Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Óvd a pénzed, tegyél el spárgát!

2012.05.14. 07:00 Andrass9

Immár harmadik éve van szerencsénk a Fény utcai piac egyik spárga árusával! Valamiért nagyon olcsón adja a spárgafejeket. Nem értem, az emberek miért nem veszik? Gyakorlatilag nincs veszteség, talán 5%-t dobom ki a pucolás folyamán és olyan friss és ízes, hogy csak na!!

Feleségem persze idén is bevásárolt 10 kilót belőle. Ez 5000 Ft volt, ami nagy összeg, de gondolj bele - 10 kiló spárgát kaptál érte!

A pénz minket sem vet fel, de pont ezért kell lecsapni az ilyen lehetőségekre.

Mit lehet vele csinálni, kérdezed? Ha van fagyasztód, akkor eltenni egész évre. Ha nincs, akkor pedig befőzni, mint a barackot (csak a sok cukrot csökkentsd :).

Most a fagyasztásos módszert fotóztam le, de azért elmesélem a befőzést is.

A spárgafejeknek a szárából vágj le egy - két millimétert. Többet nem kell, az nagyon friss! az alsó harmadot hámozd meg zöldséghámozóval - de legalább olyan magasságig, amig úgy érzed, hogy szálkás a növény. Jó alaposan öblitsed le szűrőben, majd alaposan szárítsad le papírtörölközővel.

DSC05658.JPG

Ez egy kritikus pont, és itt szoktak a különböző iskolák összeveszni, ugyanis van aki blansírozza (zubogó forró vízbe dobja 1-2 percre, majd jeges vízbe kiszedi lehűteni), meg van olyan unortodox szakács, aki azt mondja, bízzuk a feladatot a jó fagyasztóra. Én ez utóbbi táborba tartozom és nem a lustaságom mián!

A fagyasztóm azt állítja magáról, hogy van gyorsfagyasztó beállítása, amivel 4 kiló anyagot tud elég gyorsan jéggé alakítani. Hát ezzel élni kell, mert munkát, időt és pénzt spórolunk.

Szóval feleségem pucolta, én meg szárítottam a sípokat (meg méretre is vágtam, hogy EU konformak legyenek beférjenek a ziplock zacskóba. A törölgetés-szárítás kritikus művelet, ugyanis, ha vizes marad a spárga ötször annyi energiát vesz fel a fagyasztáskor, és nem is fagy meg elég gyorsan!

DSC05662.JPG

Kiürítettem a mélyhűtő gyorsfagyasztó fiókjait (nem könnyű feladat a régebbi posztjaim ismeretében). annyi helyet kell csinálni, hogy egy sorban elférjen a sok zacskó. Vagy más szóval: annyi zacskót tudok lefagyasztani gyorsan, amennyit egy sorban el tudok helyezni a fagyasztóba! Soha ne rakj rá mást az első 8 órában, hogy tényleg hamar megfagyjon. Házi módszerekkel elég nehéz gyorsfagyasztást csinálni - nekem ennyire sikerül.

DSC05666.JPG

Erről képet majd pár nap múlva tudok csak mutatni, minden esetre a módszer igazolására csak annyit mondanék, hogy 3 hete ettük meg az utolsó tavalyi zacskot, amikor még 1000+ Ft volt a piacon 1/2 kiló friss spárga !

 

Befőzés, mint tartósítási módszer a spárgánál.

Itt sokkal több veszteséggel kell számolni, mert az üvegek általában alacsonyabbak, mint a spárga, amit veszel.

Először is ezt a spárgát is meg kell tisztítani, akárcsak az előző módszernél, szóval nincs lazsálás! A befőzéshez legjobbak a keskeny, de magas üvegek (kupakosak!), amikbe a sípok szépen sorakoznak. Kétféle módszert használok: mikrohullámú sütő (kedvencem) vagy nagyfazék forróvízzel (bedöglött a mikró). Mindkettő lényege, hogy az üveg tartalmát forrásig hevítse, és gyorsan le tudjuk zárni a forró üveget.

Itt is meg kell tisztítani, és olyan hosszúra kell vágni a spárgát, hogy egy bő centivel alacsonyabb legyen, mint az üveg. Állítsuk bele a sípokat az üvegbe szorosan egymás mellé. Forraljunk vizet 1-2 % cukorral (1 liter víz, 1 dkg cukor) és 3% sóval. Az igy elkészült levet öntsük az üvegekbe tett spárgára, hogy teljesen ellepje, majd a kupakot tegyük az üvegre. NE SZORÍTSUK RÁ! Ha mikroban csinálom, akkor általában 7 üveget tudok a forgotányérra tenni és IGEN - A FÉMKUPAK RAJTA VAN! Nem árt a mikrónak minden híreszteléssel szemben. Nem részletezem a technikai hátteret, csak annyit a szakértőknek, hogy a befőttesüveg kupakja NEM HUROK. Ők ezt megértik! Addig melegítem, amig látom, hogy gyöngyözik/forr, amikoris kiveszem és rázárom a forró kupakot, és fejre állítom az üveget. Ez alap trükk: a forró lén átbuborékoló levegőt a magas hőmérséklet fertőtleníti. Pár perc múlva vissza lehet fordítani, és hagyni szabadon kihülni. Nem szeretem száraz dunsztba tenni, mert túlfő a spárga amig a dunsztban kihül. A lényeg, hogy halljad a kupakokat pattogni, ahogy a vákum kialakul az üvegben. Én nem használok tartósítót, de hamar el is fogyasztjuk pl Thai ételekhez. Tapasztalatom szerint eláll egy évig, szóval jó beruházás.

Egyetek spárgát, mert FINOM!

 

 

233 komment

Címkék: spárga

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr194501441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.14. 07:21:59

blansírozás: nem azért van, hogy megnehezítse a dolgod, hanem hogy a növényben zajló folyamatokat leállítsa (valami enzimek dolgoznak, majd a doki elmondja szakszerűen),
csak fontos hogy hirtelen le is hűtsd utána, hogy nem főjön meg a benne maradó melegtől.

a blansírozással benne maradnak az ízek és a színek.
mondjuk ebből a spárgában egyik sincs, az igaz.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.14. 07:51:13

Lecsapok én is az olcsóbb spárgára, én fagyasztani fogom.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 07:53:37

megettétek az utolsó tavalyi zacskót??:O:DDDD ennyire nincs válság..:D
most már pár spárgás recipét is feldobhatnátok, mert be kell valljam, lövésem nincs, mi is készülhet belőle... tudom, a net tele a receptekkel, de bennetek jobban bízom...:)
@Babette_: hű, de friss vagy.. korán reggel te már bírsz összefüggően gondolkodni??:))

Pinka-Panka 2012.05.14. 08:15:39

@anica inkognitóban:
Nálunk a legjobban bevált recept:
Csirkemell szeleteket vágok vékonyra, bors, só, valamilyen grill vagy hús keverék, hirtelen kisütni kevés olajon serpenyőben. A spárgát tisztitva, 3 cm-es darabokra vágva, enyhén sós, cukros vízben megpárolom. A húsokat tepsibe helyezem és a megmaradt zsírjában /serpenyő/ 3-4 újhagymát a zöldjével kicsire szabdalom és átfuttatom, nem túl puhára. A spárgát lecsepegtetem, a hagymával összevegyitem és a hússzeletekre halmozom. Készitek egy ízes besamel mártást, szerecsendióval, sóval, vajjal, és amivel akarod. Belereszelek egy kis füstölt sajtot /keveset/ és a spárgát beteritem vele. tetejéra ízlés szerint még sajtot teszek/nem füstötltet/ és megsütöm. Párolt rzs, párolt zöldség illik hozzá és sok saláta persze...
Ez a receptnél kihagyom a fokhagymát, szerintem a spárga jobban szereti a zsenge újhagymával a párositást...

