Amikor a szuvidált csirkeszárnyat készítettem, tettem be két adag csirkecombot is a masinába: hátha jó lesz valamikor később. A szuvidálásnak ezen két esetben a tényleges elkészítésre szánt idő csökkentése volt a célja. Egyszer egy menetben megpuhult, már csak egy-egy adagot kell a grill alatt megpirítani.
A szárnyat kipróbáltam, az bevált. Most eljött az ideje a comb próbának. Nomeg a többrendbeli sikertelen rizsfőzést is korrigálni kell. Hátha olvasónk is kedvet kap a kipróbáláshoz.
Mivel már a hús elkészült a szuvidáláskor, csak a rizshez kellett egy bő kanálnyi vaj és kávéskanálnyi só.
Most is kiskuktában főztem, mert arra vagyunk szocializálódva. Egy bögrényi rizst alaposan lemostam, míg tiszta víz jött le róla. Másfél bögrényi vizet a mikróban felforraltam. Ezalatt a vajat felhevítettem a kuktában, majd beleszórtam a rizst, amit azonnal megsóztam és elkevertem. A megpirított rizsre öntöttem a forró vizet. Bezártam a kuktát, megvártam, amíg piszeregni kezd, majd 4 perc múlva lekapcsoltam a lángot alatta. Beburkoltam konyharuhákkal 12 percre, ami alatt pont el is készült. Villával kicsit fellazítottam.
Ekkor beindítottam a sütőben a grillt, mintha csirkeszárnyat sütnék. Szomorúan konstatáltam, hogy nem hagytam rajta a bőrét a combokon, így nem lesz ropogós bőr. Azért a szaftját melléöntöttem.
Betoltam a grill alá a combokat.
Bőr hiányában a hús külső rétege pirult meg.
Saját savanyítású kecskeszarvpaprikával és majonézes rizzsel tálaltam. (A majonézes rizs a kicsilyány kreálmánya - mindig lelkesen teszi rá a kenőanyagot:)
Egy comb már elfogyott, de valahogy nem találtam semmi különleges ízt ...
Annyira csalódtunk benne, hogy a kutyának lett jó napja.
Azt hiszem a bőrére okvetlen szükség van, bár az íze nem volt rossz. Node majd legközelébb ...