Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Búbos hús

2022.02.13. 11:49 Waka

Kedvenc roma pultosommal "főzőcskéztünk" múltkoriban. Szájkarate volt természetesen. Ő említette a púpos hús nevű ételt, nagyjából el is mondta, hogyan készül. Itthon utánaolvastam, de valahogy nem akart összeállni a kép. Volt mindenféle recept gombával és paradicsommal, akadt ananászos, meg az ördög tuja, még milyen. Legközelebb rákérdeztem. Közölte velem, hogy mossam ki a fülem, mert ő búbos húst mondott. Ekkor állt össze a kép. Ez az étel tulajdonképen a töltött dagadó kevésbé munkaigényes változata. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne volna jó, sőt! Igazán remek fogás. A púp összeállításánál mindenki nyugodtan hagyatkozhat a saját változatára, egyetlen megoldás sem lehet eretnek.
Most következzék az én változatom.

img_20220212_125858.jpg

Hozzávalók:
- 6 szelet csontos tarja
- 5 zsemle
- 1 jó fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10-12 dkg kolozsvári szalonna
- 30 dkg csirkemáj
- kevés sertészsír
- 15 dkg olvadós sajt
- 4 tojás
- 3-4 dl tej
- 1 jókora csokor petrezselyem zöld
- őrölt fekete bors
- só

A húst előző nap kiklopfoltam, megsóztam és éjszakára a hűtőbe tettem.

img_20220211_185209.jpgimg_20220211_185932.jpg

Másnap a zsemléket tejbe áztattam és alaposan kicsavartam.

img_20220212_091013.jpg

3 tojást keményre főztem.

img_20220212_090831.jpg

Az apróra vágott szalonnát megpirítottam, majd a kisült zsíron a felkockázott hagymát megdinszteltem.

img_20220212_090553.jpgimg_20220212_090839.jpg

A petrezselyem levelét felaprítottam a szárát félretettem.

img_20220212_092013.jpg

A zsemléket és a csirkemájat ledaráltam. Hozzádaráltam a hagymás szalonnát és a petrezselyem szárát is.

img_20220212_093603.jpg

A ledarált anyagot sóztam, borsoztam, hozzáadtam a lereszelt fokhagymát és a petrezselyem levelet, majd ráütöttem a tojást.

img_20220212_094841.jpg

Összekevertem az egészet. Lehetett volna homogénebb is a massza, de azért így is elment.

img_20220212_095153.jpg

A tepsi aljába is zsírt tettem, rájuk fektettem a hússzeleteket. A húsokra tettem egy-egy félbevágott kemény tojást. (Esküszöm, csak elfelejtettem fotózni.) A tojásra halmoztam egy jó adag tölteléket.

img_20220212_095939.jpg

Fóliával lefedve másfél órán át sütöttem hármas fokozaton.

img_20220212_100153.jpgimg_20220212_113029.jpg

A sütőből kivéve leszedtem a fóliát. A töltelékre felszeletelt cheddar sajtot fektettem.

img_20220212_113307.jpg

A sütőbe visszatéve kb. húsz perc alatt rápirítottam a sajtot.

img_20220212_115408.jpgimg_20220212_115417.jpg

Egy kis bónusz répával felturbózott mexikói zöldséges rizst főztem hozzá.

img_20220212_125842.jpg

Meglehetősen időigényes, cserébe roppant kiadós és igen finom étel. Azért, ha elborul az agyam, talán kipróbálom ananásszal is.

23 komment

Címkék: vöröshagyma fokhagyma csirkemáj tarja cheddar kolozsvári szalonna petrezselyem levél búbos hús

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr217467804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.02.13. 14:05:08

Köszönöm az ötletet. Épp most vett a nejem szép dagadót...
Már épp azon merengtem, hogy a dagadót meg a sózás előtt a késsel zsebelted-e, mikor látom, hogy szeletelted...

látjátok feleim szümtükkel 2022.02.13. 14:22:25

Ez nagyon jól sikerül búb.:D

Anno sok évvel ezelőtt kezdő "konyhatündér" koromban eszembe jutott mi lenne, ha nem töltögetném a csirkét és más húst, hanem a hús tetejére raknám a csikébe való tölteléket, és úgy sütném meg. Aztán úgy döntöttem nem lenne semmi, csak egy jól vagy rosszul sikerült étel. Ebben persze volt egy kis lustság is, ne legyen vele sok munka, jó legyen az íze , és ne maradjunk éhesek ha megesszük.Ennek érdekében karajszeleteket kissé megveregettem, majd megkentem mustáral és kevés zsiradékon hirtelen átsütöttem ( addig sült, míg nem fehéredett ki a hús ). A szeleteket tepsibe tettem, ráöntöttem a serpenyőböl a zsiradékot, és a tetejére a töltött csirkébe való tölteléket símítottam. Végig az egész tepsiben jó vastagon, ezért nem búbos lett, hnem lapos.:D
Fólia alatt sütöttem, majd a fóliát levéve megpirítottam. Nagy sikere volt, sok évig készítettem ilyet a családnak, mert ha a hús változott is ( lehetett pl.csontozott csirek ), a "tölteléket" mindenki szerette.

