Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (41) kakukkfü (114) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Frédi szelet ismét

2018.04.03. 07:00 Andrass9

Úgy tűnik, a Hajnal Hús nagyon megszerette a szalagfűrészt. Egyre több boltban látom a sertéscombot keresztbe felvágva 2 cm vastag szeletre bőrrel, zsírral mindenestül.

35.jpg

Még ott sasolt a múltkori párja a fagyasztóban vákumcsomagolva. Éhes voltam, kedvet kaptam egy kis sült disznóra hagymás krumplival.

Amíg a hús kiolvadt, nekiláttam a krumplinak.

  • 7 szem sárgakrumpli (kicsit öregecske már, de ez van)
  • 2,5 fej vereshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 deka szalonna
  • 2 ek kacsazsír (sertés zsír nincs most itthon)
  • 1 dl sör

10.jpg

A szalonnát felszeleteltem, és egy nagyobb serpenyőbe tettem kisütni a zsírját. A hagymákat kisebb kockákra felvágtam. A krumplit meghámoztam, feldaraboltam.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Az utóbbit feltettem sós vízbe kis köménnyel főni. A szalonna már szépen pörcösödik! Ideje kivenni a szeletet a zacskóból.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A zsíros részt és a bőrt ropogósra szándékoztam sütni, ezért levettem a húsról, és felkockáztam. Betettem a szalonna helyére a zsírba. A sült szalonnát apróra kockáztam, jó lesz majd túróscsuszára!

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

A krumpli átfőtt 25 perc alatt, leszűrtem hát. A levét félretettem egy jó krumplileveshez. A zsírdarabkák szépen megsültek (kicsit életlen lett a kép, de azért a pörc van rajta. Beleborítottam a zsírba a hagymákat.

23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg

Mintegy tizenöt perc alatt szép pirosbarnára karamellizálódott a hagyma. Gyorsan beleborítottam a forró serpenyőbe a krumplit, és rázogatva összekevertem. Barnára lesütöttem az egészet.

27.jpg 28.jpg 29.jpg 30.jpg

Most már mehetett a hús egy kis kacsazsírra és egy decinyi sörre egy másik serpenyőbe lefedve. Addig pároltam, míg a sör kiszökött az edényből. Ha nem zár jól a fedő, akkor több sört kell hozzá adagolni, hogy legalább 20-25 percig párolódjon. Ezután ropogósra sütöttem mindkét oldalát, majd felvagdostam ehető méretre.

31.jpg 32.jpg 33.jpg

Egy pohár vörösborral kínáltam meg magam a jólvégzett munkára.

34.jpg

A tányérkép nem lett valami sikeres - setét volt már a nappaliban. De azért finom, két ülésre meg is ettem mindent.

36.jpg

Egy ilyen szelet megmentő tud lenni, amikor nincs kedvem komolyabb ételt készíteni ... Nem mondom, hogy nem lehetne jobban is fűszerezni, de akkor már pepecs van vele.

81 komment

Címkék: krumpli hagyma zsír lilahagyma sertéscomb köménymag

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2113694798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.03. 07:21:50

Az egyszerű fűszerezés is nagyszerű ízeket tud eredményezni.:D

2018.04.03. 07:47:15

Gyakran só, bors, oszt haladjunk! Nem mi vagyunk az ételért, hanem fordítva. ;)

Kumari aki Nilüfer 2018.04.03. 08:15:35

@pizzaszeletvágó: Így-így:) Egy csík jó húsos oldalas, só, bors, egy-két gerezd fokhagyma, be a zacskóba. be a sütőbe, egy óra múlva enni...friss kenyérrel, torma-mustár, vagy/és csemege uborka..nekem nagyon megfelel:D

Tangó Suszter 2018.04.03. 13:27:29

Jók az egyszerű örömök, most van ilyen Valaki mutatott egy linkelési módszert. Ha beválik tele picázom a Kocsmát. Mit picázom, pica picázom!

Stussz 2018.04.03. 15:05:33

Steak-et ropogósra???
Undorító!

ujszulott69 2018.04.03. 16:12:14

"Most már mehetett a hús egy kis kacsazsírra egy másik serpenyőbe. Ropogósra sütöttem mindkét oldalát"

Erről lehetne kicsit bővebbet tudni? (idő, fedő, víz, sütési hőmérséklet.)

