Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (51) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (57) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (326) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (12) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (34) citromlé (43) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (25) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (12) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (6) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (145) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (36) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (6) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (43) fánk (3) farhát (4) Farkas András (29) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (54) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (451) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (15) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (16) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (94) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (340) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (21) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (4) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (25) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (53) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (93) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (34) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (4) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (82) köménymag (25) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (159) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (10) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (60) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (123) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (98) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (77) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (132) olívaolaj (9) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (61) oregánó (6) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (30) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (129) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (148) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (6) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (88) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (37) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (79) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (171) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (332) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (38) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (11) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (53) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (39) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (92) tejfel (66) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (218) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (7) tyúk (3) uborka (24) újhagyma (45) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (231) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (27) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (2) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (24) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (45) zellerlevél (38) zellerszár (29) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (41) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (77) zöldség (3) zöldségalaplé (8) zsálya (44) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (72) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Ízes, szaftos sültcsirke krumplival

2021.06.20. 07:00 Andrass9

Kicsilyányék jönnek vasárnap ebédre! A sült csirke biztos nyerő, a krumplit rajta kívül mindenki szereti, de neki jó valami saláta is köretnek.

28.jpg

Feleségem főzött egy korhelylevest és kavart egy szép coleslaw-t. Én meg a csirke ízesítésével voltam elfoglalva.

A csirkének nagyon jót tesz egy sós páclé: még a legiztelenebb baromfit is szaftossá és ízessé tesz, valamint leegyszerűsíti a füszerek bevitelét a madár húsába.

Így aztán még szombaton lementem egy ollóval a veteményesbe, ahol a fűszer ágyást támadtam meg. Begyűjtöttem minden egyebet is a feladathoz:

  • 1,8 kg-os baromfi
  • 16 dkg só (lehetőleg nem jódozott)
  • 3 kicsi fej fokhagyma
  • 1 ek teriyaki szósz (vagy szójaszósz)
  • 1 nagy ág virágzó rozmaring
  • 5 ág oregano
  • 2 ág zsálya
  • 2 kis ág arany oregano
  • kismarék friss majoranna
  • kismarék friss kakukfü
  • 1 ág öregkakukkfü
  • 2 ek puha vaj
  • 2 ek szárított kakukkfü
  • 2 ek morzsolt majoranna
  • 3 óriási krumpli
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk só

10.jpg

A 4 literes fazekamba 2 liter vizet öntöttem. Úgy számoltam, hogy a csirke kitölti majd a maradék helyet. Beleszórtam a sok sót, hogy egy 8%-os sóoldat legyen. A fokhagymákat keresztben elvágtam, a rozmaringot kettévágva lerövidítettem, hogy beleférjen a fazékba. A többi zöldfűszert alaposan megmostam, és mind a fazékba pakoltam. Feltettem a gázra, és főztem vagy 20 percig - ezalatt a víz át tudja venni a fűszerek aromáit.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A fazekat a mosogatóba helyeztem, amit azután hideg vízzel feltöltöttem (nem akarom megfőzni a csirkét). A lehült páclébe sűlyesztettem a madarat. Kicsit felúszott, ezért egy kisebb tányérkával leküldtem a vízszint alá. A fazekat letakarva végül a hűtőszekrénybe tettem mintegy 19 órára.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Ekkor (azaz másnap délelőtt) levettem a kistányért a madárról. A vajat összekevertem a kakukkfüvel, a madarat papírtörlővel leszárítottam. Egy spatulával elválasztottam a bőrét, hogy az alá tudjam bekenni a fűszeres vajat. A kenegetést nem tudtam dokumentálni, mert mindkét kezem vajas volt ... Ezután a nagy krumplikat meghámoztam és kb 2x2x2 centis kockákra vagdostam. Egy tálba tettem, ahol megszórtam a pirospaprikával és sóval. Jól összeráztam, majd hozzáadtam a két evőkanált kacsazsírt, és azzal is elkevertem, hogy bevonjam mindenütt. Így borítottam be az inox tepsimbe.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

A csirkét egy sütihűtő rácsra tettem és megszórtam a majorannával. A külsejére kent vajra szépen rátapadt a fűszer. Ez a rács annyira pontméretű, hogy beleszorul a tepsibe, így a madár a krumpli fölött lebeg. Betoltam a 220 fokos sütőbe másfél órára. Közben persze egyszer meg is fordítottam, és néha meglocsoltam a kicsepegett zsír és vaj keverékével. Amikor már mindkét oldalán ropogott a bőre, kiszedtem egy vágódeszkára a tálaláshoz.

