Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Vajpuha dagadó krumplifőzelékkel seperc alatt

2019.05.03. 07:00 Andrass9

Hogy szemléltessem a szuvidálás előnyeit, kiváncsiságból elővettem a mélyhűtőből egy másfél kilós szuvidált dagadót.

10.jpg

Forró vízben 5 perc alatt felolvasztottam, betoltam a grill alá és összedobtam egy krumplifőzeléket hozzá.

Amíg a hús szép kérget kapott a grill alatt, épp megfőtt a főzelék is.

11.jpg 12.jpg 13.jpg

Már csak tálalni kellett:

14.jpg

17.jpg

Az egész munka 29 percig tartott, és még maradt is egy nagy adag remek dagadóm :)

Hogy kárba ne vesszen (meg kívántuk is), készítettem hozzá sárgaborsópürét aka betonfőzeléket.

Ehhez kellett:

  • 30 dkg felesborsó
  • 1 fej vereshagyma
  • 6 girizd fokhagyma
  • 1 kiscsokor friss babér
  • 3 dkg saját füstölt karaj
  • 3 dkg csabai lángolt kolbász (hátha nem lesz elég a dagadó)
  • 1 ek szalonnazsír
  • 1 kk pirospaprika
  • bors, só

20.jpg

A babérlevelet megpattogtattam kislángon - úgy jobban kijön az aromája. A szalonnazsírt felforrósítottam, a hagymát kicsire vágtam a fokhagymával.

21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

Ezeket összekevertem, majd hozzá aprítottam a füstölt karajt - jó lesz az a borsóba füstíznek is. Felkarikáztam a kolbászt, felszeltem egy kevés dagadót (ami ugyebár már megpuhult, majd grill kérget is kapott korábban).

27.jpg 28.jpg 25.jpg 26.jpg

Már lehetett is fűszerezni, beleönteni a kicsit beáztatott borsót és felönteni a levével.

29.jpg 30.jpg 31.jpg 32.jpg

A kolbászkarikákat megsütöttem csipsznek, leitattam papírtörölközővel. A dagadószeleteket is felforrósítottam a kolbász zsírján. A borsó is megfőtt háromnegyed óra alatt.

33.jpg 34.jpg 35.jpg

Már csak tálalni kellett.

36.jpg 37.jpg

Ez az étel se készült volna el szuvidálás nélkül egy óra alatt.

Amikor mindenki azért jajgat, hogy 17 órát főzöm azt az oldalast, dagadót, akkor az kimarad a számításból, hogy egyszerre akár háromfélét is lehet vákuumzacskóban szuvidálni. A 17 óra pedig passzív idő, ezalatt akár leugorhatunk a Balatonra fürdeni, meg vissza :) Cserébe viszont itt állt két étel is ami nagyon rövid idő alatt elkészült, pedig időigényes lenne az előkészítése.

32 komment

Címkék: krumpli hagyma zsír fokhagyma bors babér pirospaprika dagadó krumplifőzelék lángolt kolbász füstölt karaj feles borsó

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1414779728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobold63 2019.05.03. 11:11:08

Gondolkodom, hogy beszerzek egyet, nagyon vonz az, hogy nem kell ránézni, nem ég le az étel, nem fut ki, csinálja a maga dolgát. Annak ellenére, hogy inkább leépíteni akarom a főzést, nem befektetni még évtizedekre, de a kényelem miatt érdemes.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.03. 11:55:33

@kobold63: Sokmindent kipróbáltam vele, eddig kevés dolog nem sikerült csak (pl. a Shiitake gomba nem főtt meg a hússal, meg a tojással való kisérletezést is abbahagytam). A húsokat általában jól készíti el. A leveses/szószos pácolás után viszont nem lehet vákuumozni a zacskót géppel, mert kiszívná a folyadékot. Ilyen esetekben simán vízfürdőbe merítem, az is kinyomja a levegőt a zacskóból.

kobold63 2019.05.03. 12:13:01

@Andrass9: Ezt a vízbemerítést csináltuk évtizedekig a zöldség-gyümölcs fagyasztásánál.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.03. 12:14:57

@kobold63: Fagyasztáshoz tökéletes, de a szuvidálásnál belefolyhat a víz, ha nem kötöm (csipeszelem) ki az edény széléhez a zacskót.

kobold63 2019.05.03. 12:32:44

@Andrass9: A skála alján lévő Anova 800 W, elég erős? Jobbat ajánlasz? (amazon.ca csak)

Én mindig magam feje után megyek, kipróbálok oszt döntök.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.03. 12:40:51

@kobold63: Nekem is az van :) 15 literes tartályt is kiszolgál, amibe 5-6 kilót tudok pakolni.

kobold63 2019.05.03. 13:24:25

@Andrass9: Köszönöm, majd beszámolok.

csigafrédi 2019.05.03. 13:57:51

Dagadóért annyira nem rajongok mert, száraz, szálkás hús. Még töltve is csak ritkán készítem. ¯\_(ツ)_/¯

Dikusz 2019.05.03. 15:53:55

Kedvenceim közé tartozik a krumplifőzelék, de egy cseppet többet teszek a tányérkámba.:)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.03. 16:16:51

@kobold63: Remélem, nálatok 110V a feszültség, mert csak olyat láttam az amazon.ca-n :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.03. 16:18:24

@csigafrédi: Ennyire szaftos formában ezek szerint még nem etted. Én már legalább 6 féleképpen készítettem el, és nekem nagyon izlik. Grillben pulled porknak van olyan jó, mint a lapocka. A szuvidálás meg csodákat művel vele!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.03. 16:19:12

@Dikusz: Nem is értem, hogy tudsz abba a pirinyó tányérkádba többet tenni????? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.03. 16:20:21

@Dikusz: Most, hogy visszanéztem a képet, igazad ven! Nagyon kevés sikeredett a tányérba abból a főzelékből ...

Dikusz 2019.05.03. 16:30:24

@Andrass9: Hogyan? Háromliteres tányérkám van...:)))
(viccvót)

kobold63 2019.05.03. 20:39:53

@Andrass9: Azért írtam az amazon.ca-t, mert az Canadába szállit CAD-ban fizetve. Az amazon.com nagyobb választék, de USD-ban, vám, szálitási költség. Csak akkor rendelek onnan, ha nincs más választás.

Egész Észak Amerike 110V.

kobold63 2019.05.04. 07:39:03

@Andrass9: Amit említesz, az a Wancle, az Anova 128 CAD, nem különbség. Mind a kettő egyformán jó értékelést kapott. A W. állitólag csendesebb, kicsit erősebb, de furcsa az oldalra néző arca. Amennyit én tervezek használni, arra bármelyik megfelel.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.05.04. 08:22:11

Köszönök szépen!
Jó dolog ez a szuvid, igen sokféle módon fel lehet használni a vele készült húst.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.04. 09:40:21

@Waka: MEgjelent a hiperekben is a szuvidált hús. Láttam már kacsát (egészben, vgy csak combok), csülköt egyben, meg még sokfélét. Madarasban is, Sp..-ban is. Li..-ben még nem néztem, ott eddig húst nem vettem.
Elvileg lehet fűszerezés nélkül dolgozni, de úgy sok értelme nincs, mert a fűszeríz a végső elkészítésben már nem tud behatolni a hús belsejébe, hacsak nem vékonyabb szelettel dolgozol. A boltit meg nem tudom, hogy fűszerezik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.04. 09:44:34

@kobold63: Mindenképpen javasolok egy tető készítését hozzá valami vékonyabb szivacsból, vagy szilikonlapból, mert nagy a párolgási veszteség (10 collos fazékra árulnak fedőt, de az nekem kicsi lenne). Én egy 10 literes fazekat használok gyakran, amire csináltam 6mm vastag szivacsból kiskabátot, amit le is tudok róla húzni. Ez nagy mértékben csökkenti a fogyasztást, mert hőszigetel!

kobold63 2019.05.04. 11:48:11

@Andrass9: Igen, terveztem magamban a fedőt meg kivülről való szigetelést is, ha a teraszon/sundecken dolgozik.

Amit te választottál, a 119 CAD, ugyan az, tökre, mint a 128CAD-os. A különbség az, hogy a drágábbat az Amazon forgalmazza és szállitja (nekem ingyen van a Prime miatt), jót áll érte, a másik valami ismeretlen cégtől jön. Ami szintén jó, de én jobb szeretek az A.-nal dolgozni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.04. 12:04:08

@kobold63: Én is Prime vagyok már vagy tizensok éve. A 119CAD az shippinggel együtt annyi, vagyis közel egy fél tető árát spórolod meg :) Bár így pár nappal később kapod meg. Az Amazon jótáll minden rajta keresztül eladott termékért is.

kobold63 2019.05.04. 12:22:32

@Andrass9: Már kitapasztaltam minden fortélyát a 4O év alatt, megoldom.

kobold63 2019.05.04. 14:34:25

@Andrass9: Én kértem véleményt tőled, ez nem beleszólás, inkább szülői aggódás, hátha az a kölök mégse tudja.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.05.05. 13:20:34

@Andrass9: Abban a formába kellene a fenének, igaz, a fűszerezéssel sem biztos, hogy eltalálnák az ízlésemet.
Isteni idő van felénk, már 30 mm felett jár az eső, nagyon kellett már.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.05. 14:50:16

@Waka: Nálunk is elérte a 30 mm-t az eső. Ha így megy tovább, a tavat se kell utántöltenem. Nagyon vártuk már az esőt!

Kumari aki Nilüfer 2019.05.05. 19:46:20

Itt is esik két napja, kár, hogy hideg is van hozzá..egy meleg májusi eső csodákat tenne, de így is jó, mert botrányosan ki volt száradva már a föld.

kobold63 2019.05.05. 21:34:35

@Kumari aki Nilüfer: Talán ez a lehülés már a Fagyosszentek, utána jöhet a meleg.
süti beállítások módosítása