Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (11) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (29) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (379) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (55) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (4) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (512) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (386) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (41) kakukkfü (115) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (7) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (178) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (116) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (90) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (3) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (61) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (95) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (27) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (87) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

BBQ kolbászhússal töltött tarja

2025.01.20. 07:00 Andrass9

Az úgy volt, hogy itthon vannak éppen a kicsilyány férjének szülei, akiket meghívtunk ebédre karácsony utánra. Mivel Abu Dhabiban élnek, a főételnek nem a kacsát választottam (ami amúgy már csak az ő fagyasztójukba fért be :), hanem egy csodaszép 4,5 kilós csontos tarját. Arrafelé sertést kicsit nehéz beszerezni...

48.jpg

A kép kicsit életlen, de ettől még a tarján szépen látszik a feketére füstölődött kéreg, meg a BBQ-ra jellemző rózsaszín füstgyűrű a kéreg alatt.

Eredetileg klasszikus töltelékkel akartam tölteni, de azt a feleségem ki nem állhatja, így a gyerekeim nem is ismerik ... A csodahüttőben van számos sütnivaló kolbász: az is jó töltelék!

Hozzávalók:

  • 4,5 kg csontos tarja egyben (Vörösváron van egy mester hentes csapat, tőlük szereztem be)
  • 3 szál sütnivaló kolbász több forrásból, így változatosabb.
  • rengeteg hagyma (4 db lila, 2 veres és még a hagymacsírák is
  • A régi Pulled Pork fűszerkeverékem, amit felturbóztam frissen őrölt borssal, fekete köménnyel (nigella), tört száraz csilipaprikával, pirított fokhagyma és rozmaring keverékével (meg még amit találtam éppen, mint kakukkfü, majoranna, római kömény, stb).
  • 3 ek barnacukor is ment a fűszerkeverékbe
  • kb 4 ek Mustár
  • hentes spárga a likak bevarrásához
  • 3 ek sertészsír a tepsi kikenéséhez (hogy a hagyma ne égjen le benne) +2 ek a hús tetejére
  • 1 liter almalé a spricceléshez (az almaszószt elfelejtettem, pedig az is remek a kéregbe)
  • 10 darab közepes krumpli alufóliába csomagolva
  • durva szemű só

Nem készítettem elő a hozzávalókat, mert menet közben improvizáltam. Például a tarját a száraz fűszerekkel, sok sóval és kevés cukorral bedörzsöltem, felszeletelt fokhagymával megtűzködtem két nappal az esemény előtt, vákuumzacskóban kiszívtam belőle a levegőt, majd kitettem a teraszra pácolódni. Itt a képen már levettem róla a zacskót. A kolbászokat is felengedtem a zacskójukban meleg vízben.

10.jpg

Felszúrtam a húst a hosszú késemmel, ami végigért benne. Igyekeztem nagyjából 2 centivel a csont felett kialakítani a likat, amit akkorára kellett nyitnom, hogy az összes kolbász beleférjen. Menet közben szórtam a lukakba is kis fűszert, majd tágítottam a likat.

11.jpg 12.jpg 13.jpg

A nagy lyukba belenyomtam a kolbászból a húst (a belet nem akartam beletenni). Egyenletesen elmasszíroztam a nagy hústömeget. A friss vágási felületeket még egy kis fűszerkeverékkel beszórtam. Végezetül egy szalonnatűzdelőbe fűztem a spárgát. Ezzel szépen bevartam mindkét végét, nehogy a töltelék megszökjön!

14.jpg 15.jpg 16.jpg

Az inox tepsimet alaposan kizsíroztam és beterítettem vastag lilahagymaszeletekkel. Ez a tepsi a grill fenekébe kerül fél liter almalével és ide csepeg majd a húsból a szaft és az olvadó zsír. Vastagon beecseteltem a csontos oldalát mustárral. A húsos felére került kis zsír, majd ide is mustárt kentem.

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

Lustaságomból adódóan mindezt a tepsiben tartottam, míg a begyújtó kéményben el nem kezdett izzani a faszén. Addig is az almalevet egy spriccelő flakonba tölcséreztem. A húsba szurkáltam a hatos hőmérő tüskéit (egyet a rácsra tettem, hogy a levegő hőfokát is lássam). A mozdonygrillem tűzterébe borítottam az izzó faszenet, és adtam hozzá néhány cseresznyefa ágat füstnek.