Pierr Kardán 2018.04.03. 16:12:32

Remek írás, csak a lényeg maradt ki :-( Egy ekkora baxomnagy húsdarabot nem lehet csak "úgy" megsütni, mert ha a két oldalát sütöd egy félujjnyi zsírban, akkor a alja és a teteje égett lesz, a közepe meg nyers marad. Azt bezzeg leírod, hogy a krumplit mennyi ideig és hogyan főzöd, de a hús sütéséről nem írsz semmit.

Kell előtte párolni vízben? Vagy fedő alatt sütöd? Vagy beteszed a sütőbe?

Ha osso buco-t készítek (ami nagyjából ugyanez, csak marhalábszár van fűrésszel 2-3 ujjnyi vastag szeletekre vágva), akkor először kérget pirítok a szeletekre, de utána megy a lábosba, ahol még órákig párolódik/sül, mert különben nem sül át.

n3spr3ss0 2018.04.03. 16:54:03

Fogalma sincs a főzésről.

Tangó Suszter 2018.04.03. 17:28:05

@Andrass9: nem tudom. De elobb egy kép jött a Facén Hagymáról és a fiáról. Valami születésnapi kép. A mamája is kommentelt. Nem találom eltunt ahogy jött.// Megnézem a Jómadarat.

Tangó Suszter 2018.04.03. 17:41:43

@Andrass9: picapica.blog.hu Uccsó bejegyzés 2014es.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.04.03. 17:43:31

@ujszulott69: @Pierr Kardán: Elnézést a kevés információért - pótlom. A hús egy jólzáró üvegtetős serpenyőben sütöttem/pároltam közepesnél kicsit kisebb lángon. A saját levében + 1 deci sörrel felöntve addig készült, míg csak a zsír maradt alatta. Ezután került rá a kéreg. Ez a módszer jó a sertéshúsnak - az elég hamar átfő/párolódik (kb 25 perc volt).

Tangó Suszter 2018.04.03. 17:46:24

@Pierr Kardán: fedő alatt párolta sörrel 35 percig utána sütötte pirosra.

2018.04.03. 17:50:11

@Andrass9: mondjuk aki olvasni tud, az láthatja, hogy "ismét". Ezt az étel készítetted már, ott leírtad.
blogkocsma.blog.hu/2017/09/18/fredi_vagy_beni_szelet

Azzal meg nem tudunk mit kezdeni, ha valakinek a csontos marhalábszár ugyanaz, mint a csonttal szeletelt sertéscomb. Vagy azzal sem lehet mit kezdeni, ha valaki steak-et lát ebben a blogban.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.03. 18:01:07

@Andrass9:

Tudod az újszülöttnek minden vicc új. Az ecceri fiatalasszony férje amikor hazatér, a feleségét sírva találja. Mi bajod drágám, kérdezi? Asszonyka hüppögve előadja, hogy főzni akart, és mindent úgy csinált, ahogy a szakácskönyvben le vagyon írva, de nem akar ehető lenni az étel. Persze, hiszen az a hüje szakácskönyv nem írta, hogy a tűzhelyet be kell melegíteni,a gyújtóst berakni, és meggyújtani.

A jövőben kezd úgy a posztot, hogy nekiláttam főzni, de előtte begyújtottam a sparheltba. Utána magyarázd el mi az a sparhelt.;D

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.03. 18:02:12

@Andrass9:

Lehet, hogy kinevezték igazgatónak?;D

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.03. 18:58:38

@Andrass9:

Kardán sporttárs úgy tesz, mint aki nem ért a főzéshez, pedig a papszeletet is ki tudja rántani.:D

she_wolf 2018.04.03. 19:42:22

Index címlapos a poszt, ammeg olyan, mint a légypapír. Ilyenkor sakkozni kell. Futót, vagy huszárt jáccni.