23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg

A nyitóképen látható módon tettem az asztalra a köretekkel. A krumplit egy lukacsos szedőkanállal szedtem ki a jénai tálba, így a zsír a tepsiben maradt (ahonnan később egy tégelybe csurgattam későbbi felhasználásra).

A gyerekek a mellét kérték, a feleségem a mellecsontot (amin azért hagytam neki kis húst is), én meg szárnyával és combjával hadakoztam.

27.jpg

Nem sokat beszéltek ebéd közben :)

A hátát és a másik combot eltettük másnapra, a másik szárnyra lecsapott a kicsilyány ...

29.jpg

41 komment

Címkék: csirke krumpli paprika fokhagyma zsálya szójaszósz vaj majoranna rozmaring kacsazsír oregano kakukkfü

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8416563430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kumari aki Nilüfer 2021.06.20. 11:00:52

Bizonyára nagyon finom.
tegnapelőtt vettem tanyasinak mondott csirkéket, sajnos, kicsik, szétvagdostam, pont rántani való mind az öt(kiló alattiak), Jó lesz, de nem pont ilyet akartam, hanem olyan jó másfél kilósakat..de ezt hozták házhoz.Megesszük azért nagy duzzodva:)

Kumari aki Nilüfer 2021.06.20. 11:27:00

@Andrass9: Kell, csak nem ilyenre gondoltam:DDD

szivar 2021.06.20. 11:31:24

Gusztán néz ki.
Régi főnökünk az ilyen egészbemadár esetében egy sörösüveggel bélelte ki a madarat, vagy kitömte tojással - állítólag akkor jobban megsül, vagy valami ilyesmi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.20. 11:36:26

@szivar: Én dobozos sörrel béleltem a grillen. Egyrészt szebb formát ad, másrészt a sör gőze kellemesen beépült a madár hasába. Ráadásként segít megállni a rácson, és így a bőre nem sül le a vasra.
Egyesek egész litániát írtak arról, hogy megmérgezem a vendégeimet a dobozon lévő festékkel :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.20. 11:37:13

@Kumari aki Nilüfer: Eszem nem tudom, mikor láttam utoljára rántanivaló jércét!

Kumari aki Nilüfer 2021.06.20. 11:46:45

@Andrass9: Itt a környéken többen foglalkoznak ezzel, van tényleg tanyán nevelt, jó kis tömör és keményhúsú,(ilyet ettünk otthon gyerekkoromban, előbb rántva, utána paprikásnak, majd pörköltnek, végül tyúk-kakas korában levesnek). és van, aki megveszi a pár hetes előneveltet, és tartja, lassan átállítva a tápról a kukorica, zöldfélék, búza, borsó, napraforgő étrendre, és pár hét után vágja. Na az elóbbit vettem korábban, de az övé már rántani nem való, amit most vettem, az az utóbbi. Innen eddig nem rendeltem, a csirke zsenge, de a színe nem meggyőző, elég sápatag a bőre, nem leszek itt rendszeres vevő.

szivar 2021.06.20. 12:30:41

@Kumari aki Nilüfer: Nálunk szabadon vannak tartva az udvarban. Kapnak kukoricát, a többit meg majd összekeresgélik maguknak. De inkább a tojásukért vannak tartva, a kakasmadarak meg mindenféle másnak (sütni, főzni, egyebek). Törpecsibék, így akkor is van tojásunk, ha máshol egyáltalán nem kapni. Heti 30-60 tojás, függően attól, hogy ippeg hányan kotlanak...

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.20. 12:58:30

@szivar:

Nekem csak egy törpe kakaskám van, olyan, aminek két farktolla hosszabb, maga a kakaska gatyás, összességében nagyon szép.

szivar 2021.06.20. 13:11:31

@látjátok feleim szümtükkel: Aranyos jószágok, néha sajnálom leszúrni őket - pedig muszáj. A legkisebbek most kezdik a felnőttkort, mert már amikor kaját adok nekik, akkor csak három-négy ül fel a járókeretre, a többiek már bizalmatlanok... De maradjunk annyiban, hogy nem bolti kinézete van a főzés||sütés előtt a sasoknak. :D A bőrük színe előrehaladott májbetegséget jelez, van szép sárgás zsírjuk is...

