Nem volna szabad ilyen hizlaló receptet közölnöm, dehát ezt (is) készítettünk a kisunoka születésnapjára.
Ráadásul ez még nekem is izlett, amikor almaszeletet mártottam bele és úgy ettem ...
Nagyon kevés összetevővel percek alatt el lehet készíteni, csak robotgép legyen kéznél:
- 2,5 dl habtejszín
- 23 dkg Philadelphia krémsajt (de más, semleges ízű is jó, akár Mascarpone is)
- 3 ek porcukor
- 2 dl Nutella (mogyorókrém)
- 1 ek jó kakaópor
Adjuk a tejszínhez a porcukrot és vejük fel kemény habbá. Egy habverő edénybe tegyük a szobahőmérsékletű krémsajtot és a nutellát.
A tejszínes habverővel nyugodtan kezdjük el a sajt és a mogyorókrém összekeverését. Amikor már szép setét, keverjük hozzá a kakaóport. Végül spatulával óvatosan dolgozzuk bele a tejszínhabot.
Szép, könnyű, márványos krém lesz belőle, ami egy részét tegyük át a mártogatósos tálkába (nyitókép).
A maradékot pedig habzsákba téve kis pohársütik díszítésére használhatunk. Ez esetben viszont a krémet előbb hűtsük le legalább egy óráig a hűtőszekrényben, mert az nagyon puha, elkenődik a sütiken.
Mártogatáshoz vagy ropit (sós pálcikát) adjunk, ami remek kontraszt az édes ízzel, vagy egyszerűen vékonyabb alma cikkeket ajánljunk, aminek a pikantériája is kiegészíti a csokis ízt.
(Én speciel teáskanállal eszegettem, semmi mártogatás, meg ilyesmi ...)