Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (41) kakukkfü (114) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Zellerkrémleves újragondolva

2012.05.20. 07:00 Andrass9

Gondoltam, hogy az újragondolás olyan népszerű manapság, hogy én is meggondoltam....

Zellerkrémleves másképp

 

Az eredeti recept Mautner Zsófi blogjáról származik, de úgy éreztem tudnék valamit még hozzátenni. A zeller nagyon megosztó zöldség. Néhány évvel ezelőtt még engem is ki lehetett volna kergetni vele a világból. Ahogy múlnak az évek, az izlésvilágunk finomodik, és olyasmit is megeszünk, amit addíg látni sem bírtunk. (Már csak a főtt karalábé van a listámon!) Kedves ismerősöm liszt és egyéb dolgokra érzékeny, ezért ezt a receptet úgy állítottam össze, hogy ő is ehessen belőle. Igencsak megdícsérte :)



DSC05181.JPG

Belevalók:


1 zeller gumó (1/2-1 kg)- Egy szép nagy darab. Próbálj egy friss, kemény példány találni!
2 közepes méretű fehérrépa (legyen inkább gyökér)
2 közepes KÖRTE - igen, nem sajtóhiba, a körte lényeges! Egyes szakács iskolák almát használnak helyette, de ha a különbséget zongorázni tudnám ...
2 relatíve kis krumpli
1 apróra vágott közepes méretű vöröshagyma
5-8 dkg vaj (használhatsz oliva olajat is, de én a vaj ízét jobban szeretem)
Most ezeket a fűszereket használtam (improvizálj - ez a leves sava-borsa - amúgy sem emlékszem soha, miből mennyit használtam, ez egy kivételes alkalom):
1 kis gerezd fokhagyma (tényleg kicsi!)
1 kk őrölt színes bors
1/4 kk szerecsendióvirág (nagyon erős illat és íz, módjával használd!)
1/4 kk őrölt szegfűbors
1 ek morzsolt bazsalikom, vagy ha van friss, akkor tépkedj össze pár levelet apróra
1 kk morzsolt, vagy két szál friss kakukkfű
1 kicsi ág rozmaring
1 marék frissen darált dió
Kis csomó petrezselyem
DSC05178.JPG

Futtassd be a serpenyőt olajjal vagy a vajjal, hogy mindenütt zsíros legyen. Szeleteld fel a gyökeret, zellert, krumplit 3-4 mm vastag darabokra és teríts el egyenletesen a zsíros serpenyőben annyit, amennyi egy rétegben belefér. Szórd meg egy csipet sóval, és tégy egy pici cukrot is rá. Erős lángon barnítsd meg a szeleteket.

Ismételd meg az előbbi procedúrát a maradék zöldséggel. Fontos, hogy kissé megbarnítsd a zöldségeket. A pirítás a cukorral kis karamellizált ízt visz a levesbe.

Eközben adj 2 ek vajat-olajat egy 3 literes fazékba és dinszteld meg az apróra vágott hagymát, amig a zöldségeket barnítod a serpenyőben. A hagyma valószínüleg előbb lesz kész, mint a gyökérrel-zellerrel végzel, úgyhogy tedd a fazekat félre későbbre.

DSC05182.JPG Mozsárban vagy mixerben zúzd össze a száraz fűszereket, majd add hozzá a diót és a fokhagymát is és keverd ki egy sűrű masszává.
DSC05183.JPG Amikor a zöldségeket megbarnítottad, csak zúdítsd őket a dinsztelt hagymás fazékba egymás után. Legvégül a füszerpasztát is add hozzá.
DSC05184.JPG Öntsd fel a fazekat 2-3 liter vizzel vagy ha van kéznél, akkor marhahús alaplével. Adj hozzá annyi sót, hogy kicsit még sótlannak érezd, de már majdnem jó. Forrald egy órát, vagy amig minden megpuhult a fazékban.
DSC05186.JPG

Botmixerrel vagy turmix géppel pürésitsd a levest. Szükség esetén tovább sürítheted egy tojás sárgája és/vagy tejszín hozzáadásával.

