Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

TBone steak átsütve

2021.08.09. 07:00 Andrass9

Feleségem befutott két vékonyabb TBone sztékkel. Ez a fajta vágás Amerikában divatos igazán, a gerinccsontot átvágva a hátszínt és a bélszínt is tartalmazza. A csont pedig egy T betűt formáz.

45.jpg

Persze a fóliában sült krumpli se maradt ki a menüből.

Látszik, hogy ő csak a jól átsütött húsokat szereti, mert ilyen vékony TBone-t még életemben nem láttam sohasem. Sebaj, legyen hát átsült hús:

  • 2 szelet TBone steak (márványosabb is lehetne)
  • 1 lilahagyma
  • 3 dkg puha vaj
  • kis csokor arany oregano
  • arasznyi rozmaring
  • 2 szál kakukkfü
  • 2 ek mustár
  • 1 ek Worchestershire szósz
  • 1 mk balzsamecet
  • őrölt bors

10.jpg

A fűszereket felaprítottam, majd összekevertem a vajjal. Darátam rá vagy 30 tekerés borsot, meg egy teáskanálnyi sót is. Rátettem a mustárt és a Worchestershire szószt. Egy felkockázott lilahagymával összekevertem az egészet.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Hirtelen ötletből egy kicsi balzsamecetet is kevertem a fűszervajhoz. A húsokat alaposan bepacsmagoltam ezzel a keveréket mindkét oldalukon, majd egymásra tettem a két szeletet.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Két réteg frissentartó fóliába csomagoltam, és betettem a hűtőbe bő fél napra.

19.jpg 20.jpg

Másnap előbányásztam az ebédhez a húst, hogy felmelegedjen szobahőmérsékletre. Leszedtem egy Római (aka kötöző) salátát a kertben, és előkészítettem néhány krumplit (2 elég lett volna...)

21.jpg

A salátát alaposan lemostam: nem szeretem a homokot rágni. A krumplit is lesikáltam, mert hajában sütöm. Be is csomagoltam egyesével alufóliába, a salátát meg kicentrifugáltam.

22.jpg 23.jpg 24.jpg 25.jpg

A grill begyújtókéményét megtöltöttem faszénnel, majd a faszenes papírzacskó negyedével begyújtottam. Amikor már bő fele parázslott, ment is a tűztérbe. Raktam rá még egy adag szenet. A rácsra feltettem a krumplikat és lefedtem a grillt. Ennek kell kb 40 perc, ami alatt a parázs is szépen kialakul.

27.jpg 28.jpg 29.jpg 30.jpg

A salátához vinegrette öntetet készítettem zöldfűszerekkel:

  • 1 bazsalikomcsúcs
  • 1 rozmaringcsúcs
  • 1 szál arany oregano
  • 3 szál hosszúlevelű kakukkfü
  • 2 szál citrusos kakukkfü
  • 2 cl borecet
  • 2 cl víz
  • 1 dl olivaolaj
  • 1 mk só
  • 1 mk feketebors

31.jpg

Egy kis befőttesüvegbe öntöttem a vizet és az ecetet. Felszecskáztam a zöldfűszereket, amihez az új késem egészen rendesen segített. A felvágott zöldeket, a sót és a borsot összekevertem a vizes ecettel.

32.jpg 33.jpg 34.jpg 35.jpg

Ráöntöttem az olivaolajat is. A kupakot az üvegre csavarva alaposan felráztam, hogy kicsit emulgeálódjon a keverék. Szedtem még snidlinget is, amit kicsire vagdaltam - jó lesz a krumplira tett tejfelre. A krumpli elkészült, tettem hát két darab almafát is a parázsra, hogy egy kis extra füstaromát is kapjon a hús.

36.jpg 37.jpg 38.jpg 39.jpg

A teraszasztalon terítettünk a diófa alatt. A húsok mentek a grillre. Persze a vaj és a zsír belecsepegett a parázsba, dehát ez is hozzá tartozik az ízekhez. 12 perc alatt teljesen átsültek a szeletek.

40.jpg 41.jpg 42.jpg 43.jpg

A húst 10 percre alufóliába csomagoltam - hadd pihenjen.

48.jpg

Ezalatt a kötözősalátát összedaraboltam, majd a vinegrettel kicsit meglocsolva összeráztam. Meóznom is kellett, de nem csalódtam.

