Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • Fenchurch68: @Waka: Hason ló, bár se szejtánt, se rizst nem tartalmaz nyomokban sem :) (2020.04.07. 00:26) Sült töltött kelkáposzta
  • Andrass9: @Anicamárnemtrollkodik: Köszi az ötletet! Amúgy mi most a Lidl-ben vettünk 4 kockát: azzal kihúzzu... (2020.04.06. 17:11) Parasztvacsora (avagy parasztreggeli a karanténban)
  • Topy: @Waka: esetleg piac? nálunk a piaci magosnál vöröslencse is van, jól megfér a madáreleségekkel :) (2020.04.06. 10:01) Neked írom a dahl-t
  • Andrass9: @Fenchurch68: Ha lenne még hely a csodahüttőben ... Teleraktam WC papírral, mert állítólag azt kel... (2020.04.02. 23:09) Kelt túrós batyu hirtelen felindulásból
  • BOAR: @Andrass9: Hiába no, ebbe a kocsmahivatalba művelt alkoholisták járnak... :-) (2020.03.28. 19:56) Laci bácsi kiflije
  • Andrass9: @Kumari aki Nilüfer: A füstölt marha még a Globus sóletkonzervből vándorolt át a gondolataimban a ... (2020.03.25. 08:42) Babosgulyás

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) alaplé (68) alma (29) almaecet (16) almalé (4) almaszósz (4) ananász (2) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (9) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (13) babér (36) babérlevél (37) bableves (3) bacon (36) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (23) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (50) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bőr (2) bor (21) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (5) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (258) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) brokkoli (3) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (6) búzafinomliszt (26) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (16) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (10) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (66) citromfű (12) citromhéj (33) citromlé (38) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (6) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (51) csiliolaj (2) csilipaprika (45) csilipaszta (26) csilipehely (4) csilipor (4) csiliszósz (5) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (25) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (20) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (13) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (23) cukor (127) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (11) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (34) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (27) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (54) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (10) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (22) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (22) fehérbors (46) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (2) feketebors (95) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (387) fokhagymapor (3) fokhagyma granulátum (12) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (8) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (13) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (47) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (64) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (8) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (79) gyömbér (107) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (285) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (17) halványító zeller (4) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (14) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (21) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (12) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (42) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kacsazuza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (77) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (10) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (15) kapri (4) kapribogyó (15) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (25) karalábé (26) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (6) kelkáposzta (18) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (25) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (4) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (25) kolbászhús (5) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (18) kömény (71) köménymag (18) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (25) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (143) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (6) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (19) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (15) laskagomba (9) lazac (10) lecsó (28) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (12) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (18) lilahagyma (47) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (103) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (81) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (10) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (23) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (49) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (65) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (15) olajbogyó (7) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (116) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (50) öregtészta (2) őrölt kömény (5) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (118) paradicsomlé (25) paradicsompüré (29) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (31) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (135) petrezselyemgyökér (18) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (75) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (24) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (40) rizsbor (4) rizsecet (4) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (4) rizstészta lap (2) rókagomba (5) római kömény (41) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (66) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (48) sajtfonat (2) sajtok (2) sake (3) saláta (6) salátaöntet (6) salotta (45) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (146) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (11) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (255) sodó (3) sólet (2) sonka (18) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (17) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (28) spenót (42) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (10) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (59) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (22) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (32) szegfűgomba (4) szegfüszeg (9) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (4) szerecsendió (55) szerecsendióvirág (43) szezámmag (10) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (35) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (4) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (20) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (83) tejfel (57) tejföl (82) tejszín (82) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (196) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (4) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (2) trappista (9) tüdő (2) túró (30) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (41) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (205) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (16) vaníliás cukor (15) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (16) vörösbor (19) vöröshagyma (112) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (50) zellergumó (36) zellerlevél (31) zellerszár (28) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (68) zöldség (3) zöldségalaplé (2) zsálya (39) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (56) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Csirkeszárny és krumpli

