Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (49) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (57) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (323) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (34) citromlé (42) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (6) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (49) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (25) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (12) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (6) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (144) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (36) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (43) fánk (3) farhát (4) Farkas András (29) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (54) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (446) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (15) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (16) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (2) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (94) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (339) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (21) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (4) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (25) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (4) kacsazsír (53) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (91) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (33) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (18) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (4) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (82) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (31) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (159) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (10) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (59) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (122) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (97) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (76) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (131) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (57) oregánó (6) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (128) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (145) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (4) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (88) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (37) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (79) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (171) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (21) (326) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (19) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (38) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (53) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (39) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (9) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (91) tejfel (65) tejföl (85) tejszín (89) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (217) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (7) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (45) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (228) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (27) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (2) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (24) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (45) zellerlevél (36) zellerszár (29) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (40) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (77) zöldség (3) zöldségalaplé (7) zsálya (43) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (71) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Mumus

2021.05.09. 07:00 Waka

Hummusznak indult, aztán kis híján mumus lett belőle. Vagy legalábbis ékes bizonyítéka annak, hogy:
a. Reménytelenül béna vagyok.
b. Teljességgel alkalmatlan eszközeim vannak.
Az igazság valószínűleg valahol a kettő közt van.
Na de haladjunk szépen sorjában. Kistesótól kaptam Karácsonyra többek közt egy üveg tahinit. Nemrég aztán a kezembe akadt, ahogy a spájzban túrtam valami után. Éppen kapóra jött, mivel mostanában elég sokszor szerepelt hús az étlapon, kellett egy kis szünetet tartani a nagy dőzsölésben. A hummusz jó ötletnek tűnt. Kicsit utánaolvastam, és egy egyszerűbb receptet választottam, nem akartam elsőre túlbonyolítani. Még szerencse, mert a bonyolítás ment magától (magamtól) is.
Végül nem volt rossz, de újra kell gondolnom a módszert.

img_20210421_113933.jpg

Hozzávalók:
- 2 doboz párolt csicseriborsó (cca. 530 g)
- 3-4 evőkanál tahini
- fél citrom leve
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt római kömény
- 1 dl olívaolaj
- 1 kápia paprika
- 1 csipet só

img_20210420_162854.jpg

Először a paprikát sütöttem meg. Egy öreg serpenyőt - amit kenyérsütésnél a sütő aljába szoktam tenni - kibéleltem alufóliával. Ebbe tettem a paprikát, és hármas fokozaton 40 perc alatt megsütöttem.

img_20210419_163941.jpgimg_20210419_172245.jpg

Lehúztam a paprika héját és kiszedtem a magokat.

img_20210419_180159.jpg

A konzerveket felbontottam. Az egyikről kapásból letört a fül, de kombinált fogóval megoldottam a nyitást.

img_20210420_163602.jpg

Az első terv az volt, hogy a csicsás kínai bögrében intézem el e dolgot egy botmixerrel. Hát még a borsó sem fért bele, nem beszélve a többi hozzávalóról.

img_20210420_163645.jpg

Ekkor jött a b terv, belepakoltam az egészet a turmixgépbe. Nyakon öntöttem az olajjal, belefacsartam a citromot. Aztán start. Kb. 30 másodpercig ajánlatos a masinát pörgetni. Megvolt vagy ötször, közben tartottam pár perc pihenőt. Nagyjából semmi, öntöttem rá még olajat, de csak az alján lévő kevéske borsót keverte. Hozzáadtam a konzerv levét, ami nem volt sok segítség, mivel az egyikben kb. egy evőkanálnyi volt, a másikban meg szinte szinte semennyi. Kanállal belemásztam, kutyultam feszt, de semmi eredmény.

img_20210420_164333.jpgimg_20210420_164505.jpg

Végül a fele cuccot átlapátoltam a kínai edénybe, és nekiestem a botmixerrel. A többivel már elbírt a turmixgép.

img_20210420_173427.jpg

A két masszát egy jénaiban egyesítettem, és alaposan összekevertem.

img_20210420_174404.jpg

Tökmagos kenyeret pirítottam hozzá.

img_20210421_113914.jpg

Voltaképpen igen jól sikerül, bár akadt benne pár nagyobb borsódarab, de az íze príma volt. No meg igen laktató, ez a mennyiség simán elég volt öt evésre. Ami a technikát illeti vagy apránként kell az összetevőket pépesíteni, vagy be kell szereznem egy jobb turmixgépet.

23 komment

Címkék: fokhagyma olívaolaj csicseriborsó tahini kápia

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6116526280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.05.09. 07:59:23

Nekem a tojáspástétom vagy a kőrözött jobban bejön.
Ne meg a padlizsánkrém (vinett, vagy ki, merre, hogy hívja...)

látjátok feleim szümtükkel 2021.05.09. 08:26:28

Azért szerencse, hogy nem mamusz lett.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.05.09. 08:56:56

@gigabursch: Valahogy én is így vagyok vele :)
A hummusz nem a legjobb barátom ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.05.09. 09:02:09

Keverő edénynek meg egy tejfeles vödör tökéletes lenne - ha a te óriás háztartásodban volna literes tejfel :)
Amúgy meglepő, hogy a turmix nem keverte ki, különösen, hogy ha a felével elbírt! Apránként kellene adagolni ezek szerint a borsót a gépbe (gondolom én innen a távolból, de hát egy kibicnek semmi sem drága).