21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

Induláskor még igencsak hideg volt, de majd felemelegszik! A húst pedig elhelyeztem a rácson a tepsi felett. Ellenőriztem, hogy kényelmesen lehet e forgatni a húst két nagy húsvillával. Ekkor becsuktam a mozdony tetejét és beállítottam a huzatot, úgy, hogy mintegy 150C fok legyen a belső hőmérséklet.

25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg

Menet közben rendszeresen pótoltam a füstölő anyagokat: cseresznyefa, birskörte és sárgabarack ágak, bükk és égerfa fűrészporok vasdobozban.

29.jpg

Egy óra múltán beraktam a felső polcra a krumplikat is. Eközben a konyhában ment a sajtosrúd sütés, mert annak mindig kell lennie :) A mozdony meg dohogott és füstölt ... A spriccelőflakonból kifogyott almalé juttatta eszembe, hogy menet közben mintegy 10 percenként megspricceltem a húst, és néha meg is fordítottam.

30.jpg 31.jpg 32.jpg 33.jpg

Már három óra is eltelt, mikor a hús belső hőmérséklete elérte a 60C fokot. Ekkor nyomtam egy mérőhegyet egy krumpliba is. A hús igéretesen feketedett a karamellizált almalé, cukor és a füst jelenlétét igazolva. Újabb egy óra telt el, amikorra a hús belső hőmérséklete elérte a 77C fokot. Ezen a hőmérsékleten már finom szaftos a hús! A csontos oldal színe is csábító!

34.jpg 35.jpg 36.jpg 37.jpg

Ekkor már csak 100C körül volt a mozdony, csak a krumplinak kell még átsülnie. A húst kivettem a tepsibe, amiben szép szaft volt! Letakartam alufóliával, és egy órára még betettem a hűvösebb oldalra pihentetni.

38.jpg 39.jpg 40.jpg

Ekkor kivettem a tálalótálra a tarját és leszűrtem a tepsiből a szaftot.

41.jpg 42.jpg 43.jpg

Deszkára helyeztem a fekete fatörzsre hajazó ételt, és szeleteltem belőle mindkét vége felől.

44.jpg 45.jpg

Mindenki izlése szerint választhatott, melyiket kéri. A krumpli is elkészült - volt aki vajjal és tejfellel turbózta, de a szerényebbek csak lehámozták :)

46.jpg

47.jpg

49.jpg

5 óra munka volt, de megérte. Kaptak a vendégek elvitelre is bőven!

39 komment

Címkék: krumpli hagyma zsír mustár fokhagyma bors római kömény majoranna rozmaring fekete kömény tarja barnacukor almalé alufólia nigella kolbászhús sütnivaló kolbász csilipaprika durva só kakukkfü csontos tarja pulled pork rub hentes spárga

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr318778228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2025.01.20. 08:31:16

Nagyon csinos étel. Kár, hogy a neten nem jön át sem az illat, sem az íz.:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.01.20. 17:48:25

@látjátok feleim szümtükkel: ahhoz k;pest, hogy a gatyámat is ledolgoztam a recept elkészítéséhez, nemigen válaszoltak a posztra.
Ez viszont normális, és megszoktam!
Jó étvágyat hozzá, ha valaki elkészíti!

Kumari 2025.01.21. 10:07:46

Nincs ilyen csudaszerkentyűnk,Nem tudok effélét sütni, de ez biztos, hogy nagyon finom lett.
A héjában sült krumplit mi is szeretjük , sütőben sütöm, én héjasan eszem:)

Kumari 2025.01.21. 11:14:16

@Andrass9: Mi évente egyszer grillezünk, párszor bográcsolunk, nem éri meg a legkisebb befektetés sem.Van egy egyszerű grillsütőnk, tárcsánk, azzal elvagyunk.Ja, meg szeletsütő.Meg elektromos grillező, meg raclette sütő Ha ilyen különleges csemegére vágyunk, kifigyeljük, hogy a környéken mikor van sütögetés( némely csárda vagy étterem tart) . és ott eszünk egyet, bár biztos, hogy a tied sokkal jobb.Már így ránézésre is:)

