A Lidl-ben adtak hízott liba és kacsamájszeleteket, amit én azonnal lefagyasztottam. Most jött az ötlet, hogy ezt kéne a tüktoj mellé tenni vacsorára!
Vagdostam alá kis zöld hegyes paprikát meg lilahagymát.
Gyorsan összeszedtem a hozzávalókat, mert éhes voltam:
- 1 szép szelet hízott libamáj
- 2 XL-es tojás a terményboltból
- 3 dkg házi vaj
- 1 vékony szelet füstölt karaj
- 4 karika hegyes csípős paprika
- 1/2 kis lilahagyma
- 1 szelet kovászos kenyér
- só
- frissen darált bors
Nem kellett még kosarat se vinnem az összetevők begyűjtéséhez :)
A fél hagymácskát felkarikáztam. A serpenyőbe tettem a vajat sisteregni, majd beleaprítottam a paprikát és a sonkát. Szépen pirultak, ment bele a májszelet is. Ez már jó is lesz, ezért beleütöttem a két tojás, amit kidekoráltam.
Alaposan megborsoztam a sülő májat (az már akkor is jó, ha liba még eszik!). Sóztam is a serpenyőbe. Hamar kifehéredett a tojás fehérje és ott mosolygott rám a serpenyőből. Előkészítettem a tálalást is.
Szerintem el is készült (szeretem, ha még folyik a sárája)
Akkor most rácsúsztatom a tányérra a kész tükörtojást (lásd nyitókép). Hát kicsit összevisszára sikeredett a tálalás...
Villakép nélkül nincs poszt:
Az utolsó fázis is elkészült: megettem majd mindet:
Remek volt!
Holnap folytatom, mert van még kacsamáj szeletem is ...