Ebben a receptben szándékosan nincs egy szem liszt sem. Az alapsűrűséget a fött krumpli adja.

DSC05188.JPG

Ha elkészült, add az apróra metélt petrezselymet a leveshez, de azt már ne főzzed.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

178 komment

Címkék: körte zeller krémleves

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr824526665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.05.20. 12:53:11

@Öreg Sam: csak nem ma is névnap van:PP

Pinka-Panka 2012.05.20. 12:54:45

@Benikuty: szerintem már semmihez:)) elment a vonat:DD

Pinka-Panka 2012.05.20. 12:56:04

@Mitzi von Küche: remek és jajj de ennék én is azt:)
Hol vetted a sügért? szabad kérdezni?, én a tesómtól kapok néha:)

Benikuty 2012.05.20. 12:59:17

@Pinka-Panka: oksa. Azért majd válaszoljál, ideslyányom:)

süllőcske 2012.05.20. 13:00:18

@Benikuty: Aszongya, hogy tejoltó készítés..:
A megmosott disznógyomrot le,kell sózni egy hétre,
majd megszárítani. Fölaprítjuk körömnyi darabkákra, dunsztosba tesszük, ecettel felöntjük. Szobahőmérsékleten érleljük két hónapig. Egy kanál oltó kell 15 liter tejhez, bele kell kavarni, egy óra alatt megalszik tőle a tej.
Sajtkészítőknek ajánlja Zilahy Ágnes.

smithgerda 2012.05.20. 13:13:58

Én is hasonlóan készítem ezt a levest, de bazsalikomot, kakukkfüvet, ilyeneket nem teszek bele. Szerecsendiót, fokhagymát, sót-borsot, és kész. És almát eddig, de legközelebb körtével fogom :) Liszt és tejszín kizárt, de nem is kell bele, így is tökéletes. Szerintem a liszt amúgy is teljesen felesleges a krémlevesekbe, a tejszínt "aláírom" :D

Öreg Sam 2012.05.20. 13:14:54

@Benikuty:
Vén bolhás!
Igenis vannak hajnali merevedéseim!
Beveszek éhgyomorra 1,max2 görcsoldót,és máris helyre jön a derékom! :DD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.20. 13:16:13

@Pinka-Panka: Tegnap a Metroban, fagyasztva volt. Semmi normális friss dolog nem volt, ezért válsztottam. Remélem, ehető lesz. (Kicsit süllőcskétől is merítettem.)

Benikuty 2012.05.20. 13:16:32

@süllőcske: olvastam én is, de disznó gyomorhoz elég macerás hozzájutni, bár most, hogy mondod...,nyilván szólok egy-két hentesnek, nem lehet bonyolultabb, mint marhapofához.

Benikuty 2012.05.20. 13:17:17

@Öreg Sam: maga panaszkodik, vagy dicseksziK?:D

Benikuty 2012.05.20. 13:18:33

@hajdul: jajmá, nem jut eszembe a nickje:)

Pinka-Panka 2012.05.20. 13:20:41

@Mitzi von Küche: megnézem, de decemberben sajnos úgy jártam, hogy a pisztráng nem volt friss és most a Cora-ban voltam halért párszor...ott nem láttam
tanultam belőle, mert az orom elé kérem ezentúl a halat...
biztos finom lesz, nem lehet elrontani...

süllőcske 2012.05.20. 13:42:46

@Andrass9: Köszi. A házilagos dolgokat néha kalandvágyból csinálom, szeretnék szélesebb ismeretekre szert tenni. Olcsóbb, könnyebb, egyszerűbb nem fő szempontok, annál inkább az izgalmas, eredeti, értékes, titkos címszavak.
Ugye, megértesz?Hisz olyan sokan így vagyunk itt ezzel. És persze, majd beszólhatok ide, hogy sikerült gyerekek!
Akkor csináljunk egy kis bodzasört.

1kutya 2012.05.20. 13:48:54

@süllőcske: most már érdekelne hogy, hogyan is készül az a bodzasör!