Levesnek is nagyon finom, vagy baconszalonnába tekerve és úgy megsütni...

Pinka-Panka 2012.05.14. 08:18:10

Örülök a spárga posztnak.
Remélem lesz recept és tanulhatunk:)

bélabácsi2 2012.05.14. 08:22:24

András! Zöld változatból nem csináljátok?

@PO: én inkább csirágot veszek ;)

@Babette_:
bizony, bizony, a blansírozás stabilizálja a zöldséget, gyümölcsöt. Én lustaságból nem blansírozom a zöldbabot például, szomszédasszony igen, és minden évben megállapítom, hogy az övé a finomabb.
Amit viszont feltétlenül: érett puha őszibarackot szoktam úgy eltenni fagyasztóba, hogy forró vízbe mártom a szeleteket pár másodpercre, ezáltal nem barnul be, amikor kiolvasztom, akár napokig fogyasztható felengedés után! Semmi hozzáadott anyag, se cukor, se tartósító és megáll a a lábán a dolog egyszerű blansírozással.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 08:22:39

@Pinka-Panka: ó, köszönöm Panka, az hiszem, ez a besameles be fog jönni a családnak:)

Pinka-Panka 2012.05.14. 08:26:20

@anica inkognitóban: nálunk elsőre nem voltak elájulva, ma már kérik...
a kevés cukrot ne hagyd el a spárga párolásnál, szerintem kell..
De Te is biztos még hozzáteszel valamit a saját ízeitek világából és az úgy lesz a algejobb

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 08:31:26

@Pinka-Panka: elsőre nem biztos, hogy elkezdem megbolondítani.. majd másodikra. de az is lehet, hogy jó az úgy, minimal art stílusban :))
@bélabácsi2: ne szórakozz már..félhangosan és bambán motyogtam magam elé: csirág.. az nem ugyanaz??:DD
@PO: én meg fOgyasztani..:)

most rávetem magam a papírokra, ez egy ilyen nap lesz.

bélabácsi2 2012.05.14. 08:36:59

@anica inkognitóban: igaz, hogy netes cikk, de ez egy nagyon jó leírás:

borsa.hu/20090518/csak_egy_kis_luxus_hollandi_martas/parolt_sparga_hollandi_martassal/

Az a spárgafőzés lényege, hogy pár percnél ne legyen több, mert túlfő, elveszíti az értékeit.
Én legjobban egyszerűen valami mártásba tunkolgatva szeretem enni. (nem leves, nem csőben sült izé)
Ha lusta vagyok hollandi mártáshoz, akkor egyszerűen tükörtojással tálalom, annak a sárgájába mártogatom.
Jó ez a baconbe tekert sült változat is, de én inkább a pár percig blansírozott spárga mellé sütök valami húsos szalonna vagy sonka félét, nem együtt, tényleg azért, hogy a spárga roppanós, ízes maradjon.
Szezonban egy jellegzetes reggeli vagy előétel nálunk külön készült sült sonka szelet, spárga, tükörtojás egy tányéron valami jófajta kenyérrel, ami lehet akár oliva olajon pirított is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.14. 08:38:09

@bélabácsi2: Blansírozás valóban csodákat tud művelni a gyümölcsökel.
Zöldet is teszünk el, de azt valamiért nem lehet ilyen olcsón kapni, így tehát kevesebbet. Előkészítése sokkal gyorsabb, ám íze kicsit különbözik a fehérétől. Valószínűleg a felvásárlók nem olyan kényesek a zöldre, mint a fehér spárgára.
@Pinka-Panka: Mindíg csodálkozom, hogy tudtok zöldségételhez még salátát is enni :)
Mi egyszerűbben készítjük a sült spárgát. Spárgafőző edényben (keskeny, magas fazék bene kosárral) megpároljuk a spárgát. Tepsit enyhén vajazzuk és belefektetjük a sípokat, mint az orgonában. teszünk rá vékony gépsonkát egy réteget mindössze, besamel mártással nyakonöntjük, kevés reszelt sajt és csőbe vele. Ennek a minimalista receptnek a lényege, hogy a spárgára helyezi a hangsúly, annak az íze dominál. A gépsonka semlegessége miatt nem rontja el az alapízt, de mégiscsak van az ételben valamennyi hús :)
Természetesen a szezon kezdetétől végéig mindíg van itthon spárgakrémleves. A spárga fejét kölönvesszük, a törzseket max centisre daraboljuk és egy-két kisebb krumpli társaságában sós-cukros vízben alaposan megfőzzük (ha van valami húsalaplé, akkor abban). Botmixerrel vagy turmixszal péppé verjük és szitán átpasszírozzuk. Beletesszük a spárga hegyeket és forralásig melegítjük, de már nem főzzük. Tejszínnel vagy tejjel kikeverünk 2 tojás sárgáját, és nagyhirtelen a forró lébe keverjük. Ez éppen elég meleg marad még, hogy a tojás megfőjön, de ne csapódjon ki.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.14. 08:41:23

Puff - elszállt egy hosszú kommentem. Majd este megírom részletekben a recepteket, most Rétság felé veszem az utamat.
Jók ne legyetek!

bélabácsi2 2012.05.14. 08:44:46

@anica inkognitóban: persze, hogy ugyanaz, de a csirág a magyar neve, spárga a latinos.
Nézne nagyot sok zöldséges, ha csirágot kérnék tőle.

Hurri Kán 2012.05.14. 09:07:30

Spárgát maximum zacskó száját bekötni. :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 09:12:26

Pont most gondolkoztam, hogy lehetne-e fagyasztani a spárgát - jókor jött a poszt! A hétvégén 3 csomaggal betermeltünk, de még mindig maradt.
Az Andrass9 által csőben sütött változatot sonka nélkül készítem, csak a párolt spárga jénaiban, rá hollandi vagy sajtmártás, 30 perc sütés.
A tegnap első ízben készített spárgakrémlevesem: a kimaradt levágott szárakat + 1 kisebb hámozott krumplit megfőztem a többi spárga főzőlevével (+ só, cukor, bors), botmixerezés, 1 tojássárga és kevés tejszín keverékét hozzáadtam, óvatosan átmelegítettem.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.14. 09:17:43

@anica inkognitóban: nézd, éjjeli 00:43-kor kiengedtem a macskát pisilni, hajnalban kómásan keltem, és megfejtem a kecskéket. azért ennyi idő alatt még én is felébredek:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.14. 09:20:05

@bélabácsi2: én a babot és zöldborsót is szoktam, olyan felengedéskor, mntha friss lenne.
gyümölcsöt nem szoktam, most belegondolva hülyeség is, úgyhogy idén már fogom.

Pinka-Panka 2012.05.14. 10:21:42

@Andrass9: Igen a te variációd spárgára, valóban könnyebb és "spárgásabb"...
Én ezt a sonkás félét cukkinival szoktam sütni csőben, mivel nekem a cukkini mintha laktatóbb lenne a spárgával ellentétben. A csirkemellel rakott spárga egy kiadósabb vasárnapi ebéd - no meg a család feje kéreti a zöldségek mellé:) Jöhet a zöldség, de hús is akkor:)
Salátát meg mindenhez eszünk talán a lecsóhoz nem - nem tudom miért, de nekünk hiányzik ha nincs saláta, savanyú.
Én is ismerek olyat, aki még a pörkölt mellé sem kér - hááát mi meg a spárgához is:)/egyébként ez megszokás lenne?? vagy ilyen fajták vagyunk?/

Pinka-Panka 2012.05.14. 10:23:51

@bélabácsi2: Jól mondod, én is a zöldebb fajtáját szeretem jobban. Még a zöld zöldbabot is jobban kultiválom, mint a sárga zöldbabot:)Ízletesebb talán...