Mondjuk volt olyan törpekakasunk is, amelyiket nem sajnáltam lecsapni. Anno Örzse ángyom átjött, meg akarta cirógatni. "Jaj, milyen aranyos kiskakas!" Tíz másodperc múlva átavanzsálódott rohadt g..i döggé... :D

Titkos Nő 2021.06.20. 13:43:09

Jól néz ki, biztosan finom is volt. Ilyen nálunk is bármikor jöhet, ezt még a kb. 10 féle ételen felnövő válogatós nagyobbik leány gyermek is megeszi szó nélkül. Persze csak a mellét, de nem baj, így nekünk maradnak a jobb részek. Egyébként vannak mindenféle ételek, ünnepi és hétköznapi, de az biztos, hogy ha tutira akarok menni, akkor a hús krumplival kombó mindig beválik. Egyszer egy család jött hozzánk vendégségbe, ebédre desszertnek francia csokoládé habot csináltam étcsokival, ahogy kell, mi imádjuk. A két tizenéves kislány nem ette meg, meg sem kóstolták, anyuka mondta, hogy csak a Dr. Oetker pudingot eszik. Na, hát így akarjon az ember valami különlegességet tálalni. Az a legjobb, ami ismerős, nem bonyolult, finom, mint a sült csirke krumplival.

Kumari aki Nilüfer 2021.06.20. 14:18:30

@szivar: Én nem vágnám el a nyakát, legalábbis úgy vélem( azt gondolom, lehet az éhségnek az a szintje, mikor mégis, de nem szeretném megtapasztalni).Gondolkodtunk pár tyúkon, de nem, Bilincseket már nem szeretnék szerezni, egy macska, aki 9 évesm és a 28 éves teknős van, utánuk nem kell, még tyúk sem.

Kumari aki Nilüfer 2021.06.20. 14:20:54

@Titkos Nő: Így van, a krumpli-hús mindig nyerő, a többi necces, pláne, ha kissé egzotikus:)

szivar 2021.06.20. 14:43:36

@Kumari aki Nilüfer: Valahol megértem. Nálunk az első nyolc kokast eléggé megkönnyeztem. A tyúkok meg többnyire végelgyengülésben szoktak eltávozni az örökké frissen felásott és kapirgálható föld birodalmába.

valkür 2021.06.20. 15:45:49

Ki kapta a püspökfalatját?
Vagy én vagyok az egyetlen itt, aki azt operálja ki először a sült csirkéből?

Nálam ilyenkor kánikulában rengeteg grillcsirke fogy - a hentestől veszem, készen, megsütve. Nem pont olyan, amilyennek én szeretem (kicsit sós, és a tömegízlésnek megfelelő grillfűszer sem a kedvencem) de készen van, és nem az én lakásomat fűti a sütő.

A coleslow nálam is játszik mint köret, és a tzatziki. Bármi, amihez nem kell bekapcsolni a tűzhelyet.

A sós páclé csirkére gyakorolt jótékony hatását meg tudom erősíteni, télen én is így készítem a sült csirkét (kivéve, hogy nem főzöm meg a fűszereket, csak beleszórom őket a langyos sós vízbe). És én csak 5%-os sóoldatot használok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.20. 18:15:48

@valkür: Én vagyok a farhátevő, de a feleségem is besegít. A gyerekek még nem eléggé felnőttek, hogy rendes kaját egyenek :)

old forester 2021.06.20. 20:58:14

@szivar: „többit meg majd összekeresgélik maguknak”. Erről eszembe jutott egy vicc az átkosból.
Szu-ban bizottság megy ellenőrizni a kolhozokat. Az egyik helyen csirkéket is tartanak. Kérdezik az elnököt, hogy mivel etetik a csirkéket. –Hát kukoricával, elvtársak. –Nem jó, az nagyon gazdaságtalan.
Mennek a következő helyre, de az előző helyről telefonon odaszólnak, hogy a kukorica nem jó válasz.
Itt is felteszik a kérdést, mire azt válaszolják, zabbal, mert a kukorica másra kell. –Nem jó, a zabot is lehet másra használni.
Mennek a következő helyre, ide is ideszólnak az előző kolhozból, -vigyázzatok, ezeknek semmi sem jó.
Felteszik itt is a kérdést, mire a kolhoz elnök a fejét vakarva, -Hát az a helyzet elvtársak, hogy mi adunk minden csirkének 5 kopeket, vegyenek rajta maguknak amit akarnak.