Benikuty 2012.05.20. 13:49:10

@süllőcske: bodzából pezsgőt szoktam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.20. 14:13:26

@Benikuty: Apám meg pálinkát. A világ egyik legbüdösebb pálesze volt ..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.20. 14:14:39

@süllőcske: Teljesen megértelek. Ha bennem nem lenne ez a kalandvágy, akkor nem is főznék. Létezik készétel is :(

1kutya 2012.05.20. 14:15:01

@Andrass9: pedig most bedugnád az orrod anyós kamrájába, ahol pihen a 15 bodzakalap, elájulnál az illattól:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.20. 14:16:59

@Benikuty: Azt megkóstolnám!
@Pinka-Panka: Kissé csalódás volt a vörös sügér. Jól süthető, szép az állaga, de az íze nem jött be (a tőkehaléra emlékeztetett, ami nem a kedvencem). De jó azoknak, akik maguk foghatják halaikat!

süllőcske 2012.05.20. 14:37:16

@Benikuty: @Mitzi von Küche: Én is csináltam pezsgőt, lányok oda voltak érte, nekem is bejött. Csak csattos, vastag falú kapszulába szabad, különben szökik, vagy robban.

süllőcske 2012.05.20. 14:42:33

@Mitzi von Küche: Melyik tőkehalra gondolsz? Erős volt az íze, mint a feketének?
A királydurbincsot sütve, füstölve is kifogástalannak találtam, egészben kínálják, filében még nem láttam. Jó grillezni is, szereted?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.20. 14:49:11

@süllőcske: Igen, pontosan a fekete tőkehal jutott eszembe. Királydurbincsot 1-2x ettem, ízlett. Már nem emlékszem, szálkás volt-e.

Pinka-Panka 2012.05.20. 14:52:38

@Andrass9: én így vagyok a befőzéssel, lány koromban azt mondtam:én soha, de soha nem fogok piacon vásárolni, meg mindegy melyik tojást veszem és befőzni meg végképp nem fogok...hát megvallom, a kalandvágyam teszi, hogy, dehogy mindegy hol veszem a tojást és dehogy mindegy, hogy bóti cseresznye befőtt - hát ez vezérel engem is.
Épp ma mondtam a ma férjemnek, hogy készüljön, mert eperdzsem és meggy eltevésnél szükség lesz a kezeire...

Pinka-Panka 2012.05.20. 14:54:19

@Mitzi von Küche: én nekem ízlett és a testvérem is ahogy elkészitette...
Mondjuk én szeretek minden halat:(
Most a héten kis kárászokat sütök, mi még azt is megesszük - a szomszéd fogdossa, de nem eszi....

süllőcske 2012.05.20. 14:56:34

@1kutya: Annak van bukéja.
A bodzasert komlóval és sörélesztővel, vagy komlóskorpával gondoltam, pici cukor, kevés citromhéj, sok virág.

Pinka-Panka 2012.05.20. 15:04:08

@süllőcske: Köszönöm:)

Te is szeretsz befőzni?:)

süllőcske 2012.05.20. 15:12:06

@Pinka-Panka: Igen, elpakolós típus vagyok, gyűjtögetek, aszalgatok, mindenfélét teszek el lébe, olajba,stb. Az igazi, nagy befőzés során a lányoké az irányítás, jó hangulata van, szeretek lábatlankodni, segíteni. Gyönyörű látványok, állagok, színek, illatok.

Pinka-Panka 2012.05.20. 15:25:00

@süllőcske: de jó:) nálunk is így van:) közösen csináljuk, közbe élményeket és emlékeket mesélünk, jobban megfy a munka és az a kiváncsiság, hány üveg is lesz ennyi gyümölcsből, paradicsomból...
Nem beszélve ha a spájz is tele van, csak benyúlok és főzök bármit - ez a nagyszerű benne és a siker, ha ízlett is...és nem utolsósorban szeretettel tegyük, mert végül is a családunknak szerzünk örömet:)

süllőcske 2012.05.20. 15:42:44

@Pinka-Panka: Ilyenkor a lányok, asszonyok az én szememben Fortunává, Gaiává változnak, olyan csodálatos erők szabadulnak fel bennük, amikor a Föld terméseit forgatják a kezükben, békések és szorgosak.
Lehet, nem is tudják, milyen megtartó erőt jelent a fiúknak, amikor ilyenek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.20. 15:43:46

