatban tényleg???

Öreg Sam 2012.05.25. 11:39:05

@anica inkognitóban:
Háát ja!
Szivesen cserélnék fiatal derékfájással,az aggkori szivfájást adnám cserébe:D
Tudod,valamelyik indiánfilm paródiában mondja za öreg törzsfőnök"tanuld meg fiam,jobb gazdagon élni egészségesen,mint szegényen betegen" :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 11:42:27

@Öreg Sam: a test könnyebben gyógyul szerintem..
a második résszel egyetértek..:D

smithgerda 2012.05.25. 12:07:41

@BariKarika: amúgy ja :) zabpehelyliszt, tk. tönkölyliszt, és persze 1.5-ös laktózmentes tej és folyékony édesítő. Reszelt citromhéj és vanília csodákat művel. Képzeld, tegnap este túróba kevertem az epres fehérjeport, és epret daraboltam bele, fenomenális volt!! Az volt a vacsim.

Hurri Kán 2012.05.25. 12:14:06

@Öreg Sam:
Ez a törzsfőnök nem volt egy buta ember. :)

smithgerda 2012.05.25. 12:41:50

@Babette_: annyi baj legyen :)
Sajnos még mindig él az emberekben az a beidegződés, hogy ami diétás, az csak rossz, íztelen lehet, az eredeti recept szerint készült dolog silány utánzata, pótléka. Ez van, én ettől még másképp látom ezt, és egytől-egyik mindazok, akik már megkóstolták a sütijeimet. Egy egész tepsi almás pitét hoztam be a minap (azok is ezekből a lisztekből készültek, édesítővel, sovány tejföllel, tejjel), délre már nem volt belőle. És csak azok ették, akikkel egy szobában ülök. (4 ember, köztük 2 hímnemű)

Daró 2012.05.25. 13:05:58

Tejespita, valóban. 14 évesen sütöttem Norbi barátommal, nem ízlett.
Lóbalzsam párja a tőgykenőcs, amit a tejtermelők boltjában árulnak, a boltos szerint soha senki nem vitte még tehénnek, mindenki a derekára keni. FIGYELEM! nevével ellentétesen plasztikai beavatkozás helyett nem javallott.
Smithgerda: én elhiszem hogy ti elhiszitek hogy a cukorpótlóknak nincs mellékíze, de ettől még van. Félre ne érts, pl a teljes kiőrlésű dolgokat, gyümölcsöt, zöldséget imádom, zabpelyhet eszem mert szeretem de az édesítő nekem nem jön be. Sőt, a zöldség és a gyümölcs a cukor és keményítőtartalma miatt updétnorbi szerint pl nem javallott... Inkább akkor kevesebb cukrot eszem. Momentán a kávéba egyet se, ha lehetne.

BariKarika 2012.05.25. 13:14:41

@smithgerda: koszi :) ja,a feherjepor eletmento tud lenni ;)

Benikuty 2012.05.25. 13:45:06

@smithgerda: nagyon éhesek lehettek;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 13:53:39

@Benikuty: Beni, Beni, házhoz fogsz menni a lóalkatrészért előbb-utóbb...:DDDD

smithgerda 2012.05.25. 13:55:23

@Daró: nem érdekel update norbi, nem aszerint étkezem. Cukorpótlók mellékíze van, amiben érződik, van amiben nem. De azt sem állítottam, hogy nem érződik. Azt viszont igen, h attól nekem még ugyanolyan finom.

BariKarika 2012.05.25. 14:00:28

@Babette_: @Daró: @smithgerda: be kell, hogy vedjem Gerdat most...borzaszto mennyisegu alapanyagot kiserleteztem mar el, pontosan emiatt, a hogyan lehet egeszseges verzioban elkesziteni a kedvenc sutiket, kajakat...( a csaszarmorzsat sehogy, az mindig sz@r dietasan :D) meglepo modon sok suti kivalo cukor nelkul, van ket kollegam, gyulolik az edesitot( komolyan, allitjak, hogy mar a szagat sem, meg egyebkent is, meg fuj light kola)na, eleg sokszor csinaltam cheesecaket, egy szem cukor nem volt benne, a kollegak ket pofara tomtek ( igen a fujolosok)...vajh miert??? :)
Ha edesitos valami akkor pl a citromhej elveszi az edesito izt, a kv-s sutiben sem erzed, dobj hozza egy kanal kakaoport etc...meseljek meg? :)

Öreg Sam 2012.05.25. 14:24:41

@smithgerda:
Nálad ez valami önsanyargatás(nagy vétked lehet)vagy egészségügyi okokból?

smithgerda 2012.05.25. 14:28:06

@BariKarika: ♥ ♥
én is mindig trükközöm, pl. citromhéjat minden sütibe teszek. És azt, amit az almáspitével tapasztaltam, már sok más süteménnyel egyébként.
Császármorzsát még nem próbáltam, de akkor nem is fogom :D

smithgerda 2012.05.25. 14:50:41

@Babette_: figyu, nekem igazából tökmindegy, te mire/mit gondolsz, de komolyan :)
@Benikuty: aham, mindig mindenki éhezik az irodában. Reggeli után pláne :D :D

BigBuffalo 2012.05.25. 15:03:19

Hogy a tönkölylisztben mi a jó, arra még nem sikerült rájönnöm.
A tönkölybúzát eredetileg olyan helyen termelték(alpok lábainál, északon) ahol más nem termett meg. Macerás, silány gabona.
Aztán lett belőle "ősi magyar" meg "bio" meg ilyesmi. Mint tudjuk, az a bio növény amit éjjel vegyszereznek...
Az ilyen "reformkaják" jelentős része divatmajomkodás, minden mögöttes tartalom nélkül.
Bár végülis felfoghatjuk egyfajta vallásnak is...hit kell hozzá, a józan ész addig is pihenhet...