Bajkál 2012.05.14. 10:45:43

@Babette_: ja, valahogy úgy vagyok én is a spárgával, ahogy megjegyezted: se íze (önmagában jellegtelen), se színe:))), viszont, ha

@Pinka-Panka leírását "megízlelem", az ott leírtak szerint jó is lehet, de nagyjából az ízesítéstől, mert szűzen alapjában semleges, azaz bárki felavathatja, mint az igaziakat az életben :D, na és

@Mitzi von Küche: veled összenézhettem, mivel szombaton pont ugyanígy csináltam a spárgalevest, azzal a különbséggel, hogy megmakkant a tejszínem, így a tojássárgája kettő lett és natúr joghurt ment bele +, mivel továbbra is ízetlennek éreztem, nem röstellem színetek előtt bevallani, hogy delikátot is csempésztem hozzá a végén

@Andrass9: csodállak a tartósítási manőverek macerái miatt, de ebben nem követlek:))). Ha teheted, írd majd le, milyen a rétsági táj így május tájékán, hangulat, ilyesmi. Nagyon bírom az ilyen, sokak által nem járt, de annál igazibb helyeket.

Öreg Sam 2012.05.14. 11:00:27

@Bajkál:
Ez tényleg igy igaz.(se ize se büze)Állitólag roppant egészséges,sőőőt turbóhatása van a férfierőre(főleg 2-3 tojással) :D
Érdekes módon egy lépést nem teszek a főtt/sült/leigázott spárgáért,viszont a krémlevest nagyon szeretem.Természetesen
1,ha nem nekem kell csinálni
2,sok jó füszerrel,baconchipssel bőven megszórva.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.14. 11:14:56

@Pinka-Panka: pedig a lecsó brutál jó kovászos uborkával:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.14. 11:15:42

én egyébként nem értem a spárgát imádókat, hogy mégis mit, de tisztelem az őrülteket...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 11:30:39

@Babette_: aranymondat :)
@bélabácsi2: estére újraolvasom, most csak kapkodva volt időm, de a nyál már így is összefutott a számban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 11:36:01

@Öreg Sam: Tapasztalataim szerint a spárgaimádóknak van/volt németországi kötődésük. Ott igazi kultusza van, kiválóan és ízletesen készítik el (Spargelzeit van ilyenkor). Én is ott kaptam rá, próbálom, de még nem sikerült azt a minőséget hozni. (Életem legjobb spárgáját a berlini KaDeWe tetőéttermében ettem,jó kétujjnyi vastagok és vajpuhák voltak.)

Pinka-Panka 2012.05.14. 11:43:28

@Babette_: na, majd kipróbálom, mert ha valami, az a kovászos uborka... a hétvégén már remélem lesz erre alkalmas idő, hogy betegyek 3kg-t az üvegbe..:)
A kovászos uborkára is jöhetnének jó receptek:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 11:55:01

@Pinka-Panka: fokhagyma, kapor, a tetejére pirítóskenyér ..:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 11:57:43

@Babette_: jó, hát azt sem írtuk le, hogy UBORKA !! :P:DDDD

Pinka-Panka 2012.05.14. 12:07:37

@anica inkognitóban: meg az hogy víz!:))

Ezt rakom bele én is:) van aki tesz bele babérlevélkét, de én nem szoktam

Öreg Sam 2012.05.14. 12:12:56

@Pinka-Panka:
Eccercsak próbáld ki az én recipémet,ha netán csalódnál,add postára a terméket! :)
Minden álszerénység nélkül mondhatom:kovászosban nagy vagyok! :DD
@Mitzi von Küche:
A spárga számomra egyfajta misztérium.Még anno decibel a cégünk nagy spárgatermesztő volt,emlékszem,hajnalban kellett Ferihegyre érkezni hüvösben a rozoga teherautóinknak,hogy 2 órával később a germán piacon legyen a portéka.
Isten lássa lelkemet,nem tudtam megkedvelni :))

Pinka-Panka 2012.05.14. 12:14:41

@Öreg Sam: Ha leírod nekem, annak örülni fogok, majd elolvasom, mert mék a munkába:)
Köszi előre is:)

tartetatin 2012.05.14. 12:20:38

Egész hétvégén spárgáztam. Besamelt nem csípem és újabban teljesen elhagyom a vizes párolást. Érdekes, hogy többen íztelennek találjátok... Én meg direkt nem is rontom el mással :)
Szimplán olívaolajon sütve párolom, roppanósra, kicsit aranybarnára. Fél paradicsom egész apró kocekákra vágva (szárított pari is lehet) és egy fokhagymagerezd egyben (hogy ne égjen rá). Végén belepírítok sok újhagymaszárat vagy petrezselymet. Színkavalkád és mennyei melegen, hidegen :))

tartetatin 2012.05.14. 12:25:17

@anica inkognitóban: vagy sobe tésztával pici szusi-szójaöntettel (enyhébb), szezámolajjal, friss zöldcsilivel/piros csilipehellyel

Bajkál 2012.05.14. 12:36:39

@anica inkognitóban:
@Pinka-Panka:
@Babette_: nekem mostanában a kov. ub. macerásnak tűnik (sok időt kell elcsesznem nemszeretem orvosi ügyletekre), meg marhára nincs türelmem most bámulni a napot - süt-e rá, vagy nem, eléggé fényes-é vagy nem, elázott-é már a dolog, vagy nem), tehát nekem sima uborkasalátákat írjatok, hogy ehető is legyen, meg íze is azért , és ha fürdőruhát nem is, de legalább egy térdig érő bárakarmit felvehessek majd a kánikulában, ha eljő:)))

@Öreg Sam: egyetértésem a spárgáról!
Jut eszembe, mintha Debrecen rémlene veled kapcsolatban is, írhatnál nekem, milyen mostanában a Nagyerdő, tudod, millió gyermekkori emlék a szomszédos Nyírségből a Nagyvárosról, ami akkor nekünk tényleg maga volt a magasházas felfoghatatlan, az ottani erdő meg a mesebeli "nagy kerek", ha a nyírségi buckák nyiszlett - de nekem azért máig gyönyörű - akácos csalitjaihoz hasonlítjuk.

1kutyusról már biztosan tudom, hogy mostanában ottani, de isten bocsássa meg, nem nézek ki belőle túl sok romantikát egy tájleírásra, más kérdés, hogy praktikumot, józan észt meg el nem kutyulódott, normális vidéki mentalitást, tisztességes vagányságot viszont annál inkább:)))

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.14. 13:28:19

@Bajkál: na most a kovászos uborka pont nem az a cucc, amit őrizni kell,,,,,

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.14. 13:43:00

@Bajkál: az étel egyébként íztelen,
és a tréfa ízetlen.

ne is törődj velem, én vagyok a nyelvi ügyeletes:)

tartetatin 2012.05.14. 14:04:51

@Mitzi von Küche: hollandi mártást hogy csinálod? Sose mertem. Te gratinírozáshoz is használod? Azonnal is ehető mártásként, ugye? Pont a mai adag spagócához gondoltam.

tartetatin 2012.05.14. 14:09:33

Ahogy ki van rakva lent a tálcán a blog, másodszor is "Óvd a péniszed, tegyél el spárgát" címet olvastam. Karajos beidegződés...

