Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (49) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (57) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (323) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (34) citromlé (42) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (6) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (49) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (25) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (12) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (6) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (144) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (36) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (43) fánk (3) farhát (4) Farkas András (29) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (54) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (446) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (15) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (16) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (2) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (94) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (339) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (21) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (4) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (25) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (4) kacsazsír (53) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (91) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (33) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (18) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (4) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (82) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (31) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (159) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (10) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (59) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (122) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (97) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (76) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (131) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (57) oregánó (6) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (128) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (145) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (4) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (88) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (37) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (79) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (171) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (21) (326) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (19) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (38) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (53) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (39) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (9) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (91) tejfel (65) tejföl (85) tejszín (89) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (217) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (7) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (45) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (228) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (27) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (2) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (24) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (45) zellerlevél (36) zellerszár (29) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (40) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (77) zöldség (3) zöldségalaplé (7) zsálya (43) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (71) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Egy tökéletes pho leves húsos csontból

2021.06.02. 07:00 Andrass9

Nomeg egyebekből ...

Marha húsoscsontot nagyon ritkán találok, de most lehetett kapni rengeteg sertést, ami szintén jó a pho leveshez. Majd marhaszeleteket is teszek bele, hogy "pho bo"-nak hívhassam, ami a marhaleves alapra épített pho leves ...

37.jpg

Nagyon divatos mostanában ez a leves. Sok vietnámi étterem is nyílt, ahol egészen finom pho-t főznek. Sajnos a pontos kiejtését máig sem tanultam meg, pedig sokat ettem - a bűnös a vékony pénztárca: nem tellik egy vietnámi utazásra, mint egy másik gasztroinfluencernek vagy hogy nevezzem: ő már az egész világot végig ette!!!

Node most pandémia van, nekem meg egy nagyon kedves háziorvosi rendelőm. Tudom, mit jelent számukra napi 28 órás beosztás, ezért próbálok valahol könnyíteni az életünkön. Nem, nem pénzzel, mert azt tilos mostanság. Én csak főzni tudok (és szeretek), ezért különleges ételekkel próbálom felvidítani őket.

No akkor lássuk a mai menüt: majdnem autentikus Pho leves az alapoktól! Összeszedtem a hozzávalókat:

  • 2 kg húsos csont (most sertés, de ahogy olvasom, ez pont olyan jó, mint a marha). A lényeg, hogy minden ízt kifőzzek belőle a levesbe!
  • 6 kisebb vereshagyma
  • 2 kis fej fokhagyma
  • 1 duplahüvelyk gyömbér
  • 10 fehér kardamom pod
  • 1 tk feketebors egész
  • 2 ek szerecsendióvirág (most csak nagyon apróra tört darabokat kaptam)
  • 5 szegfübors
  • 5 szegfüszeg
  • 6 nagy csillagánizs
  • 4 ujjnyi fahéj egészben
  • 1/4 új zellergumó
  • 2 szál halványító zeller (szárzeller)
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 nagy petrezselyemgyökér (ezek miatt sem autentikus:)
  • 1 zöldpaprika (friss, illatos!)
  • 2 friss és csípős csilipaprika (szerencsére volt a csodahüttőben!)
  • 4 ek halszósz
  • 6 kaffír lime levél

A tálaláshoz:

  • 40 dkg rizstészta, de lehet hajdina is
  • 1/2 üveg mungóbabcsíra (a saját csírám nagyon vékonka lett)
  • 4 ek bambuszrügy (konzervből)
  • 2 szál újhagyma
  • 8 görög bazsalikomcsúcs
  • 4 salátalevelű bazsalikom levél
  • 4 olasz bazsalikomcsúcs
  • 0 korianderlevél (mert gyűlölöm!  (Azért, ha szereted, akkor kell bele!)
  • 30 dkg marhabélszín vagy hátszín vagy lábszár
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1/4 halványítózeller
  • 1/4 lime fejenként
  • 2 ek (vagy több) Sriracha szósz

10.jpg

A képen nem szerepel a tálaláshoz szükséges sok-sok zöld. A lényeg, hogy készítsünk egy jó tartalmas húsos csontlevest, amit a fenti fűszerhalommal varázsolunk alaplének.