BigBuffalo 2012.05.25. 15:03:48

@Benikuty:
Vannak egészen kis tepsik... :-)

süllőcske 2012.05.25. 15:04:23

Édes tészták nálunk ritkán készülnek, akkor is csínján a cukorral. Édesítőt soha nem használunk. Szeretjük, ha a gyümölcs teljesen képviseli az édes ízt. Például, a szilvásgombócban szilva van fahéjjal, de még a prézli sincs édesítve, így érvényesül legjobban a gyümölcs, porcukor nuku. De ettől még eredeti marad. Azt nem díjazom, ha egy etalon desszert meg van hamisítva, ha tudom róla, hogy nem használ az egészségnek, úgy ritkábbam esszük. Nálunk a zöldség, hal, gyümölcs van nagy előnyben a többivel szemben. A leghalasabb japán étrendnek megfelelő mennyiségű halat eszünk.

smithgerda 2012.05.25. 15:07:47

@BigBuffalo: na jól van, bevallom, egy db. szuffléformát használtam :D
És felesleges sértegetned divatmajomkodással meg a józan ész hiányával, mert már odaát a karajon is megmondtam neked, hogy nem érdekel. Ideát meg nem is divat mások sértegetése amúgy. Ha nem vetted volna észre. Ezzel menjél máshová, mert itt senki nem vevő erre.

smithgerda 2012.05.25. 15:17:31

@süllőcske: nem is annyira az egészségnek, mint a súlynak :)

Pinka-Panka 2012.05.25. 15:39:16

@smithgerda: én megértelek, sajnos én is eljutottam oda, hogy nem lehet mértéktelenül ennem, s amit lehet próbálok diétásabban - de azért mert nem érzem magam jól. ha túlmegyek bizonyos határokon.
Ezzel együtt én nagyon bírom, aki tud falni és inni ez alkat függő, így mi már nem vitatkozunk erről a hölgyekkel az üzletben:)
Van olyan aki 120 kg és jól érzi magát a bőrében nagyon, rajta, van aki meg nem:PP

Pinka-Panka 2012.05.25. 15:44:43

Komolyan mondom elcsodálkozom, ha férfi sütni tud. 'kutya kalap le és aranyos, hogy a gyermekedért tetted ezt szívvel, kiérezni a sorokból...
Ilyen pite félét már én is csináltam, nagyon finom és gyors valóban:)

BariKarika 2012.05.25. 15:52:02

az en esetemben amikor legeloszor felmerult a receptek 'modositasa' az erdekes modon nem a testsuly miatt volt...egyszeruen a hagyomanyos receptek nagy resze indokolatlanul sok cukrot tartalmaz ( erre e legjobb pelda a rakoczi turos, vagy a hagyomanyos csokitorta) a sok cukortol valahogy egyformak lesznek a sutik, arnyalatnyi izkulonbseggel...masodsorban igen, a testsuly, vannak szerencsesek ( pl kutya) akik annyit esznek amennyit akarnak megsem hiznak...( ettol meg nem biztos, hogy egeszsegesek, illetve ha jon egy ehinseg tuti az elsok kozott patkolnak el :D) na en nem ehetek annyit amennyit akarok, a szervezetem mindent raktaroz ( biztos csaladi orok, koncentracios tabort tulelni nem konnyu, 21 evesen 35kilosan hazakerulni szerintem kifejezetten nagy dolog, koszi nagyi :) ).
A divat megint mas dolog, tonkolybuza pl, nekem jobbizu a kenyere, azt szeretem, ha nagyon ritkan kenyeret eszem akkor kb tizen eve azt veszem le a polcrol, feher rizst soha nem szerettem, bezzeg a barnat...szerintem mindenki azt egye amit gondol, Gerda a narancsbor miatt kattog, speciel en arra guanozok, viszont tisztelem ot ezert, nem fikazom :)

BariKarika 2012.05.25. 15:54:21

@BigBuffalo: miert az jozan eszre vall amikor a kolyok kezebe nyomjak a kolat meg a chipset? Vagy megkenik neki a zsirosdeszkat? ( ami a mi idonkben meg elment, leven allandoan kint rohangaltunk az udvaron es nem a tv illetve a szamitogep elott punnyadtunk mint a mai gyerekek...)

BariKarika 2012.05.25. 15:56:34

@smithgerda: kv tortaba soha nem teszek citromhejat, a csokiba sem ( abba viszont jo a narancshej ;) ) a turotortarol nem mondod meg, hogy edesitos, a joghurttortamrol sem...jo alapanyagokat kell hasznalni, igazi vaniliat etc...:)

BariKarika 2012.05.25. 16:06:06

@Pinka-Panka: 120 kilosan lehet, hogy jol erzi magat a holgy a boreben, viszont nem sokaig, sajna a 120kilos emberek koran halnak...:S

Pinka-Panka 2012.05.25. 16:14:56

@Öreg Sam: én azt mondom, ettől nagyobb bajod sose legyen Sam:)))

spájdernecc 2012.05.25. 16:18:16

@Öreg Sam:
ugyan
csak egy kis betekintés az önmagára igényes hölgytársadalom kulisszatitkaiba :)
kézcsókolom és alásszolgálja!
rumt! / by Pepinke /

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 16:18:36

Aki a lóbalzsamot kereste: ma láttam a Metroban németet valami 490 Ft-ért(megnéztem, mert én sem ismertem). Viszont szép tengeri süllőket és friss garnélarákot kaptam.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 16:18:54

Aki a lóbalzsamot kereste: ma láttam a Metroban németet valami 490 Ft-ért(megnéztem, mert én sem ismertem). Viszont szép tengeri süllőket és friss garnélarákot kaptam.

spájdernecc 2012.05.25. 16:20:14

ismétlés a tudás anyja :)

smithgerda 2012.05.25. 16:20:32

@BariKarika: az a helyzet, hogy nekem is sokkal finomabb a tönkölyös, zabos kenyér, mint a fehér.
Egyébként a narancsbőrre visszatérve, régebben nekem is volt valamennyi, de amióta így táplálkozom, és nagyon sokat sportolok és sok vizet iszom, eltűnt.
És az éves orvosin mindig minden eredményem kifogástalan, szívesen összehasonlítanám a vérképemet egyes kommentelőkkel ;) Bírom, amikor az édesítőn rugóznak, hogy nem egészséges, kiváncsi vagyok, ezek az emberek egyéb dolgokkal mennyi mérget és egyéb rosszat visznek be a szervezetükbe. Én pl. nem iszom alkoholt csak ritkán és keveset, sőt vízen és kv-n és édesítetlen teán kívül semmit nem iszom, nem eszem zsírt, nem dohányzom, odafigyelek az E betűkre, naponta többször eszem fiss gyümölcsöt és legalább egyszer friss zöldséget, úgyhogy az a kis édesítő abszolút belefér.
Kv-s dolgokba én sem rakok citromhéjat, csokisat nem szoktam készíteni, max kérésre családnak, de abba cukor megy ;)
A te nagyid legalább hazajött, a legjobb barátom nagyszülei nem :(

Öreg Sam 2012.05.25. 16:24:18

@Mitzi von Küche:
A mocsok életbe bele!
A patikában 1100-1300,az én kisbótomban690 HUF,mégiscsak visszakéreszkedek a METROba.
Valamiért érvénytelen lett a kártyám,neten megigényeltem,de nem hisznek nekem,minden papirral ki kellene mennem hozzájuk.
Bekap! :D

smithgerda 2012.05.25. 16:24:44

@Pinka-Panka: nagyon fontos, hogy az ember jól érezze magát, legyen bármilyen a súlya, és ha úgy nem jó, akkor viszont legyen képes változtatni. De a 120 valóban nem egészséges :(

smithgerda 2012.05.25. 16:25:53

@Öreg Sam: dehogyis van, mindent megoldunk magunknak :)

Pinka-Panka 2012.05.25. 16:27:01

@smithgerda: igen én is ezt mondom, de az ismerősöm tök jól van ebben a 120-as bőrében...
eszik, iszik, vidám, kacag...
Én csodálom, mert szerintem is nagyon egészségtelen élet az...

