Nagyon ráéheztünk, meg volt egy szép húsparadicsomunk is, hát kiváncsi voltam mennyi ideig tart.
Spoiler: a víz felforrásától az asztalra tételig 21 perc.
Igaz az is, hogy nagyon kevés összetevő kell hozzá (2 nagy adag):
- 20 dkg spagetti (eredetileg penne tésztát kér a recept)
- 1 nagy paradicsom
- 2 szárított csilipaprika
- 5 girizd fokhagyma
- 3 ek olivaolaj
- 3 szem olivabogyó
- só
Csak a két legfontosabbról van kép, nem akartam ezzel se növelni a főzésidőt.
Az olajat felhevítettem, és a felaprított csilipelyheket alaposan megpirítottam benne. A víz éppen felforrt, ezért beletettem a spagettitésztát. Amikor már csípett a csili gőze, mehetett bele a sok felaprított fokhagyma két részletben.
Ezt nem hagytam megégni, gyorsan szeleteltem a paradicsomot, amit azonnal utána tettem. Közben a tészta épp megfőtt, ezért gyorsan kimentettem egy bögre főzővizet, és leszűrtem a tésztát (nem, nem öblítem soha!).
Az olivabogyó egy hirtelen ötlet volt, felkarikázva ment a paradicsomra. Összefőztem a szószt, és megsóztam (nem kell sok só, mert a tészta főzővize is sós). A serpenyőben rotyogó szószra borítottam a tésztát, és nyakonöntöttem a kimentett tésztavízzel.
Innentől már csak feldobva kevertem a láng felett 5 percig, hogy egyenletesen vonja be a tésztát a szósz.
Gyorsan paccsantottam a tányéromra egy kis adagot, és nagyos finomnak itéltem. A szósz csodásan bevonta és pont eléggé volt csípős is.
Persze nem tudtam megállni villakép nélkül :)
A teljes munkaidő alapanyagoktól a tálalásig 21 perc.
Még nem vetélkedhetek Jamie 15 perces kajáival, de azért ez már közel van!