Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (41) kakukkfü (114) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Szűzérmék kapris mártásban

2021.02.25. 07:00 Andrass9

Egy időben - nem is oly régen - minden hiper olcsón adta a sertés szűzpecsenyét. Szép tiszta hús, vettük is felváltva a feleségemmel. Csak enni felejtettük el.

Amikor már a negyediket tettem be a csodahüttőbe, megálljt parancsoltam! Ami sok az sok!

28.jpg

Tegnap este viszont már korgott a gyomrom és húst akart enni az elmúlt napok majdnem vega étrendje után. Ekkor beugrott, hogy van szűzpecsenye, ami gyorsan elkészül, és elég megengedő a fűszerekkel is.

Irány a mélyhűtő aka csodahüttő, egyet ki kell olvasztani. Node hogy készítsem el? Ehhez a kamrába kell körülnézni, mi kapja meg a szememet. Az alábbiakat készítettem elő (és egy párat utólag vettem fel a listára):

  • 40 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1/2 kis vereshagyma
  • 2 kis girizd fokhagyma
  • 1 ek kapribogyó
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2 ek tejfel
  • 1 tk frissen őrölt feketebors
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk kakukkfü
  • 1 tk köménymagos só
  • 1 ek csípős orosz mustár
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 száradó rozmaringlevél
  • 2 ek kacsazsír
  • 20 dkg basmati rizs
  • 0,5 l húsleves alaplé (fagyasztottból kiolvasztva és felhigítva)
  • 1 ek olivaolaj

10.jpg

A jamaikai fűszert végülis nem használtam. Első dolgom a rizs elkészítése volt, mert az legalább 15 percig tart. A kis öntöttvas lábasban olajat hevítettem. Ebbe beleborítottam a megmosott rizst, megsóztam és lepirítottam. Közben a mikróban felforraltam a fagyasztott-sürített alaplevemet vízzel higítva, amivel felöntöttem a rizst. 8 percig pici lángon forraltam, majd a lángot lezártam, és letakartam a lábast egy konyharuhával.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A húsról leszedtem az inakat, majd másfél centi vastag szeletekre vágtam. Alaposan borsoztam, kicsit sóztam és megszórtam a kakukkfű és majoranna keverékével. A másik oldalt is, de arra még tettem a csípős gorcsicából. Egy közepes serpenyőben a zsírt felforrósítottam és megdinszteltem rajta a kis kockákra vágott fél hagymát. Végül teleraktam a hússal. Tán jobb lett volna két lépcsőben csinálni, de így is megpirult kicsit a hús. Míg a hús pirult, a kaprit összevagdostam, hozzáreszeltem a fokhagymákat és megvágtam a száradófélben lévő néhány rozmaringlevelet is.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Az elkészült rizst fellazítottam villával. Már csak a húst kell befejezni. Az érméket kiraktam tányérba, a maradék hagymás zsírba belekanalaztam a paradicsompürét és a kaprit a fokhagymával. Kicsit megkaramellizáltam a paradicsomot is, majd felöntöttem a borral.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Kiöblítettem a paradicsomos üvegcsét (kell a csilipaprikáknak!) a szószba, és összeforraltam.

23.jpg

Ekkor jött az ötlet, hogy egy kis tejfellel sürítsem (tejszínt kocsmagomba miatt nem használhatok:). Szép simára összeforraltam vele. Visszaraktam a szűzérméket, amiket meg is forgattam a szószban.

24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg

Kicsalogattam a feleségemet a dolgozójából, hogy kész a vacsora. Ő ugyan diétázik, de eszik velem egy picit.

29.jpg

Én meg farkas éhes voltam már, gyorsan meg is ettem az adagomat.

30.jpg

40 percig tartott az elkészítése, amin picit még gyorsított volna, ha nem a legkisebb lángrózsán sütöm a húst ...

Nagyon jól sikerült - Ő mégegyszer is vett :) Ez a mennyiség 4 kisebb vagy 3 normál adagra elegendő, így ma is lesz mit ebédelni!

Egyetlen tanulság: érdemes lenne kissé hosszabb lére hagyni a szószt, hogy a rizsnek legyen miben fürödni ...

