Pár napja volt egy rövid cikk és videó az Indexen, ami egy gyors, ám tápláló reggelit mutatott be.
Még szavazás is volt hozzá, hát gondoltam, hogy megcsinálom. Kicsit egyszerűbben, de szerintem volt olyan jó, mint az eredeti.
Hozzávalók:
- 2 tojás (az enyém 1 darab XXXL-es ikertojás volt)
- 2 kis karéj kenyér
- Kis gouda sajt (eredeti recept szerint mozzarella)
- 1 ek zsiradék (most pecsenye zsír volt)
- 2-3 bazsalikomlevél (ami nálam elmaradt: egyszerűsítettem)
- só
- bors
Kicsit felforrósítottam a zsirt, majd beleütöttem a tojást. Sóztam és daráltam rá kis borsot is, mert azt szereti a tojás. Pont annyira volt meleg a serpenyő, hogy kicsit megszilárdult a fehérje alja, így összekevertem a sárgájával. Végül a két kis kenyérszeletet belenyomkodtam a tojásba.
Megfordítottam a kenyereket a tojásban és visszatettem a lángra. A nagyobbik szeletre vágtam egy liberális vastag sajtszeletet. Mivel már épp megsülögetett az alja a tojásnak, ráfordítottam a kisebbik kenyeret a sajtra. Így sült még egy picit, majd megfordítottam az egészet együtt. Az eredeti recept szerint a kenyéren túllógó rántottát hajtogassuk be, de nekem olyan pici volt a serpenyőm, hogy nem volt túllógó rántotta :)
Felszeleteltem fél uborkát, egy érett jalapenot és egy pici koktélparadicsomot a kertből, majd tálaltam magamnak.
Kettévágva szépen kifolyt a sajt ...
Remek reggeli lett belőle, érdemes volt kipróbálni.
A lényeg pedig, hogy nincs macera külön a bundáskenyérrel, az együtt sütéssel - seperc alatt (kevesebb, mint 10 perc fotózással együtt) elkészült!