Zsemlemorzsának nem hívhatom, mert vizes kifliből van. A prézli meg manapság kenyérmorzsa. Egy időben rengeteg panírozott étel készült, de mostanság visszavettünk belőle.
Akciós volt a vizeskifli a madarasban. 10 forintot kértek egy 5 dekás frissen sült kifliért. Még langyos volt - az orrom előtt hozták ki a pékségből.
Mivel idehaza már fogytán volt a tavalyi morzsa, vettem hát 25 darabot. Az még kiszáradva is több, mint egy kiló. A legolcsóbb morzsa is 278Ft/kg a Tescónál. Vajon azt miből készíthetik?
Prézlihez más nem kell, mint kifli vagy zsemle.
Elfeleztem hosszában a kifliket, mert úgy gyorsabban szárad.
Szétteregettem sütőtepsikre, és tüllel letakarva félretettem hogy száradjon. Régebben a sütőben szárítottam, de a sütőmet nem tudom 60-70 fokra állítani, így leszoktam róla. Időm meg van kivárni ...
Igazság szerint el is feledkeztem róla, így a kiflinek is volt ideje. Rendesen kopogós lett.
Előkészítettem a robotgép káposztareszelőjét, mert szeretem, ha a prézli durvára van darálva. Öt perc alatt lenyomtam a gép torkán a 25 kiflit!
Lett is belőle 1,1 kg kiflimorzsa, amit a nyitóképen látható jól záródó dobozba tettem. Ez kitart egy évig ...
Néha leáraznak vajas kiflit is, de az rizikós, mert megavasodhat a morzsa.
Cserébe az ilyen egyszerű posztért, hadd álljon itt egy pár kép a kerti tó virágairól. Ez egy káka, de ilyen virágot még soha nem láttam. Már majdnem két hónapja ugyanilyen.
A tóban és körülötte főleg sárga írisz van, de az egyik sarokban van egy kék is.
Persze van rengeteg tavirózsa, amiknek óriási levelei nem is férnek el, ezért felfelé csavarodnak, az első virág a mocsári gólyahír. Azután jönnek sorbam a hídőr, a fekete vidrafű, a boglárka, valami nagyon erőszakos kis kék virág - magról szaporodik. Volt mocsári tőzike is, de az elfogyott. A mentát meg sikeresen kiirtottam :)