A hagymákat félbevágtam, majd száraz serpenyőben alaposan megpirítottam (segít a lé színét sötétíteni is, nem csak ízesít). A csontos húsokat sütőpapírra teregetve megsütöm a sütőben: így nem habzik a leves. A fűszereket teatojásokba tettem, a leveszöldséget nagyobb darabokra vágtam, majd mindezt egy NAAAGY (10l-es) fazékba pakoltam. A hagymákat megfordítottam a serpenyőben.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A húsokat is megforgattam a tepsin. A hagymák és a sültebb húsok mentek a fazékba. Azután a többi is. Végül felöntöttem szinig az edényt hideg vízzel, és óvatosan felforraltam, majd pici lángra tettem.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Húsnak egy darab marhanyak is akadt, amit a leveshez adtam. A kaffír lime levél és a csilik csak most kerültek elő, így egyben mentek a csendes forrásra állított levesbe. Adtam a halszószból keveset a leveshez, majd magára hagytam este.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Végül 6 órát főtt, mert az indukcióst max 3 órára lehet beállítani - én meg le akartam már feküdni aludni. Jól lehült az éjszaka folyamán a teraszon. Ekkor még kevertem hozzá kis halszószt, mert sótlan volt. Egy másik fazékba leszűrtem a levet, valamint villával zsírtalanítottam.

Persze a benne főtt húsos csontokat egy kis maradék lében felforraltam, és lecsipegettük ebédre a feleségemmel :)

23.jpg

Két dobozba pakoltam a friss fűszerekből, a felkarikázott újhagymából, babcsírából, bambuszrügyből (jobb felső sarokban az a szögletes csík), valamint a limenegyedet. Ebből mindenki annyit tesz a táljába, amennyit akar.

24.jpg

Azért két adag saját Sriracha szószt is csomagoltam hozzá. A rizstésztát forró vizbe dobtam, ahol 2 perc alatt megfőtt. Ekkor leszűrtem és forróra melegített levesestálkába, jénaiba, valamint két 1,2l-es dobozba porcióztam. A kis sárgarépát apró kockaként a felforralt lébe tettem.

25.jpg 26.jpg 28.jpg 27.jpg

Volt egy szép darab marhabélszínem is, amit a filézőkéssel vékony (5mm) szeletekre vágtam. A dobozokban lévő tésztára helyeztem, majd a zubogó forró lével felöntöttem. Ez a harmadik merőkanállal meg is főzte a húst!

29.jpg 30.jpg 31.jpg 32.jpg

A többi húst csak az asztalra tettem, hogy mi majd veszünk magunknak a tányérunkba (feleségemnek meg kellett főznöm a levesben, mert nem szereti a félnyers húst).

33.jpg

Én viszont szeretem, így a saját tányéromba bele is tettem. Öntöttem bele bátran Sriracha szószt, és megpakoltam a zöldekkel.

34.jpg 35.jpg 36.jpg

Evőpálcikával kell enni a tésztát és a húsokat, mert az ázsiai kanálból kicsúsznak (nem mindig).

40.jpg 41.jpg 42.jpg

A dobozokat összekészítettem, és levittem a rendelőbe. Nekik fel kell majd melegíteni mikróban, de ezért nem haragudtak ...

