Szerintem :) Megjelentek az első szentesi paprikák, amiknek tényleg paprika illatuk van! Ráadásul valahol egész rendes fürtös paradicsomot termesztenek fólia alatt.
Muszáj voltam lecsót főzni!
Nem volt túl sok a paprika, de azért négy adagnyit épp lehetett belőle készíteni. Kellett hozzá:
- 90 dkg illatos TV paprika
- 4 nagy paradicsom
- 3,5 fej vereshagyma
- 1/2 csípős zöldpaprika
- 6 dkg szalonna
- 2 szelet gépsonka (tudom ...)
- kis darab békési kolbász
- 2 szelet paprikás szalámi
- 1 üveg paradicsompüré (kell az üveg!)
- só
A szalonnához még egy akkorát hozzátettem a hűtőből, majd felkockáztam. A bőrével együtt ment a tottyos lábasba izzadni. Szép pici pörcre zsugorodott. A hagymákat megpucoltam, majd vastag laskára vágtam: Bächer Iván szerint ettől lesz jó szottya a lecsónak. Belekevertem a zsalonnazsírba. A húsárut feldaraboltam, a csípőspaprika darabkát karikáztam és mind a hagyma után küldtem.
Volt időm felkockázni a paradicsomot. Ezeknek a paradicsomoknak elég vékony héjuk volt, nem is hámoztam meg. A hagyma már szépen lesült, magába szívott némi paprikát is a kolbászokból. Belezúdítottam hát a paradicsomot, ugyanis én először paradicsomozom, mert roppanósra akarom a paprikát - az pedig puhára főne, míg a paradicsom elkészül. A paprikákat feldaraboltam, és odakészítettem.
Belekevertem a megfőtt paradicsomos alapba (15 perc elég volt az alapnak). Elkezdtem rotyogtatni, kóstolni. Végülis úgy döntöttem, hogy ki se bontom a paradicsompürés üveget. A paprikát csak 10 percig főztem, ezalatt az íze teljesen belesimult a paradicsomos szottyába, viszont ropogós maradt.
Főztünk hozzá virslit (a mikroban), mert nekem húshiányom volt. Karikáztam rá még további csípős paprikát. Saját kenyérrel ettük.
Egy kanálban a hagyma, a paprika, a paradicsom és a kolbász harmóniája:
A szalonnabőrnek nem volt alkalma megfőni, de a tányért kenyérrel kell tisztára tunkolni!
Az utolsó 100 komment: