Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • látjátok feleim szümtükkel: @szivar: @Boar.: :) (2021.09.24. 17:32) Egy ötcsillagos bográcsgulyás
  • szivar: @Andrass9: Egyszer próbáld ki a molnárkát (kalácstésztából kenyér alakú apró izé, hamburgerféleség... (2021.09.23. 01:45) Minek nevezzelek?
  • Andrass9: @Waka: Viszont úgy nem lenne remek csontalaplevem... Nem tudom, mit szólna a káposzta, ha fél napi... (2021.09.22. 21:14) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré
  • Andrass9: @Andrass9: Mármint a reptérre :) (2021.09.14. 20:22) Lazac a pácban
  • Andrass9: @Isley: Valóban, a Metróban szokott lenni. Általában ott veszem, de mostanában egyre drágább ... (2021.09.10. 15:17) Gyors de ciki

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (337) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (36) citromlé (45) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (16) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (33) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (460) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (97) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (348) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsír (55) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (162) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (16) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (20) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (134) olívaolaj (9) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (33) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (132) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (11) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (93) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (10) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (18) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (175) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (344) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (73) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (39) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (222) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (33) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (241) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (24) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (46) zellerlevél (40) zellerszár (31) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (79) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Spenót/ricotta/cottage cheese-zel töltött palacsinták

2020.12.09. 07:00 Andrass9

A múltkori rosszemlékű ricottás rigatonit még mindig nem hevertem ki, ám kaptam a feleségemtől egy doboz bébi spenótot. Ezt nem szabad ebek harmincadjára hagyni! Nem is beszélve arról, hogy épp most sütöttem egy nagyobb rakat palacsintát ...

55.jpg

Most már csak rikottát vagy ordát kellene szerezni. Meg is kértem rá a feleségemet, hogy a nagy bevásárlókörútján a Bermuda háromszögben (Aldi-Lidl-Spar) vegyen nekem ricottát. Sehol sem kapott ez alkalommal - hozott helyette krémes túrót...

Az se rossz, de egy kis darabos is kéne, így elmentem hát a helybéli négybetűsbe, ahol viszont kaptam ricottát is, meg cottage cheese-t. Ez utóbbi apró rögös krémes valami. Sajnos nem túró - az USA-ban kipróbáltunk mindent - de elég finom.

Elvettem pár palacsintát a feleségemnek sütött toronyból az ételhez:

  • 8 palacsinta (érdemes keményebbet választani vagy sütni)
  • 25 dkg bébi spenót
  • 25 dkg saját fagyasztott, félkész spenót
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek ricotta (5 dkg ?)
  • 2 ek cottage cheese
  • 2 ek krémes túró
  • 1 pici vereshagyma
  • 1 duci girizd fokhagyma
  • 6 ek Arrabbiata krém (a pincéből)
  • 1/8 szerecsendió reszelve
  • 1 ek oliva olaj (találtunk 13 éves Kalamata olivát, és még finom volt!)
  • 8 tekerés őrölt bors
  • 4 tekerés só

10.jpg

A vajból egy evőkanálnyit felforrósítottam, a spenót leveleket ráborítottam egy kis plusz vaj társaságában.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Fedő alatt megpároltam, míg összeesett. Egy deszkára kitettem a spenótot és összevágtam. A hagymát és a fokhagymát kicsire vagdostam.

15.jpg 17.jpg 19.jpg 16.jpg

A hagymát a maradék vajon egy kis olivával elkezdtem párolni. Amikor már áttetsző volt, rátettem a fokhagyma aprítékot és daráltam bele fekete borsot meg szerecsendiót. Ezt így egy kicsit forgattam, majd hozzáadtam a spenótot.

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

Hát ez így semmire sem elég :( Futás a csodahüttőhöz: ott mindig van lefagyasztva spenótom. Találtam is ghín fonnyasztott amerikai spenótot a kertből. Gyorsan kiolvasztottam, összevagdostam és hozzátettem a serpenyőben árválkodó bébispenótkához. Reszeltem rá még szerecsendiót, mert az jó...

