Kicsit szokatlanul hangzik, de gondoltam kipróbálom őket együtt - elvileg mindkettő valahol sárga :)
Amúgy is megkívántam a puliszkát és a barátunk is, akinek dílere van, és aki hozta a gombát.
Szóval megjelent egy dobozka rókagombával a Lidl-ből amit én már nem láttam, pedig szinte egyszerre voltunk a boltban. Megkérdeztem, mit szólna puliszka körethez, és felcsillant a szeme - vagyis eldőlt a kérdés:)
Összeszedtem némi minimális összetevőt hozzá:
- 15 dkg szép rókagomba
- 1 ek disznózsír
- 75g kukoricadara
- 3 dl friss házi tej
- 1 vereshagyma
- 1 kisebb zöldpaprika fele
- pici kakukkfü, oregánó, petrezselyem a veteményesből
- 2 nagy ek házi tejfel
- 1 csapott ek liszt
- 1 ek pirospaprika, Farkas András féle
- 1 mk őrölt bors
- só
Először kimértem a puliszkához a hozzávalókat: tejet, kukoricadarát. A tejet egy kis lábasban felforraltam, csipet sót kevertem bele a habverővel, majd beleborítottam a kukoricadarát.
Vigorózusan kevertem, nehogy csomós legyen. Egészen addig, míg összeállt sűrű péppé.
A zsírt egy kis lábasba tettem, amibe ment a felaprított hagyma és a zöldpaprika (szintén kockázva, meg a csumája).
Jöhet a gomba, amit azért le kellett mosni (mivel nem sütöttem, hanem főztem, nem baj, ha felszív egy kis vizet). Felaprítottam, és előkészítettem a zöldfűszereket is.
A hagyma-paprika elegy szépen megpárolódott, jöhet bele a gomba. Megborsoztam és paprikáztam.
A paprikás szaftban rotyogtattam megfővésig. Ekkor a liszttel összekevert tejfelt hőkiegyenlítettem a paprikás levével.
Egy kis tálba öntöttem valamennyi puliszkát, hogy ezt adom majd a barátunknak. A paprikásba belekevertem a zöldfűszert is.
A gombapaprikást elosztottam a két puliszkás edény között (lásd nyitókép). Magamnak is tálaltam a maradékot, amibe gyorsan bele is ettem:
Persze a kanálkép se maradhat el:
Jó idő lesz holnap: üres az edény, elfogyott az étel:
Nagyon jó fogás és elég gyors az elkészítése is!