@Pinka-Panka: Nagyon jó meggymagozót szerkentyüt kapni, csak vegyél hozzá egy darab 2mm vastag gumilapot, amiből pótolni tudod a maglehúzót, mert az 30 kiló körülre elfárad.
A kerti termés nagy részét befőzzük, az almát újságpapírban dobozokba tesszük, májusig kitart a garázsban. Valamiért a téli körtét nem tudom tárolni :(
A spenót 2,5 m2-es ágyásban 8,5 kg lett idén. Persze lefagyasztottuk az utolsó adagot, mert még tart a spárga szezon!
A paradicsomra van egy gyönyörű posztom, majd kiteszem, ha már terem.

Pinka-Panka 2012.05.20. 15:46:48

@Pinka-Panka: aranyos ahogy írod:) jó tudni ezt:PP

Pinka-Panka 2012.05.20. 15:49:12

@Andrass9: de jó ezt hallani, hogy Ti is elraktok, amit tudtok...
A paradicsomot meg nagyon figyelem, mindig teszek el, minden évben ivólének...
Savanyítani is szoktatok? /uborka, almapaprika, vegyese?:/

Pinka-Panka 2012.05.20. 15:50:31

@süllőcske: aranyos ahogy írod:) jó tudni ezt:PP

az előbb magamnak is címeztem egyet, de neked szólt:)

süllőcske 2012.05.20. 15:54:13

@Andrass9: Jön már a haltöpörtyű is. Neked küldjem, ugye?

_Remy_ 2012.05.20. 16:01:04

@süllőcske: Azt hiszem, ideje megtanulnom befőzni!:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.20. 16:44:10

Úgy vagyok ezzel is, mint a tegnapi töltött káposztával. Én is éppen így csinálom, csak egészen másként. Rossz azért nem lehet.

Pinka-Panka 2012.05.20. 16:52:44

@Waka: szia:) képzeld mi is ma vetettük be a paprikákat és a paradicsomot, de mi csak cserébe. Marhatrágya, föld..stb
Nagyon kíváncsi vagyok rá lesz-e termés...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.20. 17:06:22

@Andrass9: Nekem az a fehér meggymagozóm van, a rugós. Vettem egy újat is belőle, hátha az jobb lesz, de a mi meggyünk kb. 10%-ában csak benne marad a mag. Csodás meggylekvárom egyetlen hátránya (minden magot nem tudok kihalászni).

Benikuty 2012.05.20. 17:20:20

@Andrass9: lehet, hogy a szomszéd zokniját is belefőzte:)

Benikuty 2012.05.20. 17:21:41

@Mitzi von Küche: remélem lesz rá alkalom. Amúgy harminc fogam van. Saját:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.20. 17:22:37

@Pinka-Panka: Vetettétek? Most? Bő két hónap késésben vagytok.

Benikuty 2012.05.20. 17:23:24

@süllőcske: úgyúgy:) Érnek a virágok, lassan mozdulni kell.

Benikuty 2012.05.20. 17:28:45

@Pinka-Panka: szeptemberben kétszáz kiló paradicsomot főzünk üstben, igaz, minden második évben. Még hat üveggel van:) Jászapátiba megyek érte, két éve 80 pénz volt kilója.

Pinka-Panka 2012.05.20. 17:43:50

@Waka: tudom, de nálunk az úgy van,hogy várjuk a férjem ihletét, s ha az előjön akkor ültetünk:)
És ez most szombaton, tegnap azaz érkezett el...a piacon:)majd akkor zöld paradicsomunk lesz, az is jóóóó:)
Végül még árulnak a piacon palántát szerencsénkre:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.20. 17:47:38

@süllőcske: disznóban nem vagyok jó, annak is van oltógyomra?

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.20. 17:49:09

@Benikuty: szerintem a folyékonyat könnyebb adagolni...