37 komment

Címkék: hagyma mustár fokhagyma rizs bors fehérbor majoranna rozmaring kapribogyó kacsazsír olivaolaj paradicsompüré szűzpecsenye tejfel basmati rizs kakukkfü húslé

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3716423364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valkür 2021.02.25. 11:02:00

Sose tudom eldönteni, hogy a kacsamell vagy a szűzpecsenye a kedvenc húsom.
Most azt gondolom, hogy a szűzpecsenye, de nincs kizárva, hogy holnap már a kacsamell lesz az.
Mondjuk, jól megférnek egymás mellett :-)
csak el ne felejtsek kapribogyót venni.

kocsmagomba 2021.02.25. 13:19:31

Nekem nagy kedvencem a kapribogyó, mustár párosítás. Illetve imádom az ízes szaftokban tocsogó húsokat. Paradicsom a helyén. Bevallom én még a tejfölt is kicsit túlzásnak érzem, de el nem ronthatta. Mégse tejszín! :)
Ha meg már tejföl is van benne, akár hirtelen ötlettel piríthatnánk rá egy pár szelet gombát. Csak úgy rádobva.
Itt egy kapribogyós mustáros szósz alapom a régmúltból:
m.cdn.blog.hu/bl/blogkocsma/image/eszterhazy/11.JPG

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.02.25. 13:55:14

@kocsmagomba: Akkor a gomba miatt a feleségem nem enne belőle ... Légy szíves értékeld, hogy nem tejszíneztem!!!
Szép a szószod!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.02.25. 13:56:40

@valkür: Vegyél kapribogyót!

Mi Szicíliából hoztunk néhány kilót lesózva 20 éve. Most is azt esszük :) Imádjuk a kaprit!!!!

valkür 2021.02.25. 14:24:57

@Andrass9: elfelejtettem :-( Annyira kevés időm votl bevásárolni, hogy teljesen kiment a fejemből.
vettem viszont biokill-t, mert ezek a komposztlegyek nem szeretik az almaecetet, legalábbis tegnap estétől ma reggelig egyetlen egyet sem találtam az ecetben.
Sajnos az éppen gyökeret eresztett citromnádat találták meg :-(

kocsmagomba 2021.02.25. 15:18:10

@Andrass9: értékelem. :)

@valkür: múltkor ebben a helyzetben te tudtál volna szójaszószt küldeni, most én tudnék kaprit, de András inkább a palántáinak csinál padlófűtést, mint azt a rohadt teleportáló gépet!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2021.02.25. 17:49:48

Jöhet!
A szóban forgó három illetve négy személy kis étkű, és nemrég ebédelt. :D
@kocsmagomba: A teleport plutóniummal megyen, az meg bitang drága.

valkür 2021.02.25. 17:58:28

@kocsmagomba: nagyon guszta. Látom már, hogy holnap kénytelen leszek kimenni bevásárolni.
Sajna a gyömbér is elfogyott, és mióta home office van, komoly függőség alakult nálam a gyömbéres rooibos tea iránt.
Lehet még most kiugrok az Ildihez, ott szoktam gyömbért venni.

kocsmagomba 2021.02.25. 18:58:30

@Waka: én meg azt hittem a 4 komposztáló maradék hője is elég a teleportálóhoz, sebaj, majd beépítünk egy embert Paks2-be... :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.02.25. 21:25:31

@kocsmagomba: Én nem vállalom ...
Inkább használom a komposztáló hőjét :)

kocsmagomba 2021.02.26. 11:17:25

@Andrass9: Akkor nincs más lehetőség. Kőműves Kelemenné, fedett ügynökünket küldjük. Épüljön be. :)

valkür 2021.02.26. 17:52:51

Hm, lehet eddig félreértettem, amikor a sugárzó szépségem dícsérték? Meg a vállamon derengő égi fényt? Szemeim csillagszikráit?
hm.

kocsmagomba 2021.02.26. 18:09:21

@Andrass9: a falba, szokása szerint, most Pakson, Déva vára helyett, mert az is úgy épül, hogy amit raknak estére, leomlik reggelre, azért nem látszik belőle semmi... :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2021.02.26. 18:54:29

Ma véletlenül :) betévedtem a tapolcai pisztrángtelepre. Egy két kilós ponty felszelve, lesózva várja a holnapot, rántott patkó lesz belőle. Nyolc tenyérnyi kárász a fagyasztóban, olajos halként fog reinkarnálódni. No meg három füstölt pisztráng ajándéknak, a hűtőben várja holnapra az ünnepeltet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.02.26. 20:10:35

@Waka: Hogy én minden ilyen jóból kimaradok ...
Most vettem gyönyörű garnélát (30-40 db/lb), sok kis csomagot fagyasztottam belőle. Volt igazi óriás garnéla is (12-16 db/lb), de az már nekem is drága volt: 12500/kg.

kocsmagomba 2021.02.26. 21:35:53

@Andrass9: Anyám! 10 kiló garnélából már kijön egy kis disznó, levágva, szétszedve betöltve, megfüstölve. Oszt kitart egy évig.

