Szokatlan párosítás, de kellett valami gyors köret is. Kaptam a feleségemtől egy adag shiitake gombát, ő úgysem eszik belőle.
Már megint megjelent valami ismeretlen csomag a hűtőben. Ez most éppen egy-egy kacsa és libamell filé volt. Ehhez képest a mélyhűtőt már lassan be sem tudom csukni, annyi benne az áru :(
Mivel lefagyasztani nem tudom a fenti okból kifolyólag, gyorsan meg kell sütni. A hozzávalók:
- 2 viziszárnyas mellfilé
- 15 dkg shiitake gomba
- 1 lilahagyma
- 5 tojás
- friss majoranna a kertből
- szárított kakukkfü (pedig az is van friss)
- petrezselyem, zeller levél, oregano
- só, bors
A zöldfűszereket felaprítottam, a melleket kitokoztam. Mindkettő bőrét kis kockára beirdaltam és sóztam-borsoztam.
Mivel elég sovánkák voltak, egy kis plusz kacsazsírt tettem alájuk, majd a bőrével lefelé a langyos serpenyőbe tettem. Felvettem a lángot és alaposan megsütöttem a bőrét, hogy azt a pici zsírt is kiadja, ami az alatt rejtezkedett. Megszórtam a friss zöldfűszerrel a húsos oldalukat, és megfordítottam mindkettőt.
Összesen 20 percet sült - nem akartam rozé mellet készíteni, mert ismeretlen volt a hús forrása.
Felvagdostam a gombát, lilahagymát és hozzávettem a már megvágott zöldfűszerekből.
Az egészet a mellek közé kevertem a forró serpenyőben. Két tojást felütöttem, sóztam és felvertem.
A melleket kivettem deszkára pihenni, a tojást meg belekevertem a hagymás zsiradékba.
Végülis leszedtem a felesleges zsírt, és további 3 tojást tettem a serpenyőbe - így meglett a másnapi reggelim is!
Felszeleteltem a melleket a deszkán, és tányérra helyeztem. Tényleg nem rozé ...
Én gombás tojással, a feleségem friss kenyérrel ette a húst. Maradt elég még harmadnapra is ...