Bajkál 2012.05.14. 14:14:49

@Babette_: hogyne törődnék, mikor a spárga szerinted is íz nélküli :))), meg amúgy marha jókat tudsz főzni, ahogy olvastalak...

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.14. 14:18:44

@Bajkál: :)
volt már fiú, aki úgy udvarolt, hogy "lennék nálad kosztos"...
és az emberem se panaszkodik. bár ilyenkor vizsgaidőszakban diétán van:D

medvedr 2012.05.14. 14:24:54

Nem szeretem a spárgát, sajnos!

bélabácsi2 2012.05.14. 14:34:41

@tartetatin: "Fogd a péniszed, dobjál egy sárgát" így is olvashatnád, ha...

bélabácsi2 2012.05.14. 14:35:54

@medvedr: én is azt hittem, olyan 5 évvel ezelőttig :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 14:36:09

@tartetatin: Grácia fejemnek, Aldis a hollandi mártás. És jobb, mint amit én keverek (a németek is ezt használják). Gratinírozáshoz nem ez a legjobb, hajlamos a vaj kiválni, ha nem azonnal tálaljuk. Jobb a sajtmártás (sejtheted, miféle) vagy egy vékony bechamel.

süllőcske 2012.05.14. 14:48:59

Hasznos tanácsok, köszönjük.
Kedves kompozícióm a spárgás, újhagymás csirkemájterrin. Sós, ecetes vízben roppanós puhára főzöm a zöldeket, ugyanabban rózsaszínűre a májakat.
Kónuszus formába rendezem, felöntöm csirkehúslével, vagy ha van, lezsírozott pecsenyelével, esetleg a kettő keverékével, megdermesztem. A csinos terrinszeleteket ecetolaj öntettel, aiolival, vagy hollandi mártással , esetleg lágytojás sárgájából készült házi majonézzel esszük.

süllőcske 2012.05.14. 14:52:35

@süllőcske: Kónuszos, bocsánat. Vagyis lefelé szűkülő.

spájdernecc 2012.05.14. 15:14:05

Jónapot!
a spárgához nincs hozzáfűznivalóm, nem bántjuk egymást

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.14. 15:41:20

@spájdernecc: Én a főtt karalábéval kötöttem véd és dacszövetséget :)

spájdernecc 2012.05.14. 16:11:19

@Andrass9:
bölcs döntés
nyúlkaját a nyulaknak!

süllőcske 2012.05.14. 16:26:21

@Andrass9: Gyönge karalábéfőzelék sem jön be? Kockára vágva, harmadát turmixolva, kicsit tejfelezve, fűszeres fasírttal sem?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 16:30:00

@tartetatin: azért ebben a városban kicsit vadásznom kellene a szushi-szójaöntetet..:DDD
@Bajkál: fokhagymásan, néha pirospaprikával megszórva, néha még egy kis tejföllel is megvadítva szeretem az uborkasalátát. hol levágom a héját, hol nem, hangulatfüggő:)
@süllőcske: én akartam is szólni különben, hogy nem kónuszosra gondoltál?...:D;)
@Andrass9: @spájdernecc: pasik....

süllőcske 2012.05.14. 16:40:25

@anica inkognitóban: Ezek a fránya elütések.. Amott is elütöttem nagy kultuszminiszterünk nevét, Bélabá figyelmessége nyomán javította már PO.
Hanem az uborkát én csíkosra hámozom, van is héja meg nincs is. Általában ellipszisekre vágom, vagy gyalulom, a zöld héjszakaszokkal dekoratív.

süllőcske 2012.05.14. 16:44:11

@anica inkognitóban: Hát Te nem vonod vissza a "pasik.." kategóriát? Én például oda vagyok a zöldekért. Is.

süllőcske 2012.05.14. 16:53:53

Magamban beszélek egy kocsmában... No, megyek süllőzni, majd este beugrok.

bélabácsi2 2012.05.14. 17:04:49

@süllőcske: egyedül egy kocsmában, legalább nem mondhatod, hogy rossz társaságba keveredtél :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.14. 18:03:37

@Bajkál: nincs igazad. 1kutyánál senki nem készít jobb tájleírásokat. Nahallod, egy erdész, aki agrármérnök is? Gasztrobloggerek egész sora nála szokta megrendelni a nyitó bekezdések tájleíró mondatait, sőt, néha egész bekezdéseket is! :DD

Amott halat eszünk, Süllőcske fotorealisztikus képeivel vizualizálunk. (Ha megszavazzátok, hogy a mondat második felének semmi értelme, hajlandó vagyok javítani.)

Különben én eléggé olyan minden mama kedvence, vagy méginkább minden feleség kedvence vok. Nem válogatok, mindent megeszek. Még a spárgát is. Ráadásul a kísérletezéseket külön díjazom, mindig dicsérek, választékosan, szellemesen, mint Cooper ügynök a kávét.

Imre apó 2012.05.14. 18:04:33

Jó az a spárga holland szósszal, de a pisilés kibírhatatlan szaggal jár utánna:):)

nekem a főnök (a zasszony) kérésére rakott cukkinit fogok holnap eszkábálni,és répatorta nehéztűzérséget:)

Öreg Sam 2012.05.14. 18:09:10

Mi ez a punnyadás???
A törzs-alkeszek sincsnek a hivatalban?
A spárga témához érdemben nem tudok hozzászólni,de a nagy elődök utmutatásai alapján ma felaprittattam egy csülköt "franciásan",most sül :) (mármint egy középső szelet)
Elkészitettem kelet-közép Európa legjobb lilahagyma salátáját,érik a hütőben.
Ütős vacsora lesz,ritkán követek el ilyet,de végsősoron egyszer élünk. (van aki egyszer sem)
Legfeljebb az ágyam mellé készitem a 2l-es szódásballont,hajnalban meg kiszólok a komornyiknak,hogy vigye ki a bohócot pisilni... :DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 18:11:37

@süllőcske: na igen, a szépérzék adott..:)
tisztelet a kivételnek :)
@PO: és szerényen..:DD
@Imre apó: rakottcukkini-adományokat szívesen fogadunk..:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 18:12:41

@Öreg Sam: betojok a humorodtól (csak, hogy stílusosak legyünk) :DDDDD

Imre apó 2012.05.14. 18:15:38

@Öreg Sam: Punnyad az aki pihen, eldőlt mint a fa:):)

@anica inkognitóban: Aztán , hogyan?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 18:27:39

@Imre apó: Már vártam, ki fogja felemlegetni... Inkább nézd a kiváló vesetisztító hatását.
@Öreg Sam: Hogy készül KK Európa legjobb lilahagyma-salátája?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.14. 18:30:57

@Öreg Sam: Kívételesen dolgozom, nem érek rá még punnyadni sem. Még enni-inni is elfelejtettem

_Remy_ 2012.05.14. 18:37:54

@Mitzi von Küche: Én is szemeztem vele az Aldiban a minap, de bevallom még itt sem mertem volna megkérdezni, hogy ilyenből ér mártást csinálni.:)

bélabácsi2 2012.05.14. 18:37:58

@Andrass9: az ivást pótold, a kaja ráér...

Imre apó 2012.05.14. 18:48:32

@anica inkognitóban: Az ablakon nem megy be:)

@Mitzi von Küche: Így ahogy teccen írni, de sokszor nem jó, mert elfogy a vesém:)

1kutya 2012.05.14. 18:52:44

reggelt!:)

én a spárgát kötözésre használom:-DDD

na olvasok...