kocsmagomba 2025.01.21. 12:10:47

@Andrass9: Csak semmi türelmetlenkedés kérem! Aki 5 órát képes ezzel eltölteni, az nem lehet komment ügyben sem türelmetlen. :)
A legnehezebb dolog ebben a műfajban a hőmérséklettel bánni, ezt szépen türelmesen megoldottad. Kell egy ihlet és nagy fokú szeretet, hogy ehhez hozzáfogjon az ember.
A husi szép lett. Kívánatos.
Szeletelni az ilyen tarját szépen nem lehet, arról le kell mondani, ez így jó.
Én lehet, hogy nem töltöttem volna meg, hanem a kolbászt mellé tálalom.
Amit viszont javaslok: sült alma, pürésítve, abból egy pár kanál szósz a tányérra. Ha már almalé az ízesítő, ugye.
Tudom, ezt már régebben is mondtam.
Végtelen egyszerűséggel. Megfelezem az almát, kivágom a magházat, megszórom barna cukorral, lepakolom tepsibe, 20-30 perc alatt megsütöm, hajából kiforgatom (nagyjából), levét rácsorgatom, és botmixerrel kidolgozom.
Minden sültet feldob, főleg krumpli köretet. Édes aromás, savanykás alma vegyesen a legjobb.
Itt a hegytetőn, ha terem, akkor terem, permetszert nem látott régi fajták. Idén volt is termés, 3 év szünet után. Nyári és őszi almák rogyásig.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.01.21. 12:50:14

@kocsmagomba: Nálunk vagy 25-30 nagy üvegnyi van ilyen almából. Szimplán almaszósznak hívjuk, és a Mucsu almából tesszük el.
Ahogya blogban is írtan, most elfelejtettem, pedig mindig rakok a húsra!

kocsmagomba 2025.01.21. 14:34:08

@Andrass9: Szomszédomnak, idősebb, mozgáskorlátozott, "fontos" almája van. Nem kicsi fa. Inkább árnyékolásra használja, mint fogyasztásra. Idén kérte, hogy segítsem már ki, kezdjek én valamit az almájával, mert aki pálinkának vitte volna, nem jött érte, ott rohad el.
Na, én leszedtem ezt is, meg a másik fáját is, fülünk kettéállt, annyit ettünk.
Fontos alma: fél kiló lenne egy darab, ezért fontos alma a neve, de ez most megvolt 75 deka is darabonként. (angol fontban, 0,45 kg mérjük a súlyát, ha ilyen esett volna Newton fejére, nem találja ki a gravitációs egyenleteit, hanem simán beájul)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.01.21. 16:43:31

@kocsmagomba: A mucsu hoz nekünk ekkora termést! Az Idared sokkal kisebb almákat nevel. Volt Jonatán is, da az inkább lisztharmatot nevelt ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.01.21. 19:40:22

@kocsmagomba: Visszavonom a panaszt! azért 880-an letöltötték az oldalt :)

Kumari 2025.01.22. 09:31:46

@kocsmagomba: Néhány éve a Kráter tónál jártunk, Nagyhegyes határában,Ott találtunk pár régi almafát, a kutya se gondozza, ismeretlen, pontosabban nagyon régi fajta almát tudtunk enni, de komolyan mondom, olyan zamata volt, hogy hihetetlen.A Meggyes csárdánál meg régi szilvafajta van, ott se bírtam betelni vele..hova lettek ezek az ízek? Mondjuk szilvát még a Beregben találunk, akár az út szélén, szinte kivadulva is.

kocsmagomba 2025.01.22. 11:15:28

@Kumari:

"a kutya se gondozza"

De. A kutya biztos, hogy "gondozza", amikor arra jár. :)
Ha jól emlékszem ez valami kutatófúrás maradványa. Olajat vagy földgázt kerestek, és vizet találtak. Vagy fordítva. Egyik találat se meglepő H.szoboszló környékén.

kocsmagomba 2025.01.22. 11:26:13

@Kumari: Ha jól tudom, van arrafelé érdekesebb tó is. A horgásztó mögött egy nudista fürdőhely. Nem ott jártatok? :)

Kumari 2025.01.22. 11:33:17

@kocsmagomba: Ez a berobbant fúrótorony tava, nyilván volt ot valami tanyaféle előtte. A nudi , az a Gatya tó egy része, ha ugyan van még, ( a tó megvan, több hektáros víztározó), de oda nem járunk:D( Látőképen van)

kocsmagomba 2025.01.22. 11:49:24

@Andrass9:

"nemigen válaszoltak a posztra."