Nálunk a masztodon emészthetővé tétele Frédi feladata, nem is szokott belebukni. Én, ha minden mozdulatát lekottázom és visszajátszom, akkor sem tudok olyat rittyenteni, mint ő:)
Bár nem tudom, hogy András miféle nyersanyagról írt, a férjem szok néha venni előre bepácolt és szippantottan csomagolt szörnyszülött alkatrészt, én ezektől kissé fázom. De ez az én bajom. A magas hővel való kezelés javít a túlélési arányon:)
Én a vastag húsok elkészítésében nem jeleskedem, ld.: legutóbbi kudarcom a szeletelt bőőőlábszárral:(

2018.04.03. 19:49:53

@látjátok feleim szümtükkel: nem tudom. Ekkora mértékű tájékozatlanság láttán, nem tudom, hogy tudja-e egyáltalán a kolléga, hogy mi a fene az a papszelet, hol találja és hogyan vágja ki a disznóból....

2018.04.03. 20:31:06

@she_wolf:

"Index címlapos a poszt, ammeg olyan, mint a légypapír. Ilyenkor sakkozni kell. Futót, vagy huszárt jáccni. "

Milyen értelemben? Futóként elfutni a probléma elől srévizavé? Vagy huszárként átugrani rajta?
Vagy inkább királyként ütni a sötét parasztot, ha a közelembe jön???
Melyikre gondoltál? :)))

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.03. 20:47:13

@pizzaszeletvágó:

Én arra gondoltam amire Diszkusz, meg arra a husira, amit legközelebb ha látok, biztosan megveszem.:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.04.03. 20:50:56

Köszönök szépen!
@Kumari aki Nilüfer: Ahogy a klasszikus mondja: SPG, azaz salt, pepper, garlic. Magyarán só, fekete bors, fokhagyma.
Voltaképpen mindkét iskola járható, az elsőként rápirító majd pároló, vagy a pároló és pirító. Sertés az ártatlan, nem marha, steak-et majd sütünk a megfelelő állatból. Elég vastag a szelet, hogy megfelelő állagú legyen így is, úgy is. A köret jöhet a sertés nélkül is, éppen túlfolyón vagyok hús ügyben.

she_wolf 2018.04.03. 21:05:51

@pizzaszeletvágó:
Királynőként sok parasztot ütöttem korábban, ezért vagyok most már másképp gondolkodó:)
Ha van értelme, vitázom, ha nincs, kerülöm a konfrontációt. A provokátorokat ezzel lehet megsemmisíteni. Sokkal rombolóbb, mintha kipitsázod őket.
Okosan érvelni, és a saját térfelükön megverni őket, teljesítmény.

Arra viszont be szoktam rágni, ha ismeretlenül minősítenek, és azt nem is hagyom szó nélkül.
A sakkban a király kb. olyan, mint az országgyűlés elnöke. Önállótlan, rángatható, védelemre szoruló. Annál még a paraszt is szabadabb. A huszár és a futó pár kisemberrel bemattolja a királyt:P

(Jelzem: nem tudok sakkozni.)

she_wolf 2018.04.03. 21:06:33

@Dikusz:
Napok után nem is csoda, te csavargyáros!:*

Pierr Kardán 2018.04.04. 08:37:19

@pizzaszeletvágó: Hehe :-)

Nem vagyok oda a disznóvágásért, pedig vagy 20-25 alkalommal vettem részt tevőlegesen disznóvágáson, ebből vagy 10 alkalommal "rangidős" vejként nekem kellett leszúrni az apósék jószágát :-((

Egy évben általában kétszer volt disznóvágás, a papszeletet csak a karácsony előtti vágáskor sikerült néha kimenteni (mert a húsvét előttinél el kellett tenni a dagadót tölteni).

Amúgy minden dicsekvés nélkül elmondhatom, hogy volt szerencsém vágni disznón kívül tyúkot, kakast, pulykát, gyöngytyúkot, nyulat és birkát is, apóséknak eléggé kiterjedt gazdasága volt.

Pontosabban mondva a gazdaság ma is megvan, csak én közben elváltam, de azért évente 4-5 pucolt nyulat ma is kapok tőlük (szoktam írni a nyúlgerinc elkészítéséről is).

És te a pizzaszeleteken kívül szoktál más jószág vágásában is közreműködni?