Öreg Sam 2012.05.14. 18:52:52

@PO:
Én tudom,hogy 1kutya slambucfőzése nem az idióták képzéséről szól,de azért ugye megmutatod,hogyan tudok "hülyebiztosan" beszólni a blogodba? :D
Tudom porszem vagyok a világegyetemben,node még itt is???
Rombolod az egómat :DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 18:59:18

@Imre apó: azért nyitom..:D
@1kutya: rólad sem feltételeztük, hogy spárgán nőttél fel..:D
@Öreg Sam: kiképzés lesz..:))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 19:02:50

@bélabácsi2: vaaaagy....:DD;)))ááá.. visszavontam, nem nézem ki belőle..:DDD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.14. 19:06:57

@Öreg Sam: megmutatJUK. Én nem vagyok zsonglőr ebben a műfajban, de ott lesz Bélabá, Andrásbá, közösen sokra megyünk. :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.14. 19:08:31

@"Remy": mondhatnám, hogy egy kúpszelet. Vagyis ha edényről van szó, akkor egy lefelé szűkülő formájú edény.

Daró 2012.05.14. 19:22:20

Jó estét. Egy málnaszőr lesz, hadd kavarjam.

Imre apó 2012.05.14. 19:22:59

@anica inkognitóban: De csak holnap, olyan 11 körül:):)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 19:25:41

@Daró: elemedben vagy mostanában..:D
@Imre apó: jó, oké.. csak e ne felejtsem kinyitni :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 19:35:53

@Daró: Már megint kavarja a málnaszőrt...
Valaki poszolhatna a rebarbaráról, annak is most van szezonja és nem közismert az elkészítése (na jó, a rebarbara kompótot én is ismerem).

Daró 2012.05.14. 19:39:26

Nem csak az én műveltségem ilyen szerteágazó, ez lelkesítő. Nyomorult közműterv mit ki nem hoz az emberből.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.14. 19:50:18

@Mitzi von Küche: medvedoki helyett: Rebarbarával (és csillaggyümolccsel) nagyon vigyázzon mindenki, aninek valami vese problémája van. Kimutatták, hogy a bennük lévő oxálsav gyors és randa halált tud okozni. (nekem meg sok-sok vesekövet)

bélabácsi2 2012.05.14. 19:52:09

@Daró: Most kavarja ez, vagy nem kavarja? :)

@Mitzi von Küche: múlt héten láttam a piacon 3 darab fonnyadt rebarbara levelet, nem kívántam meg, még a nyúl is ott hagyta volna, és még volt pofájuk árat kitűzni rá.

Öreg Sam 2012.05.14. 19:52:51

@Mitzi von Küche:
A rebarbaráról annyit tudok,hogy ha felteszed főni levesnek,annál savanyább lesz,minél több cukort szórsz bele :DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.14. 19:53:30

@Andrass9: Pedig van a kertemben két bokor is. Általában ajándékozom, csak a szépsége miatt tartjuk.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.14. 19:54:34

@Andrass9: ugye, a spárgáról, vörösborról, zöld teáról, pálinkáról nem mutattak ki ilyesmit??? :-O

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.14. 20:01:02

@PO: A teával hasonló a helyzet (lehet, hogy a zölddel nem). Attól eltiltottak, mert szép köveket gyártott. Rebarbarát és csillaggyümölcsöt nem eszem, így nem is nőtt több kövem (kop kop a fejemen) A többi, amit írsz fínom, de a doki biztos talál ellenjavallatot.
Persze lehet, hogy humbug az egész és én meg bevettem, ezért kérnék szakmai kontrolt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.14. 20:02:54

@Öreg Sam: Nem véletlenül ajánlják az összezúzott levelét-levélnyelét beáztatni, majd az áztatóvízzel rododendron vagy azalea bokrokat locsolni :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.14. 20:03:34

@Bajkál: Azok a nyírségi akácosok, az az édes, nyári akáclevél illat. A gyermekkorom jut eszembe.
@Öreg Sam: Itt vagyok már, la! Csak elültettem az habanerokat. Két deci száraz vörös rendel.
Valamikor volt zöld spárgám, csőben sütöttem, jó volt, de kipusztult. Pár éve a buliban volt vajban párolva, füstölt lazaccsíkkal körbetekerve, annyira nem volt rossz.

1kutya 2012.05.14. 20:06:23

@PO: köszönöm (bár tényleg tárgyilagos ember vagyok és a tájleírás nem az erősségem:)

@bélabácsi2: baszki egész nyáron azt csinálom!!! kötözöm, kacsolom, permetezem, kapálom. egy szerencséje van, nem kell belőle vetőmagot hagyni:)

@anica inkognitóban: a közel 40 évem alatt tán ha egyszer ettem spárgát, de lehet az sem az volt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 20:08:40

@1kutya: mivel ismerem a zöldségevéssel kapcsolatos véleményedet, ezért merészeltem ilyet írni :P

1kutya 2012.05.14. 20:12:44

@anica inkognitóban: jogos! zőccséget egyenek a kecsekek, meg a barik. rendes magyar, felnőtt férfiember húst eszik (és lóbőrben tartja a lovat:)

skylla 2012.05.14. 20:14:31

sparga? meg befözes? pfej. kinek van erre ideje?

Imre apó 2012.05.14. 20:14:36

@Mitzi von Küche:
1000 g Rhabarber
400 g cukor

100 g margarine
75 g cukor
1 tojás
2 ek fehérbor
250 g Mehl
2 tk sütőpor
125 ml tejfel
2 tojás
50 g cukor
1 tk fahéj (őrölt)
50 g mandula (darált)
margarin a forma kikenéséhez

Elkészítés

Megmosni a rhabarbarát lehúzni a héllyát(bőrét), majd 2-3 cm-es darabokra vágni.Egy tálban a zukorral összekeverni és állni hagyni. Ez idő alatt a margarint a cukorral habosra keverni, majd a tojást és a bort hozzáadni. Lisztet a sütőporral összekeverni. Ezután a tojásos turmixal a sütőporos liszttel kigyúrni az anyagot, majd egy fél órát állni hagyni.Kikenni a tortaformát margarinnal, majd a masszával kitölteni, alját és az oldalát, 3 cm falat képezni. Rhabarbát beletölteni. A sütőt 180 fokon középső magasságba a rácsot, rá az anyagot és 40 percig sütn. Ezután megcsinálni a mázat. A tejfelbe a tojást, fahéjat, cukrot, és a mandulát. Ezt jól összedolgozni, kivenni a sütőből a 40 percig sütött alapot, a tetejére a tejfölöskeveréket és vissza a sütőbe 25 percre. Kész.
Lehűlt állapotban tálalhatod, ha a tortaformából kijön:):):)
Hu ....ennyi, remélem meg is csinálod?:D:D

1kutya 2012.05.14. 20:20:42

@Imre apó: szerintem meg, de ha nem sikerül, átballag és a képedbe vágja:-DDD

@nemvagyokitt: hol szóltál be akkorát, hogy az egész bloghuról kivágtak?:-DDD

Hurri Kán 2012.05.14. 20:23:10

@anica inkognitóban:
Máshol vagyok. :)

@1kutya:
Most sehol. De ami késik, nem múlik. :)
Csak nevet váltottam, (még) nem tiltottak ki.

bélabácsi2 2012.05.14. 20:26:08

@PO: @Andrass9:
Az a helyzet, ha minden alapanyagnak megnéznénk minden negatív hatását, éhen halnánk az biztos.
Itt ez a spárga is. Magas a purin tartalma, tehát a köszvény kockázata is, ismert köszvényes betegnek nem ajánlott már. Húgysav típusú vesekő kockázatát is növeli.
Vagy ez a rebarbara, igaz, hogy oxalát típusú vesekövek miatt kockázatos, de nem jobban, mint a sóska, spenót, kakaó, fekete teák.
Szóval nem egyszerű ez....(legyint)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 20:28:27

@1kutya: megnéztem.. MÉG sehol, de szerintem egyébként sem jellemző..:)
@nemvagyokitt: te is in cognito?:D

Hurri Kán 2012.05.14. 20:31:44

@bélabácsi2:
Legrosszabb esetben nem egésségesen halunk meg. :)

@anica inkognitóban:
Legszívesebben out of cognito lennék most. :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 20:31:47

@Imre apó: Ó, köszönöm. Fordítóval van csinálva (váty á svábok íty írják)?
@Andrass9: Jujj, tényleg, kiment a fejemből! Akkor a vesekőre hajlamosak majd csak nézik, mert én istókuccse meg fogom sütni.