Meg sajnos fogyunk is. Nem kilóra, hanem lélekszámra.
Akik több közösségi csatornán is ismerték, valószínűleg tudják, de én mint itteni ádáz vitapartnere, megemlékezem most Boar 'kollégáról', aki már pár hónapja nincs velünk. Vagy ki tudja honnan figyel és próbálgatja ide belépéshez a Firefoxot...
Sajnálom, hogy nem moroghatunk össze valami nagyon lényegtelen, eszméletlen fontos dolgon.

látjátok feleim szümtükkel 2025.01.22. 12:18:19

@Kumari:

Ezek az ízek benne vannak a mai termésekben is, de ahhoz, hogy piacképes termés nőjön, öntözni kell a fákat, és tápsózni sem árt, ezek pedig nem segítik annak az íznek, zamatnak a kialakulását. A mai vevő ugye az apró termést nem szereti, csak az öklömnyit. Régen nem voltak 30-40 dekás almák, csak apróbbak és sűrűbb húsúak. Ez pont olyan, mint a pizzán, hamburgeren és édességen nevelt gyerek, akikre régen azt mondták, hogy nagy a lósz.r, csak puha.

Mellesleg szomorú, hogy a blogot olvasókból kiveszett a mondanivaló.

kocsmagomba 2025.01.22. 13:02:29

@Kumari: "A nudi , az a Gatya tó egy része,"

Ez a mondat se semmi. :) Beszédes név. Inkább Gatya-nélkül tó lehetne.
Én csak Látóképi tónak ismertem.

Kumari 2025.01.22. 16:05:58

@kocsmagomba: Azért Gatya- tó, mert felülnézetben olyan az alakja, mint egy hosszú szárú nadrágnak, a népnyelv leleményes:)Az itteniek szerint a Látóképi- tó a Macsi Balcsi volt, megvan az is, csak már nem fürdőhely, valahogy "elveszette közpénz jellegét", magán horgásztó lett.Pedig mekkorákat fürödtünk ott forró nyarakon!De azt hiszem abban igazad van, hogy a Gatya hivatalos neve valóban Látóképi -tó.

Kumari 2025.01.22. 16:11:05

@látjátok feleim szümtükkel: Nálunk örök vita a szedd magad akcióknál, hogy én a kisebb és közepes almákat szedem, a férjem a szééép nagyokat..aztán télen mindig megállapítja, hogy nekem volt igazam:DDDD De hidd el, azok a régi fajták sokkal zamatosabbak voltak,Lapos cirkás oldalú almánk volt,édes.savanyú, ropogós, lédús, legalább ötven éve nem is láttam hasonlót. meg nyári rétesalma, meg neve se volt, apró, piros, még az út szélén is megtermett.....és körtében is, nem találok lassan körteízű körtét.

kocsmagomba 2025.01.22. 16:48:31

@Kumari: Igen. Én is így emlékszem a Macsi-Balcsira. Debrecenből biciklivel jártunk ki. Egy strand a kukoricásban. Útba ejtve jövet-menet a Látóképi csárdát.
Nem volt bicikliút, de akkora forgalom se akkoriban, hogy 100 méteren belül halálra gázoljanak. (A Bartók Béla út közepe táján laktunk, onnan tényleg elég volt bicóra pattanni, közel volt.)
Most van valami bicikliút, de már nincs hová menni... azt a BMW gyárat meg inkább vitték volna a Holdra! Komolyan: el lehet tévedni autóval Macs és a csárda között.

Kumari 2025.01.22. 17:54:39

@kocsmagomba: Most nagyon szuper bicikliút van, egészen Hortobágyig..nem tudom, mikor autóztál arra, mi nemrég, és nagyon meglepett, hogy a gyáron keresztül van út Nagymacsra, és valami elképesztő nagy a gyár területe.Mint egy önálló kisváros..és igen, kellett a francnak, de kit érdekel, Józsa irányában épül egy újabb akku szerelőüzem is, hiába a tiltakozás. Ide szinte a kertünk végébe( légvonalban nem lesz 3 km..)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.01.23. 08:42:10

@Kumari: Menyem jelentette büszkén, hogy Józsavárosnak lett direkt autópálya lehajtója!!!