2020.02.12. 07:00 Waka

No meg persze néhány más hozzávaló, no de ne szaladjunk előre.
Ehhez az ételhez is a körülmények szerencsés konstellációja kellett. Egyrészt ugyebár az, hogy muszáj volt főzni valamit, hiszen enni azért kell. Másrészről azon a héten éppen akciós volt a csirkeszárny a városszéli ötbetűsben. Vettem is legott vagy három kilót, hiszen nem minden nap dobálják négyszáz alatt az ember után. A szárnyvégeket levagdostam, jó lesz valamikor egy csirkealaplébe vagy pörköltbe, hiszen azok szinte könyörögnek valami jó bőrös-csontos összetevőért. A maradékot szintén szétvágtam, és kétfelé osztottam. Az egyik adag szintén ment a fagyasztóba későbbi felhasználásra. A maradékot főztem meg. Ami még hozzájárult az együttálláshoz, az a hetven dekás füstölt sajt volt, amit hét közben hozott az udvari szállítóm. Valami hihetetlen intenzív füstillat áradt belőle, még a dupla zacskón át is érezni lehetett.

img_20200123_212123.jpg

Na ezekből dobtam össze a hétvégi menüt.

img_20200126_135901.jpg

- kb. 15 db csirkeszárny a vége nélkül
- 2 kg krumpli
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg füstölt sajt
- 10 dkg vaj
- őrölt fekete bors
- pirospaprika
- kakukkfű
- őrölt köménymag
- morzsolt rozmaring
- őrölt babérlevél
- fokhagyma granulátum
- só

A szárnyakat a már említett módon adjusztáltam, megsóztam és egy éjszakára a hűtőbe tettem.

img_20200125_134811.jpgimg_20200125_141849.jpg

A fűszereket megőröltem a puha vajjal elkevertem, és ezt is hidegre tettem.

img_20200125_181723.jpgimg_20200125_181922.jpg

A szalonnát apróra vágtam és kisütöttem.

img_20200126_091602.jpg

A zsírt a tepsi aljába öntöttem, a pörcöt félretettem.

img_20200126_091800.jpg

Erre ment a krumpli, majd a szárnyak. A fűszeres vajat kanállat a szárnyak tetejére ügyeskedtem.

img_20200126_092547.jpg

Fóliával lefedve két órára hármas fokozaton a sütőbe tettem. A szárnyak nem igényeltek volna ilyen hosszú időt, de a krumplinak kellett.

img_20200126_112752.jpg

A sajtot felszeltem és a húsra helyeztem, majd megszórtam a szalonnapörccel.

img_20200126_115254.jpg

Kapott újabb fél órát a sütőben. A sajt sajnos nem olvadt el, de az ízét átadta a húsnak.

img_20200126_121446.jpgimg_20200126_135848.jpg

Megint jól főztek nálunk. A szárny ízes és puha lett, a krumplit átjárta az elolvadt fűszeres vaj. Egyedül azt sajnálom, hogy a sajt kemény lett.

35 komment

Címkék: csirkeszárny vaj kakukkfű rozmaring köménymag füstölt sajt kolozsvári szalonna fokhagyma granulátum

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8415466522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.02.12. 09:05:23

Tényleg jó lenne elolvadt sajttal, de nekem hiányzana a szárny ropogósra sült bőre. Az viszont igaz, hogy több napig ehető és laktató egytálétel lett belőle :)

látjátok feleim szümtükkel 2020.02.12. 09:17:46

Nincs ezzel gond, edzeni kell a rágóizmokat is néha, és a fogaknak sem árt meg egy kis intenzív rágás.:D

Kumari aki Nilüfer 2020.02.12. 10:14:31

Ha megreszelted volna a sajtot? De így sem rossz:)

kobold63 2020.02.12. 11:24:41

Milyen sajt volt a füstölés alapja? Vannak nagyon olvadók, pl a cheddar, aztán a kemények, azok rágósak maradnak.