62 komment

Címkék: hagyma fokhagyma bélszín bazsalikom halszósz bors gyömbér szárzeller rizstészta sárgarépa hátszín fahéj újhagyma bambuszrügy lime kardamom zöldpaprika petrezselyemgyökér marha lábszár csillagánizs zellergumó görög bazsalikom marhanyak csilipaprika mungóbab csíra kaffir lime levél szerecsendióvirág szegfüszeg sriracha húsos csont szegfübors marha bélszín salátalevelű bazsalikom korianderlevél

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5616579030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valkür 2021.06.02. 11:22:30

azok a vékony műanyag dobozok nem olvadtak meg a forró levestől?

bocs, megtaláltam a lényeget :-)
Soha nem főztem még előpirított húsból levest, itt az ideje, hogy megpróbáljam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.02. 13:22:35

@valkür: Azok a dobozok kibírják, ha benne forralok a mikróban. Kifejezetten élelmiszer kiszállításra készülnek, a Metróban veszem.
Az előpirított húsból főtt leves nálam alap, bár kicsit markánsabb íze lesz a Mallard reakció miatt.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.02. 13:38:02

Kicsit trollkodok, de megéri, mert megtanulhatjuk, miként kell hívatlan látogatót kitessékelni.:D

444.hu/2021/06/02/egy-tizenhet-eves-lany-puszta-kezzel-taszitotta-ki-a-hatso-kertbe-betolakodo-medvet?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=egy-tizenhet-eves-lany-puszta-kezzel-taszitotta-ki-a-hatso-kertbe-betolakodo-medvet

Ja, a leves nagyon jó, minden benne van, aminek benne kell lenni, és ezért nagyon tápláló.

Kumari aki Nilüfer 2021.06.02. 19:35:47

Még nem ettem pho levest, ma itt liba-nap volt fagyasztó ürítés kapcsán, libanyakból húsleves, és sült combok és szárnytő.Bizonyára finom ez a leves,megkóstolnám.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.02. 20:35:39

@Kumari aki Nilüfer: Én meg enném azt a libát!!! Nálam is esedékes lenne egy fagyasztófelülvizsgálat, mert már semmi se fér be...
Van egy pár kacsaszárnytő a csodahüttőben, lehet, hogy holnap megsütöm :)))

valkür 2021.06.02. 20:39:49

@Kumari aki Nilüfer: nálam is libanyakleves volt a hétvégén :-)
Igaz, én tárkonyosan főztem, zöldborsó héjával, laskagomba rágós tönkjével, egy csokor petrezselyem szárával és a spárgák fás közepével.
Utána a zöldeket átpasszíroztam és ment bele a lébe a spárga zsengéje felkarikázva, friss sárgarépa nagyon apró kockákban, a zöldborsó-szemek, egy darabka zsenge karalábé szintén borsószem méretűre vágva, egy marék zsenge zöldbab, egy fél cső kukorica, a kis csokor laskagomba, meg nem is tudom még, talán egy gerezd fokhagyma, és egy szál zöldhagyma fehérje. Tárkony, citromlé, a libanyakakról letépkedett a hús.Tejföl nem volt otthon, így görög joghurttal sűrítettem. Nem nagyon kellett, mert bár minden zöldségből csak egy marékkal tettem bele, de elég sokfajta jött össze. Nagyon finom lett.
És éppen most jöttem rá arra is, hogy a libanyakról leszedett hús tökéletes tépett húst ad ki, szendvicsekhez nagyon finom lehet, csak rá kell picit pirítani egy kanál liba- vagy kacsazsíron.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2021.06.02. 22:15:31

Látom, a barátkozás a cilantróval mégsem alakul úgy, ahogy tervezted. Monstre fogás, fűszertemető, de ha sikerül, akkor remekmű. Az autentikus pho éttermekben az előző napról maradt levest ütik fel az alapanyagokkal, így több tízéves vagy akár százéves levest is ehet a vendég. Úgy tűnik, a világban sok helyen főznek lassú tűzön, soká, sok zöldséggel, csontos-inas húsból levest. Már, ha szeretnek jót enni. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.03. 09:32:28

@valkür: Bár nem vagyok egy pulykaimádó, de a pulykanyak leves nagyon gazdag tud lenni, mert rengeteg hús van rajta. Azt is megpiríthatod kis libazsíron :)

