Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Cukkínis fasírt sütőben sütve

2021.04.20. 07:00 Andrass9

Persze mindenfélével el lehet rontani egy fínom fasírtot, de úgy tűnik (többszöri próbálkozás után is), hogy a cukkíni jót tesz neki, és így a sütőben is elkészül olaj nélkül!

26.jpg

Egyszer már süttem, de akkor nem dokumentáltam, mert a fasírtot a feleségem keverte ki, és utána rámsózta a cukkínivel együtt. Jó-jó, nem panaszkodom, mert finom volt!

Egyszer csak arra jutottunk, hogy sikerült minden kész eledelt kienni a hűtőből, ami egy nagy fegyvertény, mert lehet megint főzni! Most én ajánlottam, hogy sütök cukkínis fasírtot - ő meg felajánlott hozzá egy lencsefőzeléket. Deal!

Én ezeket szedtem össze hozzá:

  • 0,5 kg darált marha/sertés vegyesen (igen, én veszek bolti darált húst IS)
  • 2 db cukkíni
  • 2 nagyobb vereshagyma
  • 2 tojás
  • 10 dkg durvára darált zsemlemorzsa
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 ek kakukkfü
  • 1 késhegynyi őrölt kömény
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk pirospaprika (Farkas András féle)
  • 1 ek Worchestershire szósz

10.jpg

Feltettem a kanálkányi zsírt melegedni, amíg a hagymákat kis kockákra vágtam. Ment is mindjárt a forró zsírba pirulni (nem dinsztelni!). A cukkíniket egy káposztareszelőn lereszeltem. Hozzáadtam a darálthúshoz, majd meglocsoltam a Worchestershire szósszal.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 15.jpg

Beleszórtam a kakukkfüvet, a köményt a pirospaprikát, a borsot és a sót a keverékbe. A hagyma már szépen megpirult, azt is áttettem a húsos tálba. Végül beleütöttem a két tojást.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

Jött a piszkosabb munka, amikor kézzel kell belemászni a kulimászba! Dehát ezt fakanállal nem lehetne igazán összekeverni - kell egy nagy mancsikálás, hogy jó legyen. Beleszórtam annyi prézlit, amennyi felitta a nedvességet (két menetben sikerült beállítani). Elővettem a Carte D'or-os fagyis kanalamat, hogy azzal csinálom majd a gombócokat.

20.jpg 21.jpg 22.jpg

Kibéleltem egy nagyobb tepsit tapadásmentes alufóliával, és belegombócoltam a fasírtfagyikat.

23.jpg

Ment a sütőbe 180C fokra 70 percre:

25.jpg

Menet közben a feleségem főzött egy lencsefőzeléket, hogy az rég volt, és a fasírt is szereti. Tálaltam magamnak 4 fasírttal (nyitókép) és 5 fasírttal a feleségemnek.

28.jpg

Szerintem nagyon jó lett most is:

27.jpg

A közeli képen jól látszik, hogy rendes ropogós kérge lett a sütőben, de szaftos a belseje

29.jpg

Kicsit sok zsírt engedett ki a fasírt, ezért papírtörölközőre kellett tenni, hogy leitassuk.

Nem bántam meg most sem, hogy megcsináltam :)

Annyira nem, hogy immár két hónap elteltével dupla adagot készítettem!

Most egy kiló darált húsból és fél kiló cukkíniből kevertem 4 darab M-es tojással. Prézlit nem sokat adtam hozzá, viszont a formázhatóssághoz és a szaftos állaghoz 2 deci vízzel kevertem össze (kellett nekem kiönteni a lesózott cukkínilevet).

Most 36 golyócskát sikerült a tepsibe szuszakolni, a maradékot egy nagyobb golyóba formáztam jénaiban. Mivel legutóbb sok leve lett, most megszórtam a sütőpapírt prézlivel, hogy feligya. A ropogóssághoz pedig a tetejét szórtam kis prézlivel (talán kukoricadarával kéne legközelebb - az ropogósabb lesz). A sütéshez betettem a kenyérsütő követ is, legalább az is felforrósodik az éppen bedagasztott kenyérhez! Most is 70 percig sült, és most is finom lett :)

30.jpg 31.jpg 32.jpg 33.jpg

Ezt a fotó is igazolta:

34.jpg

Feleségem most zöldborsófőzeléket főzött hozzá, és azon frissiben meg is ettünk néhány golyócskát.