Pinka-Panka 2012.05.20. 17:58:51

@Benikuty: én is sokat teszek el, minden évben...
Jó messziről hozod azért:)

Pinka-Panka 2012.05.20. 18:06:29

@süllőcske: Gyönyörű látványok, állagok, színek, illatok. ""

Erről az jut eszembe, ha egy ötliteres üvegbe teszem a vegyes savanyút, látnád milyen gonddal tesszük bele, az uborka mellé a sárga paprika, sárgarépa, meg karfiol, játszani a színekkel:)
Gyönyörködni lehet ahogy a polcon sorakoznak - én pl ezért a látványért sem teszem vödörbe.

Benikuty 2012.05.20. 18:12:38

@Babette_: én is velük vagyok kapcsolatban:)

Benikuty 2012.05.20. 18:13:35

@Pinka-Panka: olyankor meglátogatom az ottani rokonokat, amíg élnek:

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.20. 18:15:16

@Benikuty: Jól vigyáztál rá! Az én meggylekváromon mindenki somolyog, sejtheted, miért...

Benikuty 2012.05.20. 18:20:30

@Mitzi von Küche: szerencsém van, nejem szokta is mondani, hogy a fogsorom a másik használható testrészem:D A meggylekvárt nem vágom, biztos, mert kimaradt a szokásos vasárnap délutáni csendes pihenő(Nóra lányom imént ment el, ő olyan kis szélvész:))

Öreg Sam 2012.05.20. 18:21:56

@Mitzi von Küche:
Hjaaa,kérlek,ha én is fogász(agyarász) lennék,én is hagynék a magozott meggybefőttben pár magot..:DDD

Benikuty 2012.05.20. 18:25:17

@Öreg Sam: adnál a betegeknek kóstolót?;) Jó kutya vagy, csahos:D

Öreg Sam 2012.05.20. 19:11:42

@Babette_:
Oltógyomra(összetett gyomra) csakis a kérőzőknek van,pl.a kecskéidnek :))
@Benikuty:
Én a helyedben nem dicsekednék a söggemmel,mint 1.sz.használható testrésszel :DD
A 64 fogadat meg ne reklámozd,mert postafordultával kapsz Mitzitől egy üveg meggylekvárt,oszt nézhetsz ki a fejedbül... :DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.20. 19:25:23

@Benikuty: De minden évben?????
@süllőcske: Még sose ettem, de biztos szeretném :)
@Mitzi von Küche: Az a fehér rugós, az jó, csak saját gumilap kell bele, mert a gyári lap túl laza, és tényleg bennehagyja a magot.
@Pinka-Panka: Savanyítunk is mindenfélét. Tavaly a legjobb a kecskeszarv paprika (pepperoni) sikerült. Van kb 20 üveg savanyított zöld koktélparadicsomom - nem eszi a család :(

Öreg Sam 2012.05.20. 19:29:20

Majd' elfelejtettem!
A marhaborda olyan lett,amilyent az annalesekben évszázadok óta megirtak!
Rezgős-remegős hus,csont egy laza mozdulattal kijön,rengeteg zöldség(zeller is)+torma.
Valaki simogassa a pocakomat! :DDD

medvedr 2012.05.20. 19:32:49

Nem volt még időm elolvasni a kommenteket, úgyhogy bocs ha már említett dolgokat mondok. Imádom a zellerkrémlevest. Sajnos ritkán egy évben max. 2 szer va mert a fiaim nem bírják. Leveskockából készült h. utas zerintihez képest duplájára hígított ál alaplével szoktam felengedni, vagy maradék húslevessel. Nekem a krémlevesekhez való levesbetét egy örök gond. Szigorúan vajon pirítottt sózott kenyérkocka, vagy mostanában fedeztem fel egy lidlben kapható levesgyöngyöt, egész jó, és kicsi a kalória tartalma. A főtt tésztákat nem érzem krémlevesbe valónak.

süllőcske 2012.05.20. 19:48:44

@medvedr: Pattogatott kukorica is érdekes, pirított magok, sonkacsipsz klasszikus. Vagy mellétett különböző sajtos, szezámos ropogósok. Ajánlanám még a pirított kacsa, liba, tyúk, hal, malacz bőröket.

süllőcske 2012.05.20. 19:52:34

@süllőcske: Kifelejtettem a zöldségcsipszeket, a sült zsályalevelet, a céklacsipsz egyenesen a kedvencem.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.20. 19:54:43

