Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (41) kakukkfü (114) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (9) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Rozé libamell serpenyőben

2018.01.21. 07:00 Andrass9

Ez az étel még a nyári hőségben készült, de hidegben is aktualis!

Feleségem rozé kacsamellet kért (pedig minden húst jól átsütve eszik)! Kacsa már nem volt a csodahüttőben, de libamellet találtam - akkor ezt sütöm meg neki szaftosra.

25.jpg

Soha nem készítettem még, utánaolvastam hát. Minden recept a sütőben fejezi be a készítését. Odakinn tombol a hőség, én ugyan be nem gyújtom a sütőt! A lefedett serpenyőben is lehet 120C fokot előállítani.

Hozzávaló nem nagyon van:

  • 1 hízott libamell
  • bors
  • serpenyő

10.jpg

A libamellet papírtörölközővel leszárítottam, majd a zsíros bőrét óvatosan bekockáztam, hogy a húst ne vágjam meg. Megszórtam frissen darált borssal, sóval mindkét oldalát. Kiköltöztem a teraszra a szerszámokkal. A serpenyőt az indukcióson felhevítettem 200C fokra.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A forró serpenyőbe tettem a mellet a bőrével lefelé. Amikor kiengedte a zsírját, azt leöntöttem egy tálkába. 2 perc múltán megfordítottam a másik oldalára, ahol további két percet töltött a forró edényben. Ezután még az oldalait is megkapattam. Megvártam, míg lehül a serpenyő 120 körüli hőfokra, majd befedtem.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A rezsót beállítottam 100C tartására (ez kb 110C-t jelent), és 13 percig hagytam ebben a melegben. A húst kivettem a serpenyőből, becsomagoltam alufóliába 15 percre, majd deszkára tettem.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Felszeleteltem félcentis szeletekre.

23.jpg

Saját szaftjával meglocsolva kenyérkékkel, olajbogyóval és zöldpaprikával megettük.

24.jpg

Bevált a serpenyő sütőnek való használata! Ha tényleg rozét készítettem volna, 10 perc is elég neki a fedő alatt. Feleségem nem tiltakozott a libává változott kacsa miatt.

Akár kacsamell is lehetett volna!

137 komment

Címkék: bors libamell

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3912742964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.21. 07:57:18

Jó az oldalsávban a vicc, eddig elég sós vót a leves.:D

Ez a liba csucsu.

she_wolf 2018.01.21. 10:25:51

Én félek a libától, kacsától.
Gyerekkoromban a debreceni rokonyoknál ettem ludaskását, az finom volt, bár nem hagyott bennem mély emlékeket.
(Jó, az a liba igen, amelyik a seggembe csípett:D)
Barátoktól, ismerősöktől csak kudarcos sztorik jönnek elő. Hogy mennyire összesült, milyen rágós lett, meg ízetlen, meg egyébként is...
Talán egy kicsivel több bizonyítási kényszernek kellene bennem lenni ahhoz, hogy ezeket megtörjem. Viszont ahhoz még nincs elegendő bátorságom:D
Mint ahogy a disznómáj sütéséhez sincs:(

Kumari aki Nilüfer 2018.01.21. 11:09:19

@she_wolf: Libát kacsát csak sütőzacskóban sütök, amíg meg az nem volt, fedő alatt előbb puhára párolva, utána pirosra kapatva kívül. Nem trendi, de nem marad rágós, és nem marad nyers(Isten bocsássa meg nekem, a rozé húsok nekem nyersek)De úgy senki sem süt kacsát, ahogy anyukám...és képtelen vagyok eltanulni, nekem nem OLYAN

she_wolf 2018.01.21. 11:41:42

@Kumari aki Nilüfer:
A sütőzacsi jó barát, szeretem:)
Bevallom őszintén, hogy korábban mindig nagy bajban voltam a nagyobb darab egybesültekkel.
Talán már írtam (bocs, ha ismételnék), hogy a korábbi lakhelyünkön a házmester "néni" avatott be a nagy titokba: papír zacsi!
Igen, a zöldséges barna papír zacskója, amibe a cuccokat rámolja. Nagyon kételkedve fogadtam be az infót, átfutott bennem minden amit korábban tanultam fizikából, és sehogy nem állt össze a kép.
De kipróbáltam, lesz, ami lesz alapon. És működött!:D
Aztán a papír zacskót felváltotta a műanyag, ami olyan, mint a celofán (vagy talán az is?).
És innentől nincs megállás:) Most már majdnem olyan töltött csirkét tudok sütni, mint szép emlékű anyósom. Igaz, ezt ő mindenféle könnyítés nélkül volt képes prezentálni:(
Előttem van az ebédlő a terítékkel, és az étellel, és bevallom, most mentem át zálogos tehén üzemmódba....
annyira tud hiányozni:(
És igen, bármit csinálok, soha nem lesz "olyan".

