Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) alaplé (74) alga (2) alma (31) almaecet (16) almalé (5) almaszósz (4) Anaheim (2) ananász (2) Ancho Gigantea (10) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (7) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (40) babérlevél (45) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (7) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (23) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (3) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (30) bőrősháj (2) bors (298) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (6) búzafinomliszt (26) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (17) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (4) cayenne bors (6) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (3) citrom (69) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (14) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (8) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (60) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (27) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (6) csili krém (11) csillagánizs (4) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (10) csirkemell (22) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (14) csodahüttő (10) csokoládé (9) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (5) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (24) cukor (137) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (11) cvekkedli (2) C vitamin (4) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (59) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (37) fánk (3) farhát (4) Farkas András (24) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (25) fehérbors (49) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (424) fokhagymapor (4) fokhagyma granulátum (13) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (11) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galangal (7) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (4) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (55) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (9) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (5) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (90) gyömbér (111) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (318) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (19) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (23) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (23) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (13) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (5) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (4) kacsazsír (46) kacsazúza (3) kacsazuza (3) kaffir lime levél (7) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (86) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (12) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (16) kapri (4) kapribogyó (15) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (29) karalábé (26) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (3) kenyér (27) kenyérlepény (2) kenyérliszt (20) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (5) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (26) kolbászhús (5) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (75) köménymag (22) konyak (3) könyv (2) koriander (29) koriandermag (28) köröm (20) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (16) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (152) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (8) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (21) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (5) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (54) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (41) lime héj (2) lime levél (6) liszt (116) lucullus (4) Lucullus (7) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (90) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (4) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (23) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (53) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (72) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (11) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (10) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) oldalas (36) oliva (21) olívabogyó (3) olivaolaj (126) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (56) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (10) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (31) paprikacsuma (27) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (124) paradicsomlé (27) paradicsompüré (32) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (16) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (21) petrezselyem levél (38) pirítós (3) pirospaprika (80) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (7) póréhagyma (28) pörkölt (10) portobello (4) prézli (33) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (42) rizsbor (4) rizsecet (4) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (2) RL90 (2) rókagomba (6) római kömény (45) római saláta (8) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (74) rozskovász (2) rozsliszt (8) rub (2) rum (15) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (48) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (3) sárgarépa (162) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (7) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (10) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (15) snidling (20) (300) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (46) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (65) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (35) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (10) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (4) szerecsendió (63) szerecsendióvirág (48) szezámmag (11) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (35) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (85) tejfel (60) tejföl (84) tejszín (87) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (208) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (9) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (6) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (2) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (217) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (17) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (25) vörösbor (24) vöröshagyma (120) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (23) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (35) zellerszár (28) zöldbab (14) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (38) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (73) zöldség (3) zöldségalaplé (3) zsálya (41) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (63) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Nagyobb adag konfitált kacsacomb

2020.12.30. 07:00 Andrass9

Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!

 

Kezd elfogyni a kacsazsírom idehaza, valamit tenni kéne az ügy érdekében. Végül a madarasban fedeztem fel bőrös kacsahájat.

35.jpg

Szerencsémre volt mellette hízott kacsacomb is, ami szintén egy jó gondolat. Hamár nekiállok piszmogni a konfitálással, akkor nagyobb adagot csinálok, hogy legyen mire rájárni. Így legalább  Boar is látja, hogy azért tudom, mi az a konfitálás ...

Leszaladtam a kamrába egypár fokhagymáért, meg kellett durva só is. A veteményesből meg fűszereket hoztam hozzá:

  • 3 kg bőrös kacsaháj
  • 8 hízott kacsacomb (2 kg)
  • 4 közepes fej vereshagyma
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 ág rozmaring
  • kis csokor kakukkfü
  • 1 zsájaág
  • 9 kis fej fokhagyma
  • 1/2 kisebb biocitrom héja
  • 1 ek feketebors
  • 1 ek koriander
  • 4 babérlevél
  • 2 ek durva szemű só