BariKarika 2012.05.25. 16:37:36

@smithgerda: jaja, szerintem is azt csinal mindenki amit akar, en egyszer tettem megjegyzest az allandoan a sulyan rinyalo kolleganonek egy ebedadagjara ( finoman szolva is emberes volt)de csak azert, mert non-stop azt hallgattuk, hogy jajj o mennyire sokat hizott...na akkor beszoltam, viszont azota fogyasnak indult a csaj :)))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 16:39:40

seretem az egészségtelen, gusztustalan, erkölcstelen dolgokat :DDDD
nem baszlatom Gerdát, hadd egye a tönkölybúzát, és tisztelem azért, mert ilyen egészségesen bír étkezni, de nem irigylem érte. nekem a kenyér az fehér, a szalonnaevés vagy egy Rigó Jancsi pedig nem okoz lelkiismereti problémát :)

most pedig mindenki vigyen be egy jó nagy adag szénhidrátot a szervezetébe szabadon választott alkoholfajta képében, elvégre ez egy kocsma! :))))
(hű, de kialudtam magam!! :D)

Öreg Sam 2012.05.25. 16:41:24

@smithgerda:
Vérkép,meg narancsbőr,meg testtömegindex???
Haggyál máá...
Én az elkövetkezendő napokban leszek 64,ebből igaz nem ittam alkoholt csak 28 évesen először,viszont bagzottam 15 éves korom óta.
Egész életemben ettem,amit találtam,nálam a kaja sokadrangu.Ha elhiszed,ha nem,jól éreztem/érzem magam a saját redves/narancsos bőrömben :)
Ti "tudatosak" a saját mániátokba,meg az állandó erőlködésbe fogtok belehalni.
Summarum:élni lehet,meghalni muszáj.
Most akkor ki járt jobban?
Én,aki lazán vettem az egész cécót,vagy te,aki egy merő frászban vagy örökké ??
JA örökbecsüje:"Éltem,s ebbe más is belehalt már"
Ments isten,hogy meg akarnálak sérteni,netán vitatkozni,csak gondolj bele(komolyan) a kettőnk életfilozófiájába :))

Öreg Sam 2012.05.25. 16:48:57

@Öreg Sam:
Bocsáss meg, az idézet pontosan(nagyokat csak ugy szabad)
"éltem és ebbe más is belehalt már"
Biztosan a sok cukormntes Cola miatt van,de néha szalajt az agyam :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 16:51:49

@Öreg Sam: attól nem lehet, mert az enyém is, pedig cukrosat iszom..:DD

smithgerda 2012.05.25. 16:52:38

@Öreg Sam: ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy nem erőlködök, és nem vagyok frászban soha. Nem tudom, honnan jött ez neked, ilyesmit soha nem írtam, személyesen pedig nem ismersz. Mindenesetre, a kolléganőim egyöntetű véleménye szerint én vagyok a legkiegyensúlyozottabb közülünk. Mint korábban írtam neked, ez egy életmód. Ugyanolyan boldog vagyok, mint te a te életmódoddal, az életet élvezem, és egészséges vagyok. Úgyhogy nincsen mibe belegondolnom.
Testtömegindexet nem említettem, vérképet mindenkinek kellene minden évben csináltatnia, hiszen révén súlyos betegségek időben kiderülhetnek, pl. rák, cukorbetegség, pajzsmirigy. Narancsbőr férfiaknak irreleváns, ez olyan, mintha én azzal dicsekednék, hogy nem törődöm az arcom borotválásával.

smithgerda 2012.05.25. 16:55:47

@anica inkognitóban: majd este dobok egy cidert, most még edzés előtt vagyok :)
A szalonnát nem szeretem, de a Rigó Jancsit igen, és képzeld, az egyik fitnesses ebédkiszállítónál, ahonnan rendelni szoktam az ebédemet, van diétás változat, nagyon finom!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 16:58:37

@smithgerda: @Pinka-Panka: francba, el kell hozzá mosogatnom, mert nincs tiszta pohár! :)

süllőcske 2012.05.25. 17:00:36

@anica inkognitóban: Milyen jó, hogy jöttél.
Gerda vonalát én sem szeretném bántani, bár merőben más szellemiséget igyekszem építgetni.
Hanem tegnap, mikor PO kérdezte a birkafeszt időpontját, felhívtam makai kollégámat, aki szokott menni. Jenő hangja furán visszhangzott a telóban, kérdem tőle, de nagy műteremben vagy, koma, érzem, ahogy a bronzokról verődnek a hangok. Neked nincs ilyen nagy műhelyed. És bakker, eltaláltam. Tudod-e hol volt? Pispekladányban, és régi osztálytársa állott mellette, aki bemondta a kért időpontot. Na, ki volt ő? Egyet szabad találnod.

smithgerda 2012.05.25. 17:00:40

@BariKarika: na igen, az ilyeneket nem bírom én sem. Nekem is van egy ilyen kolléganőm, de még nem mertem neki szólni, mert amúgy egy tündér, és imádom.

smithgerda 2012.05.25. 17:01:42

@anica inkognitóban: ohh, cidert csakis üvegből iszom!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 17:03:49

@süllőcske: Lajos..:D
@smithgerda: na, legalább a mosogatnivaló nem gyarapodik! :)

Pinka-Panka 2012.05.25. 17:05:32

@anica inkognitóban: segítek mosogatni - bár ma egy halom várt mire a munkából hazatértem - felszökkent a látványtól a pumpám:)

smithgerda 2012.05.25. 17:06:23

@anica inkognitóban: nincsen mosogatógép?? sürgősen szerezzetek be egyet :)
Na viszonlátás mindenkinek, leléptem, este visszanézek, Anica hűts be légyszi 1-2 üveg Strongbow-t, köszi ;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 17:06:42

@Pinka-Panka: na, akkor üljél le szépen és inkább mesélj valami vicceset, azzal többet fogsz segíteni, hogy jól szórakozom közben! :D