she_wolf 2018.01.21. 12:13:13

@Kumari aki Nilüfer:
Ja, a rozé, meg a véres cuccok nekem sem bejövősek.
Majd ha úgy döntök hogy mindenevőből ragadozóvá válok, akkor jöhet minden mennyiségben.
Lehet nyugodtan véleményezni engem, de én tartózkodom attól, hogy a húsféle nyersen/félig nyersen kerüljön fogyasztásra.
Nem vagyok egy mániákus egészséghívő, csak vannak korlátok amiket magam állítottam fel bizonyos ismeretek alapján, és ezektől nem térek el.
Lehet, hogy így megfosztom magam néhány élménytől, de ha ezen élmények között csak egy is van ami kockázatot jelenthet, akkor inkább kiöntöm a gyereket is a fürdővízzel:)

Kumari aki Nilüfer 2018.01.21. 13:39:06

@she_wolf: Félig sültekben(is) egyetértek:)A barna papírzacskó is nagyon jó volt, de igen régen nincs, a finomabb világos színű viszont alkalmatlan. marad az a celofánféle, és látám, hogy igen jó:)

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.21. 14:00:26

@she_wolf:

Az a jó, hogy nem lesz olyan, mert. ha olyan lenne, eszedbe nm jutna, így meg gyakran emlegeted.

she_wolf 2018.01.21. 14:11:01

@Kumari aki Nilüfer:
Igen, eltűnt a krumplis zacsi:(
Minden valamire való üzletben ott volt az eladó keze ügyében ez a durva, kemény papír zacskó. És azon kívül hogy volt mibe beletenni a cuccot, utóélete is volt, míg végül ott végezte, ahol minden más papír: a kályhában. De remekül lehetett rá hámozni zöldséget, gyümölcsöt, és ki lehetett kukázni, akkor nem volt környezetromboló hatása.
Most finomított papírok vannak, mert a zizegésétől finomabbá válik a sokmagvas kroásszon, és hasonló parasztvakítások. Meg van az ezer év alatt sem lebomló műanyagok. És ha már itt tartok: a műanyag flakonoktól tudok néha kitérni a hitemből, és rákényszerülök, hogy megvegyem a magas Na+ -os vizet, mert az kell a hülye szervezetembe:(
Gyakorlatilag az ördöggel zsugázok, és néha (gyakran) nagyon utálom az egész helyzetet. Viszont eléggé önző vagyok ahhoz, hogy éljek vele.

she_wolf 2018.01.21. 14:12:22

@látjátok feleim szümtükkel:
Ő a számomra egy fogalom volt. Minden hibájával és emberi gyarlóságával is a legkedvesebb nekem.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.21. 15:06:59

@she_wolf:

Szerintem ül egy bárányfelhőcske szélén, lógatja a lábát és mosolyog, mert olvasta a hsz-d. Ha ő nem, akkor én minden képen széles szájal vigyorgok, hogy ennyire tudod szeretni.

medvedr 2018.01.21. 15:22:27

Ez pecsenye liba mellének tűnik. Szerintem a hízott libamell kevésbé puhul meg, ilyen rövid idő alatt. A fő különbség a kor. A hús //pecsenye liba vágáskor 8-9 hetes. A hízott libát ebben a korban kezdik előkészíteni a hizlalásra és ami kb 2 hét és még 3 hétig hizlalják, ettől jó zsíros is lesz. A hízott liba mell inkább fasírtnak, meg hagyományos sült libaként jó. A rozé sütésre a legjobb a pecsenye kacsa mell ez kb. 7 hetes állaté, igazán puha lesz. Személyes preferenciáim alapján meg az süssön rozéra bármit, akinek tizenhét nagyanyja volt...

medvedr 2018.01.21. 15:27:32

Ha előtte lefagyasztottuk a húst, pláne nem érdemes rozéra sütni, mert a rozék csodálatos???? nedvtartalma nem lesz meg, a fagyasztott kiolvasztott nedv elengedése miatt. Bár ez lehet, hogy amolyan tudálékoskodás részemről, mert magamnak nem sütök rozéra. Vendégeknek néha igen, de frissből, nem fagyasztottból.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.21. 15:38:21

@medvedr: Valóban, ez pecsenyelibamell volt. Baromfit én se szeretek rozén enni, és azt hiszem, ez nem is lett rozé, csak egyszerűen szafot és jóízű :) A színeket te biztos jobban látod ...

