Vendégposzt Látjátok Feleim Szümtükkel tollából.
A baromfi boltban véletlenül hozzájutottam egy jó adag baromfi nyakbőrhöz, amit azonnal megvettem, mert tudtam, hogy ebből jó ebéd lesz. Vettem némi csirkecombot is, mivel az szaftosabb, mint a mell, egyben ara is gondolva, hogy a kicsontozás után lesz egy jó leves alap.
Miután a combokat kicsontozam, vadi új csodaherkenytűm húsdarálóján átnyotam a húst, és befűszereztem. Ez nálam nem sokból állt, mert són, és kevés vegetán kívül mást nem használok, kivéve a friss zöldfűszereket, de ekkor még nem volt honnan leszedni, csak petrezselyemzöld akadt a kertben, mivel az áttelel. A fűszerezett húshoz nem tettem sem tojást, sem kenyeret, hanem addig maszíroztam, míg szépen formázható állagú nem lett. Ekkor a megmosott bőröket kissé áttöröltem papírtörlővel, a húsból hengereket formáztam és egyenként egy-egy bőrre tette,. Két oldalról a bőrt ráhajtottam, feltekertem. A tekercseket tepsibe egymás mellé téve kevés sóval meghintettem, fóliával latakartam és belküldtem a sütőbe. Félidőben – ezt mindenki, aki szokott főzni meg tudja saccolni – a töltött nyakakat megforgattam, és már fólia nélkül tettem vissza, hogy pirulhasson.
Ez lett a végeredmény: