Nem véletlenül nevezem csodahüttõnek! Mindig találok benne valami finomságot :)
Most például egy csík oldalast, amit a feleségem vett a tecsóban akciósan. Ki is vettem, hogy ezt most megfõzöm!
A levákuumozott zacskóban lévõ húst hideg vízben kiolvasztottam.
Egy gyors és ízletes pecsenyét csinálok belõle kis krumplival.
Kellett hozzá:
- 50 dkg sertés oldalas csík
- 4 ek sertészsír
- 1 ek só (Himalaya Spirit)
- 1 kis lilahagyma
- 3 girizd fokhagyma
- 1 ek majoranna
- 1 ek köménymag
- 10 tekerés bors
- 1 kétliteres lábas
A csíkot felvagdostam 2-2 csontonként, így kis adagokhoz jutok. Besóztam a megdarált sóval, rászórtam a majoranna és a kömény felét, valamint borsot is daráltam rá. Megfordítottam, és ott is fûszereztem. Végül rászeleteltem a fokhagymákat.
A hagymát felkarikáztam és a lábasba tettem a zsírra. Amikor felforrósodott, szépen betakartam a húsokkal. Egy kis vizet is öntöttem alá, fedõt tettem a lábasra, majd nagyra vettem a lángot.
Negyven perc múltán megpirultak a szeletek és finom szaftjuk lett.
Találtam a kamrában néhány öreg krumplit, amit meghámoztam és felkockáztam. Egy kicsi lábasba szórtam, vízzel felöntöttem, sóztam és csöpp köményt szórtam bele. Közepes lángon megfõztem.
Eközben a húsról levettem a fedõt, és teljesen zsírjára sütöttem a szeleteket.
A krumplit leszûrtem, krumplitörõvel megtörtem és vajjal-tejjel krumplipürére kevertem. Azonnal tálaltam is magamnak, mert már korgott a gyomrom (nyitókép).
Hogy a villakép se maradjon el:
Parádés pecsenye lett az akciós oldalascsíkból.