élhetetlen 2018.01.21. 17:11:52

@she_wolf: Bocs, megint én. Igaz, hogy nem kacsamellet, hanem combot szoktam sütni, (a zsírok nem az ellenségeim, én vagyok a zsírok ellensége, megeszem őket). Egy adag kajával nem babrálok, három hízott kacsacomb, egy marék bőrös háj, megsózom, be a tepsibe, aláöntök fél deci vizet, rá az alufóliát, és irány a sütő. Másfél óra múlva megbököm, ha már puha, (ilyenkor már lehet, hogy le kell merni a zsírból), le a fóliát, és pirítom. Egy comb két embernek is elég, (ez nem pecsenye kacsanya, bocs ez egy régi tv-s baki volt), kettő, és a kinyomott töpörtyű meg megy a mélyhűtőbe. Aztán egyenként ki. A zsír főzésre nagyon jó, nem viszi el az ételek ízét, és egészségesebb, mint az olaj. Ilyenkor szoktam hízott kacsamájat is venni, az külön játék, pár szeletet megeszek nyersen (fantasztikus zamata van), és a többit az éppen kinyert zsírban egy kisebb lábasban megabálom (lassú sütés). Ha megszúrod, és már nem vér jön ki, akkor jó. Ebből is eszek, a maradékot meg szeletkékre vágom, kis dobozokba rakom, és leöntöm zsírral. Ha megdermed, ezek is mehetnek a fagyiba. Ha kiveszel egy dobozzal, a normál hűtőből eheted egy hétig is, mert a zsír takarja, nem romlik. Nem mondom, hogy fogyókúrás, de pompás reggeli. Most is van még egy comb, egy adag pörc, és egy doboz máj a hörcsögkamrában.
A papírzacskó. 14 éves koromig falun éltem, ahol nem árultak grillcsirkét. A papírzacskós sütés viszont egész jól hozta az élményt, mire a zacskó „megsült”, a csirke nem csak megpuhult, meg is pirult. Nekem a sütőzacskó nem jött be, vagy rossz típust vettem, megpuhult, de nem pirult meg az áru, külön babrálni vele meg már nincs kedvem. Ez a tepsi, fólia, ez marad.
A bátorság. A disznómájnál is csak az van, hogy felszeleteled, nem sózod meg, és csak addig sütöd, amig a villával megbökve nem jön ki vér. (5-10 perc). Ha tovább sütöd, tapló lesz. Báránymájat ettél már? Simább a vágási felülete, mint a disznóé, és édesebb az íze. Nekem most nagyon jó, úgy tíz(?) éve nyitott itt a Szír, (Karinthy eleje), és nála mindig van. Előtte az volt, hogy öt évente, húsvét előtt kaptál csak a hentesnél, ha jókor mentél. (Már megint hosszú lett!).

Kumari aki Nilüfer 2018.01.21. 17:31:58

Egy adagért macerás ételt sose főznék, akkor egy rántotta és jónapot:)

A sütőzacskóban is megpirul a hús, csak ki kell várni.nem szárad ki, nyugodtan lehet addig a sütőben, míg meg nem pirul.(pl. a töltött csirke)

she_wolf 2018.01.21. 17:43:04

@élhetetlen:
Nagyon, nagyon, nagyon finom tud lenni a kacsa és a liba zsírja, nagyon szeretem is. Anyósomtól tanultam hízott libamájat sütni, és saját zsírjában eltenni. Fejedelmi, és akkor nagyon alulminősítettem:)
Igaz, ez elég ritkán van itthon, megmarad ünnepinek, mert egyrészt elég drága a hízott libamáj, másrészt pedig mert az egésznek jóval több dukál, mint egy hétköznapi akárminek.
És ha már a vért megemlítettük a máj kapcsán: nem tudom hogy mi a módja annak, hogy szárnyas máj sütésénél ne szivárogjon ki vér. Valami borzalmasan lelombozó tud lenni, amikor van egy egyébként szépen és ínycsiklandó módon elkészített sült májad, és ott csúfoskodik rajta a rásült vér.