Öreg Sam 2012.05.14. 20:34:03

@bélabácsi2:
Bélabátyám!
Ha én egész életemben arra vigyáztam volna,hogy mi egészséges,meg mi nem,már nem élnék ab ovo :))
Az élet önmagáan is egy halálos betegség,mely szexuális uton terjed :)
Ez utóbbi kiegészitést Medvedoki tette hozzá,csak hogy Pálium gyanujába ne essek :D

bélabácsi2 2012.05.14. 20:36:02

@nemvagyokitt: ebben a kérdésben Öreg Sammel értek egyet, nem a halál lesz nehéz, hanem az odavezető út, mindegy nem téma, vidámabbat :)

1kutya 2012.05.14. 20:36:50

@Imre apó: akkor megeteti veled:)

@nemvagyokitt: ezt úgy szok' errefelé mondani, hogy: "Ami késik az a Pesti gyors!":-DDD

bélabácsi2 2012.05.14. 20:37:50

@Öreg Sam: na látod, hát nem te jutottál mindjárt eszembe? :DDDD (közben nem láttam még a válaszodat)

1kutya 2012.05.14. 20:38:23

@anica inkognitóban: mai ebédem: tárkonyos borjúragu, harcsapaprikás galuskával, 3 féle rétes (Miskócon vótunk értekezleten:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 20:39:48

@1kutya: nem szégyelled magad? annyit eszel mint egy ló és nem látszik.. én meg harapok egyet a friss levegőből és felficcen 3 kiló..:DD:P

1kutya 2012.05.14. 20:40:13

@Öreg Sam: már Hemingway is megmondta: "Ha nem iszol, nem dohányzol és nem nőzöl, az már olyan, mintha nem is élnél!"

1kutya 2012.05.14. 20:41:33

@anica inkognitóban: no mikor "az" elkezd késni, akkor már nagy baj van (vagy nem, de az helyzetfüggő:)

bélabácsi2 2012.05.14. 20:42:28

@1kutya: Miskóci kocsonya nem volt? Amúgy meg mit nagyzolsz a pesti gyorssal, felétek csak a Zsuzsi vonat jár :)

Öreg Sam 2012.05.14. 20:45:40

@1kutya:
Igenigen!
Hemngway tata tudott élni!
Irigylésre méltó volt az élete,kár,hogy nem volt bátorságom valami hasonlóhoz.
Őt olvasva be kell ismernünk,hogy nyuszik vagyunk...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 20:48:30

@Öreg Sam: Én csak a Key West-i házát irigyelem, de nagyon.

1kutya 2012.05.14. 20:49:51

@bélabácsi2: de az legalább jár:)

@anica inkognitóban: azt én nem mondtam, hogy nem!

@Öreg Sam: te! ki kéne költözzünk kubába:-DDD

Imre apó 2012.05.14. 20:52:29

@1kutya: Mi is jönnénk Cubába.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 20:53:59

@Imre apó: azért, ha 9-én ott fő a slambuc, szóljatok már..:D

1kutya 2012.05.14. 20:58:46

@Babette_: hányás, de a répa ki lett szűrve belőle:)

@Imre apó: menjünk együtt (bár sztem a "főnök" nálad is, meg nálam is csinálna egy nemkicsi balhét:)

_Remy_ 2012.05.14. 20:59:28

@Babette_: Krumpliszirom beáztatva...?

Imre apó 2012.05.14. 21:00:39

@Babette_: Lehet valami kecskestejes kütyü érlelés közben.

Imre apó 2012.05.14. 21:01:28

@1kutya: Szerintem jönne mindenki itthonról:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.14. 21:02:32

@Mitzi von Küche: én az örökösök jogdíját, de én egyszerű ember vagyok:)

Öreg Sam 2012.05.14. 21:03:18

@Mitzi von Küche:
Bezzeg a legkedvesebb vadászpuskáját már nem irigyled :DD
@1kutya:
Kuba még csak rendben is lenne,sőőt,a nőit is bevállalnám,de a normandiai partraszálláshoz én már kissé le vagyok lassulva :D
Nobel dij is jöhet,most éppen hasznát venném...

1kutya 2012.05.14. 21:16:00

@Imre apó: szerintem cseréljünk velük országot (a Viktort itt hagyjuk nekik:)

Imre apó 2012.05.14. 21:17:42

@anica inkognitóban: Tudod, hogy Babi kecskéz:):)

@1kutya: Én mennék, de ne polityizájjunkmán:D

1kutya 2012.05.14. 21:18:33

@Imre apó: ez nem politizélés, csak megjegyeztem, hogy kit hagyunk itthon, lekapcsolni a villanyt:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 21:19:45

@Imre apó: szerinted én ilyenkor még bírok összefüggően gondolkodni???:)

Imre apó 2012.05.14. 21:21:24

@1kutya: Vagy majd nekünk kapcsolják le, ha nem tudom fizetni a csekket, de a kubai néppel viktor nem járna jó.

1kutya 2012.05.14. 21:24:31

@Imre apó: na! még mindig nincs meló?

Imre apó 2012.05.14. 21:24:47

@anica inkognitóban: Ilyenkor még? különben meg hogy?:D:D

Elég jól forog a nyelved, ami azt jelenti, hogy forog az agy, 1 kutyának is hasonlít a stílusa a tiedhez:):)..:D:D

bélabácsi2 2012.05.14. 21:25:30

@Imre apó: dehogynem, tezsvírek... :)

@1kutya: Az egészről az jut eszembe, ami tegnap is volt a film, a Magyar Vándor, hogy az alaptörténet szerint elmentek a magyarok, a 7 vezért meg ott hagyták Etelközben...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 21:25:39

@Imre apó: mert már kikupáltam...:DDDDDD
( most röhögve húzom be a nyakam..:DDD )

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 21:26:53

@bélabácsi2: én is azt néztem blogolás közben félszemmel...nem ezzel, amelyik itt van, hanem a másikkal.. a zenéit is imádom :)

süllőcske 2012.05.14. 21:29:29

@Öreg Sam: Komácska, mondd el a lilahagymasalátádaaaat! Én is nagyon szeretem az ilyet.

Imre apó 2012.05.14. 21:31:26

@bélabácsi2: A tezsvírek mit tudnak, amit mi nem, vagy inkább mit nem tudnak:D:D:D:D

@anica inkognitóban: Kikupáltad, ez jó, de mikor?:):)

süllőcske 2012.05.14. 21:33:19

@anica inkognitóban: Valami fűtőhatású szerre gondoláztam, betyár hideg volt a Tisza hátán. Nem is fogtam semmit, a hideg eső lehűtötte a Tiszát, a szélvizekből mélyre húzódtak a halak.