Kumari aki Nilüfer 2021.06.21. 07:40:18

@valkür: Farhát az enyém. A püspökfalat a legjobb.

valkür 2021.06.21. 13:21:40

mára ennyi vágyam van csak. Még éhes sem vagyok
www.youtube.com/watch?v=c_7w1lRq3dU

Kumari aki Nilüfer 2021.06.21. 15:25:11

@valkür: Csak ne lenne előtte az az undorító "reklám"! De az eső nagyon kellene..

valkür 2021.06.21. 16:19:47

@Kumari aki Nilüfer: neked mit nyom? pattanástalanítót, szepilla hosszabbítót, lenőtt választékot lesprézőt, autót, vagy magyar "politikai" reklámot?

PomberMaci 2021.06.21. 18:43:09

Az összes bolti grillcsirke ott van elkaffantva, hogy túl sütik és száraz, tapló szerű lesz a melle húsa, szinte ehetetlen. Egyszer, életemben egyszer ettem olyat ami pont jó volt, de szerintem azt hamarabb kivették a grillezőből.:-)

Kumari aki Nilüfer 2021.06.21. 20:28:05

@valkür: IS!! borzalmas, és nem lehet lelőni:((((

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.21. 22:19:28

@PomberMaci: A fenti módszerrel tökéletes lesz!
Legalábbis szerintem ...

n3spr3ss0 2021.06.22. 06:01:24

@Andrass9: A Metróban lehet kapni, ha nem is rántani való csirkét, ami Ausztriából jön, kukoricán nevelkedett. Isteni finom.

valkür 2021.06.22. 08:36:39

Minél többször nézek rá arra a nagy csokor zöldfűszerre, annál szebbnek látom. Azt hiszem, a hétvégén csirkecombot sütök, a bőre alá dugdosott zsályával.
Szigorúan csak serpenyőben, a sütőt legközelebb talán majd szeptemberben kapcsolom csak be.
Vagy csirkemell szeleteket vajon, fogpiszkálóval rátűzött zsályalevelekkel. Ez utóbbi lehet, hamarabb megsül, nincs kedvem sokáig bekapcsolva tartani a tűzhelyet.

Kumari aki Nilüfer 2021.06.22. 13:07:32

@valkür: Hozzánk holnap jön az unoka, aki kamsaz..azt hiszem, hajnalban kelek,főzök, és süti is kell...

valkür 2021.06.22. 16:32:46

@Kumari aki Nilüfer: Sütinek tiramisu? Csak mondom..... annak nem kell sütő. Vagy valami pudingos pohárkrém, kekszszel, eperrel. Ha este megcsinálod, holnapra pont tökéletes lesz. Szerintem azt is szeretni szokták az unokák, és nem is nőnek tőle lassabban.

Fenchurch68 2021.06.22. 19:32:23

@valkür: Már egy órája megy a sütő, és hátravan még vagy másfél, oldalast sütök :D
Utána még egy répatortát meg egy adag kiflit.
(Nem tébolyodtam meg, csak holnap anyuhoz megyünk, az ő konyháján meg még csak ablak sincs, szóval inkább én, mint ő :) )
Folyamatosan arra gondolok, hogy egész májusban itt ültem a konyhában szőrös zokniban meg két polárpulcsiban, szóval hűdejó ez a kis meleg.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.22. 20:23:31

@Fenchurch68: Én is így vagyok ezzel a meleggel. Már csak azt kéne kitalálni, hogy tudnám befőzni télire :)))

Kumari aki Nilüfer 2021.06.23. 07:01:30

@valkür: É, fél öttől csináltam, kész a marhacsontleves, (van benne velőscsont, mert a kölyök odavan érte, csirkepaprikás olasz színes tésztával, és túrós.meggyes süti:)És céklasaláta. Hét óra, a marha is megfőtt(igaz, inkább csont, némi hússal)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.23. 08:32:08

@Kumari aki Nilüfer: Erre az ebédre én is szívesen mennék, ha még unoka lennék :)

Kumari aki Nilüfer 2021.06.23. 20:42:25

@Andrass9: Gyere, bár a velóscsontot már nem tudom prezentálni, minden más van:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.24. 00:10:59

@Kumari aki Nilüfer: Dehát már gyerek se vagyok, nemhogy unoka - felmenőim nem élnek...
Azért nagyon köszönöm az invitálást :)

Kumari aki Nilüfer 2021.06.24. 09:27:42

@Andrass9: Ja, azt nem írtam, hogy nemcsak az unoka eszi, felnőttek is elvannak vele:)

Hát igen, eljött nálunk is, hogy mi vagyunk a felmenők, nincs feljebb:(((

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.24. 18:12:37

@Kumari aki Nilüfer: Ezen sajnos már nem tudunk változtatni :(((
süti beállítások módosítása