kobold63 2020.02.12. 11:42:22

A csirkeszárny nagyon kedvelt errefelé is, jóval drágább is, mintaz egész csirke, kb. 2-3X. A végével nem tudom, mit csinálnak, alig lehet olyat találni, még a maradék kettő is el van vágva. Szerintem a géppel történt pucoláskor sérülnek oszt azokat bőr és csont nélkül adják el. Na de a szárnyon a bőr legalább ott van.
Ha van időm, akkor bepácolom éjszakára, kefír vagy tejbe friss gyömbér, fokhagyma, só, chili. Sütni sütőpapiron (nem alufoilon) a legmagasabb fokon, nálam az 25o C körül, 1 órát. Ha nem volt idő pácolásra, akkor rá a sütőpapirra, sózni-fűszerezni, 1 óra magas hőn. Sütőpapir nélkül mindenhová leragad.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.02.12. 12:14:35

@kobold63: Nem meglepő, hogy leragad, hisz rengeteg a kollagén benne. Én ezért használok Reynolds NoStick alufóliát - ahhoz semmi se ragad hozzá, viszont importálnom kell az USA-ból :)

kobold63 2020.02.12. 12:29:22

@Andrass9: Én a sütőpapirt kedvelem, ezt ajánlom. Nem szeretem, ha az alufoil az ételhez ér.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.02.12. 12:46:48

@kobold63: Ebben a NoStick verzióban csak teflon bevonathoz ér az étel ...

jegeskaveee. 2020.02.12. 13:22:48

*éhes sóhaj szmájli*

kobold63 2020.02.12. 13:28:05

@Andrass9: Mit szól ehhez a kicsi Greta?:))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2020.02.12. 16:58:02

@Andrass9: @Kumari aki Nilüfer: @kobold63: Sajnos, aki hozta, ő sem tudta megmondani. Néha hoznak neki, múltkor megkóstoltam, ízlett, rendeltem. Szerintem reszelve sem olvadt volna el.

élhetetlen 2020.02.12. 23:37:48

@Waka: A sajtreszelést már ajánlották, de támadt egy ötletem. (még nem próbáltam, most jött). Ha a reszelt sajtot elkevered tejföllel, és úgy rakod a húsra, akkor ugyan továbbra sem olvad el, de nem is szárad úgy ki, mint magában. Mit gondolsz? Ha meg olyat sütök, ahol a sült krumplira kerül a hamarabb elkészülő hús, (legutóbb a főtt fácán darabok szalonnába tekerve), akkor sütöm egy ideig a krumplit, és utána pakolok rá, de ez nem újdonság, azt hiszem.

élhetetlen 2020.02.13. 00:03:23

@Andrass9: Belekotty. “Ebben a NoStick verzióban csak teflon bevonathoz ér az étel ...”. Nekem ez a fekete sokszor használható sütőpapírom van. Utoljára a Lidl-ben vettem, teflonos (Ernesto, durable bakig sheet). Sem a linzernek, sem a fasírtnak nem kell alákenni, és, mivel puha és hajlik, sokkal könnyebben elmosogatható, mint egy tepsi. (így a tepsit csak leöblíteni kell. Hogy mennyire tartós? Az első példányomat 15 év után most dobtam ki, (annak a márkájára már nem emlékszem), de csak azért, mert tavaly felszeleteltem a mézes krémessel együtt egy kicsit. Akkor még nem dobtam ki, bár már van utánpótlás, linzer alá még jó volt, de most nem figyeltem, és a fasírt zsírja átment a tíz centis vágásokon, és jött a tepsi mosás. Egyébként bírta volna még.

kobold63 2020.02.13. 05:44:24

@élhetetlen: én a papir sütőpapirt használom (baking paper, nem baking sheet)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.02.13. 08:41:20