Pinka-Panka 2012.05.25. 17:08:28

@anica inkognitóban: nem merem elmondani:))
mert ma is gáz volt a konyhában...ilyen nagyszerű férfiak között nem merek nyilatkozni, hogy ma ebédre a krumplifőzeléket a kutya ette meg:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 17:11:54

@Pinka-Panka: vagyunk ezzel így néha..:D ne parázz, ők sem tökéletesek, ezért nekünk sem kell annak lennünk :))
@süllőcske: a feleségével voltunk 3 éve Lengyelországban, ő volt a tolmácsunk, jófej csaj :)

Pinka-Panka 2012.05.25. 17:14:23

@anica inkognitóban: nem parázok, de mostanság kétszer előfordul balszerencse a konyhában, ez már ciki:) Itt meg remekelnek az urak:)
Mentségre legyen szólva, a gyerekem sózta el, aki ugye simán szerelmes - így nincs gond akkora:)
Csak én meg főzhettem a másik adagot:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 17:18:01

@Pinka-Panka: remekelnek, remekelnek, de nem ezért szeretjük őket, ezért tiszteletet kapnak.
akkor nem is te baltáztad el! gumibőrű kacsát sütöttél-e már?? :D ha nem, akkor még egy szót sem szólhatsz! :DDDDD
(én meg írtam neked olyan hosszú emilt, győzd olvasni...:)) )

fiúk, egy kicsit mentegetőzzetek már, vagy valami, mert Panka előbb-utóbb komplexusos lesz! :)

Pinka-Panka 2012.05.25. 17:19:23

@anica inkognitóban: dehogy leszek, bátrab bevallom, hogy mit kamattyolok el:)
Jajj válaszolok is, nagyon köszi:)

Öreg Sam 2012.05.25. 17:19:30

@Pinka-Panka:
Olyan kutyát,aki megeszi a krumplifőzeléket(broáá)
soha nem tartanék! :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 17:21:27

@Öreg Sam: a miénk is megeszik mindent. a banánt nem, de ezenkívül ami csak él és mozog, illetve ha már nem mozog, akkor nem zöld..:))

süllőcske 2012.05.25. 17:28:31

@Öreg Sam: Van másik kislaposom is, tartalék, de ha már szülinapod lösz..

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 17:32:23

na, most akadtam ki: olvasom, ahogy két, nagyon menő bloggermaca helyesel arra a cikkre, ami arról szól, hogy a gyerekek kitiltása az esküvőről milyen fantasztikusan működik máshol és Mo-on is milyen jó lenne..elmennek a sunyiba, főleg mert szerintem meg a kutyát kéne kitiltani a konyhából, de legalább annyi eszük lenne, hogy ne látszana az ételfotókon! na, én meg erre mondom ma, hogy grrrrrrr.....:S

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 17:32:53

@anica inkognitóban: nem a mi kutyánkat, hanem a négylábút.. ez itt csak hadd süssön-főzzön..:D

süllőcske 2012.05.25. 17:40:35

@anica inkognitóban: A műsonkateszt videon a kutyus ugrál a kóstolókra. Van egy csávó aki tenyérbe köpi a tesztelt falatot, majd ellép a kamerába beszélő"illető" mögött, s veti a konyhaszekrénybe az anyagot.

Öreg Sam 2012.05.25. 17:41:34

@anica inkognitóban:
Nekem is volt zöldség/gyümölcs evő kutyám,-nomen est omen-Pancser volt a neve:))
Hanem az elődje!
Bocskornak hivtam,labrador turmix volt,talált kutyi a tanyavilágban.
Ütős állat volt,egyszer még egy őzet is befogott.
Őt aztán nem lehetett lekenyerezni krumplival,meg főzelékkel,meg palacsintával!Igazi ragadozó volt!!
Nem sok temetésen sirtam,de mikor a kezeim között meghalt,hullott a könnyem,mint a zápor,meglett férfiember létemre...
@süllőcske:
Köszi,kedves vagy,de laposom van-már ha érted,mire gondolok..:D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.25. 17:46:21

@süllőcske: túl sokat csavartál ezen a történeten... most akkor a régi osztálytársa volt bronzból? :-O

Ne haragudjatok, általában elég sok témához hozzá tudok szólni, de ez nálam nem kényszeres dolog. Itt, a far-pite-klafuti témájában nincs lövésem, nézek, mint apáca a kuplerájba'.
Odamegyek a zenegéphe, bedobok egy bélást, aztán visszaülök a helyemre - Gerda és Barika közé, hogy közben lássam Anicát - és várom, mi lesz.
youtu.be/mXQCZ5i7U8Q

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 17:50:02

@süllőcske: tudjátok, hogy nem szoktam szövegelni rájuk,főleg mert Hajnit kedvelem is, de ez most nálam kiverte a biztosítékot.. mondjuk, nem a táfelen, hanem fb-n, de akkor is...
@Öreg Sam: én mindet megsirattam..megértelek..

süllőcske 2012.05.25. 17:50:14

@PO: Az a csucsu, hogy pont Lajosomról volt itt szó.
Kivetítettük.

süllőcske 2012.05.25. 17:52:36

@PO: Van neki bronz önarcmása is.

Öreg Sam 2012.05.25. 17:56:16

@PO:
B+
Egy bélásért manapság már nemhogy katicát,de lapost sem kapsz :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.25. 18:00:14

@süllőcske: ááááááááááááááááááááááááá!!! Vágom 8)

@anica inkognitóban: dobjál már lsz, linket (ne itt), hadd akadjak mán ki én is! :DD

Öreg Sam 2012.05.25. 18:01:03

@anica inkognitóban:
Most akkor meséld el hülebiztosan,hogyan törölhetném magam a fácséról???
3 régi barátnőm megjelölt,de én nem akarom!!!
Nem találok opciót,hogyan felejtsenek el Zukkerbergerék(vagyhogy hivják)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.25. 18:02:22

@Öreg Sam: egy szemmel több kavintont reggelizzél, merthogy. A kocsma alapkő letétele után két nappal megegyeztünk, h itt a zenegép bélással működik.
Ugye, te nem 1 Eurósokkal etetted??? :DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 18:04:53

@PO: jóóó zene :))
dobtam..:)
@Öreg Sam: nem tudom, de tarts ki két hetet, addig ne jelöld be őket és 9-én beállítom neked, hogy többet ne találjanak meg :))

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.25. 18:07:34

@anica inkognitóban: hínnnnnye! Ezt a beállítást én is megnézem! :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 18:11:18

@PO: fiúk, kérdezzetek nyugodtan, bár mezei felhasználó vagyok, az ilyen html-féléket nem értem, de megtalálom a közösségi oldalakon, amit keresek :)