10.jpg

A hájat feldaraboltam 3x4 cm-es darabokra (vagy ahogy sikerült), menet közben kiszedve azt a pár tokot, amit találtam. Igazán tiszta volt! A 4 literes levesesfazekamba dobáltam a darabokat, majd hozzáöntöttem három deci vizet (kevesebb is elég lett volna). Kiraktam az indukciósra, és beletűztem a BlueTooth hőmérőmet, hogy visítson, ha elkezd forrni.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A pici teflonomban megpirítottam a fűszereket. Ment a mozsárba, ahol alaposan meg is törtem.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A fokhagymákra rácsaptam, hogy szétessenek. A héja nagyját is leszedtem, de nem pucoltam tisztára a girizdeket. Az ízét így is kiadja! Ment is a kacsasütő öntöttvas edénybe. A hagymákat is megpucoltam, laskára illetve félkarikákra daraboltam, és a fokhagyma után öntöttem.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Hát ezek a kacsacombok biz nem hízott kacsából jöttek - kész szerencse, hogy sok hájat vettem. Megszórtam a combokat a megzúzott fűszerekkel mindkét oldalukon. A végén jutott eszembe, hogy kicsit beirdaljam a bőrét, úgy könnyebb lesz beledörzsölni a sót. Elfektettem a hagymaágyon, majd rászórtam a felvagdosott zöldfűszereket.

23.jpg 24.jpg 25.jpg

Hámoztam még rá a citromból - egy kis citrusos felhang nem fog ártani, és megszórtam alaposan sóval. Ezután a hájról lekanalaztam annyi zsírt, hogy bőven ellepje a húst.

26.jpg 27.jpg 28.jpg

Helyet cserélt a hájas fazékkal a kacsasütő, amibe áttettem a hőmérőt, mert nem akartam leégetni, csak alacsony hőfokon abálni. Összesen 6 órát gyöngyözött a kacsa a zsírban 85-90C fokon. Elmentem lefeküdni aludni, kikapcsol a rezsó magától.

29.jpg

Reggel befutott a nyomda szállítója, és felpolcolta a lépcsőre a könyvemet ...

30.jpg

Felcipeltük a feleségemmel az emeletre, ott lesz neki hely. Jól megéheztem, ezért kibányásztam a zsírból egy combot egy serpenyőbe, ahova zsírt is kanalaztam a hájról, ami közben a tepertőt pirongatta. Volt egy kevés sóba-vízbe krumplim, azt összetörtem egy tányérban. A combot megpirítottam, hogy ropogós legyen a bőre, és a zsírral meglocsolgattam a tört krumplit.

31.jpg 32.jpg 33.jpg 34.jpg

Ráemeltem a combot a krumplira, és beebédeltem belőle. Még a villaképet se felejtettem el (ellentétben a megszilárdult zsírt a kacsával, ahogy bányásztam belőle)

36.jpg

Volt a konfitált kacsának ezek után több alkalma is a konyhában: kaptak a gyerekek hármat is plusz fél üveg kacsazsírt, majd én is ettem még belőle párszor. Egy előző posztban bemutattam két combot hagymás törtkrumplival.

Most pedig megettem az utolsót is belőle, egy bő hét alatt el is fogyott.

Lett 3 darab 7 decis üveg kacsazsír is, amivel elleszünk tavaszig (pláne, hogy karácsonyra befutott egy 3,5 kg-os igencsak hízott kacsa is)

Frissítés:

Ez a karácsonyi kacsa igencsak pecsenyekacsa volt... Összesen 1,5 dl zsírt adott :((

 

32 komment

Címkék: hagyma citrom fokhagyma bors koriander rozmaring babér kacsacomb kacsaháj zellerlevél kakukkfü zsája

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8216348268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BOAR 2020.12.30. 12:09:09

Ne személyeskedjünk kérem...

BOAR 2020.12.30. 12:30:19

@Andrass9: Most mire vágsz fel? Nyugdíjas korodra megtanultál lesütött húst csinálni?
:-)))

BOAR 2020.12.30. 12:30:54

Inkább arról mesélj, sertésnyelvet érdemes-e szuvidálni?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.30. 12:49:42

@BOAR: Még nem próbáltam, de hasonló szeletelhető textúrát lehet elérni 56-60C fokon, mint nagyon kis lángon főzve hosszú ideig. A fűszereket be lehet tenni a zacskóba mellé, és érdemes enyhén ázsiaira venni (ánizs, kardamom, pici fahéj), hogy érdekesebb legyen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.30. 12:50:26

@BOAR: Az ember arra vágjon fel, amit tud. Szerintem. :))

látjátok feleim szümtükkel 2020.12.30. 13:33:15

@Andrass9:

Én felvágnék rá, hogy meg tudom enni, de még mindig nem találtad fel a teleportált.:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2020.12.30. 15:59:25

Kisebb fűszertemető, de az összetevők ellen nincs kifogásom. A zsír nem lett nagyon markáns tőle?

trux77 2020.12.30. 16:00:29

Annyi kacsaposztod van már, hogy jövőre ki kell próbálnom a kacsasütést. Bár elnézve a hűtő és fagyasztó tartalmát, erre legközelebb április környékén kerülhet sor :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.30. 16:40:08

@Waka: Naná! Nincs benne szegfübors :)))
A zsír tökéletes lett, a feleségem minden reggel azt eszik!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.30. 16:44:56

@trux77: A kacsa áprilisban is finom!!! Én azért posztolok ennyi kacsát, mert kaptam innen-onnan házi darabokat, amik azért mások, mint a bolti kacsák...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.30. 16:46:00

@látjátok feleim szümtükkel: Akkor már Nobel díjas lennék ... (nem bánnám!)
Mz/X még tudta, hogy kell teleportálni :)

látjátok feleim szümtükkel 2020.12.30. 19:37:09

Azért csak felvágok egy kicsit. Tíz perc alatt készítettem nagyon jó, és laktató ebédet.
Nagyon éhes lettem, de nem volt semmi készételem, ezért elővettem egy darab fűszeres főtt császárszalonnát ( nagyon jó ízű magában is ), egy boboz fehérbabkonzervet, egy ujjhegynyi gyömbért, paprika szószt, szójaszószt, teryaki szószt és olivaolajat.
Ja, meg egy serpenyőt, és fakanalat.

A szalonnát kockára szeleteltem, beraktam a serpenyőbe, olajat öntöttem rá, felforrósítottam, megöntöztem a három féle szósszal ( só nem kell bele ), ráreszeltem a gyömbért, átforraltam és beleöntöttem a babot minden levével együtt. Felforraltam, majd leültem megenni. Finom fehér kenyeret mártogattam a szaftba.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.30. 22:16:22

@látjátok feleim szümtükkel: Finom - főtt császárral mindent el lehet adni :)

látjátok feleim szümtükkel 2020.12.31. 13:22:15

@Andrass9:

Tény, hogy a császárral sokkal jobb lett, ja és gyorsabb is, mint előzőleg a bacon-nel, de a lényeget a gyömbér adta. Ma ettem meg a második felét, és ez már jóbban összeért, csak egy kis csípős csili tette volna még jobbá ( de azt én mellőzöm ).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.31. 13:34:40

@látjátok feleim szümtükkel: Még a lecsóba is inkább főtt császárt teszek, mint bacont (meg egy kis bogyiszlóit) :)

BOAR 2020.12.31. 15:33:55

@Andrass9: 60 fokon 12 óra az kevés neki.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.31. 16:33:54

@BOAR: Egyesek szerint 72 óra kellene neki.

Dallasbird 2020.12.31. 17:32:25

A cikket a Sale Marino só forgalmazója szponzorálta xD durva szemü só ami ugyis feloldodik,meg hát persze tengeri.. miért van nem tengeri só a földön ? :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2020.12.31. 17:55:15

Boldog új évet, jó egészséget, kedves Blogkocsmások!
Andrass könyvéhez ezúton is gratulálok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.31. 23:28:20

@Dallasbird: Ezért kár volt regisztrálnod, de részvétem ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2021.01.01. 00:00:00

Boldog éveket kívánok mindenkinek!

Kumari aki Nilüfer 2021.01.01. 08:44:21

Egy jobb és boldogabb évet mindenkinek!

Isley 2021.01.01. 09:36:14

Boldog új évet kívánok minden kedves ismeretlenül is ismerős kocsmatölteléknek! :)

old forester 2021.01.01. 10:24:41

Covid mentes, boldog új évet mindenkinek!
Egyébként azt mondják, hogy a jövő év egy közepes év lesz.
Rosszabb mint az előtte levő, és jobb mint az utána következő.:-)

valkür 2021.01.01. 12:08:19

Boldogabb Új Esztendőt!

Kumari aki Nilüfer 2021.01.01. 17:19:09

Nagy élvezettel olvasom az András könyvét-mint egy regényt:) Nem kéne meghirdetni a facebookon?
süti beállítások módosítása