Kumari 2025.01.23. 10:28:55

@Andrass9: Lett, Szépen bevezet a faluba..ahol annyira keskenyek az utak, hogy egyirányúsítani is kellett, történetesen pont a bevezető nem olyan, két autó visítva fér el..mert a falut elkerülő út még mindig tervezési szakban fagyott be pénz hiányában...de az is valami, hogy nem kell sok km-t kerülni, ha ki akarunk jutni a pályára.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.01.23. 17:56:15

@Kumari: Kb ennek örült a menyem leginkább :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.01.23. 19:08:57

Átmentem kazánszerelőnek!
Vaillant kazánunk van immáron 25 éve. Nem panaszkodom, mindig jól fűtött.
Ehhez hozzá tartozik, hogy minden őszön kihívtam a szervízt karbantartásra, ami bizony megérte, mert a rendszer működöt!!!
Nem reklám! Tényleg megérte!
Pár napja a melegvíztartály ógy döntött, hogy elhagy minket. Már 24 éve szolgált, oszt most elege lett és kilukadt ... csak folyt. Nem árasztotta el a pincét, de szokásomhoz híven hívtam a Vaillant szervízt, hisz ők szervizelik a kazánt már 25 éve.

Új csapat érkezett, őket még nem ismertem. Kicserélték a melegvíztartályt, sőt elviték a szétrozsdásodott őst is! Megállaspították, hogy tele van a tartály mészkővel. Udvariasak voltak, dolgoztak is. Csak hát itt hagytak egy nem működő rendszerrel és több csepegő csatlakozással...
Mivel másnap reggel nem volt meleg víz sem, újabb hívás a márkaszervízhez. A megszokott ügyfélszolgálatos szegény - beteg, de a helyettesítő azonnal intézkedett, és másnap reggelre jött az ismert szerelő.Teljes napot dolgoztunk, hogy kimossuk a kazánt (ne felejtsd el - ez egy 25 éves szerkentytű!!! végül megtaláltuk a bűnöst: egy 2,5 uF-os kondenzátort a keringető szivattyúban. Mérések után saját felelősségre lecseréltem 5uF-ra. No azóta megy hibátlanul a rendszer!!!
Most meleg van, és van meleg víz is!!!

Kumari 2025.01.24. 10:54:45

@Andrass9: Mi a hasonló 28 éves kazánunkat( víztartályos) lecseréltük, pedig pompásan működött. Rábeszéltek egy kondenzációs kazánra, pici tartállyal, de ha fogy a víz, folyamatosan melegít.Igen jelentősen csökkent a gázszámla, és hatékonyabb a padlófűtés is. Most van egy jó Vaillantunk a pincében, úgyhogy ha netán alkatrész kéne, tessék, vegye-vigye:)Csak érte kell jönni.

látjátok feleim szümtükkel 2025.01.25. 08:45:18

Berosálok. Feltalálták a fenntartható divatot. Az nem más, mint szeretni kell a ruhánkat és sokáig kell hordani. Mondták a tv-ben. Valamikor sokáig hordtuk a ruháinkat, no nem divatból, de valahogy egy idő után már nem tudtuk szeretni.
Most hasonló módon vagyok az öreg gáztűzhelyemmel, aminek a sütője nem működik, de nem találtam szerelőt aki megreparálná. Én szeretném, de az valahogy nem elég a fenntarthatósághoz.
Örököltem egy hollóházi porcelán kávéskészletet. Megkérdeztem egy régi porcelánokat is árusító üzletben, hogy befogadnák el, de azt mondták nincs rá igény. Pedig minden csésze más színű, menne a mai ízlésvilághoz. Gondolkodom, ha fenntartom, és leejtem, az jó?

Kumari 2025.01.25. 11:30:41

@látjátok feleim szümtükkel: Nekem van 30 éves kabátom, amolyan " kis fekete", ünnepre hordom..fenntartható.Én szeretem a régi darabokat, ergo nem dobok ki semmit..ne kérdezz, mindenütt tömve van minden:) Megvan az anyósom hozományba kapott vászonszőttese, ami alsó hangon 100 éves, anyu és anyós edényei, szintén ottan körüli korúak..nem vinne rá a lélek, hogy kidobjam( másnak meg nem kell).Porcelánra vigyázz, érték...

látjátok feleim szümtükkel 2025.01.25. 12:42:15

@Kumari:

És? Utánad ki fogja dugdosni a kisk lakásában? Engem csak az aggaszt, hogy senkinek nem kellenek a mi emlékeink, mert az nem az övék.