Öreg Sam 2012.05.25. 18:11:35

@PO:
Igencsk igazad lehet,(mármint hiányoztam)de én ide fiatalodni jövök.
A"bélásra"már csak a magamfajta lankadt vén pöcsök emlékeznek.Komoly tétel volt az egy havi zsoldban :DD

süllőcske 2012.05.25. 18:12:21

@PO: Majd később meghallgatom, most megy egy jó zenesor.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 18:27:03

@Babette_: kösz, ezt nem keresgéltem :)
(de így mi sem fogjuk megtalálni @Öreg Sam: -et, akit -nem tudom, figyeltek-e - üldöznek a nők...:DDD )

Öreg Sam 2012.05.25. 18:35:49

@Babette_:
Mindkét kezedet könyékig csókolom!
Már töröltem is magam,de aszondja,hogy ez egy 12 napos folyamat.Döggöljenek meg!!!
@anica inkognitóban:
Kedvesem,pont ez az,ami nem nyilvános :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 18:37:07

@Öreg Sam: :DDDD nem tudtok ti semminek sem örülni..:P:DDDD

petrezselymes újkrumpli lesz a vacsi! ahogy anyám mondja: csórók vagyunk, de jól élünk :)))

Pinka-Panka 2012.05.25. 18:46:31

@anica inkognitóban: na, ja én is kipróbáltam magam, gyorsan dobtam egy káposztás cvekedlit:)
Te hogy csinálod az újkrumplit?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 18:54:26

@Pinka-Panka: karikára vágva zsíron,petrezselyemmel, sózva-borozva megfuttatom, utána saját levében, fedő alatt megpárolom.. a petrezselyemzöld egy részét külön megdinsztolom és a zsírral együtt a végén ráöntöm, összekeverem óvatosan :)

anyósom pl, főzi, csak utána kapja meg a zsiradékot, petrezselymet, de az nekem nem oké....

és az a legjobb, ami kicsit lesül! :)))
no, go konyha!

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.25. 18:55:01

@Öreg Sam: úgy 12 napos, hogy most 12 napig meg se próbálj belépni.

Öreg Sam 2012.05.25. 18:55:11

@anica inkognitóban:
Kétfajta hülye létezik:
Az egyik a pénzével,másik a farkával dicsekszik:D
Én nem akarok semmilyen kategóriába tartozni :DDD

Benikuty 2012.05.25. 18:55:12

@smithgerda: na, láttam én a kilenc és 1/2 hétben, mit reggeliznek ezek a fiatal yuppie-k. Aztán meg beszabadulnak a mézesbödönnek hitt izébe:D

Benikuty 2012.05.25. 18:58:32

@Pinka-Panka: négy óránként mértékkel bármit lehet, és nem igaz, hogy a zsír hízlal, a tejzsír meg végképp nem, szóval van ebben jó adag...,na hagyom.

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:06:23

@Benikuty: tudom mire gondolsz:) hiúság, sznobság...
komolyan én leírtam, hogy én pl rosszul vagyok ha sokat eszem és főleg zsírosat, ami nem jelenti azt, hogy ne ennék meg egy zsíros kenyeret, vagy kolbászt és szalonnát - csak sokat nem tudok...
Kényes a gyomrom és jobban esik a könnyebb, emésztetőbb étel:)
De én nagyon tudok duhajkodni is, csak ráfaragok aztán...

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:07:50

@anica inkognitóban: én tepsiben szoktam, már szeretnék csinálni, itt az ideje..
csak kovászossal a legjobb:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:08:19

@Pinka-Panka: fele adagot megcserélhetnénk..:D a káposztás cvekedli is gyöhet :)
@Benikuty: :DDDD
@Öreg Sam: nem is fogsz, jófej vagy :))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:09:32

@Pinka-Panka: tepsiben?? felénk úgy nem szokták... van valami titka??:)

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:09:53

@anica inkognitóban: küldöm:) még olyan szép káposztát kaptam a régiből, már csináltam is...

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:10:42

@anica inkognitóban: semmi se, csak én bedobom aztán annyi neki:)

Benikuty 2012.05.25. 19:12:55

@Pinka-Panka: egyszerre én is keveset, de mindent lehet, és nem szabad belenassolni a négy órába.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:14:11

@anica inkognitóban: Ez a módszer nekem teljesen ismeretlen, én is úgy csinálom, mint anyósod, csak vajban forgatom át. Újabban szívesebben készítem kaporral - halhoz főleg jól passzol.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:15:32

@Pinka-Panka: Kicsit részleteznéd ezt a sütőbe dobást (zsiradék, lefedés, stb.)?

Benikuty 2012.05.25. 19:18:33

@anica inkognitóban: ejnye:) közepes kockára, zsírra rá, fedő kicsit, aztán sütni, dobva keverni, tűzről le, rá a petrezselyem, dobva keverni. Próbáld ki, csodálkozni fogsz, mint a tarka...:)

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:22:08

@Mitzi von Küche: na, én karikára vágom, a tepsiben (teflon) zsiradékot teszek és a kruplit besózom, vafgy van egy fűszer krumplira azt is rászórom...
Betszem a sütőben egy kicsit fólia van rajta, míg megereszkedik és onnantól csak sütöm, a végén szórom rá a petrezselymet.
És fontos, hogy rázogatni szoktam...

Ha már nagyobb krumpli lesz később, azt megfuttatom 3 percre SÓ NÉLKÜL - ez fontos forró vízben, lecsöpögtetem nagyon és a zsiradékkal kikent tepsiben sütöm pirosra a végén sózom és zöldelem...

Egy hotelben dolgozó fiútól (szakács)- van a recept...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:23:51

@Mitzi von Küche: anyu mindig így csinálta,ezért én is... igaz, az alját mindig odasütjük, mert a dinsztolás közben már elkezd kicsit kapni, de utána a saját levében párolódik meg.mindjárt meg is mutatom.. szétsül, de finom! :)

itt dinsztolódik zsíron:
kepfeltoltes.hu/120525/P1090411_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

és kész (bár a vaku miatt világosabb mint élőben)
kepfeltoltes.hu/120525/P1090413_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:26:24

@Benikuty: @Pinka-Panka: oké, kipróbálom :) a miénk attól a miénk, hogy mi bizony kavarjuk, még ha csontja törik is :)) de a tiétek biztos gusztusosabban néz ki..:D

Benikuty 2012.05.25. 19:28:44

@Pinka-Panka: a végén sózást kihagytam. Így igaz:)

Benikuty 2012.05.25. 19:32:10

@anica inkognitóban: ezek már nüanszok, ha akarod, kipróbálod. A só meg tényleg a végén a nem kívánatos dehidrálása miatt.

