Vendégposzt Fenchurch68 tollából
A december végi, január eleji hosszas töltött káposzta-diéta után valami könnyedebb, tavasziasabb ételre vágytunk.
Eredetileg baconbe tekert csirkemájat szerettem volna sütni, de miután a boltban csak rápillantottam a májra, és a pult mögött a néni rögtön megrázta a fejét, inkább a még mindig drasztikusan leárazott, viszont szép és friss csirkemellfilé lett a befutó. Mindegy, baconbundában az ázott kartonpapír is élvezhetõ lesz. Mivel találtam a mélyhûtõben egy öklömnyi darált lapockát, zöldséges fasírtnak bekeverve, vettem pár szem gombát is, hogy legyen mibe tölteni.
A mellfiléket lapjában két-három szeletre vágtam, picit megklopfoltam, ráterítettem a sonkát meg egy-egy darab edamit, feltekertem, aztán a köré csavart baconszeletekkel fixáltam. A gombafejek kitört tönkjei ehetõ részét lereszeltem, hozzákevertem a darált húsos masszához (ha jól emlékszem, eredetileg a lapocka mellett sárgarépa és cukkini volt benne), betöltöttem a gombafejekbe és ezek is kaptak egy kis baconburkot.
Volt egy maradék fél zacskónyi mirelit egész zöldhüvelyû zöldbab, azt is szerettem volna baconbe tekerve megsütni, de sajnos nem fért bele a tepsibe :)
200 fok körül, légkeveréssel elõször lefedve sült 40-50 percet, aztán még negyedórát fedél nélkül.
Párolt zöldségekkel ettük. A zöldségköretnek nagyon jót tett, mikor rálocsoltam a tepsiben maradt szaftot.
Utána édesem még betolt egy kis tiramisut, hogy meg ne ártson a paleós ebéd...