24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg

Kanalaztam bele rikottát két púpos evőkanállal. Adtam hozzá 2 evőkanállal cottage cheese-t, végül a krémes túróból is 2 evőkanálnyit tettem a spenótra. Alaposan összezutyultam a sajtokkal, ami kellemes hőfokra lehűtötte a spenótot.

28.jpg 29.jpg 32.jpg 33.jpg

Elővettem a palacsinta tornyot a hűtőből. Még időben, mert már alig volt a tányéron - párolog ez? A jénait kicsit kikentem Arrabiata szósszal, aminek tettem el annak idején egy krémesített változatát. Megkentem a palacsintát egy púpos evőkanálnyi túrós spenóttal, feltekertem és leraktam egy réteget a jénaiba. A palacsinták tetejére is kentem kis szósz.

34.jpg 35.jpg 37.jpg 39.jpg

Egy második réteget is betöltöttem, és az előzőre fektettem. Találtam a hűtőben valami fura korong sajtot, amit olvadósnak saccoltam. Ízre leginkább füstölt Hóvirág sajt jellegű volt. Ebből vagdostam 2-4 mm vastag szeleteket (ahogy sikerült), és letakartam vele a tepsi tartalmát.

41.jpg 42.jpg

Hoppá! Nagyon száraznak tűnik a dolog! Leszedtem a sajtokat, meglocsoltam az egészet Ökörszív paradicsom passataval, és újra burkoltam, mint a teraszt.

43.jpg 44.jpg 45.jpg 46.jpg

Betoltam a sütőbe 160C fokra, ahol 30 percig szaunázott.

47.jpg 48.jpg

Ekkor 3 percre ráeresztettem a sütő grilljét, de a sajt buborékosság helyett leginkább megszáradt ...

49.jpg

Sebaj, akkor is enni kell, feltálaltam hát és hosszában két-két palacsintát kiemeltem a tányérjainkra.

50.jpg

Azért van egy jól sikerült villakép is:

54.jpg

A másik 4 palacsintát kisdobozban volt táncostársamnak adtam vacsorára.

55 komment

Címkék: spenót oliva hagyma palacsinta sajt fokhagyma ricotta bors vaj passata szerecsendió cottage cheese bébi spenót krémes túró Arrabbiata

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7716296514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valkür 2020.12.09. 08:37:42

Külön köszi a fázisfotóért, amiben belóg a korong sarka. Kétszer is megnéztem, nehogy véletlenül egyszer betegyem a kosaramba. Spenót és túró(féleség) együtt mindig jó, de ettől az izétől meg kéne vonni a jogot, hogy a sajtos polcon árulják.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.09. 10:21:48

@valkür: De legalább nem növényi olajból volt ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.09. 10:41:47

@valkür: Pont ezért is szerepel a képen, hogy elvegye az emberek kedvét az ilyetén való felhasználástól.

valkür 2020.12.09. 12:26:07

@Andrass9: én egyszer belefutottam egy hasonlóba, annak kifejezetten soha ki nem mosott műanyag tejesláda íze volt. Borzasztó, hogy az Élelmiszerkönyv egyáltalán megenged ilyesmit.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.09. 14:35:29

@valkür: Szerencsére olyan szárazra sült, hogy le tudtam emelni az adagom tetejéről :)))

mortullus 2020.12.09. 18:27:02

Ez mi a csuda lenne? Falusi cannelloni?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.09. 21:22:34

@mortullus: Magyar cannelloni - ha már mindenáron nevet kéne neki adni.

kocsmagomba 2020.12.10. 11:39:38

Nálunk nem Arrabbiata szósz van a pincében, hanem talajvíz! Fura helyen laksz... :)

Mondjuk ezt a sajtot a tetejére én sem értem. Ha már volt az a talajvíz, akarom mondani Arrabbiata szósz, miért nem elég az? Én simán csak azzal toltam volna sütőbe. Utána, a sütés vége előtt már lehet sajttal kacérkodni, de nem így. Tökéletes lenne leheletnyi reszelt keménysajt, de nem lenne baj ezekkel a bolti sajtutánzatokkal se, csak le kell reszelni, száradni hagyni pár órát szétterítve, és úgy, szinte jelzés értékűen megszórni a végén. Akkor nem annyira rontja el, még talán szép is lenne.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.10. 11:49:48