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:32:42

@anica inkognitóban: összetörik ez is csak kényelmesebb:) és a sült krumpli helyett jobb, mert nincs annyi zsír rajta, vagyis nem szippant be annyit...
Ettől függetlenül szoktam én ezt sült krumpli módon is serpenyőben sütni --az is finom, csak összeesik nagyon még:(

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:33:15

@Benikuty: ott a pont, holnap lesz kedves uram?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:33:47

@Pinka-Panka: össze, a fene egye meg.. a banán olcsóbb, csak abból nem olyan jó a petrzselymeskrumpli:D
@Benikuty: ki fogom, a következő adagnál.:)

Öreg Sam 2012.05.25. 19:34:28

@anica inkognitóban:
Kurva jól néz ki,de hol van a húúús???

Benikuty 2012.05.25. 19:35:52

@anica inkognitóban: 170-ért vettem ma, igaz apró, de semmi jelentősége. Banán 390, azt nem hoztam:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:36:09

@Öreg Sam: András és Nándi kétfogásosat ebédelt (étterem menüje, ill. suli), én meg ma nem eszem húst, úgyhogy vacsira ez elég így.:) ha ebédre lenne, akkor lenne mellette húúús meg paradicsom-, vagy uborkasaláta:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:36:58

@Benikuty: nálunk drágább..de hármónknak 1 kiló, mire megfő...

tényleg: tojásos krumplit szoktatok??

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:38:53

@Pinka-Panka: Köszi a részletezést, pünkösdhétfőn lesz kipróbálva a módszer.
@anica inkognitóban: nagyon guszta ez is, de félek, hogy nekem túl zsíros lenne.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:39:48

@Mitzi von Küche: hát, valóban nem kalóriaszegény..:)zsiradék nélkül nagyon leragadna..

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 19:40:58

@Benikuty: Én csak 300-ért kaptam (és direkt az aprót válogattam). Banánt nem vettem én sem, de egy ananászt igen - tudod, zsírégető!

Öreg Sam 2012.05.25. 19:42:36

@anica inkognitóban: Miért nem eszel????
A vacsora fontos! :DD
Anyósom mondotta volt régen:aludjatok a kajára,ugy ragad! :DD

Benikuty 2012.05.25. 19:43:40

@anica inkognitóban: szoktunk ám. Petrezselymes, összerázva kevés apróra vágott fokhagymával, snidlinggel turbózott felvert tojás rá, tejfölös ecetes salátával:))

Benikuty 2012.05.25. 19:46:45

@Mitzi von Küche: ez az ár nem túl jó, érthetetlen a vidéki városok piaca (az egrin szoktam kiakadni, ha otthon járok)

Benikuty 2012.05.25. 19:48:23

@Pinka-Panka: Magának éjjel-nappal. Ha most szól, tíz perc múlva a piacon vagyok;)

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:49:24

@Mitzi von Küche: nagyon szívesen:9 linkelek egy ilyet, mert ez is hasonló:...

GASZTRO
Tepsiben sült petrezselymes újkrumpli

Lila Füge

2009. június 2., kedd 10:41

|

újkrumpli/vega/köret Kezdjük a legegyszerűbbel. A petrezselymes krumpli és a tepsis krumpli találkozik ebben a szuperszimpla, ámde egyszerűségében nagyszerű receptben.
Hozzávalók 4 személy részére
• 1 kg újkrumpli
• 1 nagy csokor petrezselyem
• 3 ek olaj
• 1 tk finomítatlan tengeri só

A krumplit tisztítsd meg a héjától – elég, ha folyó víz alatt alaposan megdörzsölöd –, és vágd karikákra. Egy tepsi aljára önts 1 ek olajat, dobáld rá a krumplikarikákat, hintsd meg sóval, és locsold rá a maradék 2 ek olajat.

Told 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig, 2-3 alkalommal keverd át egy nagy fakanállal. Akkor jó, ha aranybarnák a krumpliszeletek, és néhány egészen ropogósra sült.

Vedd ki a sütőből, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és ha kell, még egy kis s

Pinka-Panka 2012.05.25. 19:50:47

@Benikuty: de kedves:) holnap megyek:)

Öreg Sam 2012.05.25. 19:52:05

@Benikuty:
Node melyik piacon Bolhás???
Legyél 10 perc mulva a debreceni piacon!!
Ottan majd rádmorgok! :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:00:57

@Öreg Sam: eszem, csak ma húst nem.. :) majd meglátod, hogy ha egy hónapig nem ennék is alig látszana rajtam, nyugi, nem vagyok olyan oldalról mint egy plazmatévé...:DDDD
@Benikuty: igen! fejes salátával! ahhoz meg az dukál :))
@Mitzi von Küche: ugye, hogy felénk drága? :(
@Pinka-Panka: reméljük, Beni még elolvasta, mert ha már elindult az előbbi felajánlása nyomán, kicsit várnia kell rád..:DDD

Pinka-Panka 2012.05.25. 20:03:57

@anica inkognitóban: :DDD
jól mondta mindössze 10 percre lakunk egymástól, gyalog mesztiláb is:)

Hurri Kán 2012.05.25. 20:07:51

No kérem... de megeredtek mindenkinek az ujjai. :)

Pinka-Panka 2012.05.25. 20:08:22

@anica inkognitóban: a főnökei szabadságon vannak??:)

Daró 2012.05.25. 20:08:46

@Mitzi von Küche: A két étel különböző. Nekem a főzött volt újdonság, de nem rossz. A sütöttre meg esetleg rá lehet ütni 4 kevert tojást, mikor megsült, aztán lezárni, összekeverni, tojás a krumplitól kellőképp szilárdul, olyan krémesre... aztán lesz csak erő meg izom mindenhez!