35.jpg

A kenyér is megsült, de csak ennyi maradt, a 3/4-ét elvitte a gyerekeknek.

36.jpg

Mi is ettünk friss meleg kenyérből vajaskenyeret ...

Jó ez a cukkínis megközelítés. Legközelebb fele-fele arányban próbálom majd keverni a hússal. A lereszelt cukkíninek jót tett a besózás, mert vagy 30% vizet kivett belőle (amit persze pótoltam csapvízzel). Ezt a fázist legközelebb kihagyom ...

 

38 komment

Címkék: tojás kenyér hagyma bors kacsazsír cukkíni darálthús zsemlemorzsa pirospaprika kömény kakukkfü Farkas András Worchestershire

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1116413666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.04.20. 08:38:36

Ez szuper ötlet.:D
Megpróbálom kissé fűszerszegényebb-diétásabb változatban csirkehúsból, és maffin tepsiben sütöm meg.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.04.20. 10:48:50

@látjátok feleim szümtükkel: A muffin tepsi jó ötlet! Sajnos mi odaadtuk a kicsilyánynak a kismuffinos tepsinket, de a golyózás így se rossz.

trux77 2021.04.20. 13:50:43

Valamikor régen, volt egy recept, aminek cigányfasírt volt a neve. Nem tudom hol láttam, hol olvastam, de lemásoltam egy fecnire, és egyszer megcsináltam. Az alapja darált hús volt, fokhagyma, tojás fűszerek kellettek bele, és dúsítani kellett reszelve hagymával, sárgarépával és krumplival. Sajnos a fecni elveszett. De az is finom volt, az biztos.
Én a cukkinifasírtot hús nélkül is szeretem, zabpehellyel szoktam csinálni.
De cukkiniből a kedvencem a citromos főzelék. Citromhéj kell bele, meg a leve. Na az valami isteni finomság. Tavaly egy darab cukkinink nem termett, ellenben zöldborsónk dögivel( én nem szeretem csak levesnek) remélem idén fordul a dolog. :)
Szeretem én is a sütőben sütni a fasírtot, nem lesz minden olajszagú. Bár most kinéztem már magamnak egy Tefal Actifry-t, nem mondom, van ára, de tuti meglepem magam vele.

valkür 2021.04.20. 15:35:53

@trux77: én is hasonlót csinálok, +apróra vágott gomba.
Én csak magam-féle zöldséges vagdaltnak hívom, azt hittem eddig, én találtam fel :-)
Viszont a hétvégén lencsét főzök, nagyon megkívántam.

Isley 2021.04.20. 19:25:35

Andrass9 receptjét, látjátok felein szümtükkel módszerével sütöm. Csak a muffin tepsit még kibélelem baconnal, és úgy teszem bele a fasírtokat.

kocsmagomba 2021.04.20. 20:13:35

Hm. De marha vagyok. Eddig mindig vagy húsból volt a fasírt vagy cukkiniből lepénykék sütve. Össze kell ezt gombócozni, de magamtól nem jöttem rá.
Hanem: én nyáriasan, csirkéből próbálom majd, és a cukkini mellé még friss paradicsomot teszek hozzá. Hámozva, csak a kemény húsát, apróra. Vékony szeletke szalonnák pirosra sütve a gombóckákon.... utána egy görcsoldó, és jól vagyok. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.04.20. 20:26:17

@Isley: A bélelt muffin sütő tökéletes - csak a zsírmennyiség lesz picit sok :)

kocsmagomba 2021.04.20. 21:02:07

@Andrass9: Na, hallod! Nem egy Kossuth díjas koncertjén vagyunk, hanem konyhában. :))) Szóba se jöhet egész csirke darálva, elég lesz a combja. :)))

Fenchurch68 2021.04.20. 22:25:37

Ma majdnem cukkinis fasírt lett ebédre :) aztán édesem közölte, hogy nem lehetne-e inkább rántva. Persze hogy lehetett :D Ketósan, a tojás után darált len- és szezámmagba panírozva, kizsírozott tepsiben sütőben sütve. Az egy árva cukkini nem lett volna elég, szóval sült mellé egy marék túró, egy marék reszelt sajt, egy marék darált szezámmag keverék összegombócolva, szintén magos panírban.
Szeretem ezeket a zöldséges fasírtokat, főleg cukkinivel, karfiollal, kelkáposztával csinálom, 2/3 hús és 1/3 zöldség, túrára kiváló elvivős kaja, nem kell mellé külön zöldséget pakolni :)

valkür 2021.04.20. 23:37:45

@Fenchurch68: óóóó, így is lehet cukkinit rántani?
Egyáltalán nem szeretem a rántott zöldségeket, de ezt a ketós receptet kipróbálom, köszönöm a tippet.
tipp kirándulós fitnesz kajához: 10-15 percre beáztatsz vöröslencsét. Sima barna vagy zöld lencse nem jó, az nem puhul meg. A leszűrt vöröslencsét megegyező mennyiségű darált csirkemellel és némi nagyon finomra reszelt sárgarépával összekevered, fűszerezed. Só, bors, apróra vágott petrezselyem vagy medvehagyma. Mehet bele csipet őrölt római kömény és kurkuma vagy currypor, ha "olyan keletiesre" szeretnéd, Ha nem, pirospaprika.
Jól összekevered, egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöd, elegyengeted és sütőben megsütöd. Lehetne golyókat formázni belőle, de nekem így gyorsabb. Kockára vágva dobozolod, mehet a hátizsákba. Fehérje, lassan felszívódó szénhidrát, rost, kevés zsír, 4 az 1-ben kaja. Ha nem tudsz kezet mosni, fogpiszkálóval is kicsipegetheted a dobozból.
Ez mondjuk nem ketó, de a hétvégén vöröslencse helyett kipróbálom lenmaggal, szerintem azzal is jó lesz.

Régen csináltam, meglátszik, hogy fáj a térdem :-(

Isley 2021.04.21. 07:12:40

@Andrass9: A masszába zsírt nem teszek. Tudom, tudom, a hagyma így nyersen kerül bele... de tény, hogy nem diétás.

kocsmagomba 2021.04.21. 09:27:10

@Isley: ezt támogatom én is. Legfeljebb kevesebb hagymával és azt reszelve, nem vágva. Vagy tényleg nagyon finomra vágva.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.04.21. 09:48:56

@Isley: @kocsmagomba: Nekem fontos a pirított hagyma íze. Itt nem dinsztelem, hanem világos barnára pirítom a hagymát - úgy csudajó édes és aromás!

kocsmagomba 2021.04.21. 14:32:44

@Andrass9: Igen, nincs ezzel gond. Én van amikor hagymát se teszek bele, attól is függ, mihez készül a fasírt. Csak önmagában frissen sütve falatozni vagy feltétnek, egy olyan főzelékhez, ami amúgy is bírja a hagyma ízét.
Lényeg ez a cukkinis variáció, remélem nyáron sikerül friss alapanyagokból megcsinálni. (ha én nem is ültetek cukkinit, a hátsó szomszéd tudja, hogy szeretem a frissen szedett példányokat)

látjátok feleim szümtükkel 2021.04.21. 20:53:06

@Andrass9:

Jó lett a diétás fasirt, csak a maffin sütőt nem eléggé olajoztam ki, és kissé beragadtak. Egyébként majdnem úgy néznek ki, mint a golyók, mert kicsi a sütőforma, 24 db kosárka van rajta. Legközelebb jobban kiolajozom, és teszek egy vizet a masszába. Most nem tettem, és a cukkinit sem sóztam meg külön. Összességében finom lett.
Legközlebb a vegyes zöldségeset próbálom ki.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.04.21. 21:13:57

@látjátok feleim szümtükkel: Nagyon rizikós a muffin forma kiolajozása, mert lefolyik az aljára, és akkor is ráragad.
Én pont emiatt hideg zsírral vagy vajjal kentem volna ki a formát :)