Kumari 2025.01.25. 13:27:45

@látjátok feleim szümtükkel: Néha gondolok rá..de az majd más gondja lesz. Evvan.

kocsmagomba 2025.01.25. 18:23:08

@látjátok feleim szümtükkel:

Én pont pár napja hadat üzentem a tárgyaknak!
Hoztam egy olyan alkotmányos törvényt, hogy azt a tárgyat, ruhát, satöbbi, amit az elmúlt 3 évben egyszer sem használtunk, hozzá sem nyúltunk, 3 hónapon belül kíméletlenül kitoloncolok a házból és járulékos létesítményeiből.
Továbbá egyetlen új tárgy sem jöhet be! Valamint, tilos barkochba játék esetén "tárgyra" gondolni!

(Ezen a házon kívül 2 másikat kellene kiüríteni, de már lomis c.gányt se találok rá. A MoHu c.gányok elvették a munkájukat.)

látjátok feleim szümtükkel 2025.01.25. 20:41:44

Ez a mi bajunk is, hogy amikor volt lomtalanítás, akkor nálunk mindig valami olyan helyzet volt, amikor nem tudtuk kirakni a lomot, aztán meg nem volt hová vinni. Most van, de eddig fizikai akadálya volt, ezért várjuk a jó időt, mert a hulladéklerakó a város szélén, kb. 5-6 km-re van. Ruhát meghatározott kilót vesznek át ingatlanonkét évente. Más településen van olyan átvevő, ahol nekünk kellene fizetni az oda vitt ruha átvételért. Ruhát nem veszünk. Viszont ha koszos, kopott és szennyezet, használatra nem alkalmas a ruha, akkor a lerakóban átveszik.
Volt 3 hulladék fémfelvásárló, most tudomásunk szerint a mohu egyet foglalkoztat.
Budapesten a lakótelepen nincs csak egy üveggyüjtő konténer, a fémtől nem is tudni, hogy hol lehet megszabadulni. Az a gyanú, hogy berakják a háztartási hulladék konténerbe, oda úgy sem mászik be senki, hogy megnézze ki, és mit dobott be. Egyébként sem tudnák a 60 lakásos házakban kideríteni a gazdáját.
Persze a budai villában minden megoldott, a csicskások megoldanak mindent, a gazdának fogalma sincs arról, hogy az roszágban mit csinálnak az emberek a lomjaikkal. Megszavazta a koncessziót a zsebünkre.

Érdekes a bútorok sorsa, csak akkor lehet leadni a hulladékudvarba, ha össze van törve darabokra. Elképzelelem, hogy a 40 éves szekrénysort otthon törögetjük.

Idén nálunk még lesz lomtalanítás a városban, és nekem az teccik, hogy az utcára kirakott lom a hulladékkezelőjé, tehát senki nem viheti el. Németeknél a fiam tizenéve úgy szerzett hibátlan bőr ülőgarnitúrát, hogy meglátták egy ház előtt, becsengettek és megkérdezték elvihető-e, az volt.
Egyébként a régi bútor kereskedéssel foglakozók is döglődnek, mert a mai divat még hozzájuk nem ért el, a régi bazi nagy bútorok meg a 50 négyzetméteres kis lakásokba nem férnek be.
Ráadásul egy olyan kinyitható 2 személyes heverő, amit kb. 15 éve vettünk, 80 ezer forintért, most 400.000. De a régi nem kell akár milyen jó állapotba van. Áthúzással pedig kijöhet egy 100-150 ezerből, a használt heverő meg nagyon potom pénz, vagy akár inngyen is megszerezhető. Asztalok, székek szintén nem mennek. Mehet a tűzre, már ahol van még vegyes kazán. Szóval pazarol az ország, és feléli a jövő nemzedéke elől az erdőket. Pedig ma sok jó eszköz olcsón beszerezhető, és sok felújítás házilag elvégezhető. Tv-ben van egy francia kastályfelújításos sorozat, ami nagyon tanulságos.