Kumari aki Nilüfer 2021.06.03. 09:48:17

@Andrass9: Van még, ugorj be!:)
A fagyasztót nullára kéne üríteni, ugyanis találtam 4 !! éve beledobott bárány!! burgert, amit halloweenre vettem , abból , illetve nyilván a többiből, ami elfogyott,készült a vérburger(nyugi, céklával-és tudok virslipókot, meg véres boszorkányujjat körmökkel) fekete zsemlében:DD Unoka kényeztető este volt, de nem fogyott el, mert hatalmas húspogácsák,elég volt egy fejenként, a többit ki sem olvasztottam, aztán a fagyasztó mélyére keveredett.Na, azt már nem enném meg, a szomszéd kiskutyája igen jól jár majd.

.

Kumari aki Nilüfer 2021.06.03. 09:50:02

@Andrass9: Azzal a pulykanyakkal az a baj egyedül, hogy mikor fő, egy jó darabig furcsa szaga van, mondhatom, nekem büdös..de aztán persze kialakul, a leves és a főtt hús már rendben van:)

Kumari aki Nilüfer 2021.06.03. 09:54:00

@valkür: Na ez is egy kis leves lehet, majd meghegesztem alkalomadtán. Talán a kukoricát hagynám ki, de nem biztos.

valkür 2021.06.03. 10:03:32

@Andrass9: jobb szeretem a kacsát vagy a libát. Pedig tényleg jóval kevesebb hús van rajta mint a pulykanyakon, de valahogy jobban ízlik.

@Kumari aki Nilüfer: ne sokat hezitálj, pillanatok alatt vége van a spárga szezonjának. A kukorica csak azért került bele most, mert néha sportot csinálok abból, hogy mi mindenfajta zöldséget lehet eldugni egy levesben. Volt még benne pár szem újkrumpli is :-)
Pontosabban még van, mert az utolsó tányérral most fogom megenni, az lesz az ebédem.

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.06.03. 12:08:06

Sajnos a legtöbb levesezőben a leves alaplét már nem csontól főzik, hanem egy nescafé szerű alaplé granulátumból és vízből.
Egyébként finom. tetszett a poszt, de az alaplével én sem fáradtam, hanem megvettem a granulátumot, azzal kb 20 perc alatt kész (minden előkészítéssel együtt)

Kumari aki Nilüfer 2021.06.03. 13:13:19

@horrorpornó bábszínház: Nem is akart a nyomába lépni, mivel nem az..ha az én libalevesemre gondoltál....ha meg a posztolt phora, akkor én is arra, nem marhára, szó sem volt versenyről.

Kumari aki Nilüfer 2021.06.03. 13:18:59

@valkür: Spárgát igen ritkán veszek, mire ideér, a boltban már rég nem friss, ahhoz képest nagyon drága, és egyedül én enném.
Évente párszor szezonban étteremben eszem, igaz, az idén nem jutottunk még el olyan helyre, ahol lenne, a járvány betett. Ha látok valahol egy ígéretes csokorral, beszerzem.De igazából a zsenge csúcsát szeretem....

Örömhernyó 2021.06.03. 14:07:15

@Walter_Dornberger: Az egész világon porból, granulátumból, leveskockából készítik a leveseket már egy jó ideje. Nyilván megtanítják a szakácsoknak a suliban, hogy hogy kell csontból és zöldségekből alaplét főzni, de aztán a valóságban a levesek nem úgy készülnek. Még Kelet-Európában csak-csak láttam olyan nagykonyhát, ahol a leves csonttal indul, de Nyugaton, ahol drága a munkaerő, az ingatlan négyzetmétere, nem bíbelődnek azzal, hogy leveseket alapanyagokból főzzenek. A franciák feltalálták a buillon
Ázsiában élve azt látom, hogy a párom szülei a hagyományos ázsiai leveseket tényleg eredeti módon állítják össze, tyúkból, sertéscsontból, gombákból, fermantált szószokból, de ha nyugati stílusú levest eszek egy "olasz" étteremben, az 100%-ban, kivétel nélkül porból van. Minestrone, porcini, kukorica krémleves, marha erőleves, seafood chowder, ezek mind egytől egyig a Knorr helyi lerakata által forgalmazott porokból készülnek.
A vietnami kifőzdék itt is porból dolgoznak, hisz hely sincs a főzéshez, egyszerűen csak tálalnak.