@Öreg Sam: Buddhának érzed magad? Igazad is van!
@süllőcske: Ropogósra sült vékony padlizsánkarikák (Andalúziában mézzel ízesítik)...

süllőcske 2012.05.20. 20:03:47

@Mitzi von Küche: Apró halikrapogácsák, rántott, vagy hagymakarikák..

smithgerda 2012.05.20. 20:35:38

De minek levesbetét a krémleveshez?

süllőcske 2012.05.20. 20:39:17

@smithgerda: Hogy ne legyen monoton. Az állagkontraszt miatt. Az eprecskéidhez is jó íz és állagpárokat ajánlottál.

Öreg Sam 2012.05.20. 20:44:10

@smithgerda:
1: valami kell a lébe
2: mert csak!
3: mert csak! :DD
@süllőcske:
Azért ennyire ne "gondold ujra",kevesen vannak széles e hazában,akik csuklóból elővarázsolnak egy ikrapogácsát,a céklacsipszről nem is beszélve...:DD

Pinka-Panka 2012.05.20. 20:50:49

Nagyon hiányolom már Anica vidámságát...:

Pinka-Panka 2012.05.20. 20:53:28

@Andrass9: ez baj, mert én se szeretném, ha nem fogyna, amit nagy gonddal elteszünk...

smithgerda 2012.05.20. 21:01:30

@süllőcske: Állagkontraaaaaaszt?? Monotoooon?? Ne má :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.20. 21:06:11

@Pinka-Panka: Azon az az ihleten lehetne még hangolni. A piacos palántával és vigyáznék, a tesóm kettőből kétszer szaladt bele. Karfiolból fejes káposzta lett, a koktélparadicsomból meg valami mutáns bogyó. Az árust éréskor persze már rég nem lehetett megtalálni. Szóval csak megbízható, helyi, ismert eladótól.
A klasszikus vietnami rákszirom megvan valakinek? Na abból pöpec levesbetét lenne.

süllőcske 2012.05.20. 21:10:10

@smithgerda: Ne csináld, Gerda. Alapdolgokat, pl a japán konyha filozófiáját kérdőjelezed meg.
Nem tudom szaporítsam-e a szót, érdekel-e?

1kutya 2012.05.20. 21:13:33

@medvedr: az a lidis gyöngyöcske tényleg jó, a múltkor vettem a gombakrémleveshez, a kislányom magában falta, marokkal (nem szereti a gombát:()

süllőcske 2012.05.20. 21:14:55

@Waka: Ugye? És mi lenne, ha csinálnánk hőálló pecsenyelézselékockákat? De az is jó, ha csak lefagyasztva tennénk a krémlevesbe, s lassan olvadna.

smithgerda 2012.05.20. 21:20:37

@süllőcske: te mindig a japán konyha filozófiáját betartva főzöl?:D
Viccet félretéve, engem konkrétan az érdekel, kinek mit ad hozzá, miben jobb egy krémleves, ha gyöngyöcskéket teszel bele.
Mondjuk én a húslevesbe sem teszek tésztát.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.20. 21:32:54

@süllőcske: Abból a zseléből vékony csíkokat szárítva, mint valami agar-agar, vagy tudjafene. Aztán csak belecsapni pár csíkot a tányérba a tészta meg a frissen aprított zöldség mellé, és lobogó forró vízzel leforrázni, máris kész a darabos krémleves.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.20. 21:37:18

Nem szoktam ennyire túlfőzni magam. Zellerkockák vajon megpárol, turmix, húslé, tejszín, de csak forrásig, pirított zsemlekocka, esetleg parmezán.