BOAR 2022.02.13. 15:01:27

@gigabursch: Csaxólok, ez csontos tarja, nem dagadó... :-)

BOAR 2022.02.13. 15:17:49

@látjátok feleim szümtükkel: Ja. Az ember akar csinálni töltött csirekcombot oszt a bűrke hol ekkora, hol akkora rajta, alágyömöszölöd a tölteléket, ha van kedved még fogpiszkálóval is buziskodhatsz de a végén a fele töltelék úgyis "szabadon" fog megsülni. Aztán úgy is finom, szóval a rosseb ott egye... :-)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2022.02.13. 21:56:41

@látjátok feleim szümtükkel: @BOAR: A csirkecombot szeretem tölteni, mert a bőre úgy ropogósra sül. A maradékot egy serpenyőben szoktam kisütni, némi szalonnát alápakolva. Az biztos, hogy lehet variálni a végtelenségig.
@gigabursch: Picit benézted, de NP.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.02.13. 22:29:27

Ezek a mindenféle töltött húsok a kedvenceim. Ameriaki éveim alatt szembesültem a "stuffed shrimp" azaz töltött garnélarák fogalmával.
Annak a szegény ráknak még bőre sincs, ami alá tölteléket tehetnél ...
Így azután nem "bele", hanem mellé teszik a tölteléket.
Arról már nem is kéne mesélnem, hogy van az a hálaadási pulyka, amit töltenek. ... Pardon: egy másik tepsibe teszik a tölteléket, és külön sütik meg!

látjátok feleim szümtükkel 2022.02.14. 17:03:28

Valahol Kocsagomba meg Szivar addig vákumfóliáztak, hogy ijedtemben én is vettem egy készüléket ( nem is került túl sokba, pedig pót fóliát is vettem ), és gyorsan betasakoztam 5 cigánykát ( nanehogymárnekemnelegyen:D ). Ugyan kissé megzavart a mellékelt szívócső, hogy az minek, de a végén minden érthetővé vált. Mit ne mondjak, nagyon pöpec készülék.
Búbos hús is tasakozható vele.
A tasakkal lehet szuvidálni is, amihez pont jó lesz a pandafazekam, amit tegnap próbáltam ki. Tiszta élmény ez a hét.

szivar 2022.02.14. 17:39:58

@látjátok feleim szümtükkel: Nálunk eddig jónak tűnik, pedig csak némi zöldségfélét zacskóztam el. A helymegtakarítás ezen zacskókkal szerintem humbug...

látjátok feleim szümtükkel 2022.02.14. 17:47:55

@szivar:

Nekem nem humbug, szépen kiszívja a levegőt, így jobban elfér a tasak a hűtőben.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2022.02.14. 20:47:55

@Andrass9: A lusta szakácsok nálunk is így csinálták a laktanyában.
@látjátok feleim szümtükkel: A cigánka már a kanyarban van, talán nemsoká megérkezik a fátyolháj.

látjátok feleim szümtükkel 2022.02.15. 07:46:35

@Waka:

Most olyan "autentikus" cigánkát vettem, amelyikbe főtten tették a májat, és nem kolbászhúsból keverték, nincs benne paprika. Különlegesen finom. Bár én a kolbászhúsosat is szeretem.

kocsmagomba 2022.02.15. 13:13:36

@látjátok feleim szümtükkel: @szivar:

Bizony, bizony. Használjátok csak! 3 évvel ezelőtt eltett 1 kg zöldbab pontosan olyan friss, mint mikor elraktam. Akkor sok volt, nagyon finom volt, pont jó érettségű, vákumoztam, nem bántam meg. A vadon szedett gombáimról nem is szólok...
Mehetnek a füstöltek: minden kolbásznak, minden sonkának, szalonnának van egy optimális érettsége, amit a gazdája szeret. Akkor kell vákumozni, fagyasztani, megőrzi hosszan.
Hideg és oxigén nélküliség -> maradnak az ízek, színek.
Nyers húsoknál nem indul be azonnal az avasodás.
Nem veszik át egymástól a zacskók a szagot, aki fagyasztott már vargányát tudja, milyen átható illatról beszélek.
Szivarnak abban van igaza, hogy túl sok helyet nem spórol, de ki kell tapasztalni a zacsi méretet, akár működhet is.

kocsmagomba 2022.02.15. 13:27:30

A recepthez sztori:

Nagyon-nagyon fiatal házas korunkban, valami hasonló ünnepi vacsorát képzeltünk el. Valami akkori újságban volt benne. Valamiért a máj elmaradt, talán nem is lehetett kapni, különben is, üzletek zárva.
Darált hússal készült el végül a púpja.
Rögtön el is neveztük "húsos hús"-nak és bizony többször is elkészült, később máj+darált hús kombinációban.

látjátok feleim szümtükkel 2022.02.15. 15:45:00

@Andrass9:

Igazuk is van, mert ha jó az a töltelék, minek ahhoz a hús?

Kopasz Szuzukis 2022.02.15. 16:55:21

@Waka: Töltött csirkecombhoz félfaros combot szoktam venni. A bőrt az alsócombig óvatosan visszafejtem. Levágom a farrészt, és a felsőcomb csontját is kiveszem. Így jó sok bőrrész marad, amit alul össze lehet tűzni töltés után. A levágott farrészből, csontból meg jó kis raguleves fő.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.02.15. 18:36:27

@látjátok feleim szümtükkel: Erre mondják, hogy BINGÓ!!!!!!
Jól eltaláltad :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.02.15. 18:38:17

@Kopasz Szuzukis: A faros comb univerzális alapanyag! Szerintem mindenre jó, hisz benne van minden jó alapanyag ...

faszi 2022.02.15. 21:59:02

igazán jó töltelék: hagyma megpirít, só bors, megvárja míg kihűl aztán keverni hozzá a többit... próbáljátok

Quattroman 2022.02.15. 22:27:53

@gigabursch: Csontos tarja van a receptben nem dagadó

látjátok feleim szümtükkel 2022.02.17. 17:22:52

Itt a tavasz. A szilvafa odújának tulajdonosa egész nap hirdeti, hogy társbérlőt keres. :D
Ez idáig nem vettük észre, hogy lenne érdeklődő.:(
süti beállítások módosítása