Fenchurch68 2021.04.21. 21:46:20

@valkür: Ez szuper jól hangzik, tény, hogy a vörös lencse nem keto :) de egy kemény túrázós napon a mondjuk 25 km-en 800 m szint fölfelé és kicsit nehezítve ugyanannyi lefelé elvisz annyi szénhidrát, hogy beleférjen. A kézmosás nem téma, a kutya úgyis lenyalja :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2021.04.21. 22:21:26

Príma ötlet, nekem soha nem jutott volna eszembe a húst és a cukkinit kombinálni. Külön-külön próbáltam.
@trux77: Húsmentesen készült, az eldobós részekből: blogkocsma.blog.hu/2015/07/19/borzaska_348
@valkür: Ez is jó. Most, hogy a Hamé forgalmaz hasonlót, egy fűszeres babpástétomon töröm a buksit.

látjátok feleim szümtükkel 2021.04.22. 06:35:44

@Andrass9:

Még nem volt hideg a frissen sült kacsazsír.:D

kocsmagomba 2021.04.22. 10:44:28

@Andrass9: @látjátok feleim szümtükkel:

Ha már muffin forma, akkor kikenés helyett nem lehetne a fasirtkák alá kis darabka sütőpapírt helyezni, hogy ne ragadjon bele? Vagy úgy is megragad? Streetfood. Vagy fingerfood? Vagy csak gyerebe-food? :)

@valkür: ez a vöröslencse jól hangzik. Kicsit olyan, mint amit én szoktam csinálni, csak én simán serpenyőben. Én abba nem teszek húst, mert a végén a vöröslencsés massza tetejére tálalok egy darab sültkolbászt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.04.22. 11:53:57

@kocsmagomba: szerintem kis zsiradék és prézliszorás. elég sok lét eresztett, ami szépen megsül

látjátok feleim szümtükkel 2021.04.22. 13:19:55

@kocsmagomba:

Kiskanál nyelével szépen ki lehetett szedni egészben, az alja ragadt be kissé. Legközelebb egy darabka bacont fogok alá tenni, az ízben is segíti.

Viszont aki szereti a pulykát, szerezzen be addig, amíg viszonylag olcsóbb, mert egy neveldében 17 ezret öltek le madárinfluenza miatt, várható, hogy áremelkedés lesz.

kocsmagomba 2021.04.22. 15:59:31

Kora reggel eljutottam a piacig. Vettem 2 db cukkini palántát. Készülők a receptre... :))) Talán ezt a két növénykét lesz időm az idén felnevelni. Többre biztos nem.

Idén a tavasz ma délelőttre esett. Délben már elmosta egy jégeső.

@látjátok feleim szümtükkel: ezt beszéltük minap is Wakával, mikor drágállotta a pulykazúzát. Áremelkedés mindenhogy lesz, már "belengették".

szivar 2021.04.22. 18:23:10

@kocsmagomba: Vagy egyenesen muffin papírt...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.04.22. 18:30:04

@szivar: Azzal az a baj, hogy ez az anyag egyre folyékonyabb lesz, mielőtt megsülne, így összenő a muffin papírral. Bár létezik alufóliás és szilikonos változat is.

süllőcske 2021.04.22. 21:32:28

Ilyesfélét gyakran készítek, de cukkinival még nem. Azaz, néhányszor tettem cukkinis vagdaltat virágjába, majd tempurába mártva, olajban.De azok vagdalt garnélás, halas, cukkinis cuccok voltak, emlékezetesen finomak.

mariska16 2021.04.27. 08:32:19

Sose szoktam boltban darálthúst venni. Most felbuzdulva a recepten igen. Sajnos ehetetlen volt a megsült kaja, mert az első falatnál kiderült, hogy máj volt keverve a húshoz, ki kellett dobni az egészet. Természetesen ez nem a blogíró hibája, nem is azért írom le, de még nagyobb megerősítést kaptam, hogy csak saját magam álltal darált húst használjak a főzéshez. De a receptet újra ki fogom próbálni, mert egyébként nagyon jónak tűnik.

kocsmagomba 2021.04.27. 11:46:41

@mariska16: Én is csak olyat veszek, amit kiválasztok és a szemem láttára darálnak le. Ha háttal áll nekem a hentes, és takarja a darálót, akkor nem is kell! :D
Mondom én, aki 6 évben egyszer csinál ilyet, mindig otthon darálok, mert az én ízlésemhez képest nagyon apróra darálnak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.04.27. 12:58:15