Zeller gumóját Ázsiában nem használják, a petrezselyem gyökerét sem a zöldjét csak nyugati éttermekben díszítésre. A koriander elmaradhatatlan.

Kumari aki Nilüfer 2021.06.03. 14:29:05

@horrorpornó bábszínház: Ezen a vidéken nem termelik, onnan veszik, ahonnan a boltok.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.03. 14:43:36

@horrorpornó bábszínház:

Na látom megjöttél, és ömlik belőled az okosság.

Waka jól mondta, mert az autentikus helyeken a maradék levest felöntik, és újabb levest főznek a híg léből. Ha néznél főzős tv műsorokat, láthattál volna ilyet. Waka rokona meg kínai, így neki első kézből is van információja. Neked meg csak az egyfülű cserépedény alakú fejedből.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.03. 14:46:00

@Kumari aki Nilüfer:

Ma a sparban 999 forintért volt egy csomag, elég szép, de volt 1400-as is, csak arra nem írták, hogy leves.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.03. 14:48:45

@horrorpornó bábszínház:

Mellesleg a százéves leves alatt éjjel-nappal ég a tűz. Nem ér rá megromlani.

Kumari aki Nilüfer 2021.06.03. 14:58:40

@látjátok feleim szümtükkel: És igen, a középkori fogadókban a leveses üst alatt állandóan égett a tűz, sose fogyott el a leves, mert folyton felöntötték, és folyamatosan tettek bele dolgokat, mikor mit, idény meg maradék szerint.Miután folyton felforrt, nem romlott meg.Legalábbis így olvastam, nem vagyok annyira öreg, hogy megtapasztaltam volna.

Kumari aki Nilüfer 2021.06.03. 15:16:02

@látjátok feleim szümtükkel: Mi gyakorlatilag falun lakunk, a nagyobb boltok utazással járnak, nem megyünk gyakran, Zsugorral vásárolunk:) Friss áru van a helyi piacon, de spárgát ők is valahol vesznek.Itt kis spar van, meg kis tesco, nem napi friss beszerzéssel. Viszont van a helyi piacon kiskerti termék, ami itt megterem. Meg jönnek az őstermelők a környékről, úgyhogy jó az ellátás abból, ami itt honos .

valkür 2021.06.03. 15:28:49

@látjátok feleim szümtükkel: az újpesti piacon 500 és 950 között van kötege.
Az 500 egy árusnál van, elég görbék a sípok - viszont az övé a legfrissebb. Tényleg, közvetlen a termelőtől veszi, rövidebb az ellátás lánca. És mivel az emberek mindig a küllemre mennek, kénytelen olcsóbban adni, ha görbe.
Nálam pont fordított az értékrend, szóval heti 5-6 nap zabálom a görbe spárgát, amig tart a szezon.

zsu80 2021.06.03. 15:49:57

@Örömhernyó: ilyen hülyeséget rég olvastam, hogy az egész világon porból készül a leves. A te kis Ázsiai világodban talán. Meg a mű-olasz éttermekben Ázsiában. Mi itt Olaszországban szerencsések vagyunk, friss alapanyagokból, napérlelte paradicsomból, friss mozzarellával, bazsalikommal, itt a tengerparton friss halból készülnek a világ legjobb ételei. Nem csoda hogy mindenhol ezt próbálják koppintani, vagy ide jönnek az ételek miatt is. Az nem az olaszok hibája ja felétek az ázsiaiak nem tudnak főzni és porból készítik, de butaság kijelenteni hogy az egész világon ez van.