@kocsmagomba: Valahol igazad van ... Viszont én ezekre az ételfajtákra szeretem a buborékosra pirult sajtokat, ami ez esetben nem jött be. Tudod: a remény hal meg utoljára ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.10. 11:51:19

@kocsmagomba: Ami a fura helyen lakást illeti: itt még 97 féle csilipaprikakrém is foglalja a helyet :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.10. 18:47:38

Mindenki alszik????? Akkor én is megyek :)

Kumari aki Nilüfer 2020.12.10. 19:12:55

Én nem alszom még, tetőfelújításra készülünk, egész nap tárgyalásban álltunk.nem könnyű, és nem olcsó

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.10. 19:22:17

@Kumari aki Nilüfer: Ne is mondd!!! Nekem adtak egy árajánlatot vakon egy napkollektorra. Azt se tudták, hogy a diófa mennyi árnyékot vet a tetőre ...
Megáll az eszem, hogy mennyire le akarják húzni az embereket!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.10. 19:25:11

@Kumari aki Nilüfer: Nekem a tetőt a padlástérrel együtt újították fel. Volt vagy 15 milla, de lett 3 szoba, 2 fürdő és egyéb helység a padlástérben a gyerekeknek. Pár évvel később az összes gyerek elköltözött, így most a kényes növények laknak fenn télen ... mi meg kergetjük egymást a földszinti 4 szobában.

Kumari aki Nilüfer 2020.12.10. 19:32:32

@Andrass9: Másfél millát alkudtunk le...de szerintem még mindig van nekik rajta jócskán tiszta haszon, viszont a tetőnk kihívás, nem átlagos.
Nálunk is van öt szoba, ebből három a tetótérben, 1996-ban három gyerekkel költöztünk be, ma csak a földszinten lakunk, elszeparáltuk a tetőteret(galériás volt, na azt megszüntettük),de ha hazajönnek, mindenki a saját lyukába búvik:D
Sajnos, a tető így 25 év után kicsit megtépázódott, ideje lecserélni,de borzalmas árak vannak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.10. 19:38:11

@Kumari aki Nilüfer: Ha hazajönnek (nem mindegyik tud, lévén repülni kellene), akkor ők is a saját lyukba bújnak be - immár a párjukkal. Karácsonyra hazajön, aki tud, lessz nagy főzőcskézés :)))
Mi 86-ban költöztünk be 3 gyerekkel :) A tetőtérnek saját fűtésvezérlése van, ott 10C-ra van állítva a hőfok. Az viszont jó, hogy akkor felújították a tetőt! (Most is ráférne egy karbantartás - sok cserép lecsúszott).
Vagyis itt 34 éve védi a házat az elemektől a tető :)
A napkollektor adna plusz védelmet, de arra rámenne a gatyánk is.

Kumari aki Nilüfer 2020.12.10. 19:45:42

@Andrass9: Mi is gondolkodtunk napelemen, de nincs rá garancia, hogy ez a ház családi sasfészek marad, mi meg már nem élünk addig, hogy megtérülne.De a felújítás kell, mert kanadai zsindely van rajta, és sok sérülés érte, nem ázunk be, de csúnya.Derard tetőben gondolkodunk.

Ide az idén nem jönnek haza:((((( Ez az első, mikor gyerekek nélkül, unoka nélkül karácsonyozunk, máskor első napra 17 főre főztem, nászékkal, anyukámékkal, mert bandáztunk, szenteste is legalább két gyerek és az unoka is hazajött. De majd..húsvétolunk! Szívből remélem legalábbis.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.10. 19:48:06

@Kumari aki Nilüfer: Nálunk a gyerekek 2 hét előzetes önkéntes karanténba vonulnak, mielőtt hazajönnek... Az unokákat meg videohívásokon látjuk csak, de az is élmény!

kocsmagomba 2020.12.10. 19:50:28

@Kumari aki Nilüfer: @Andrass9:

Hiába na. Nem mindenkinek van a kezében 6 lapos ulti negyvennel és két ásszal.
Ultipartnert keresek.
De azért megválogatom...

index.hu/kulfold/2020/12/10/orban_viktor_brusszel_europai_unio_veto/

Még csak nem is "piros" ulti, gondolom kerülték a piros szót is a kommunikátorok.

