Amerikában mindenből pite készül. 30 összetevő vagy csak 5 (mint ez a recept is), lényegtelen, csak édes legyen (egye kánya - csinálnak sósat is).
Nem hittem el, hogy képesek szimplán cukorból is pitét csinálni, de a nagylyány megsütötte, én meg fotóztam!
Összetevők:
- 2 db 25cm-es pitelap (most egy bolti volt, egyet meg én készítettem)
- 4 tojás
- 25 dkg barnacukor
- 11,5 dkg vaj
- 1 tk vanília kivonat
- 1 tk reszelt citromhéj
Na jó, ez már 6 összetevő, de akkoris...A citromhéj saját ötlet volt.
A friss tésztát megszurkáltam neki a formában, hogy ne púposodjon fel. A vajat mikroban felolvasztotta (kb 1 perc) Ebbe beleborította a barnacukrot.
Belereszelte a citromhéjat, hozzáadta a vaníliakivonatot és ment bele a tojás is. Kézi habverővel homogenizálta az egészet. A sűrű folyadékot elosztotta a két pite forma között.
Betolta a 175C fokos sütőbe 45 percre. A sütőt megosztottuk az édeskrumplival, mert azt is készítettünk.
10 perc múlva a friss pite peremét letakarta alufóliával, hogy meg ne égjen.
Csakazértis megégett kicsit ...
Mivel felszeletelt példányról nincs kép (elvitte Hálaadás ebédre mindkettőt), ezért a forrásból emeltem ki a képet, hisz a receptet is onnan olvasta.