46.jpg

El is kezdtünk ebédelni. A krumplit én hajában, a feleségem lehámozva ette kis vajjal, tejfellel és snidlinggel. Én raktam a sajátomra pici kaprot is, mert most éppen van a kertben ...

44.jpg

Jóllaktunk vele, de nekem továbbra sem izlik a túlsütött marha, mézdinnyével vigasztalódtam.

47.jpg

Panaszra nincs okom, mert a feleségem nagyon lelkesen ette, az én maradékomat meg megkapta a kicsilyány - aki anyja lánya.

Azoknak, akik reklamálnának, hogy pácoltam és fűszereztem a húst: egy ennyire vékony és sovány húsnak igenis kellett az extra ízesítés: önmagában teljesen íztelen lenne.

 

22 komment

Címkék: krumpli víz mustár balzsamecet bazsalikom bors vaj rozmaring lilahagyma oregano olivaolaj borecet kakukkfü Worchestershire tbone

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8716608926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valkür 2021.08.09. 13:21:57

ha maradt krumpli és saláta, átküldhetnéd az mustáros tarjám mellé.
Ha az öntet elfogyott, nem baj, van fél pohár lé a tegnapi paradicsom saláta alól, pont jó lesz a római salátára.
előre is köszi, nyitom az ablakot!

valkür 2021.08.09. 13:22:40

jah, cserébe küldhetek némi hideg meggykompótot, desszertnek.

Sólyom Tomi 2021.08.09. 16:36:12

Egy teli kémény, plusz még hozzá szén 12 perc sütéshez? Meddig parázslott még, miután a kaja már elkészült? Én bóvli faszenet használok, mikor lusta vagyok kiégetni magamnak fából, és a sütőm is alsópolcos, de ha megrakom egy kéménnyel a grillt, simán lesütök rajta két-három kiló szeletelt húst egyszerre...

Sólyom Tomi 2021.08.09. 17:38:30

@Andrass9: Jó, köszi, tképp ez is egy válasz :-)))

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2021.08.09. 17:51:30

Legközelebb mondd meg az asszonynak, hogy Vagyu sztéket hozzon, az kellően márványos... :)
(Egyébként, sztem ez nem annyira vékony, pláne, ha medium a végeredmény)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.08.09. 20:28:30

@Sólyom Tomi: Elárulom, miért is irígyeltelek: elolvastál 1 sort a posztból, és abból következtetsz az egészre. Én ezt nem merném megtenni, hátha rájönnek ...
Dehát így szép az élet!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.08.09. 20:30:14

@nagypapi: Mondom én neki, és néha vállalkozik is rá, de ő jobban szereti az átsült vékony száraz húst :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2021.08.09. 22:03:19

@Sólyom Tomi: Abba a grillbe épp ennyi kell. Én sem állítom kisebbre a gázt, csak mert csak egy szelet húst sütök.
Ami a húst illeti, éppenséggel magam is elmegyek a well done állapotig, ha éppen arra van igény, de azért szikkadt ne legyen. Akad pár kosztos, akinek így jó. Ezzel együtt kell élni. Az ember legyen megengedő, ez a harmonikus kapcsolat alapja.

látjátok feleim szümtükkel 2021.08.10. 07:53:59

@Waka:

Jogos, hiszen már régen megbeszéltük itt a pult mellett, hogy ízlésekről nem vitázunk. Ja, meg azt is, hogy ízlések és pofonok különbözőek.

Sólyom Tomi 2021.08.10. 08:54:10

@Andrass9: Az az irigylésre méltó, hogy abból, hogy két különböző helyről ("sorból") származó információt említek a posztból, azt szűröd le, hogy egy sort olvastam belőle. És pláne az, hogy abból, hogy egy részletet kiemelek, azt a következtetést vonod le, hogy az egészre következtetek. Milyen következménnyel járna a kérdésem a csomagolt krumplira vagy a dinnyére vonatkozóan? Nem is értem a felvetést.

Azt pláne nem értem, hogy miért reagáltál ellenségesen. Bántó volt, amit írtam?

Kumari aki Nilüfer 2021.08.10. 09:15:58

Enném, ha valaki sütne nekem, vastag szeletet, és átsülve, de kiszárítva:)21-én családilag grillezünk,mondjuk csak egy egyszerű fedeles grill, nem mozdony, majd lesz ott valami fogamra való.