Azért ennél még egy terített betli is jobb lenne, többet hozna a konyhára!

Kumari aki Nilüfer 2020.12.10. 19:52:34

@Andrass9: Nálunk ezt nem lehet, sem a CRA lányom, sem az ügyész, sem az állatorvos nem mehet karanténba, a szabadságot kivették kötelező önkéntes alapon tavasszal, a CRA home officében van ugyan, csak ki kell járnia kórházakba vizitelni,utána otthon feldolgozhatja az adatokat, unoka minden nap iskolába jár, a vejek ugyanígy, nem tudnak karanténozni.Pedig ez volt az első terv itt is.
de majd videokonferenciázunk..ennek is vége kell legen egyszer.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.10. 19:53:43

@kocsmagomba: Eszemet nem tudom, mikor játszottam utoljára ultit! Tarokkra és bridzsre még emlékszem :)))
Hogy dögölne meg az az állat ... Bocs!

Kumari aki Nilüfer 2020.12.10. 19:54:08

@kocsmagomba: Éppen háttértévében hallottam....
Nem szólok egy szót sem, a falnak is füle van, és még nem vagyok nyugdíjas....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.10. 19:56:32

@Kumari aki Nilüfer: A kicsilyány tánctanár, az most nem népszerű, a barátja home office. A fiam egyetemi tanár - ők is home office, a barátnője hazamegy a családjához Debrecenbe karácsonyra. Nálunk így sikerült az önkéntes karantén.

Kumari aki Nilüfer 2020.12.10. 19:59:51

@Andrass9: Jó nektek..(mondjuk a karmester vejem az egyetlen, aki karanténozhatna, mert csak magántanárkodik,és főleg online, mert éppen megint nincs hangverseny, de ő ennek nem örül)

kocsmagomba 2020.12.10. 20:07:55

@Andrass9: @Kumari aki Nilüfer:

Én se mondtam semmi rosszat!
Csak, hogy értse az is, aki nem ismeri a szabályokat:
Terített betli az, amikor nyílt lapokkal játszunk, mindenki látja mindenkiét, és így szándékosan elveszítjük az összes ütést. MÉGIS mi kapjuk a több pénzt, ha sikerül! Ehhez képest egy 6 lapos ulti, satöbbivel... elenyésző bevétel.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2020.12.10. 20:14:46

Éppen jöhet, ha van még.
@valkür: Hogy te mit meg nem kóstoltál már. :D
@Andrass9: Az se' ma volt. mondjuk, a fűtés príma.
Ma csupa meglepetés ért. Az egyik szállítóm hozott egy kiló remek minőségű mórahalmi pirospaprikát. Öt kiló sk. csalamádéval fizetem érte. A másik beszállító hozott egy bő két kilós pikkelyes pontyot, 1200 HUF/kg áron. A hal a tapolcai pisztrángtelepről érkezett. Nem tudom, mióta ázott abban a vízben, de egészen enyhe halszaga volt csak neki, semmi erőszakos pocsolyaíz.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2020.12.10. 20:17:34

A szemben lakó trombitásnál legurult pár pálinka, azt hiszem, elég volt mára. Ellenben kaptam pár ötlet. Megfontolom.

kocsmagomba 2020.12.10. 20:21:33

@Waka: Ma szereztem be a szükséges decemberi pontyot. Pikkelyesek voltak mindketten. Élő súlyban közel 8 kg a kettő. 1300 Ft/kg áron. Reméltem, hogy legalább az egyik fiú lesz, de mindkettő lány. Csak az ikra volt bennük összesen 80 dkg. De nem zsíros, nagyon szép a hús. Hortobágyi tóból van valahonnan. Franc egye meg még dobogott a szívük, mikor kivettem. (18-as karika)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.10. 20:24:29

@kocsmagomba: Nekem a szomszédasszony főzi a halászlét azokból a halakból, amiket Gárdonyban fogott a tesója (meg én). Remek pontyok voltak!!!