Dikusz 2018.04.04. 09:04:50

@pizzaszeletvágó: inkább sajnos, jobban hasznomra válna:)

Dikusz 2018.04.04. 09:06:45

@she_wolf: Nagyon szép helyeken jártunk:)

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.04. 09:25:57

@Pierr Kardán:

Akkor adódik a kérdés, hogy miért kötöőködtél?;D

she_wolf 2018.04.04. 15:20:25

@Dikusz:
Ha megdobnál egy jólfésült méllel, azt megköszönném:)
Üdv itthon!

she_wolf 2018.04.04. 15:21:49

@látjátok feleim szümtükkel:
Csak. Meg azért.

(Bocs, hülye kérdésre hülye válasz:D)

2018.04.04. 15:42:19

@látjátok feleim szümtükkel: @Pierr Kardán: Én is pontosan ezt kérdezem, amit "szümtük".

Tényleg, ennyi tapasztalattal magyarázatot vártál a keresztben szelt disznócomb sütéséhez, nem volt elég a kép, meg egy előző blog, vagy pedig a bloggerrel volt bajod? Egyik sem okés.
Mivel ilyen kiművelt fő vagy, nem magyarázom el a friss marhalábszár és a pácolt sertéscomb közötti különbséget, ami a hús fajtájából, valószínű életkorából, kollagén tartalmából, zsírtartalmából, meg a biológiai rendszertani különbségből adja magát. Hiszen te ezt mind tudod. Akkor marad a kérdés, amit "szümtük" feltett: miért? A két hús csak annyiban hasonló, hogy keresztben vágták el csonttal, ez viszont teljesen irreleváns az elkészítési módot tekintve.
Hozzám meg semmi közöd, de utánam nézhetsz, nyilván, tudok-e valamit vagy csak trollkodni járok-e ide? De igazatok van, léptem a lóval.... :)))

2018.04.04. 15:43:42

@pizzaszeletvágó: találtam a fagyóban csirkelábat. Keresztben elszeletelem, és megsütöm ossobuco módjára! :)))

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.04. 15:46:55

No itten a béka, akarom modani a béke szigetén elmesélem, hahaha elregélem milyen finom lett a húsvéti nyuszi. Amiből nem eszik a magyar eleget.

Inulási alap egy doboz, 4 nyúl elejele, azért ennyi, mert így árulják zárt dobozban. A hátsó combokat kettesével, de ez csak az elejének való recept.
Szóval a szép husikákat magas falú serpenyőben kevés kacsazsíron csak úgy só nélkül magában, megpirtottam. Amikor már mindkét oldalán kialakult szép sült szín, mellé tettem négy kisebb megmosott héjas vöröshagymát, és egy fej girizdjeire szedett és szintén megmosott fokhagymát. A húst megsóztam, megborsoztam mindkét oldalán, majd leöntöttem kb. két deciliter badacsonyi juhfark fajtájú szára fehérborral, és fedő latt alacsonyabb hőfokon puhulásig pároltam. Amikor elfőtt a nedvesség alóla, mindig kevés vízzel pótoltam, de vigyáztm ne leve legen a hósnak, csak szaftja. Ami a bortól kellemesen pikánsan savanykás lett.
Közben másfél liter sós vízben feltettem főni 10 deka ( egy személyes adag ) háromszínű olasz csigatésztát, amivel jól körítettem a husit.

Én már sokszor főztem házinyulat, de ez a nyúlfarka bárányfarokkal szümtük módra nevű étel mindent vitt.
Persze lehet ebbe további fűszereket tenni, pl. rozmatingot, kakukkfüvet, borsikafüvet, babérlevelet, borókabogyót, de az már nem ez az étel lesz ( attól még nagyon jó lesz ). De ugyé ízlések és pofonok eltérőek.;D

2018.04.04. 15:49:23

@Pierr Kardán: ha meg tényleg félreértettem valamit: én kérek elnézést. Bocs.

2018.04.04. 15:54:10

@látjátok feleim szümtükkel: jól csináltad, finom emulziót készítettél, nem kell mindig a sok aromás zöldfűszer.
Ezek szerint mégis jó, ha sok farok találkozik, bár katona koromban nem szerettem ezt annyira... emlékeim szerint. :)))

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.04. 15:56:56

@pizzaszeletvágó:

Azért tud az ürge valamit.:D

Apám nem szerette a rántott húst, mert száraznak találta, de amikor anyám tarját rántott neki, azt nagyon díjazta. Biztosan hasonlóan jó lehet a papszelet is.