A birkát nem igazán szeretem, csak akkor eszem, ha olyan helyen vagyok, ahol éppen az a kaja. Magamtól nem jut eszembe bármit is csinálni birkából. Bennük (az élőkben) gyönyörködni szoktam:)
A disznómájról több helyen olvastam hogy pár perces sütést igényel csak, ettől pedig nem vonzó a számomra. Igen, tudom, hülyeség:)
A sütőzacskóval az van, hogy valóban benne puhul/sül meg a cucc, aztán pedig ki kell hámozni a madarat vagy bármit, és úgy pirítani, amíg a kívánt színt el nem éri. Mivel levet is ereszt, azzal lehet közben locsolgatni, és finom leszen.
Gyakran zöldséggel, vagy gyümölccsel együtt párolom/sütöm.
És igen, ha éppen nincs itthon zacsi, akkor nálam is a fólia játszik;)

she_wolf 2018.01.21. 17:44:48

Ja, ez lemaradt: csináztam ghít, bibibííííííí:D
(Merthogy Karácsonyra feltankoltam vajból, csak az élet keresztülhúzta a számításaimat.)

élhetetlen 2018.01.21. 18:15:28

@she_wolf: Én kacsamájas vagyok, krémesebb, mint a libamáj. Az, hogy mi a drága, az relatív. Hülye párhuzam, (csak a Tesco árakra néztem rá), egy kiló párizsi 1500 és 3000 között. Ha a 3000-st nézed, tíz deka párizsit simán megeszel egy reggelire, 10 reggeli, ugyanennyi kacsamájból azért, főleg, így a zsíros változatban több, mint hússzor eszel, és nem párizsit, hanem kacsamájat. Most szórtabbak az árak, másik példát hozok. Huszonéves koromban, a kötött áraknál 4,60 volt a tíz deka párizsi, és 24 ft a kis doboz kaviár (és az még nem ez a mákimitáció volt). Inkább ettem négy részletben vajas piritóson a kaviárt, mint a 10-10 dkg párizsit, és nem költöttem többet. Persze, akkor is volt, aki azt mondta, hogy a kaviár drága, a párizsi meg olcsó, csak én máshogy láttam.
„van egy egyébként szépen és ínycsiklandó módon elkészített sült májad, és ott csúfoskodik rajta a rásült vér.”. Csak optikai megoldás, süsd a májat lilahagymával. Nem fog eltűnni a vér, csak kevésbé lesz feltűnő! :)

she_wolf 2018.01.21. 18:47:58

@élhetetlen:
Persze, teljesen igazad van az árral kapcsolatban:)
Mindig viszonyítás kérdése, de ha úgy tetszik, felfoghatom ezt egyfajta terelésnek, kibúvónak is a magam számára.
Mondjuk úgy, hogy megvezetem magam, így megmarad annak az ételnek a rangja.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.01.21. 23:31:37

Köszönök szépen!
Talán kicsit kifehéredett, de biztosan jó szaftos maradt. Igazából nincs bajom a pirkadt húsfélékkel, talán csak a halnál vannak fenntartásaim az olyannal.
@she_wolf: Celofán, cellulóz. Nem olvad el a melegben. Nálunk a helyi Mészáros Magazin szolgál zöldségpucolásra, bár az Aldi-s jobb, erősebb és nagyobb.
@élhetetlen: 1500-2000 forint egy közepesebb felvágott, Kb. 1200 egy kiló sertéscomb. Az ördög öreganyja vegye meg a műbélbe töltött vacakot. Ha húst akarok enni, kevés munkával jobbat készítek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.22. 14:55:20

@she_wolf: Annyira beleéltétek magatokat, hogy más senki se tud szólni????

Kumari aki Nilüfer 2018.01.22. 15:43:14

@she_wolf: éN ANNYIT DOLGOZTAM MA, HOGY HA MOST PÉNTEK LENNE, AKKOR IS KÉSŐ LENNE.....ÍME, még ezt a nyavalyát is elnyomigattam:(

Elfelejtettem, mit akartam venni a Lildl-be, csak annyi maradt meg, hogy be kell oda térni..szörnyű:(

she_wolf 2018.01.22. 16:09:01

@Andrass9:
Márminthogymitmibehogyan?:)
Idáig hajtottam, most pihi van. De igazából aludni lenne kedvem:(

she_wolf 2018.01.22. 16:10:36

@Kumari aki Nilüfer:
Nyugi adok kölcsön seprűt, ha magamat sikerült összesöpörnöm:)

Kumari aki Nilüfer 2018.01.22. 17:58:33

@she_wolf: Azt hittem, azért, hogy üljak rá, és lőjem magam az űrbe:DDD

she_wolf 2018.01.22. 18:36:56

@Kumari aki Nilüfer:
Oda még ráérünk menni:) Addig még sok finomat kell sütni-főzni.

