Nem egy nagy dolog, de nagyon drága. Ezért a két kis combért otthagytam 1500 Ft-ot az egyik hiperben.
A lényeg viszont, hogy jól kell fűszerezni, akkor megéri :) Előnye még, hogy nagyon kevés előkészítést igényel.
Nagyon kevés hozzávaló kellett:
- 2 pecsenye kacsacomb (azon kevesebb zsír van, pedig az jó!)
- 1 pici ág rozmaring
- 2 szál kakukkfü
- 10 tekerés frissen őrölt bors
- 1 tk só
- 1 ek kacsazsír (nincs a képen)
- 2 nap pihenő
A combokat letollaztam (akadt rajta némi pehely, meg 5 tok is). Éles késsel bevagdostam a bőrét a húsáig, de az utóbbira vigyáztam. Megszórtam sóval, borssal és picire vagdostam a zöldfűszereket.
Alaposan bedörzsöltem a vágásokba is a zöldfűszert, majd egy kistányérra helyeztem. A tányért alaposan lefóliáztam, majd a hűtőbe rejtettem két napra. Így szépen bepácolódtak a combok. A második napon este felé a kanálnyi zsírt felhevítettem a teraszon az indukcióson és ezalatt a combok is szobahőmérsékletre felmelegedtek.
A serpenyőbe pont befért a két kis comb! Bőrével lefele pirosra sütöttem. Ekkor a kis bőr alatti zsír is kisült belőle.
Olyan gyorsan befalatoztuk egy szelet házi kenyérrel, hogy még fotózni sem tudtam...