2018.04.04. 16:08:34

@látjátok feleim szümtükkel: tényleg nincs jobb, mint desznyóvágáskor összeválogatni a rántani való darabokat, és frissen sütni őket. Én a karajt sem utálom, jól kell sütni, ennyi. Apósomék mindig összeb-ták a húst, legyen minél gyorsabban készen a tor. Mintha verseny lenne, és nem ünnep, amit ki kell élvezni. Én meg mindig konyhakész anyagot gyártok. A hölgyek örömére is, akik később a fagyóból előkapják. A hulladék is érdekes módon kevesebb, ha én bontom a húst. Csak lassabb, ezt el kell fogadni. Nekem nem szakmám. Csak szeretek enni. Minőséget. :)

she_wolf 2018.04.04. 16:14:54

@látjátok feleim szümtükkel:
No hiszen! Te is jókor gyössz a nyúlcuccal!:(
Hun vótál, amikor az ég zengett?:)
Nálam a nyoll a következőképpen készült: megvettem a drágaszágot (vajon miért is nem eszik több nyulat a magyar? hmm-hmm..), megszórtam fűszerszámokkal, úgymint: rozmaring, kakukkfű, őrölt kömény, zúzott fokhagyma, őrölt bors.
Egy tálba öntöttem némi olajat és 1 (na jó, 2) decinyi veresbort, belefojtottam a combokat és kb. másfél napra eltettem hűsölni. Eztán sütőzacskóba raktam a motyót, némi lét öntöttem alá, sóztam, és egy kis tepsiben betoltam a sütőbe 180 fokra, 75 percre.
A letelt idő után kicsomagoltam, és színre sütöttem 10 perc alatt.
Jólesett, egyszer meg lehetett enni. Next time variálok a fűszerezésen, mert ez most először készült nálam, netes recept szerint. Némileg laposnak találtam az ízhatást.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.04. 16:23:12

@she_wolf:

Házinyusz nem szereti a vörösbort. A vereset meg különösen nem.:D

Ez kényszerrecept volt, mert nem volt kedvem sokat foglakozni a főzéssel. Ilyenkor szoktak a legjobb dolgok készülni.

A vörösbor a vadnyúl kedvence, és ezt kell sokkal több fűszerrel kínálgatni, nem a házi nyuszkót. A házinyúl fehér hús, ehhez kell igazítani a fűszert is. A csirke sem ad igazán jó ízeket vörösborral ( persze meg lehet főzni, de minek ), viszont a vastag húsú kakas ettől lesz igazán zamatos.

2018.04.04. 16:32:36

@she_wolf: én azt tudom tanácsolni, hogy ne a viszonylag jellegtelen ízű húst próbáld ízesíteni, hanem dobj hozzá valami ütős, fűszeres mártást, frissen készítve. A pácolás a házinyúlnak nem barátja, maradék íze is kilúgozódik.

she_wolf 2018.04.04. 16:37:26

@látjátok feleim szümtükkel:
Hálásan köszönöm!
Minden nap hoz valami újdonságot:) Házinyuszit gyerekkoromban ettem utoljára, és akkor inkább a fára mászás érdekelt, mint a nyúl készítése. Szerintem ez megbocsátható. Vadnyulat soha nem készítettem, de hallomásból tudom, hogy a vadak szeretnek inni.
Többnyire vöröset. A h.nyúl meg fehéret vedel, ha már...
Mivel fehér nem volt itthon, és nincs az a pénz amiért én egy flaska borért boltba menjek, az itthon lévő vörösből használtam hozzá.
Végül is nem Bözsét vártam vendégségbe, és egyszer így is meg lehetett enni:)
Bárcsak a marhám sikerült volna fele ilyen jóra!:(((

Viszont legközelebbre elspejzolom az intelmeidet!

she_wolf 2018.04.04. 16:42:40

@pizzaszeletvágó:
Neked is köszi!:) Az ilyen hasznosságokért szeretem ezt a blogot, és benne titeket! A mártás megvolt (defibrillátort készíts!), gyorsfagyasztott, bóti vadasmártás kiviteélben, és bár nem így akartam, de zsömlyegombóc lett hozzá végül -közkívánatra.
(köz=férj, én meg szeretem őt:D)
Szóval sehogysenem az lett amit elterveztem, de több is veszett Lepsénynél:D