kobold63 2021.02.26. 22:09:57

@kocsmagomba:
A garnéla is, ha beosztod!:)

Külön elismerés a hozzáértő, szakszerű véleménymegsztásodért, felvilágosító oktatásodért a coviddal, oltással kapcsolatban. Az tudja igazán, mi a helyzet, aki a harcvonalban van.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.02.27. 09:05:21

@Andrass9: De hát én jobban szeretem a garnélát, mint a disznót :(

Kumari aki Nilüfer 2021.02.27. 09:48:10

@kocsmagomba: Terjed a csível együtt a halszag, itt is hal lesz, rántva, de csak snassz balatoni hekk, ecetes krumplisalátával, némi spenót is előjött a fagyasztóból, (készen, természetesen), meg két napra való frankfurti leves, na most lehet ezen agyalni, hogy illenek össze, de most ezt dobta a gép..akarom mon@Andrass9: dani a fagyasztó átnézése:D

Én tenger gyümölcsét vettem, az olcsóbbikat- a teknősnek:D de ma bepuszilta a hekk belszerveit is örömmel.

valkür 2021.02.27. 14:15:33

@Kumari aki Nilüfer: A hekknek vannak belszervei? Hol? Miyenek? Én azt hittem, a hekk fejetlenül, kibelezve születik :-)

Kumari aki Nilüfer 2021.02.27. 16:10:35

@valkür: Ennek volt, szerintem,,valami.Sárgás, olyan máj állagú, na meg a belső hártyák, cafrangok, A teknős szerette.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.02.27. 18:09:12

@Kumari aki Nilüfer: Az a máj állagú lehetett akár tej is, de van a halnak is mája. Életem legjobb reszteltmáját szürkeharcsa májából ettem Dunaföldváron (ahol viszont pocsék a hallé).

Kumari aki Nilüfer 2021.02.27. 18:40:32

@Andrass9: Bármi lehetett, de miután nem tudtam azonosítani, a teknős igazán örvendett:)Maradt még egy adag, úgyhogy igazán dőzsölhet, aztán majd kapja a tenger gyümölcseit, Azt is nagyon csípi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.02.27. 20:29:49

@Kumari aki Nilüfer: Szerencsés teknősötök van! Nekem a macskám volt ma szerencsés: kiolvasztottam két nagyobb bélszínfilét, mert Wellington lett az ebéd. A kiolvasztás után kapott lé viszont a macska tányérjában landolt. Nem sokáig maradt a tányérban ... Persze a gyerekeink is szerencsések voltak: izlett nekik az étel!

kocsmagomba 2021.02.27. 21:49:44

@Andrass9: cseszd meg a bélszínedet, akár óriás garnélával is!
Ma délutáni műsorban a két kedvencem pontosan ebből a két alapanyagból készített ételt. Nem mondom, hogy megcsinálnám, de ha kihoznák, rohadtul nem vitetném vissza a konyhára!
Visszanézhető itt:
mediaklikk.hu/fomenu/adasok/video/2021/02/27/surf-and-turf-fondant-burgonyaval-portoi-martassal

kocsmagomba 2021.02.27. 22:04:53

@valkür: Tévedsz. A hekk nem születik sehogy. Az Antarktiszon, argentin munkások bányásszák csákánnyal a jégbe fagyott hekktörzs, hekkfarok darabokat, és lapáttal teszik zacskóba, onnan egyenesen a boltokba szállítják. :)

kocsmagomba 2021.02.27. 22:10:44

@Andrass9: Na, akkor múltkor lakodalmat ülhettünk volna. Vettem egy élő 8+kilós szürkeharcsát, szétkaptam és akkora mája volt, hogy kifejezetten bosszankodtam, hogy ezért fizettem ki a kilónkénti csillagászati árat. Tényleg hatalmas darab mája volt. Én meg igazán nem szeretem...

kocsmagomba 2021.02.27. 22:13:16

@Andrass9: csak kicsit Széll Tamásosabb kivitelben... ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.02.27. 22:28:15

@kocsmagomba: Ahhoz nekem még nagyon sokat kell tanulnom.

valkür 2021.03.24. 12:50:03

időben szólok, hogy kedvenc bellóm tanácsait követve, virág-virág, bimbó-bimbó alapon elkezdtem a medvehagyma-csokrokban lévő virágbimbókat kapribogyó módszerrel feldolgozni. Még a szezon elején vagyunk, az első csokorban 8-10 bimbó volt csak, de lesz az még több is. www.youtube.com/watch?v=_QL0FtnaSIU
Számításaim szerint április végére egy kaviáros üvegnyi, elementáris ízű medvehagyma-caprim lesz
süti beállítások módosítása