Kumari aki Nilüfer 2021.06.03. 15:50:21

@horrorpornó bábszínház: Értő olvasás.Az kéne.De ne is folytasd, innentől láthatatlan vagy számomra, ha kötekedni támadt kedved, keress mást.

SelyemSonkaPini 2021.06.03. 16:56:48

@horrorpornó bábszínház: Tudálékos, okoskodó fasz vagy!
Mifelénk a krimóban az ilyeneket egy darabig nézik csodálkozva, aztán leütik... :D

Örömhernyó 2021.06.03. 17:09:52

@zsu80: Az olasz konyhát azért koppintják mindenhol, mert nagyon egyszerűen lehet sok népszerű olasz ételt elkészíteni és nagyon jól lehet ipari méretekbe előállítani a szószaikat, fűszerkeverékeiket. Nyilván ez az olasz konyha egy szűk szelete (pasta, pizza, esetleg ha összekapja magát egy olasz étterem külföldön, akkor osso buco is van az étlapon). Nem az ázsiaiak nem tudnak főzni, hanem a biznisz ilyen, hogy ha gyorsan kell embereket etetni, akkor ott lesz pasta, valami pesto vagy paradicsomos szósz meg kagylók feltétnek. Ez nem Ázsiára jellemző, hanem az egész világra, ahol "olasz" éttermek vannak. Mert az olasz az egyik olyan konyha a világon, ami a legjobban és olcsón ipari méretekre emelhető. Nyilván nem a teljes olasz konyha, hanem egy szelete, de a világ nagy részén az az "olasz". UK-ban is, nyugi.

Az olasz leveseket nyugaton is porból csinálják, nem ázsiai sajátosság. Sőt itt Ázsiában is nyugati brandek terjeszkednek. Eleve nyugaton a leves az egy pária fogás, amit a németek leves címen elkövetnek, az szörnyű, ott inkább előny, ha porból csinálják a levest, mert a német szakácsok csak elcsesznék.
Azzal tisztában vagyok, hogy az olasz termékek magas minőségűek, én itt Ázsiában is veszem őket, az európainál jóval magasabb áron, mert mondjuk szarvasgombát csak onnan...

@horrorpornó bábszínház: Meglepődnél, ha azt mondanám, hogy a kínai yunnan-i konyha az tök ugyanolyan tud lenni, mint a thai. Meg ugyanígy rengeteg hatás van Vietnam felé is. Nyilván Magyarisztánból ez nem tűnik fel, de úgy egész Indokína régen kínai kultúrkörbe tartozott, főleg Vietnam. Thaiföldön is vannak kínaiak, nem tegnap telepedtek meg ott, hanem évszázadokkal ezelőtt, ahogy Malajziában, Szingapúrban, Indonéziában is. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk a japán ramen is eleve kínai kaja, amit elnyúltak a japánok. Koreai konyha se lenne a kínaiak nélkül.
Ha én eléd teszek egy yunnani ételt, te sose mondod meg, hogy nem thai. Az a baj veletek magyarokkal, hogy azt hiszitek az országhatárnál véget ér minden, mert be vagytok zárva egy félázsiai nyelv és kultúrálatlanság áporodott izzadságszagú karámjába.
Ja és szerinted Kínában, Malajziában, Szingapúrban mennyivel nagyobb az esély, hogy eredeti vietnami szakács által készített phô-t egyek, mint Magyarországon, ahol legfeljebb kényszervállalkozásként üzemeltet egy migráns egy viet kifőzdét.
A vietnami konyha amúgy nagyon alkalmas arra, hogy modern konyhát csináljanak vele, újragondolják az ételeket, elegáns legyen. Ellentétben mondjuk a magyar konyhával, amiben minden ilyen modernkedés újragondolás nevetségessé válik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.03. 17:10:59