Kumari 2025.01.26. 10:55:24

Többen panaszkodnak, hogy az adomány ruhák a szemétben végzik, vagy hogy hiába hirdetnek garázsvásárt, ingeyen sem kell a portéka. Nálunk annyi edény, hiányos étkészlet, poharak millió , meg kismillió bizbasz, kb. hatezer ezer könyv kb 2 ezer cd,ágynemű stb van, hogy több háztartás is kiállítható lenne belőle. A ruhaneműkről nem is szólok..de nem visz rá a lélek, hogy csak úgy kidobjam, érzelmi értéke (is) van. Bútorokból nem állunk rosszul, itt nincs cserebere, minden elég koros, és ránézésre kortalan, plusz célszerű. Mint ahogy pl, csak divatból soha nem cserélném ki a burkolatokat sem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.01.26. 21:30:02

@Kumari: Nálunk van egy Facebook cserebere oldal. A feleségem van rajta, én gyűlölöm a Fácsét. De ez az oldal jól működik, ha valakinek valami kell, itt keresheti.

Mellékesen: a számítógépem elszállt, a legfontosabb diszkjét nem látja. Az is egy csoda, hogy most be tudtam lépni!!!!

képzeld el, hogy elveszted az összes passwordodet!!! Nagyjából kiirtad magad az elektronikus világból!

Nekem ez most sikerült :(

kocsmagomba 2025.01.27. 11:12:08

@Andrass9:

"Nagyjából kiirtad magad az elektronikus világból! "

Akkor végre egy kis nyugalom, csend. Visszatérés az alapokhoz, a normális élethez!!! :)

Eső után köpönyeg:
1. nem jegyeztetek meg semmilyen szoftverrel jelszót, inkább minden nap, mindig begépelem, a saját memóriám frissül ezzel, napi mentés az agyamba, mert egyébként én felejtem el, és ha a gép(szoftver) tönkremegy... akkor b.atom.
2. viszont az én fejem se tiszta mindig, ezért a jelszavaimat tárolom, csak nem úgy és nem ott, ahogy a Google, Windows, Facebook... és más kémszoftverek akarják rám erőltetni... de papírra sem írom.
3. tárolok viszont egy sok oldalas szövegfájlt, több, fizikailag különböző helyen, amiben minden ott van, banktól egészségügyi rendszereken keresztül ügyfélkapuig, blogkocsmáig, de csak én látom benne, hogy melyik bejelentkezés mihez tartozik, csak én tudom kiolvasni belőle a helyeset, ha mégis utolérne a demencia, és a tárolt fájl neve sem az, hogy "jelszavaim", hanem teljesen jellegtelen, eldugott fájl, és persze odaadtam a fiamnak is, aki be van avatva a használatába, ha hirtelen szakadékba zuhannék vargányázás közben.

Sok sikert a visszaállításhoz. :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.01.27. 19:32:17

@kocsmagomba: Elég hosszú eljárás lesz. Már tegnap este óta izzadok vele. Mindent újra kell telepíteni, mindenhol jelszóváltás lesz.

látjátok feleim szümtükkel 2025.01.29. 15:06:39

Én szerencsésebb vagyok, mert csak azt kell kiokoskodnom, hog az új gépen mit hol találok. Persze ez nem semmi annak, aki nem ért annyira a géphez, és a programokhoz, mint Andrass9 és kocsmagomba.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2025.01.30. 20:36:19

@kocsmagomba: Meglepő helyről jött a segítség!!!! Mivel van vagy 4 gépem is itt a szobában, az elszállt boot diszket kiváncsiságból bedugtam egy W10 gépbe második diszknek. A bootolás után kb 10 perc alatt mind a 4 partíciót rendbehozta a W10 (án W7-et használok amúgy, ezen az egy gépen kellett a tizes az adóbevalló programhoz.)
Ez azért trükkös, mert nekem minden diszkem tükrözve van, hogyha az egyik elszáll, az adat azért megmaradjon. Csak sajna a W7 ezt a második lépést még nem tudja... Mivel a munkaállomásomban 10 diszk van, elég sok adatot kell védenem (34 TB a teljes kapacitás, de szerencsére van még hely benne :))
Azért nem kívánom senkinek ezt az elmúlt négy napot!!!
Meglettek a passwördök, a banki belépések, sőt még ide is be tudok jönni!!!
süti beállítások módosítása