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.04. 20:49:40

Azért reméltem, ha más nem is, de a kocsmáros megdicséri a juhfarkamat.:(

2018.04.04. 21:02:24

@látjátok feleim szümtükkel: azt értem, hogy tőle van a badacsonyi juhfark, de azt ne mondd, hogy nem dicsértem, egyszer direktben, egyszer indirekten. Megáll az eszem! :)

pizzaszeletvágó 2018.04.04. 15:54:10

pizzaszeletvágó 2018.04.04. 16:32:36

Jó, oké, én nem számítok. Megyek is duzzogva aludni. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.04.04. 21:28:37

@pizzaszeletvágó: Szerintem én is hozzásegítettelek a duzzogáshoz - bár nem volt szándékos! Csak én olyan vagyok, hogy ami a szivemen, az a számon. Pedig lehetnék udvariasabb is...

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.04. 21:28:47

@pizzaszeletvágó:

Nem neked szólt, de veszi a lapot, aki veszi.:D

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.05. 13:19:38

@Tangó Suszter:

Ezt én nem tudom megnézni, mert be kellene jelentkezni, azt meg nem akarom. Lehet, hogy más sem látja ezen okból.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.04.05. 13:34:05

@Tangó Suszter: @látjátok feleim szümtükkel: A google drive az a felhasználó "sajátja". Külön engedély kell, ha valaki meg akarja nézni (vagy az adott filet mindenki által elérhetővé kell tenni - ha van iyen funkció). Én nem használom, mert nyugodtabb vagyok, ha kevesebb szolgáltatónál vagyok jelen.

Fenchurch68 2018.04.05. 14:22:46

@Tangó Suszter: Ha jobb gombbal rákattintasz a mappára vagy fájlra, a feljövő menüsorban van egy olyan, hogy "get shareable link", ezt elrakja a vágólapra, itt már csak beilleszted. Bocs, hogy okítok, de érdekelne a link :)

Tangó Suszter 2018.04.05. 14:30:41

Semmi az egész, feltesszük a Drájvra mondta egy ismerős. Aztán így jártam.

2018.04.05. 14:34:32

@Andrass9: asszem lehet rá meghívót küldeni, de csak ha persze előtte ismeri és beállítja susztertango a mi email címünket mindet, ami sanszos, hogy nem. Vagy mindenki, tényleg mindenki számára publikussá tenni. (nem javaslom én sem)

@Tangó Suszter: Kedves susztertango! Igen, ahogy András bátya írja, külön engedély kell a link mögött található tartalom megnézéséhez. Én magam bejelentkeztem és elküldte a rencer az igényemet neked, hogy látni szeretném. Ez ne zavarjon meg! :)

Most és mindörökké amíg itt vagyok, áll az ajánlatom, amit még múlt évben tettem. Bármelyikőtöknek problémája támad: 1. képet akar ide küldeni, 2. valami szöveget megosztani, 3. videót megosztani a blogkocsma népével, (bányakánya azt is megpróbálom) szívesen segítek a saját "pizzaszeletvago" lehetőségeimmel.

Tangó Suszter 2018.04.05. 14:35:22

@Fenchurch68: Egérmozin hol a bármilyen gomb? :-( Különben csak egy fotó a Lehel piaci káposztásról, hogy ott vettem nagyon jót.

she_wolf 2018.04.05. 14:38:32

@pizzaszeletvágó:
Köszi a felajánlást, mocorgott már bennem valami hasonló, hogy szerettem volna megosztani valamit, de hát ugye nem csak úgy van az ám....

2018.04.05. 14:43:20

@Andrass9: pedig az a nyuszi nagyon jó volt, ahogy szümtük csinálta. Tán nem tetszett? Pedig a legelőn kaszált zöldek nélkül is teljesen-tökéletesen rendben van a technológia. Én is szoktam fehér húst juhfarkalni, ha nincs furmint, de most már csakazértis somlóhegyi juhfarkat fogok használni, nem badacsonyit! :)

she_wolf 2018.04.05. 14:55:54

Bocs, hogy belerondítok:
index.hu/tudomany/2018/04/05/megvan_a_bizonyitek_ra_hogy_afrika_ketteszakad/

ilyenkor olyan picinek érzem magam...és ez most történik.

