Este van, egyedül vagyok, megéheztem. Mivel készétel nem volt a hűtőben, irány a csodahüttő, mit találok benne.
Nem véletlenül csodahüttő: gyönyörű hátszindarabok voltak lefagyasztva. Éhen már nem halok ...
Gyors keresés a kamrában, krumplit találok, az jó lesz köretnek. Már csak a fűszerek kellenek, és indulhat is a menet.
- 2 db 25 dekás puhahátszín
- 4 szem közepes krumpli (hamarabb átsül, mint a nagy)
- 1 ek saját BBQ fűszerkeverékem
- 1 ek tormás mustár
- 1 ek Grill&Fun Barbecue szósz (volt a kamrában, kipróbálom)
- só
A húsokat megszórtam a fűszerekkel és sóval, majd tettem kis mustár és BBQ szószt is rá. Elkentem, megfordítottam és a másik felükkel is így bántam el. Egy fél kéménnyi faszenet gázlámpával begyújtottam.
Amíg a szén begyulladt, megsikáltam és alufóliába csomagoltam a krumplikat. Ezt feltettem a kezdődő parázs fölé, hogy kezdjenek el sülni. 25 perc mulva kicsit félretettem a krumplit és ment a hús a parázs fölé.
Mindkét oldalát 6-6 percig sütöttem, és már tálalhattam is magamnak.
A krumplit felvágtam és vajat tettem bele (lusta voltam még tejfelt és snidlinget is keresni hozzá), a hús szaftosra, mediumra sült. A BBQ szósz elfogadható.
Én meg egy óra alatt elcsaptam az éhségemet :)