Dikusz 2018.01.22. 19:02:43

@Kumari aki Nilüfer: @she_wolf: jó hosszú seprű kell, amire én is ráférek, menjünk együtt az űrbe:)))

she_wolf 2018.01.22. 19:54:47

@Dikusz:
Hova ez a nagy sietség? Tudod mennyi melóm van még? Évekre be vagyok táblázva! A macska meg fel van mászva a fára:D
Úgyhogy űrutazás egyelőre skippelve.
Ja, olvastam mostanában, hogy az olaszoknál állítólag betiltották a macskahús fogyasztását. Vagy ez Kínában történt? Nem emlékszem (támad a demencia), de ezt akkor is nagy fejlődésnek gondolom. Éljenek a cicák!:DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.22. 20:53:43

@she_wolf: Attól félek, abból itthon sincs hiány ...

she_wolf 2018.01.22. 22:15:03

@Andrass9:
Miből nincs hiány? Macskából, vagy törvényi szigorból?:)
Makkából sosem lehet elég (pláne vidéken:D), és az élet bizonyos területeit figyelembe véve törvényi szigorból sem:(

BOAR 2018.01.22. 22:27:49

@she_wolf: Nono...
Volt, hogy tizenegy macska lakott nálunk meg még a környék potyalesői is itt kajáltak... Úgy tudtam lefeküdni, hogy egy-két trónbitorlót ki kellett tessékelnem az ágyból. A hűtő bűzlött a sertésvesétől, hatosával hordtam a macskaalmot és mégsem ütöttem agyon a feleségem...
Most négy macskosz van és nem azért zavarom ki őket este, mert zavar, ha bent alszanak...azt utálom, hogy hajnalban elkezdenek üvölteni mert le kell járni a körzetüket és ebben egyáltalán nem akadályozza őket, hogy egy picit még aludnék...

BOAR 2018.01.22. 22:31:24

@élhetetlen: "Egy comb két embernek is elég"
???
Embernek?
A hatéves lányomnak se...
Ne szórakozzunk már kérem a kajával...nem struccról beszélünk, kacsáról...

she_wolf 2018.01.22. 23:16:45

@BOAR:
A macskás élet minden szépsége és öröme ismert akkor előtted:D
A szomszédra haragszom a macskázásért:/ Állandóan rí, hogy kieszik a gatyájából, de a környék összes kóbor macskáját ő eteti, nem ivartalaníttat, akkora udvartartása van macskából, hogy szerintem ki fogja húzni valakinél a gyufát.
A végelgyengülni készülőtől a hasasig minden állapotú/korú macska megtalálható nála.

A lapos csőrű szárnyasokról mindig a barátnőm jut eszembe. Alig fért be a Márton-napi libaállat a sütőbe, de mire elkészült akkora lett, mint egy fiatalka jérce, majd' éhen halt a család:D
Múltkor felvetődött a dolog, és röhögve javasoltam neki, hogy legközelebb ne szurkálja meg sülés közben, mert szerintem leengedett a libája. Elküldött a retekbe:D

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.23. 07:19:54

@she_wolf:

Az én kacsám nem esik össze, mert nem vízből van.

Kumari aki Nilüfer 2018.01.23. 07:46:16

@Dikusz: Most el is húznék, komolyan, annyi-felesleges- munkát sóztak rám a szokásos mellett, hogy sírhatnékom van. Na de elmúlik ez is:)

Kumari aki Nilüfer 2018.01.23. 07:51:10

@she_wolf: Nagyon tudok gyűlölködni azért, ha valaki nem ivartalanít, errefele is ezer a kóbor, éhező állat. Agyon tudnám ütni a "gazdáját"!Még egytemet végzett kollégáim is azt fejtegetik, etikátlan elvenni a szaporodás örömét..kizavarnám 10 évre egy bősz ellenkező neművel a prérire, szaporodjál, ba..m.., lakás, étel, minden nélkül....hah,felcseszem az agyam reggel korán:((((

A libáról-de lehet hogy a pulykáról- mondta valaki(figyelitek, mennyire topon vagyok emlékezetből??), hogy pocsék állat az, egy embernek sok, kettőnek kevés:)