2018.04.05. 17:45:34

@Tangó Suszter:

Kiteszem ide a linket. Akinek nem volt semmiféle hozzáférése, most így az is láthatja, ha rákattint.

Tehát Tango Suszter ezt a képet osztotta meg velünk. Biztos nem véletlenül. :) Ezt majd hozzáfűzi ő maga.

indafoto.hu/pizzaszeletvago/image/25772609-2cf20b39/user

(Ennyit tudok.)

she_wolf 2018.04.05. 18:25:32

@pizzaszeletvágó:
Basszus!
Mit keres ott a pult mögött a húgom?:O
Hát ha még az is kiderül, hogy pocsolyazöld színű szeme van, akkor felhívom, és megkérdezem, hogy mikor jött haza?

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.05. 18:39:26

@pizzaszeletvágó:

Erre nekem kiírták előfordul, hogy az internetszolgáltató rögzíti a keresési előzményeimet.

2018.04.05. 18:56:50

@látjátok feleim szümtükkel: az internetszolgáltató semmit olyat nem rögzít, de ebbe már tényleg ne menjünk bele.
Ha mégis, akkor:
A böngésző programod rögzíti(heti) az előzményeidet.
A kereső programok (google) rögzíthetik a kereséseidet (témákat)
A meglátogatott weboldalak sütiket használnak az azonosításodra. (gép és hely adatok, ip cím)
Ilyenkor kiírják a magyar törvényeknek megfelelően, hogy tudomásul veszed és elfogadod, hogy az oldal sütiket használ.
Ez utóbbi nélkül, a sütik nélkül már nehéz lenne bármit is olvasni az interneten, de azt jegyezzük meg, hogy kétféle süti van. Egyik a megtekintéshez kell, másik nyomonkövet téged a netezés közben, Ez utóbbi a böngésző programodban kényelmesen tiltható. (harmadik féltől származó süti, nyomkövetés tiltása) Beállítások között. Oszt vagy igen, vagy nem. Legjobb nem netezni, hanem mondjuk havonta összejönni és ott elkészíteni a sütiket!!! Akkor nem csak kétféle lenne. :DDD

Tangó Suszter 2018.04.05. 19:29:57

@pizzaszeletvágó: Köszönom. Ez bolt a Lehelen s Váci út felöli oldalon, kb. középtájon van. Sarok üzlet. Ott elég jó káposztát vettem többször. Beszédtéma volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.04.05. 19:32:24

@Tangó Suszter: Köszönöm! Lassan esedékes lesz, mert elfogyott a sajátom :(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.04.05. 22:05:21

Azt érdemes tudni, hogy az összes közösségi oldal hozzáfér a keresési előzményekhez. Ez benne is van a felhasználási feltételekben, amit ugye az emberek többsége nem olvas el. Így jelennek meg a különböző célzott reklámok, hirdetések. Keresek egy pl. mérleget, onnantól minden oldalon ott virít valahol egy mérleggyártó, -forgalmazó hirdetése.
Bár, a többi böngészőprogramban nem vagyok jártas, a Firefox-ban igen egyszerű gyomlálni ezeket. Hetente egyszer a szerkesztés/beállítások/adatvédelem és biztonság/előzmények/ lehetősége van eltávolítani az egyes sütiket menü alatt az összes eltávolítására kattintok. Igaz, hogy újra be kell jelentkeznem pár oldalon - ahol esetleg kényelemből nem léptem ki -, de eltűnik minden vacak. Míg újra meg nem fordulok arra.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.04.05. 22:07:19

@Tangó Suszter: Talán a közeljövőben eljutok oda, megnézem.

she_wolf 2018.04.05. 22:24:23

@Waka:
Nekem még mindig dobálja felfele a csizmákat, de becsukom, oszt kalap:)
Nálam nem működik az ilyesféle takarítás, csak az elővigyázatosság, mert több oldalon, több nick alatt futok, oszt ki emlékszik már azokra a jelszavakra...újrareg esetében meg ugyanez van. Örülök, ha az aktuális nick eszembe jut mert eszembe juttatja, amikor üdvözöl:)

Boar. 2018.04.06. 06:48:39

@Waka: Így szokott az asszony is lebukni...amikor leülök a géphez aztán hirtelen mindenki táskát meg csizmát akar nekem eladni...
Nem túl intelligens a rendszer mert ha pl. a decathlonban veszek valamit, utána ugyanazt akarja rámsózni újra és újra...

