Tudom, tudom. Vótmán. De most hideg van, muszáj megcsinálni! Azt hiszem ennél egyszerűbb étel kevés akad.
Semmi más nem kell hozzá, mint krumpli, só és vaj vagy kacsazsír. Ja - és egy üveg bor, mert nagyon itatja magát.
Vettem egy kis zsáknyi Cherie tipusú krumplit. Ez remek salátának, de erre a célra is megfelel.
Alaposan lesikáltam, mert héjastul eszem. Van zöldségmosó körömkefénk a konyhában :) A krumpli méretétől függően 2-4 darabba vágtam és alaposan megsóztam, Te azért kevesebb sóval készítsd, mert ennyi még nekem is sok volt. A tálban összeráztam, hogy eloszoljon mindenhova a só, majd a sütő rácsára sorakoztattam őket. A só a felelős, hogy a vágási felületeken is kialakuljon valami héjszerűség.
Kb 40-50 percig kell sütni a legforróbb sütődben, akkor lesz igazán szép hólyagos.
Én kézzel ettem és jéghideg vajjal: ez a legjobb kontraszt, meg amúgyis vajfüggő vagyok. Lehet hozzá tejfölt is enni ...
Tartsd melegen pár konyharuha között - meglátod, téged is felmelegít!
Érdemes vendégeknek is készíteni, mindenkinek új étel :)
Az utolsó 100 komment: