Húsvét hétfő lévén nézzétek meg a kicsilyány kreálmányait a locsolói számára.
Feleségem beállított 8 csirkedobverővel, hogy ő most nagyon éhes, csináljak neki ebédet, de gyorsan!
Hát, ha gyorsan kell készíteni, akkor nem pácolhatom sós/fűszeres páclébe, jöjjön a legegyszerűbb módszer. Szerencsére maradt tegnapról kevéske krumpli és pirított cukkíni, köretet nem kell készítenem.
Gyorsan leszaladtam a kertbe egy kis zsályát szedni és begyűjtöttem a hozzávalókat:
- 8 csirke alsócomb (mifelénk dobverő)
- 1 fej vereshagyma
- 2 ek libazsír
- 2 duci girizd fokhagyma
- 1 kis zsályaágacska
- 1 tk majoranna
- 1 tk kakukkfü
- 1 tk Montreal Chicken fűszerkeverék (elhagyható)
- 8 tekerés só
- 8 tekerés őrölt bors
- 1 doboz Pilsner Urquel sör
A zsályalevélkéket felvagdostam, a combokat sóztam, majorannáztam, majd kapott kakukkfüvet és feketeborsot is. A végén hozzáadtam a vékonyra szeletelt fokhagymát.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
A hagymát vékony laskára vágtam (hosszában szeleteltem), és összekevertem a combokkal. Egy zománcos öntöttvas serpenyőben felforrósítottam a libazsírt a zsályalevéllel, majd lepirítottam benne a csirkecombokat. Nyakonöntöttem fél doboz sörrel.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Közepes lángon visszasütöttem zsírjára, majd megkínáltam a maradék sörrel (én is szomjas voltam...) Ezt is zsírjára sütöttem, és kész is volt. Azért nem annyira gyors a módszer: egy órát is eltartott, míg elfogyott a sör.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tálaltam egy kis petrezselymes krumplival és a pirított cukkínivel.
Hogy azért a villakép se hiányozzon, a nyitókép mellé van egy másik is
Nem sok maradt a tányéromon.