@valkür: Oda kéne mennem! Engem nem zavar, ha girbegurba az a spárga :)

Örömhernyó 2021.06.03. 17:13:16

@zsu80: Ázsiában az ázsiai levesek, amiknek az ízét az anyatejjel szívják magukba, természetesen rendes alapanyagokból csinálják. De ha egy chain restaurant-ról van szó, ott standardizálni kell a folyamatokat. Főleg ha nem is ázsiai ételeket árulnak ott, amivel kapcsolatban nincs kulturális beágyazottság. A stílusodból pedig vegyél vissza, próbálj meg kultúráltan hozzászólni a poszthoz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.03. 17:15:30

@Walter_Dornberger: Őszintén bevallom, nekem is van itthon 3 ilyen pho kockám. Egyet főztem meg, és az eldöntötte, hogy a másik kettő kuka. Abszolute nem nagy ügy megfőzni az alaplevet: csak kis idő kell hozzá.

Kumari aki Nilüfer 2021.06.03. 17:36:34

Újra vetettem salátát, retket, sárgarépát, paradicsomot( pari az első vetés is mostanában kelt ki, de rohamléptekkel nő.lassan utoléri a nevelt palántákat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.03. 17:37:48

@Kumari aki Nilüfer: Nekem a paradicsom nagyon tiltakozik ...
Elmegyek a piacra szombaton palántáért, mert az enyémek megsértődtek!

valkür 2021.06.03. 19:52:04

@Andrass9: A templom felőli, fotocellás főbejáraton ha bemész, balra fordulsz, az ablaktól befelé a második sorban vannnak.

valkür 2021.06.03. 19:54:39

@valkür: üvegfal lesz az az ablak, két emelet magas üvegfal :-)

scourgeofgod 2021.06.03. 21:07:03

Be szoktam rakni a bélszínt a fagyasztóba egy kis időre, úgy még vékonyabbra lehet szeletelni. 5 mm vastagon lehet hogy egy kissé trükkös elrágni, bár ez húsfüggő is.
A tálaláshoz lehet hoisin szószt is adni a sriracha mellé.

Almandine12 2021.06.03. 21:08:05

Az a fehérítő zeller inkább halványító zeller lesz.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2021.06.03. 22:11:47

Látom, megjelent a sok szakembör. Többet már nem tudok hozzáfűzni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.06.04. 00:14:02

Nem ettem még ilyet, de állatjól néz ki, nagyon meg kéne kóstolni.Tud valaki ajánlani megfelelő kifőzdét Budapesten? 3., 13. kerületek előnyben, illetve a városszéliek is.Ha meg ezen belül nincs, akkor bárhol.Kecskeméti cím is érdekelne.Kösz, ha van tipp.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.04. 10:21:42

@geegee:
welovebudapest.com/toplista/10-tuti-tipp-ahol-izletes-pho-leveseket-ehetsz Ebből mazsoláztam neked:

A legjobb a Funky Pho az Opera mögött. 1066 Budapest, Mozsár utca 7.
Oriental Soup House - Balzac utca még nem próbáltam. 1136 Budapest, Balzac utca 35.
Khan 1133 Budapest, Ipoly utca 3.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.04. 16:36:50

@scourgeofgod: Nekem a Hoisin kicsit édes a pho-hoz, de nem vitatom, hogy van, aki szereti!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.04. 16:38:30

@valkür: Halvány segéd f... sincs, merre van - soha nem jártam az újpesti piacon :( Bocs ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.06.05. 04:10:05

@geegee: Köszönöm szépen a választ, elrakom.

vörösbor(de)minőségi 2021.06.05. 07:57:02

@Andrass9: szép nagy balhorog volt!!