valkür 2020.12.10. 20:35:06

Halászlé illatot érzek! van még egy tányérral valamelyikből egy megfáradt világjárónak? (Ma Belgium, India, Mexico, Nevada között pilinckáztam, egy negyed óra dubajozással)

@Waka: :-) meg nem kóstoltam konkrétan, de eléggé el tudtam képzelni. Még abban az időben, amikor vidéken hajnalban a tejes simán csak letette a bolt ajtajába a tejesládákat, ott jártam el a bolt előtt, messzire érződött a szaga.

kocsmagomba 2020.12.10. 20:58:48

@valkür: Mit nem adnék negyedóra dubajozásért! Elég is volna belőle annyi. Több tányér halászlevet is megérne. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.10. 21:03:44

@valkür: Miért olvastam pálinkázással-nak a pilinckázásodat????
A klasszikus tejesüveg most is előttem áll! Reggel ott volt az ajtóban :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.10. 21:04:22

@kocsmagomba: Azt se tudom, mi az a dubajozás - én már csak ilyen műveletlen vagyok ...

kocsmagomba 2020.12.11. 09:42:02

@Andrass9: Dubajozás? Megpróbálom elmagyarázni 3 példán.

1. A klasszikus dubajozás, ahonnan a név is származik, a következő. Európai lányokra bukó arab olajmágnások lányokat szerződtetnek maguknak oda, határozott időre. Több feleség nem akadályozza őket ebben. Teljesen korrekt, sokkal jobb a lányoknak, mint európai emberkereskedők markában vergődni olasz vagy holland, német bordélyban.
2. A következő szint, amikor kormányközeli, politikus férfiak kapnak kedvet a dubajozáshoz. Ez abban áll, hogy személyesen kiutazva, lehetőleg kormányzati forrásból fizetve még az utat is, seftelnek valamit, nyaralásnak álcázva. Egy-két nap, elég erre. Nem állítok én semmit, csak olvastam valamit:
index.hu/belfold/2014/11/19/kosa_dubajba_ment_nyaralni/
Meg még olvastam a közpénz jellegét elvesztett pénzünkről is, de nem keresek összefüggést.
3. Harmadik szint, mikor a fiam főnöke, klinika vezető főorvos, egy másik szakorvossal és a főműtősnővel utazik Dubajba, gazdag arabokat műteni, egy hónapig. Közben itthon a fiam csinálja ingyen a szakrendelést, a fekvőbeteg osztályt, a kisebb műtéteket, az adminisztrációt, szabadság nélkül, egyszerre az egészet.

Mindhárom példából látszik, hogy dubajozni annyit jelent, mint gyorsan sok pénzt keresni, pofátlanul.

Nem tudom valkür melyiket csinálta 15 percig, de ahogy írtam, ebből 15 perc pontosan elég is. :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.11. 12:22:03

@kocsmagomba: Köszönöm - most már tisztábban látok!

valkür 2020.12.11. 12:26:05

@kocsmagomba: #4. dubajozásnak hívjuk a cégnél, amikor az ottani irdánkkal közös projektünk van. Finom utalás arra, hogy a lazán kezelt határidők miatt a faszárú nyalóka szálkásabbik felét kapjuk.

valkür 2020.12.11. 12:37:00

@Andrass9: A tejesüveges időszak nekem már egyáltalán nincs meg.
Nekem a zacskós tej van meg, kivülről iszonyatosan büdös és ragacsos volt. Érdekes módon valahogy kibírta azt az 1-2 órát, amit a bolt ajtaja előtt töltött, nyáron nem savanyodott meg. Vagy ha igen, abból még lehetett aludtejet csinálni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.11. 13:11:21

@valkür: Én már akkor is éltem :))) A zacskós tej tényleg egy katasztrófa volt, de a tartalmával nem volt baj. Elég undorító volt, ahogy a ládában uszkáltak ...

süllőcske 2020.12.11. 17:45:56

Annyira jó témák!
Hogy lesz arányosság a burok, a tölti közt, csakis ez a kérdés.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2020.12.11. 18:13:15

@kocsmagomba: Nálam is leányzó volt. A szíve ugyan már nem vert, de mikor fejtettem le a pikkelyt és az oldalvonalnál jártam, azért mosgott kicsit. Szeletelésnél konkrétan rángatózott az izom a levágott szeletben. Tuti friss áru. A fejbe csapott halaknál ez gyakori. Az Ikejime vágásnál biztosan nem fordulna elő.
www.youtube.com/watch?v=9QqlEjFtt3U
Amúgy a hal ilyen módon való leölését tanultuk a suliban, a boncoláshoz való előkészítésnél (a gerincvelő roncsolás nem volt benne).