KeletiGuru 2021.05.09. 09:33:36

Üdv, Ma reggel kipróbáltam, igazán finom volt, igaz hogy nem volt benne kapia paprika, de azért finom volt.
A <a href="https://keletiizek.hu/alapanyagok/tahina-tahini">Tahinit</a> jó áron kaptam.
A szelelés miatt, én szódabikarbonátott szoktam hozza adni a csicseriborsó mellet

KeletiGuru 2021.05.09. 09:34:58

Üdv, Ma reggel kipróbáltam, igazán finom volt, igaz hogy nem volt benne kapia paprika, de azért finom volt.
A Tahinit jó áron kaptam.
A szelelés miatt, én szódabikarbonátott szoktam hozza adni a csicseriborsó mellet

keletiizek.hu/alapanyagok/tahina-tahini

Kumari aki Nilüfer 2021.05.09. 10:16:53

Finom a hummusz, de ez az a cucc. amit szintén nem csinálok, mert csak én eszem, mióta a gyerekek nem laknak itthon.Veszem, a madarasban szokott lenni,( de máshol is, nagyobb boltokban) és az nekem jó.

kobold63 2021.05.09. 12:01:20

Újabban egy török recept szerint bő vízben megmosom a főtt borsót, megdörzsölve, hogy a héja lejöjjön, az a víz tetején marad, könnyű leönteni. A konyhagépben kevés vízzel pépesítem, amilyen simára szeretjük, utána jön bele a többi minden, ahogy te is írod. A tálban chili salsát csurgatunk rá.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2021.05.09. 15:47:33

@gigabursch: Szegény atomtudós - ugyebár - nehézvízzel főz. Vagy, ami otthon akad. Én is jobban szeretem a pacalt, de éppen ez volt kéznél.
@látjátok feleim szümtükkel: Rondán tocsogna benne a lábam.
@Andrass9: Az az átokverte vödör épp nem jutott eszembe, pedig akad pár. Nem tejfölös, hanem joghurtos, de a célnak megfelelő lenne. Na majd legközelebb, a tahinis üveg még kétharmadig van. Semmi politika. :D
@Kumari aki Nilüfer: Kollegina vett a városszéli ötbetűsben, de nem jött be neki. Az enyémet falta.
@KeletiGuru: Alkalmasint szétnézek.

Kumari aki Nilüfer 2021.05.10. 07:52:29

@Waka: Ő. nem mondtam, hogy bolti jobb, csak egy embernek (magamnak) én nem állok neki csinálni, és számomra a bolti(csak egy fajtája) ehető

látjátok feleim szümtükkel 2021.05.10. 09:02:11

@Kumari aki Nilüfer:

Kikeltek a csupasz akácfán a vadgalamok.

Sajnos az akác nem akar fakadni, pedig a mellette lévő hárson már látszanak a virágbimbók. Aki teheti most vegyen akácmézet, mert a hírek szerint nagyon drága lesz az idén.

Kumari aki Nilüfer 2021.05.10. 15:35:30

@látjátok feleim szümtükkel: Ahogy elnézem, az akác az idei évet kihagyja,,nekünk van a keretben, de olyan, mintha kihalt volna.De nem, csak még nem indult, Ma meg itt 30-31 fok van,,komolyan, tudom, az időjárás olyan, amilyen, nem kéne panaszkodni, de ezt nehezen tolerálja a vérnyomásom, meg a veteményeim is-
Itt valami sárga csőrű, sárga cirkás, seregély nagyságú madár költ a fűzfa odúban, amit a harkály vésett pár éve, költ, meg a rigók, a galambjainkat nem látom, a szilvafán tanyáznak, az eléggé lombos, meg szerintem a fenyőben lakik egy pár, de még nem sasoltam ki a fészket.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.05.10. 21:47:32

@Kumari aki Nilüfer: Nekem is a hamisciprusban fészkelnek. A rigók már mind kikeltek és elég nagyra nőttek. Csak a farkincájuk rövid még :)
27C volt délután - kidobáltam vagy 150 kiló molyos diót a zöldkukás zsákba. Nagyon sajnáltam ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.05.10. 22:03:33

@Andrass9: Mármint a galambok :) Meg persze a verebek, a cinkék, a rigók, stb.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2021.05.10. 22:18:55

@Kumari aki Nilüfer: Én is épp annyi főre készítettem.
@Andrass9: Megtisztítva a fagyasztóban évekig eláll.

Kumari aki Nilüfer 2021.05.11. 06:31:30

@Waka: Én ezek szerint lustább vagyok annál, hogy magamnak ennyit bajmolódjak egy kis hummuszért:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.05.11. 09:48:32

@Waka: Vegyek egy újabb fagyasztót csak a diónak????

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.05.11. 09:51:01

Elbúcsúztunk a jonatán és a birskörte fáktól. A vágási felület alapján a jonatán igencsak beteg volt: fele elfeketedett :(
A birs rendben volt, csak éppen tisztíthatatlan és moníliás ...
Szép szellős lett a kert, most fazonírozzák a hamisciprust!

Kumari aki Nilüfer 2021.05.11. 15:26:10

@Andrass9: figy, a dió aranyárban eladható..vegyél!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.05.11. 20:35:15

@Kumari aki Nilüfer: Ha sikerül egészségeset termeszteni, akkor megfontolandó. Van egy rakat sárgalapom, azt kiakasztom júniusban.

valkür 2021.05.11. 21:40:21

Nincs ezzel a hummusszal az égvilágon semmi baj, nagyon gusztán néz ki. A sült kápia ráadásul egy osztállyal meg is emeli. Kisebb adagokban kell berakni a gépbe, ennyi a megoldás.

Én a száraz csicserit veszem, kilóra. Nagyobb adagot szoktam áztatni, főzni, aztán ami nem kell az adott recepthez, az azon forrón megy a befőttes üvegekbe, rá a kupak. Mire kihűl, rácuppan a kupak, de a biztonság okáért hűtőben tartom a házi csicseri konzervem. Így mindig van otthon főtt csicseri.
süti beállítások módosítása