Benikuty 2012.05.25. 20:11:13

@Pinka-Panka: nekem két főnököm van. Az egyik a feleségem:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:11:26

@Benikuty: :DDD (és megállom, hogy ne szóljak be valami pikírtet :P:DD )
@Pinka-Panka: Andrásst nem tudom, Kutya Sopronban..
ja, úgy könnyű..:P:DDDDD
@gyvy: isznak...:DD
látjátok, @Daró: a földim, megmondta a tutit, ez így is isteni finom cucc:))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:12:33

@Benikuty: ja, én meg azt hittem, a fiúkat kérdezi Panka :) bocs, hogy belekotyogtam :))

Pinka-Panka 2012.05.25. 20:13:09

@Benikuty: nekem meg a férjem és én meg magamnak:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:13:24

@gyvy: :DDDDDD
nem: isznak, aztán beindul a beszélőkéjük :DD

Benikuty 2012.05.25. 20:13:35

@anica inkognitóban: feladtam a labdát, ha akarod, leütöd;)

Pinka-Panka 2012.05.25. 20:14:48

@anica inkognitóban: én a fiúkat kérdeztem, de már tudjuk Beninek is vannak:)

Hurri Kán 2012.05.25. 20:15:05

@anica inkognitóban:
Jól van. Megnyugodtam, hogy nem az ujjuk rúg be. :)

Benikuty 2012.05.25. 20:15:51

@anica inkognitóban: azért ne reméld, hogy bármit kidumálok:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:16:22

@Benikuty: tudok néha disztingválni..:P:DD
@Pinka-Panka: jól csináltad...:DDDDD
@gyvy: :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:17:57

@Benikuty: ha tudnád, mi mindent hallottak már ezek a kocsmafalak! :DD

Daró 2012.05.25. 20:20:06

egyébként megint hamarabb írtam mint végigolvastam a hozzászólásokat...rossz szokás hogy ha iszok, mindíg közbepofázok, dehát ez egy kocsma...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:23:35

@Daró:nem vetted még észre, hogy itt mindenki egyszerre beszél??:DD meg hogy néha olyanok vagyunk mint a 3 nővér??:DDD kicsit szétfutnak néha a gondolatok...:D

Daró 2012.05.25. 20:24:41

ja és hogy a címhez is passzoljak: édesem, gorsan egy rövidet!

Benikuty 2012.05.25. 20:27:19

@anica inkognitóban: most azt hallják, kérnék szépen egy vékony szelet sváb disznósajtot, citromlében úszva lila hagymával, kukoricás kenyérrel. kákabélűek nézzenek félre:)

Benikuty 2012.05.25. 20:30:03

@Daró: így igaz, mert kiér a tanyagazda a vasvillával, és megint ottmarad a gatyám, meg a fél cipelém:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:30:23

@Daró: :DDD
@Benikuty: a fene azt a jódolgodat! :P:DDDDD van ízlésed, hallod-e! :DD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:37:20

@Öreg Sam: Én már x-szer mondtam Beninek, hogy jöjjön Debrecenbe a kolbászaival, de fütyölt rá.
@Daró: Pedig a újkrumpli főzve hozza ki szerintem a zsenge ízét, egy pici vajon petrezselyemmel vagy kaporral összeforgatva mennyei (nálunk többen nem bírják a zsírosabb kajákat - ez mindenkinek tökéletes).

Benikuty 2012.05.25. 20:40:01

@Mitzi von Küche: drága Mitzi, nagyon messze vagytok, és nem tudok fütyülni:(

Daró 2012.05.25. 20:42:21

@Mitzi von Küche: hohó drága, félre tetszett érteni, én csak azt mondtam hogy kétféle étel, és én a főttet nem ismertem jó ideig, de mikor megismertem (vaj, petrezselyemzöld) nagyonis ízlett!
A csajszi aki főzte lengyel származású volt, azt mondta ez feléjük majdhogy nemzeti eledel.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:43:21

@Benikuty: @Mitzi von Küche: de ha bizniszelni akartok és a pénzügyi részét lerendezitek egymás közt, mi arról a környékről jövünk hazafelé július 5-én, elhozzuk :) akár még Benit is, egy hely lesz a kocsiban :)

Daró 2012.05.25. 20:43:29

beni: sváb típusú "fehér", sütni való kolbászokban is otthon vagy?

BariKarika 2012.05.25. 20:44:53

@anica inkognitóban: jol nez ki, jol nez ki, de en meg radobnek vagy ket csokor petrezselymet ( maniakusan imadom a petrezselymet!) :) de ezt a modszert en sem ismertem, en fozom a krumplit ( nem hamozom, kicsit ebben ir lettem :) ) a serpenyoben vajat melegitek, elzarom a gazt, ra a petrezselyem + fel gerezd reszelt fok(g)hagyma ( tenyleg hol van Hagyma??? :( ) atforgatom a serpenyoben, ha kell egy kicsit alagyujtok, so, bors es kesz is :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:45:10

@Daró: igen, meg a rengeteg zöldség, sok répa, hagyma, isteni finom ecetes hal, a sütijeik pedig isteniek.a vodkáról nem beszélnék, odavág.. és ipari mennyiségben isszák és itatják..:D

Daró 2012.05.25. 20:49:39

@anica inkognitóban: és ott is szépek a lányok. Mondjuk ez abban az időben jelmondatunk volt, mindenhol szépek a lányok.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 20:52:28

@Daró: :DDD hát, érthető a speciális látásmód részedről :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 21:04:30

találtam, elmentettem.. nem mintha sznob akarnék lenni, de azt nem bánom, ha értem, miről beszélnek mások:
www.diningguide.hu/hirek/etterem-informacio-7994

1kutya 2012.05.25. 21:08:42

na derűs jóccakát, illetve jóestét jószurkolást!

innen a hotel lővérből jelentem, hogy egy vesztes és egy győztes meccs után (kiskereszt utőbbin 4 pontot dobott és 6 lepattanót szerzett) minden oké!

holnap este jelentés a soproni borfeszkóról, most szunya:-DDD

BigBuffalo 2012.05.25. 21:13:51

@smithgerda:
Anyukám, ha nem neked címzek egy hozzászólást, akkor ne válaszolj rá. Pláne ne válaszolj, ha-mint állandóan hangoztatod-nem érdekel a véleményem(bár én nem a véleményemet írtam le hanem tényeket).
Azt meg nem te fogod megmondani, miről írhatok itt.
Úgyhogy pofát súlyba, majomkodj tovább.

1kutya 2012.05.25. 21:18:51

@BigBuffalo: gyerekek! nagyon jó kedvem van! de ha elrontjátok moderálok. tessék mindenki véleményét tiszteletben tartani!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 21:20:16

@1kutya: moderálj, cspj az asztalra! látni akarom! :P:DDDD

BigBuffalo 2012.05.25. 21:21:29

@1kutya:
Moderálj ki ha akarsz, de azt nem tűröm, hogy ez a szánalmas plázapicsa kioktasson.

Hurri Kán 2012.05.25. 21:26:01

@1kutya:
'stét :)
Gyógygödör holnap ki ne maradjon :)

1kutya 2012.05.25. 21:27:13

@BigBuffalo: ha szerinted ő egy szánalmas plázapicsa és te egy komoly úriember vagy, akkor kérem olvasd vissza a 21:13:51-es hozzászólásodat és gondolkodj el rajta!
mi férfiak kéretik önmérsékletet tanúsítani! (itt legalábbis:)
ugord át, ne olvasd, ne reagálj... értelmes embernek gondoltalak, ne rontsd el a renomédat:)

1kutya 2012.05.25. 21:30:47

@gyvy: kizárt! szürkebarát balfi vízzel kihyagyhatatlan:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.25. 21:30:59

Most tegye el mindenki gyorsan a bicskát. A véleménye miatt sértegetni valakit enyhén szólva udvariatlanság. Had ne kelljen erősebb kifejezést használnom.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.25. 21:33:02

Jó estét! Itt megint esik. A héten negyedszer, de már nagyon ránk fért. Hétfőn ültettem ki a paradicsomot, megkapta a magáét.

BariKarika 2012.05.25. 21:35:07

@BigBuffalo: nem picsazunk! Itt nem! azert vagyunk itt, hogy okorkodjunk, jol ellegyunk, nem kell ez a hangnem...ha nem birod, hogy kioktatnak akkor szerintem ne provokald ki...ennyi :) szal ne cakkozd magad legyszi, inkabb igyal egyet! :) )

BariKarika 2012.05.25. 21:36:05

ja, el is felejtettem, hozzank megerkezett a hohullam ( komolyan, igy mondtak be a tvben) ma 21 fok volt...lehet rohogni :D

BariKarika 2012.05.25. 21:37:02

de ugy latom vasarnapra minden visszazokken a rendes kerekvagasba, eso, 14 fok :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.25. 21:39:28

@Daró: Én is tőgykenőcsöt használok a fájós lábamra, és bejött.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.25. 21:40:13

@BariKarika: Jöhet, holnap reggel megy a csili is a kertbe.

1kutya 2012.05.25. 21:42:01

@BariKarika: itt meg ahogy elnézem megint front van:(

Hurri Kán 2012.05.25. 21:45:25

@1kutya:
Balfi víz??? Szomjas vagy, vagy koszos? :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.25. 21:46:12

@1kutya: A radaron nem látni semmi komolyat, felettünk megy el egy kisebb felhő.

1kutya 2012.05.25. 21:47:53

@gyvy: egyszer próbáld ki! nagyon jó nyári szomjoltó kombó.

@Waka: itt van front a blogon megint.

smithgerda 2012.05.25. 21:48:20

Én most már átmentem sajnálatba a jó neveltetés és jómodor nyilvánvaló hiánya miatt. Oda a mélybe leereszkedni már nem fogok többet :D
Anica, elég hideg már a ciderem? ;)

BariKarika 2012.05.25. 21:49:09

@Waka: mi mehet? a 21 fok vagy a vasarnapi eso? :D
@1kutya: marmint idojarasi vagy masmilyen front? :)

BariKarika 2012.05.25. 21:57:38

@anica inkognitóban: a te szemed homero? :D

Ok sracok, akkor feldobom a hangulatot:
Hir kovetkezik, gasztro temaban, gyors nyersforditasban:

Egy 22 eves japan fiatalember lemutette az intim testreszeit ( aszexualis, nincs szuksege rajuk), majd ezt a kesobb ( lefagyasztottak a cuccost a mutet utan) sajat kezuleg megfozte ( gombaval es petrezselyemmel koritve) es 5 fizeto vendegnek felszolgalta ( tudtukkal termeszetesen)...ezt nem is folytatnam...betegek az emberek :S

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.25. 22:01:54

@BariKarika: nem..:) úgy érzem...így helyes...

jó éjszakát, ne öljétek meg egymást, mert akkor bezárják a kocsmát mint bűnügyi helyszínt...

süllőcske 2012.05.25. 22:07:55

@1kutya: Ott a szöveg, névtelen néven.

süllőcske 2012.05.25. 22:07:55

@1kutya: Ott a szöveg, névtelen néven.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.25. 22:11:00

@BariKarika: Volt valami észrevétel a fogyasztók részéről?

BariKarika 2012.05.25. 22:32:27

@Waka: igen, azt irjak gumiszeru es izetlen volt :)))

BigBuffalo 2012.05.25. 23:44:01

@1kutya:
Soha, sehol nem állítottam, hogy úriember vagyok.
A renomém sem érdekel.
Viszont a tönkölybúzás hozzászólásom nem ennek a nőimagazinokon szocializálódott szánalmas baromfinak címeztem meg nem is a tökéletlen barátnőjének, mégis megkaptam mindkettőtől a kioktatást, hogy itt mi a szokás meg mihez tartsam magam. Szemmel láthatóan képtelenek elfogadni, ha valaki nem a trendi egyengondolkodást választja.
A "picsázásról" meg annyit, hogy aki megveszi azt a fehér vizet amiből már mindent kivontak és "zsírszegény, laktózmentes tej"-nek nevezik, megveszi a kimondottan sz@r tönkölylisztet, édesítőszerrrel mérgezi a családját ahelyett, hogy pl. mézet használna...szóval összeszed mindent amit a trendi életmódmagazinok diktálnak az üresfejű hülyék megkopasztásának miatta, ráadásul el is dicsekszik vele, az az én szememben egy szánalmas, hülye picsa marad akármennyire tetszik is itt pár kapuzárási pánikos debreceni betyárnak mint pl. PO barátom...

Öreg Sam 2012.05.25. 23:55:41

@BigBuffalo:
A stilus!-barátom,a stilus!
Fennebb én is kifejtettem ellenérzéseimet,de ironiába/humorba csomagoltam.Igy ugyanaz,csak nem fáj annyira :)
Olvass vissza,és megérted miről beszélek!

BigBuffalo 2012.05.25. 23:57:59

@Öreg Sam:
Olvastam. Nem vagyunk egyformák.

bélabácsi2 2012.05.26. 00:33:15

@BigBuffalo: PO-nak kapuzárási pánik??? :))) Na látod, annyi haszna volt ennek az egésznek, hogy ezt megtudtuk :))) Több nem.

bélabácsi2 2012.05.26. 00:55:45

@1kutya: tudósíts a Vadászkürt étteremből, ott van a Lővérekben, van az étlapjukon Barramundi is.

Benikuty 2012.05.26. 05:21:19

@Daró: sajnos nem, de Gerdén van egy sváb hentes ismerősöm, majd kérek receptet.

Látom elszabadultak az indulatok, még szerencse, hogy akkor már vígan húztam a lóbőrt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.26. 06:53:29

Jó reggelt!
Látom, nem mindenki tud szordínót tenni a szájára, pedig mennyivel szebb lenne az élet. Szerencsénkre a többség értelmesen áll a kérdéshez.

Benikuty 2012.05.26. 13:50:19

@Andrass9: lehet, hogy szebb lenne, de unalmasabb is. El kell fogadni, hogy nem vagyunk csinovnyikok...de tényleg hagyjuk:)
süti beállítások módosítása