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2020.12.11. 18:21:27

@Waka: Talán az volt a legdurvább, mikor a megnyúzott, kizsigerelt, levágott fejű angolnákat a mosogatóba tettem, és ráeresztettem a hideg vizet, azok meg úgy elkezdtek csapkodni, hogy kiverték a vizet a padlóra.

valkür 2020.12.11. 18:25:05

@süllőcske: azt szerintem a saját szénhidrát- és fehérje-, illetve rost-igényed dönti el.
Ha nem vagy hízékony és bírod a lisztet, akkor lehet vastagabb palacsintákat vékonyan megkenni a töltelékkel.
Ha még növésben vagy már összemenésben vagy, akkor több fehérjére van szükséged, duplázd meg benne a túrót.
Ha olyasvalakinek készíted (beleértve magadat is) aki kevés zöldséget eszik és mindenképpen akarsz valamennyit a szervezetébe juttatni, akkor vékonyabb palacsintákba tölts több spenótot - és vastagon szórd meg sajttal, azzal minden zöldséget el lehet adni a finnyásoknak.

Hát, nem egyszerű az életünk :-)

süllőcske 2020.12.11. 19:07:20

@Waka: Az angolna jó lenne mindig.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.11. 19:43:55

@süllőcske: @Waka: Én nem vagyok vele túl jó barátságban ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.11. 19:45:11

Megjött a szakácskönyv, vagy egy órányit cipelgettük az emeletre!

Kumari aki Nilüfer 2020.12.12. 17:22:34

@Andrass9: Dobj a mókusok elé, de én lemaradtam valamiről: milyen szakácskönyv???

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.12. 17:30:45

@Kumari aki Nilüfer: A képernyő jobb felső sarkán a hirdetés :)))

Kumari aki Nilüfer 2020.12.12. 18:37:12

@Andrass9: Óbazz...köszi, annyira utálom a reklámokat, hogy soha nem nézem meg:D
Gratula, és sort fogok rá keríteni, ha lecseng az ünnepi költekezés.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2020.12.12. 19:25:57

@süllőcske: @Andrass9: A Kis-Balatonon meg Dinnyésen nagyon sokat fogtunk, rengeteget ettünk. Nagyon szeretem.

kocsmagomba 2020.12.13. 14:31:33

@kocsmagomba: Hát emberek, bocsánat, nem akarom én ragozni a témát, de egy ultisnak pont az jutott eszébe, ami nekem, és meg is írta blog bejegyzésben. Hogy a hallapos ulti negyvennel és két ásszal igazából mit ér, hogy nagyon rá lehet arra fizetni!

kaszapf.blog.hu/2020/12/11/variaciok_hatlapos_ultira

látjátok feleim szümtükkel 2020.12.13. 18:19:26

@kocsmagomba:

Nincs ezen a bemondáson mit ragozni. Mert arról szól, amiről a mondás, miszerint nagyot kell mondani, hogy legyen miből engedni. Ki a fene tud ma már ultizni? Én is elfelejtettem, pedig diák koromban szinte minden nap ultiztunk a vonaton, míg a középsuliba utaztunk, meg haza, a kalauzt meg kicseleztük.
Azóta egyszer sem ultiztam, mert nem volt a környezetemben, aki tudott volna, römizni tudtak, meg a körbefost ismerték.

1kutya 2020.12.15. 20:19:31

@Andrass9: nem kéne ezt valahogy nagyobb körben reklámozni?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.15. 21:54:30

@1kutya: Biztos kéne, de nem értek hozzá:(
süti beállítások módosítása