@élhetetlen: Amiről te beszélsz, az a szilikonlap, ami tepsi méretű, vagy ahhoz hasonló. Ooops - most esett le, hogy te teflonos papírról beszélsz! Olyat még nem láttam, de most megyek a Lidl-be, megnézem. A szilikonlapot kisebb tepsibe nehéz beleszuszakolni, nagyobb tepsinél meg aláfolyik a lé. Valahol nekem is van, de nem használom pont emiatt.
Lehet kapni szilikonos sütőpapírt is, de az is csak egyszer használatos, mint az alufólia vagy a síma papír, de jól szigetel :)
Amúgy a sütőpapír elég jó dolog sokmindenhez, de pont leveses dolgokhoz önmagában nem védi meg a tepsit (tapasztalatom szerint).

jegeskaveee. 2020.02.13. 09:33:11

@élhetetlen: Tyűűű, de jó ötlet! Fogok keresni ilyen lidlis papírt. Úgyis "rég" (két hete) voltam, már éppen ideje a Lidl-be menni pénzt szórni:)))

jegeskaveee. 2020.02.13. 09:35:07

@kobold63: A sütőpapír nekem nem egyszer le-, és beleragadozott a sütibe, ritkán használom.

jegeskaveee. 2020.02.13. 09:36:38

@Andrass9:
"A szilikonlapot kisebb tepsibe nehéz beleszuszakolni"

Akkor le kell vágni belőle!:)))

kobold63 2020.02.13. 11:59:34

@Andrass9:
Mindnyájan tudjuk, hiszen tapasztaltuk, hogy milyen más a palacsinta, a sült hús vagy a lepiritott tészta az öntöttvas, rozsdamentes, teflonos vagy aluminium edényben. Ugyanez a különbség található a sütésnél. A tepsire tett rácson főleg a forró levegő süt, a tepsire tett, kontakt hőnél más tényezők vannak. Fontos, hogy mi van a csirkeszárny és a tepsi köztt is.

Lehet vitatkozni, vagy próbáld ki és számolj be a tapasztalatodról. Nekem ez vált be.

@jegeskaveee.: próbáld jobb papirral.

élhetetlen 2020.02.13. 15:52:29

@Andrass9: Bocs, András, nem mondtam, hogy most van a Lidl-ben. Úgy két éve volt, hogy akciósan 500 forintért szórták, de előtte volt olyan, (egyik barárnőmnek kellett), hogy fél évig keresgéltem az interneten, mire elérhető helyen találtam, igaz, háromezerért. Hogy egyértelmű legyen, hogy miről beszélek, két link.
www.zoldabc.hu/teflonos_sutopapir_33x40_cm_ibili

www.hobbyrendeles.hu/tapadasmentes-sutofolia?gclid=CjwKCAiAhJTyBRAvEiwAln2qB0zrg8E1BUAH8I-ckKOO2hznpp21Oay09DabxUxmi4IdafURl9WuLBoCmTAQAvD_BwE

A második ára nem vészes, két év alatt elég sok minden drágult. A másik megoldás, hogyha jársz a Lidl-be, akkor időnként rákérdezel. Ez csak egy ötlet, ami nálam bevált. Mikor 140 db két centi átmérőjű, 3 mm magas pogácsát kell megsütni, annak azért megva a varázsa, hogy csak kiöntök egy tepsivel, egy papírtörlővel letörlöm a lepergett lisztet, és rakhatom a köv. adagot, a papír meg már a harmadig tepsinél pörkölődik, cserélni kell. Na már megint sokat beszélek, de, ha a tepsid egy-egy centivel kisebb, mint a lap, akkor mind a négy oldalán feláll egy centi, és ott marad a lé.

élhetetlen 2020.02.13. 15:57:47

@jegeskaveee.: Csak ezért ne menj, Andrásnak írtam, hogy nem biztos, hogy most van, vagy nézd meg a neki küldött második linket.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2020.02.13. 17:13:00

@élhetetlen: Ez a tejfölös megoldás egészen jól hangzik. Időközben eszembe jutott egy másik megoldás is, ha legközelebb hoznak sajt, ki fogom próbálni.
@jegeskaveee.: Volt egy fajtával kalandom, azóta kerülöm, mint a leprást. A mostani barna és folyamatos nagyon bevált, sajtos rúd sütésnél simán kibírta a három fordulót.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.02.13. 17:37:20

