Szerencsére a családban mindenki szereti, így egy kis krumplipürével és birsalmakompóttal teljesértékű ebéd lett.
Párosával csomagolt kacsacombokat árultak a madarasban, vettünk hát négyet (még kettő volt itthon befűszerezve).
Nagyon egyszerű fogás, csak egy jó kés kell hozzá, meg egy perzselő eszköz (pl. forrasztólámpa).
Hozzávalók:
- kacsacombok (amennyit megesztek)
- majoranna
- só
- bors
- sütőálló serpenyő
- vákuumzacskó (opcionális)
A combokat egy forrasztólámpával alaposan megperzseltem, hogy a pihék is eltűnjenek - ezzel egyben a bőrnek is adtam kis extra ízt.
Az élez késsel bekockáztam a bőrt (mind itt kiderül, ez egy pecsenyekacsa combja volt, mert vékony zsírréteg volt csak a bőr alatt). Megszórtam frissen őrölt borssal, sóval és majorannával, amit beledörzsöltem a hasítékokba is. A combok másik (nem bőrös) oldala is hasonló fűszerezést kapott. Ezután kettesével bevákuumoztam, és betettem egy napra a hűtőszekrénybe.
Másnap azután elővettem, hagytam szobahőmérsékletre felmelegedni. Bőrével lefelé eligazítottam a serpenyőben, ahol nagy lángon megpirítottam. Így kisült belőle a zsír is, ami a megforgatott combok húsos részét pirította a sütőben, ahova 160C fokra betettem a serpenyőt.
A sütőből kivettem fél óra múlva és tálaltunk is.
Ki-ki vett magának krumplipürét és kompótot, valamint egy-egy kacsacombot. Izlés szerint ettek hozzá kompótot is.
Az ünnepelt feladata volt a torta felvágása, amit elfelejtettem fényképezni...
Mindenki jóllakott!