Imre apó 2012.05.14. 21:33:50

@anica inkognitóban: Lehet benne valami, mert hallgat a kis ártatlan:D:D

bélabácsi2 2012.05.14. 21:33:57

@anica inkognitóban: na jó, számoljunk, egyik szem blog, másik szem film, egyik fül filmzene, másik fül??? :)

Az a nénike jut eszembe, megtörtént eset, hogy egyidőben ment 2 dél amerikai sorozat, ezért két tévét állítottak be neki, a szobába, egyszerre nézte, de ami a legdurvább, hogy közben szobafestők dolgoztak a házban és úgy telepítették a nénit ide-oda a két tévéjével a festők, mikor útban volt. :)

1kutya 2012.05.14. 21:35:08

@anica inkognitóban: te? engem? hangos röhögés közepette fogom a hasam:)

@Imre apó: soha! születésem óta van ez a ritka ronda természetem (az öreg ugornyai kocsmárosnál lehet reklamálni):-DDD

bélabácsi2 2012.05.14. 21:35:39

@süllőcske: tüzes rajnai rizlinget süllőcskének :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 21:36:21

@süllőcske: irigyellek a Tisza miatt.. anyuék Tokaj és Szerencs között élnek, pár éve költöztek oda. minden alkalommal, ha náluk járunk, Tiszatardosnál-Tiszalöknél azt érzem, életük legjobb döntését hozták meg akkor, amikor odaköltöztek..

Imre apó 2012.05.14. 21:39:25

@1kutya: Még nem ismerlek annyira, hogy véleményt tudjak nyílvánítani, de nem is tenném. Azt viszont tudom, hogy a palacsintát szereted és jó a szíved, márhogy nem vagy önző, és szer:D:D

Imre apó 2012.05.14. 21:41:10

@Imre apó: etsz beszélni, rohadt laptopp:D:D a vége itt maradt.

bélabácsi2 2012.05.14. 21:42:19

@anica inkognitóban: stop. nőknél a beszéd teljesen független bármiféle egyéb agytevékenységtől és érzékszervektől, azaz bármilyen tevékenység közben tudnak folyamatosan beszélni, ez nálad is így lehet :)

1kutya 2012.05.14. 21:42:35

@Imre apó: pedig elég jól leképezem itt a valódi természetemet: vallásos vagyok, visszahúzódó, monogám, antialkoholista, antidohányos, vegetáriánus, fogyózom, mert kövér vagyok, biciklivel járok... soroljam még?:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 21:44:08

@bélabácsi2: meglepődnél, mennyire tudok hallgatni.:) nehéz volt megtanulni, de van amikor muszáj, van amikor tanácsos és van, amikor jó.:)

_Remy_ 2012.05.14. 21:44:26

@bélabácsi2: Én mindig mondom, hogy férfiagyam van mert ha egyvalamire figyelek, nemhogy nem beszélek de azt sem hallom, ha hozzám szólnak.:)

Imre apó 2012.05.14. 21:45:18

@1kutya: Ennyi baromságot nem csinálsz, hehe, de még jöhet:D:D:D

A visszahúzódó, bammeg ez a mai nap legjobb vicze:D:D:D

1kutya 2012.05.14. 21:45:21

@anica inkognitóban: jaj bocs, egyébként is bodrogkisfalud akart lenni.
csobaj az nem véletlenül tiszalökkel átellenben? szép kis falu, jártam ott egyszer...

Imre apó 2012.05.14. 21:46:23

@anica inkognitóban: De itt a pultnál behozod te is amint látom:D:D:P

1kutya 2012.05.14. 21:47:15

@anica inkognitóban: @Imre apó: akkor meg mér' kérdeztek hülyeségeket?:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 21:47:49

@"Remy": hát, nem lehet könnyű..::DD
@bélabácsi2: nem, dehogyis.. csak elég sokszor vágtak pofán képletesen.. pedig mindig csak az igazat mondtam, ez volt a baj...
@1kutya: Lökkel szemben Tardos, a következő falu Cs.
nagyon szép és hát ugye, ott van nem messze a Kopasz.. hegy, hát igen...<mély, vágyakozó sóhaj..>

Imre apó 2012.05.14. 21:48:22

@1kutya: Én nem kérdezem semmit csak mondtam:):)

bélabácsi2 2012.05.14. 21:48:59

@"Remy": tipikus férfi agyvelő tulajdonság, én is egyszerre csak egy dolgot tudok csinálni, de azt maximális figyelemmel teszem. Például autóvezetés közben lehet hozzám szólni, csak nem érdemes.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 21:49:10

@Imre apó: ilyenkor találkozom normális emberekkel..:D (már amennyire.. :D)
@1kutya: én nem is kérdeztem..:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.14. 21:50:14

@1kutya: Öt percre kiteszem a lábam .....
Lesz kapsz!

Imre apó 2012.05.14. 21:50:46

@anica inkognitóban: Rossz helyen dolgozhatsz, tönkre mégy, vigyázz magadra:):)

bélabácsi2 2012.05.14. 21:51:12

@anica inkognitóban: üdv a diliházban, mi itt(!) normálisak vagyunk :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 21:52:19

@Andrass9: nem te, a másik főnök: a nejük..:D
@"Remy": :DDD
@Imre apó: lekopogom, talán egy-másfél hónap és váltás..

1kutya 2012.05.14. 21:55:15

@Andrass9: ahogy a markotányos kolleganő is mondta: Imrével a feleségünkről beszéltünk:-DDD

@anica inkognitóban: jó, akkor ferdén átellenben (hogy te az élő fába is bele tudsz kötni:)

bélabácsi2 2012.05.14. 21:56:08

Egy hosszabb lélegzetű cikk spárgáról és minden másról, nem vidám, csak saját felelősségetekre olvassátok.

mno.hu/migr_1834/nyularnyek-236446

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.14. 21:56:16

@anica inkognitóban: na tessék, a beképzeltség áldozata lettem - gondoltam, hogy én vagyok a főnök :)
Amúgy ennyi belterjes traccshoz nem is lehet hozzászólni érdemben ...

Imre apó 2012.05.14. 21:56:29

@bélabácsi2: Nekem volt egy jó cimborám, ő mindig azt karta, hogy beszéljek hozzá vezetés közben, mert elalszik. Ez se jó annyira, mert, ha nem tudtam bennetartani a lelket veszélyes lett a helyzet. Nem volt a barkaszon ablaktörlő, de képes volt kihajolni egy ablaktisztítóval lehúzni az esőcseppeket, közben a disznó hátul röfögött amit előtte vettünk. Párszor rinyáltam:):)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 21:56:42

@1kutya: nem, most tényleg nem azért.. csak azt hittem, nem egyről beszéltünk...
egyébként is azt mondtad, itt nyugodtan..:)

süllőcske 2012.05.14. 21:59:37

@bélabácsi2: A rizling jó volt, köszönöm.
@anica inkognitóban: Anahitám spárgakrémlevest csinált, frissen pattogatott kukoricával, beleszórtuk a levesbe, tök jó. Szerelmetes szép folyócskánkat mesélem sokszor, hogy ne hiányozzon.

bélabácsi2 2012.05.14. 22:04:56

@Imre apó: nem semmi, igen, ismerős a helyzet, én is kértem már meg erre valakit, hogy beszéljen hozzám, de gyorsan rájöttem, hogy semmi értelme, inkább megálltam, kis helyben futás, azután okés lett minden.

