Megkívántam egy kis avokádót. Amilyen szerencsém volt, már megérett a tálkában, ahol tároltam. Nem túlérett, hanem enyhén puha lett: ez a legjobb állag!
Futás a veteményesbe, ahol összeszedtem pár finomságot:
- 1 érett paradicsomot (kicsi). A képről lemaradt!
- 1 pici lilahagymát
- 1 mini fokhagymát (ez nálam mindenütt nő a kertben, veti magát bulbiliről. Morog is a feleségem rendesen miatta).
- Só, bors izlés szerint majd a konyhában.
- 1 szál petrezselyemlevél
- A snidlinget elfelejtettem, pedig jó lenne bele.
Első teendő: apróra kockáztam a paradicsomot. Kikanalaztam az avokádó húsát és felaprítottam a fokhagymát picire. Ment egy levesestálba.
Jött a lilahagyma (csak a felét használtam), amit pici kockákra vágtam, és hozzáadtam az avokádóhoz.
![]() |
![]() |
![]() |
A petrezselymet úgy-ahogy felaprítottam, majd a keverékhez adtam. Ekkor megláttam egy csípős gulyáskrémet a hűtőben: ebből teszek a krémbe!
![]() |
![]() |
![]() |
Most jöhetett a kemény munka: villával pépesíteni a tál tartalmát. Első kóstolás: elmgy, de még valami hiányzik! Megvan: valami savanyú, pl: lime. De az nincs itthon, így maradt a citrom (megint sikerült a cseppet elkapni a képen:).
![]() |
![]() |
![]() |
Újabb kóstolás:
![]() |
![]() |
Még egy kis citrom, só és frissen őrölt Lampong bors.
No, nekikészülök az evéshez és lásd nyitókép.
A maradékot kis tégelyben behűtöttem, és estére vacsorára megettem:
Van még egy avokádó a tálkában - azt holnap tojással fogom megenni :)