Tangó Suszter 2018.04.06. 07:50:58

@Andrass9: @Waka: Úgy is körbe jártok némi megnéznivaló: az északi részen vaj van Valkórol, mellette ismert mangalicás nő. A káposztással szemben egy beugróban tojásokat árulnak be kell menni a folyosóra jobbra fordulni és extra sajtos van- ott vettem azt a büdi sajtot amit Babettnek küldtem és Poczok megírt. Asszem ebböl a kunkorból kijövet van egy szürke marha bolt- ezt valszeg Medvedoki elkerüli :-) . Tebike több tejtermék boltban van. Ha nem kóser a savkáp érdemes megnézni a konyha felszerelés bolt/1000 apró cikk\ mellettit egész kicsi. Van viszont kóser bolt ahoz kétszer kell körbe járni, hogy 1x megtaláld. Apropó, ha valaki a nyarakat a Nagyinál töltötte, -csikó frizura klott gatya meztéllábság- és a többi sráccal bandázott tejes kukoricát csórt, félérett napraforgót rágcsált az vegyen a magboltban hidegen sajtolt olajat, maszek termelő
Kócosak nem voltunk, naptól és kosztól sötétlett arcunk...

Fenchurch68 2018.04.06. 08:21:34

@Boar.: Édesem is így bukott le, eredetileg meglepetésnek szánta a kiskutyát, de valamiért az ő gépéhez kellett leülnöm, és gyanús lett a sok kutyatáp meg kennel hirdetés :)

she_wolf 2018.04.06. 22:28:14

@Fenchurch68:
A tűzhely+sütő már rég megvan, már nem tudom, hova vásároljak ennyi háztartási nagygépet:D
Mondtam az emberemnek, hogy kéne még vagy 6-8 lakás, azokat is be kéne rendezni....
Meg a másik, amikor elkezd velem trécselni, hogy áruljam már el neki, miért nem akarom azt a hirdetést. Közöd?
De mindegy, mindössze ennyi bosszúságom legyen az életben, és akkor jól vagyok!:)

Örülj, hogy édesed kiskutyát nézegetett, nem hétvégéket "only for men", vagy panziót "diszkréció mindenekelőtt" jeligére:D

2018.04.07. 08:31:47

@Waka: van olyan opció a böngészőben, Firefoxban régóta(!) hogy kilépéskor, azaz a Firefox bezárásakor töröljön minden előzményt. Innentől a túlsó oldalon hiába jegyezte meg a szerver, amíg ott voltál, legközelebb indítod a Firefoxot, nem tud hozzá kapcsolódni! Így a keresési előzmények alapján feljövő reklámok se jönnek, nem találnak meg, nem kell hozzá havonta törölni, minden törlődik, mikor a Firefox ablakot bezárod. Ja, nyilván jelszót se jegyeztetek meg a böngészővel soha. Hiába lopnák el, vagy törnék fel a gépemet, nem találnak megfejteni való jelszót, az a fejemben létezik csak, és egy matematikai algoritmus alapján változik időnként. :D Firefox-szal bankolok! Még csak az kéne, hogy csak úgy belépjen valahová indításkor.
Más.
Újabban, pár hete, a Chrome és az Opera böngészőkben le lehet tiltani a megtekintett oldalon megjelenni kívánó reklámokat. Én az utóbbit használom.
(beépített, frissülő lista alapján dolgozik a böngésző)
Azóta egyetlen körömgomba, fogyókúra, nyelvtanulási csoda reklám nem jelenik meg nálam, semmilyen oldalon, semmilyen böngészgetés közben.
Indexet indítom, a főoldalról 24-et NEM jelenít meg.
Nem ugrálnak az animációk oldalt, nem ugrál el a szemem elől a szöveg, mikor már elkezdtem olvasni és közben még betölt más reklámot valahová a szöveg közepébe, ezek a kurva szemkápráztató dolgok ki vannak nálam tiltva egyszerűen.
Gyorsabb is.

Uff. :D
süti beállítások módosítása