@élhetetlen: Értem! meg is kérdeztem, de nincs most.
Találtam én is jó sütőpapírt, de a feleségemmel kicsit nehezen egyeztetünk ilyesmit. Ő másfélét szeret ...
Node majd legközelebb veszek valamilyet, ami NEKEM tetszik :))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.02.13. 17:38:20

@Waka: Én inkább magam füstölöm a sajtot - akkor az meg is fog olvadni :))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2020.02.13. 20:45:54

@Andrass9: Lehet, ha van hozzá infrastruktúra. Szegény ember hozott anyagból dolgozik. :)

jegeskaveee. 2020.02.14. 00:16:40

@élhetetlen: Csak mehetnékem volt, és indok kellett hozzá:)
Nem volt egyébként, igaz nem is nagyon kerestem.
Még csak nem is hallottam róla, hogy van ilyen, de tényleg jó volna egyet szerezni.

élhetetlen 2020.02.14. 00:27:45

@kobold63: Sütőpapírt én is sokat használok, csak nem arra, amire te. Ha nagyobb darab sajtom van, vagy fél kilósra csomagolt bacont kaptam, azokat szoktam sütőpapírba átrakni. Azaz, amiről tudom, hogy nem fog hirtelen elfogyni, de nem akarom, hogy kiszáradjon, és azt sem, hogy a nylon bugyijában megpenészedjen. Sütni viszont mindent ezen a fekete izén sütök, islert is, húst is. (Andrásnak küldtem linket a termékről). Nekem bevált. @jegeskaveee.:

élhetetlen 2020.02.14. 00:47:17

@jegeskaveee.: Ha legközelebb jössz, kapsz egyet! Csak várd ki a csirkepaprikást, amíg összehozom. De, ha beérd egy adag zöldséges kocsonyával, amiben nincs színhús, csak láb, akkor a jövő héten hívjál, mert szombaton jön a nyersanyag, vasárnapra lehet belőle valami, hétfőre meg megdermed.

kobold63 2020.02.14. 01:54:15

@élhetetlen: Az a jó, hogy ilyen sokféle termékből válogathatunk. Az elnevezés nem mindig jelzi az igazi felhasználhatóságot.
Amire te használod, az a "zsírpapir" (vaxpaper), sütésre nem alkalmas, nem birja a magas hőt.
A "hentespapir" (butcherpaper) erősebb, barnás, belül valami bevonattal, nem áztatja át a vér vagy nedvesség és frissen is tartja a húst. Csak hentesüzletben, nem nagy hálózatoknál használják.
A "sütőpapir" (bakingpaper) végtelen változatban készül, nem is tudom előre, csak használatkor derül ki, még ha u.a. a márkát veszem is.

Ezek az általam elért, elnevezett és használt termékek. Ki hogyan használja, az egyéni.

Mivel cukrot és lisztet nem használok, az én sütésem nagyon speciális és nagyon limitált, a sütőpapir tökéletesen megfelel.

látjátok feleim szümtükkel 2020.02.14. 20:39:54

Ha már ennyir eltávolodtunk a csirkeszárnytól, én a csirkéhez egy kicsit visszatérnék.
Van egy nem tudom minek nevezzem nemű cicánk, eredetileg fiú volt. Amíg volt társa, addig megette a főtt csirkehúst. Mikor egyedül maradt, a mopszi mellé társult, és azóta még akkor sem eszi meg a főtt csirkét, ha olyan tápba keverem, amit nagyon szeret, kiválogatja, és ott hagyja. Nyersen megeszi.
Egyébként ngyon okos kis állat, mert az egérfogót egerestől elvitte, nem találtuk, de valamikor előhozta üresen.

1kutya 2020.02.14. 20:53:44

csirkeszárnyat csak is a saját magam által kreált pácban áztatva, bő zsiradékban ropogósra sütve. bárhogy másképp a zasszonyé, nem nyúlhatok hozzá :D