Imre apó 2012.05.14. 22:06:17

@bélabácsi2: Az jobb is, de ez a cimbim annyira zizi volt, hogy lehet azért kedveltem:):)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 22:06:38

@Imre apó: bizonyos értelemben igen, bár én inkább meglépésnek nevezném.mindig előre gondolkodom.:)
@süllőcske: amikor a legutóbbi nagy árvíz volt nálatok, kisebbik tesóm a SZOTE-ra járt. Volt egy évfolyamtársuk, aki középsulis korában lerobbantotta az egyik kézfejét (nagyon jó kémikus volt, csak aznap hiba csúszott a számításba)úgy zsákolt mint akinek tényleg az élete múlik rajta. az ő városuk is volt, még ha csak öt évre is.:)Szegedről és a Tiszáról, így együtt, mindig ez jut eszembe.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.14. 22:07:44

@bélabácsi2: Nem vidám de valahol vígasztaló! Még mindíg van valami, amit lehetne csinálni és meg is fizetnék ...

Imre apó 2012.05.14. 22:09:40

@anica inkognitóban: Akkor most visszakapod azt a 70 rugót?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 22:11:28

@Imre apó: ez még alku tárgya. majd egy pohár bor mellett elmondom, itt csak annyit, másik cég, sokkal nagyobb.

süllőcske 2012.05.14. 22:13:52

@anica inkognitóban: Szeged egyszer már meghalt. Ez kísértett akkor is, szerintem mind éreztük, életért zsákolunk.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 22:19:05

@süllőcske: nem jól fogalmaztam. azt akartam mondani, hogy hiába kevés öt év egy ember életéből, nekik annyira a városuk volt, lett Szeged, hogy mintha a saját szülővárosukat kellett volna menteni.. nem tudom, érted, mit akarok mondani? nem minden város válik ennyire sajátjává a rövidebb ideig ott élőknek...

Imre apó 2012.05.14. 22:20:13

@anica inkognitóban: Oksa. Jóccak, menek punnyadni:D:D:D

1kutya 2012.05.14. 22:27:27

@Imre apó: most? én meg még posztot írok, rendhagyót, nem lesz benne főzés. a Főnök (azért írom nagybötűvel, hogy nehogy megint félreértse:) engedélyezte:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 22:28:34

@1kutya: én is elkezdtem ma egyet.. csak egy kis nyugi kéne hozzá...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 22:34:55

mindenkinek szép álmokat, rózsás csókokat, elmentem aludni :)

süllőcske 2012.05.14. 22:35:30

@anica inkognitóban: Értem azt, amit tesód is érzett.

1kutya 2012.05.14. 22:49:26

@anica inkognitóban: nekem is majd a klaviaturára esik a fejem, de még írom...

@süllőcske: én is ott voltam anno a "nagy" víznél (éppen osztálytalálkozónk volt). nem volt az olyan durva. viszont sírtam gergelyiugornyán, mikor a bútorokat hordta a víz és a szemem láttára omlottak össze a 100 éves vályogfalak...:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.14. 22:49:33

@süllőcske: Én Szegeden 5 évet éltem és nagyon szerettem. Máig is otthonomnak érzem, bár sokat változott. Feleséget is ott találtam, szóval szép emlékű város. Ha még megvan a Dugonics téren a JATE klub - hát annak egyik fő létrehozója voltam. Járok néha arrafelé - évente van évfolyamtalálkozó, de fogyatkozunk. Szomorú.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.14. 22:51:08

@Andrass9: Ásotthalomra jártam ki tanítani a tanyasi egytantermes, olajospadlós, vaskályhás iskolába ...
Megyek is inkább aludni!

1kutya 2012.05.14. 22:58:04

@Andrass9: kicsi a világ! (én Ásotthalomra gyakorlatra jártam, a JATE klubot meg köszönjük).

süllőcske 2012.05.14. 23:30:58

@Andrass9: A JATE klubot köszönettel.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 23:37:52

@1kutya: én megírtam az enyémet, átküldtem.
jó éjt, fiúk! :)

spájdernecc 2012.05.15. 07:00:45

Jó reggelt!
cukorspárgát!

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.15. 09:17:25

VALAMI ROSSZ AZ ÚJ POSZTBAN, MERT NEM LEHET KOMMENTELNI!!

tartetatin 2012.05.15. 09:44:04

nekem meg nincsenek avatárok!

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.15. 09:48:50

@tartetatin: most hadd ne sajnáljalak ezért, jóóóó??

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.15. 09:49:10

HALLÓÓÓÓÓ
VAN ITT VALAKIIIII??

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.15. 12:03:27

AZONNAL CSINÁLJATOK VALAMIT AZ ÚJ POSZTTAL!
:((((((((((((((((((((((

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.15. 12:33:14

@bélabácsi2: még mindig nem.
más böngészővel sem.
bármi máshova (poszt, blog) tudok.
de itt nem jelennek meg a Válasz erre gombok és a kommentablak. (az avatarok sem, de azt lesz.om:))
a radarban meg dupla mennyiségű komment látszik.
a radarból nem működik az elolvastam és a Törlés gomb.

és csak ez az egy poszt ragadt be!

bélabácsi2 2012.05.15. 12:56:34

@Babette_: pontosítsd kérlek az operációs rendszert Windows?, milyen? vagy valami más? és a böngészőket, amivel próbáltad, akkor talán többet tudok.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.15. 13:01:34

@bélabácsi2: windows valami új verzió, tán business?
chrome-mal vagyok, ie-vel próbáltam még, azzal se ment.

nálam semmi nem változott reggel óta (amikor megjelent a poszt), amikor még mindig rendben volt, felvettem radarra, mert nem akartam megint első kommentelő lenni, így nem írtam semmit.
most meg benézek, és lfsz és esti fény van, de csak itt.

a posztban lesz valami elcsesződve

bélabácsi2 2012.05.15. 13:18:02

Elsőnek: tartsd lenyomva a shift gombot és úgy frissítsd az oldalt a böngészőben, illetve próbáld ki a ctrl gombbal is mert feledékeny vagyok nem tudom már melyik

Ha nem, egy próbát megér:
Vegyük a Chrome-ot. Jobb felsőben egy csavarkulcs ikon, rákattint Előzmények menüpont, jön egy oldal, Összes böngészési adat törlése gomb, előugró ablak, itt időszaknál "teljes"-t válaszd a legördülő menüből, alatta hat opció, felső négy kipipálva, HA nincs elmentett jelszavad a böngészőben, (tehát a böngésző sehová sem lép be automatikusan) akkor alsó kettő elé is pipa, utána törlés gomb. Indítsd újra a rendszert és próbáld.

Ha nem, mondom tovább.

bélabácsi2 2012.05.15. 14:08:56

@Babette_: tisztul a kép, van avatarunk, csak sokszor frissíteni, nálad mi a helyzet? jöhet priviben is, tudod, ha még gond van!

bélabácsi2 2012.05.15. 15:35:53

@Babette_: bocs, nem figyeltem, válasz ment! email jöhet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.15. 18:28:25

@Babette_: A blogmoci nem jon ra, hogy be vagy jelentkezve. Válszad ki az aktualis posztot, jobb oldalon gurigazz le, amig az "Egyéb" részt megtalálod, ott katt a Bejelentkezésre. Nyilvan van ilyen pont, mert kulönben be volnál jelentkezve :)
Ha mégsincs, akkor klikk a kijelentkezésre és újra jelentkezz be. Ez kell, hogy legyen a megoldás.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.15. 19:16:57

@Andrass9: én ma a sajátommal harcoltam, háromszor kellett ugyanazt a posztot beírjam, a végén az ideg majd' megölt..:S

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.15. 20:05:12

@Andrass9: be vagyok jelentkezve.
ki is voltam és újra be.
a helyzet változatlan.

ha nem volnék bejelentkezve, ide sem tudnék írni.
süti beállítások módosítása