:))))))

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.05. 10:59:49

@Andrass9:

Na, látod te is elmentél Mexikóba a piacra, a budapesti kofákat meg nem ismered.;Đ

cardiobascuralis 2021.06.05. 13:57:41

@SelyemSonkaPini:
Ez a faszkalapkocsma, ahová csak hozzád hasonló bunkók járnak, akik nem bírják, ha valaki 70 fölötti IQ-val lép be, mert csupa olyat mond, amit a ti IQ-tokkal, ami a bazmeg-kurvaanyád vonalon mozog, nem vagytok képesek felfogni?

Írt rólatok Örkény is:

„– Hölderlin ist ihnen unbekannt? – kérdezte dr. K. H. G., miközben a lódögnek a gödröt ásta.
– Ki volt az? – kérdezte a német őr.
– Aki a Hyperion-t írta – magyarázta dr. K. H. G. Nagyon szeretett magyarázni. – A német romantika legnagyobb alakja. És például Heine?
– Kik ezek? – kérdezte az őr.
– Költők – mondta dr. K. H. G. – Schiller nevét sem ismeri?
– De ismerem – mondta a német őr.
– És Rilkét?
– Őt is – mondta a német őr, és paprikavörös lett, és lelőtte dr. K. H. G.-t.”

cardiobascuralis 2021.06.05. 13:58:10

@Andrass9:
Látom, baromira nem bírod, ha valaki nem azt fújja, amit te.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.05. 14:10:10

@cardiobascuralis: Örülök, hogy ilyen okos vagy!!! Ritka alkalom, hogy valaki ilyen érdemi hozzászólással jelentkezik ...

szivar 2021.06.05. 16:27:15

@Andrass9: Nemrég voltam IQ teszten. Hál' istennek negatív. :D Amúgy az ész van a világon a legigazságosabban elosztva, mert senki sem panaszkodik azért, hogy őneki kevés lenne...

Izé... Valaki(k)nek nem kell csalánlevél? Abszolute bio (ha tudtam volna gyomírtózni, akkor nem lenne az). Ránézésre lesz vagy kettő-három mázsa... Gyökér és szár is vihető ingyen...:S

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.05. 17:06:10

@szivar:

Kösz, nekem is van, de megfőzhetted volna amikor még zsenge volt.
Egyébként tudod, hogy a fecskefarkú lepke hernyója a csalánon él? Ezért van nálunk a virágok közt csalán.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.05. 17:07:45

@Andrass9:

Nem küldtél véletlen kalapácsot Wakának? Nagyon el van ülve, de lehet, hogy veszettül kalapál?

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.05. 17:09:35

@szivar:

Nem a negatív teszt miatt ígérték már, hogy nem természetes halállal fogsz kihülni?:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.05. 17:40:16

@szivar: Nő a szomszédban, onnan szedem. Megrohasztottam egy nagy vedernyit permetlének - azt még nem tudom, hogy használ-e ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.05. 17:40:56

@látjátok feleim szümtükkel: Nagyon el van havazva, még posztot se főz! Remélem, azért eszik valamit ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.06.06. 06:21:37

@Andrass9: Na, szóval neked köszönöm a választ, csak kicsit elböktem a dolgot. :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.06.06. 08:58:53

@geegee: Így is rájöttem, ne aggódj! Nagyon szívesen segítettem, mert kivételesen tudtam a választ :)

szivar 2021.06.06. 09:02:03

@látjátok feleim szümtükkel: Van zsenge is. Sajnos nem szeressem a spenótot sem, ennek meg igencsak hasonlít rá az íze.

A negatív teszt miatt már sok mindent ígértek nekem... A téemkás is megígérte, ha netalán elmegy bérgyilkosnak, akkor én leszek az első ingyenmunkája...

@Andrass9: Magot vagy hajtást sem kérsz? Ez díszcsalán. Amikor már kettő méteres, akkor minden udvar éke lehet, feltéve ha elég sűrű... :]

[szerintem kellene hirdetnem egy kihagyhatatlanul óriási, szedd magad akciót]
süti beállítások módosítása