1kutya 2012.05.20. 21:43:47

@Waka: a krémleveseket én (mi? mivel a leves nálunk a feleség reszortja, én max kuk(t)a vagyok:) sem bonyolítom túl, annak a veleje az egyszerűségében rejlik...

bélabácsi2 2012.05.20. 21:51:13

@medvedr: @süllőcske:

speciálisan sütőtök krémlevesbe szárnyas máj szeletkék lepirítva, piros csípős olajjal megcsepegtetve
majd ha aktuális lesz, ne feledjétek kipróbálni ;)
bébiétel :))

bélabácsi2 2012.05.20. 22:06:18

@1kutya: Palacsinta tésztában sült bodzavirág megvan? Nagyon fincsi.

medvedr 2012.05.20. 22:10:42

@süllőcske: Ezek mind jók, nekem az a problémám a zöldségcsipszekkel, hogy általában a leves mellett más is készül, még desszert is, úgyhogy nincs hely a sütőben sütögetni őket. Csak zsírban sütve meg nehéz, és időnként szotyakos lesz. A céklát meg a feleségem ne bírja, aki amúgy nem válogatós, de gyerekkorában beteg lett tőle. A baromfibőr nálunk megevődik, illetve a libáé (kacsáé) töpörtyűvé lényegül, azt meg nem szórjuk levesbe, hanem kenyér +lilahagyma . Szóval így állok. a levesbetét elsötétülő horizontnak látszik lelkem lávakövéről tekintve-mit tegyek?

süllőcske 2012.05.20. 22:12:05

@smithgerda: Szerintem az étel elemei akkor vannak jól elrendezve, ha teljesség érzetét keltik. Ez egy komplett tányérra, fogásra, menüsorra, étrendi ciklusokra is igaz.
Példának okáért egy körte csodálatos egész önmagában, de ismerjük milyen érett sajtszelettel. Itt kontraszt jelenik meg, a két szereplő ellen-egyensúlyozza egymást. Édes-sós-savanykás-pikáns. Ez a körte rokonságba kerül a zellerrel és a dióval, az ízek egymást fedik. Egy sós-pirított ízű betét a lágy ízű leves izgalmas kontrasztja lehet, a betét visszafogott tömegű, a kanálba változatos arányban kerülnek az összetevők, fogyasztója figyelmét fenntartja, ízlelése intenzív, a szervezet hatékonyan ismeri fel az anyagokat.
Az állagokkal ugyanez a helyzet. A krémes állaghoz illik a ropogós, a pirulthoz a szaftos,stb.
Vannak élettani, egészségi szempontok. Ezekkel persze össze kell hangolni az élvezeti szempontokat és össze is lehet. Lényeg, hogy ki agyacskánk által tudott anyagösszetételek bevitele természetes módon történjen. Ha lehet, rágjunk. Bizonyos enzimek csak rágás útján indulnak be. A turmix megrágta nekünk a zellerünket, de ez nem elég a jó emésztéshez.
Szóval, nem árt, ha a krémleveshez roppan valami.

medvedr 2012.05.20. 22:13:43

@süllőcske: Pirított magok és ropógósaik ez jól hangzik kipróbálom, sugárkéve ez a sötétlő levesbetét égen kösz! :)

medvedr 2012.05.20. 22:18:15

@smithgerda: Ropog és megfűszerezve még rátesz egy kicsit, mert a krém állag egy kicsit tompítja az ízeket. Nekem így jön le. Ad ultima ratio: szeretem, ha van benne valami.

süllőcske 2012.05.20. 22:19:34

@bélabácsi2: A máj, meg a sütőtök.. Igen. csinálok majd ilyet.
Pankomorzsában sült haltejjel már ettem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.20. 22:24:03

Én az ujjaimat szoktam ropogtatni, az jó pörkölt mellé is. :D

smithgerda 2012.05.20. 22:29:47

Na jóvan. Nekem cucc nélkül is tökéletes.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.21. 12:44:19

@Babette_: jaj, de imádom! sajt vékonyra szelve, be a mikróba nagyfokozatra és hadd piruljon! (lehet, hogy ez a mikrós az igénytelen, de gyors változat! :))

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.21. 12:50:30

@anica inkognitóban: azt mondod, ha mikróban csinálom, nem hívják ki a szomszédok a tűzoltókat a füstöt látva?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.21. 12:52:28

@Babette_: talán nem..:D bár nem árt, ha néha benézel, mielőtt a Borsodi Szénbányák szerződést ajánl... ha van még egyáltalán...
süti beállítások módosítása