@mariska16: Ez a májas változat Békésben divat, és cigánka néven hasznosítják. Én biztos a henteshez vágtam volna, mert nem májas húst kértem!!!
Én kérek elnézést!

szivar 2021.04.27. 13:12:35

@Andrass9: Piacgazdaság van. Annak idején a hentesnél vett anyám marhahúst.
-Na, milyen a pörkölt fiam?
-Szar. Add a kutyának.
-Hogyan mondhatsz ilyet a főztömről?!
Egy falat után megszólalt.
-Hát ez tényleg szar. Odaadom a kutyának...
Mintha avas lett volna a hús, vagy a fene tudja. Rossz ízű volt.
Másodszor egy kissé sok lett az ecet bele. Legalábbis nagyon savanyú volt a koszt -> kutya.
Harmadszor nem is kóstoltuk meg, mert olyan büdös volt.
Itt lép képbe a piacgazdaság: azóta ott márpedig nem vettük húst...

kocsmagomba 2021.04.27. 14:21:27

@szivar:

Tavalyelőtt folytattam egy kis kutatást arról, hogy mitől lesz savanykás a frissen vágott disznóhús. (de gondolom az egyéb hús is)
Ez ügyben hentesképző tankönyvekre bukkantam, amik a vágóhídi húshibákat is tárgyalták.
Az ok prózai volt: hentesnél rendeltem egy hasított fél disznót, ahogy már évek óta mindig ugyanonnan.
Csakhogy ezúttal a következő tünetekkel szembesültem:
1. A frissen sült szűzpecsenye szeletkék nem bírtak megpirulni a forró zsírban, serpenyőben sütve. Csak dobta a vizet és fehér (!) maradt a hús, miközben rágós és kissé savanyú lett a végeredmény. Előző napi vágás.
2. Mérgemben megkóstoltam egy kis szelet karajt, nyersen. Iszonyat savanyú, ecetes ízű volt.

Nem hittem el, hogy hasított fél disznót leeceteztek volna, mikor megvolt rá a vevő. Sőt minél belsőbb rész volt, annál savanyúbb íz érződött. pl. comb belseje.

Olvasni kezdtem.
Rábukkantam.
Közel 30 fokos melegek voltak időjárásilag azokban a napokban.
A friss vágást a vágóhídi protokoll szerint azonnal le kell hűteni, mert egyébként ecetesedik a hús. Konkrétan ecetsav termelődik benne. A hús színe fakul, majdnem fehéres. (ez így is volt)
Én előző napi vágást vettem, csak közben még szállították is a húst, vágópontról a henteshez, meleg időjárásban, nem volt hűtőkamrába téve protokoll szerint, vagy túlzsúfolt volt a kamra, ami nem biztosítja a megfelelő hús állagot. Le van írva a tankönyvben. Le van írva, ha lassan hűl ki a hús, sőt minél közelebb van a csonthoz, annál savanyúbb lesz. Én, amikor mentem a húsért, reggel, akkor is kint lógott a kamrán kívül a kampón, gondolom egész éjjel.

Nos. A húst állateledelnek dolgoztam fel. Egy fél disznót b+!!! Idén karácsonykor még volt belőle a macskának.

Ugyanakkor, ugyanonnan, ugyanúgy előző napi vágású fél disznót vettem, csakhogy fél évvel korábban. Csikorgó jeges fagy volt hetekig, napközben is fagyott. Az a fél disznó kiváló hús volt.

Mindenesetre összebalhéztam a hentessel, már nem járok oda azóta.

szivar 2021.04.27. 14:54:59

@kocsmagomba: Értem. És az mitől lehet, hogy amint az ember elkezdi rotyogtatni a húst, akkor olyan szaga lesz, mintha hozzádobtam volna egy kiló borsot meg fél kiló köményt? Mert a
harmadik adag, az olyanra sikerült...

szivar 2021.04.27. 14:55:37

@szivar: Ja, bent van a chip...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.04.27. 21:48:54

@valkür: Az én macskámban is van csip, csak róla videó készül, nem SMS ...
süti beállítások módosítása