Innen jó 10 éve kirepült az utolsó gyerek is, de azóta sem vagyok képes kettő szelet húst, vagy kettő adag bármit főzni-sütni.

Mindig ámulattal tölt el a főzőműsorokban is, hogy egy-két adagnyi mennyiséggel eltöltenek órákat, majd megeszik, lehet mosogatni, és a következő evésre újra főzni.Én ezt az munkaerő és a munkaidő ok nélküli bűnös pazarlásának élem meg,(nyilván más egy étteremben ezt művelni rendelésre) így az ezer százalék, hogy két szelet húst, legyen az aranyból, max. a gázon egy serpenyőben sütném,pikkpakk, de ez legyen az én bajom:)

Kumari aki Nilüfer 2021.08.10. 09:54:22

De NEM kiszárítva..természetesen!!!

xyyyxyxyyxyxyyx 2021.08.10. 10:23:04

Szerintem a képen a bal oldali már inkább nevezhető porterhouse-nak. T-bone-t (és persze porterhouse-t) nehéz jól megsütni, mert ha az egészet a parázs fölé teszed, akkor a bélszín túlkészül, mire a hátszín jó lesz. Ezért szokták úgy, hogy a hátszínrész van a parázs fölött, a bélszín csak indirekt hőt kap.

Persze well done-nál tök mindegy, ott úgyis megette a fene az egészet.

látjátok feleim szümtükkel 2021.08.10. 15:28:06

@Andrass9:

Mit irigyelsz rajta? Inkább ezt a gazdát irigyeld, ilyen kutya neked is jól jönne.:D

24.hu/elet-stilus/2021/08/10/kutya-arviz-glasgow-auto-tol-segitseg-eso/

látjátok feleim szümtükkel 2021.08.11. 08:50:58

Engem viszont lehet irigyelni. Megint megkejelent az udvaron a fűben a piros tinorú, és mellette valami tölcsérgomba, vagy pereszke féle. Dísznek nagyon szépek. Mindez ebben a szárazságban csoda.

Kumari aki Nilüfer 2021.08.11. 14:42:27

@látjátok feleim szümtükkel: Na, nálunk meg centis repedések vannak a kertben , olyan száraz a föld..itt biztos, hogy nem jön eló a susulyka. a egyébként szokott.

szivar 2021.08.11. 22:33:39

@Kumari aki Nilüfer: Tavaly szárazságtűrő fűkeveréket vetettem. Fele már kiszáradt... :/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.08.12. 07:43:43

@Kumari aki Nilüfer: A susulyka most nálam se jött elő, pedig én nem nagyon panaszkodom esőhiányra. Az előző hónapban nekem is kiégett a fű, de már viszajött.

látjátok feleim szümtükkel 2021.08.12. 09:59:21

@Kumari aki Nilüfer:

Udvaron sok vizet igénylő virág van, pl. nyári orgona, ami locsolás nélkül nem akart kinyílni, pedig arra jön a fecskefarkú lepke, ezért locsolni kell. A kocsibejáró köze pedig füves, és ott nőnek gombák. Volt néhány hete egy apró fehér is, azt nem tudom mifajta. Egyébként itt is repedezett a talaj ahol nem öntözik, vag porzik, mint a sivatag. Szomszéd füvének egy része is kiégett öntözés ellenére. A másik szomszédnak alácsövezett az udvara, ott szép a fű, de az sem nő olyan tempóban, mint más években.

Kumari aki Nilüfer 2021.08.12. 19:50:11

@látjátok feleim szümtükkel: Nálam a locsolt paradicsom és paprika érik, meg a mellette levő cékla, levélpetrezselyem zöld,az egynyári virágok 90%-a , amit nem locsoltam, odavan.

Van viszont olyan paradicsomom, ami fél méter magas, sötétzöld, dús, de egy szem bimbó sem volt rajta. A szembeszomszédomnál az összes ilyen..baromi nagy, dús zöld növény, egy virág nélkül, Bosszantó.

látjátok feleim szümtükkel 2021.08.12. 22:07:19

@Kumari aki Nilüfer:

Érdekes dolgok vannak mostanában. A szomszédomban ültettek néhány tő paradicsomot, és nagyon ritákán, hetente egyszer öntözték csak, még is nagyon szép, most kezd érni.
Nekem van orozva későn kelt koktél, locsolgatom és sok van rajta, már érik.
süti beállítások módosítása