Kumari aki Nilüfer 2018.01.23. 07:52:20

@látjátok feleim szümtükkel: Összesül. Csak a comb meg a mell ér valamit, az meg édeskevés egy ragadozó családnak...igaz, én rozén meg nem eszem, rendesen megsütöm.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.23. 08:47:55

@Kumari aki Nilüfer:

Nem sül össze, mert nem fél évesek, hanem öregebbek, és komoly izomzat van rajtuk. Meg finom háj. Ezért is nem szeretem a mai disznóhúsokat, mert azok is sok vizet tartalmaznak. Régen a disznók nem felfúvatottak voltak, hanem minimunm egy évig nőttek, szépen lassan, és ráért az izomzat kifejlődni, a szalonna meg megérni.
Tyúkjaim harmadik évesek, most lesznek lecserélve. Ezek sem felfújt húsúak.

Dikusz 2018.01.23. 09:29:02

@Kumari aki Nilüfer: Barátaimnak három cicájuk van a kétszobás panelban, ivartalanítva. A ház elé tévedő macskákat is napi rendszerességgel etetik, és amelyik hagyja megfogni magát, azokat ivartalanítják. Bartereznek a helyi állatorvossal, plusz még a talált cicáknak is keresnek gazdát.

Fenchurch68 2018.01.23. 10:41:14

@Dikusz: A lányaim sulija környékén (hatalmas park, nagy, akár használaton kívüli épületek óriási pincékkel) rengeteg macska volt, több iskola-óvoda a parkon belül, persze a gyerekek etették őket, meg kukáztak, egyre többen és többen lettek. Aztán két állatorvos apuka összefogott, és egy év alatt vagy ötven macskát ivartalanítottak, azóta élhetőre csökkent a macskalétszám.
@Kumari aki Nilüfer: A szaporodás öröme... Aha. Én is kivetkőzöm úrinői mivoltomból, mikor bármilyen állatot emberként kezelnek. Sajnos annak többnyire az a végkifejlete, hogy a gazdi ágyában alvó, tányérjából evő Fifike vagy Cirmike leél boldogtalan 4-5 évet, aztán idő előtt elviszi a sok finom csokika, ami "nem árthat neki, hiszen annyira szereti!" Valamint még mindig hallom azt a hülyeséget mindenhonnan, hogy az az egészséges, ha legalább egyszer szül a kutya/macska. Exanyósom is ezt az elvet vallotta, hálistennek csak tíz kiscicának kellett valahogy helyet keresni, mire rájött, hogy ez mekkora öngól.

Kumari aki Nilüfer 2018.01.23. 10:48:23

@Fenchurch68: Az ivartalanító dokiknak csak őszinte gratulációm! Majd Borit is inspirálom erre:)
És ez a hülyeség, hogy egyszer szüljön..egy állatorvos azt mondta, tehetségtelen állatorvosok találták ki, könnyebb ivartalanítani a vemhes vagy már szült állatokat, mert nagyobb a belső ivarszervük, mint amelyik még nem volt vemhes. Én ezt nem tudom, de nem látom boldogtalannak azt a cicánkat, amelyik lányként került ivartalanításra, ellenben az, aki az utolsó pillanatban költözött be hozzánk állapotosan, jártányi ereje alig volt, a fialás után felerősítettem, és ahogy leváltak a cicuk, ment műtétre..nos, ő egyértelműen boldog cica lett.Ő az ágymacskám, velem alszik, és hálás imádattal vesz körül.

Kumari aki Nilüfer 2018.01.23. 10:50:40

@Kumari aki Nilüfer: Csokit nem kapnak, :DD tányéromól nem eszenk, az öreg 15 éves, jövő héten megy fogkőleszedésre, az ágyimacska öt éves. Az öreg is ágyi, ő csak ő Borinál, ha itthon van(most itthon van.)Ha Bori nincs, én is jó vagyok:D

élhetetlen 2018.01.23. 11:09:35

@BOAR: Igazad van, csak a saját étvágyamat ismerem, de írtam, hogy éppen van egy comb a mélyhűtőn, hát lemértem. Hossz 16 cm, (+ 2 cm kilógó nyél), max szélesség 12 cm, max magasság 6 cm. Már meg van sütve, tehát már nem megy össze. Azért megnézném a hatéves, ahogy benyomja. Nálam tényleg az van, hogy az alsó rész egy evés, a felső kettő, mert melegen krumpli, hidegen meg kenyér, valami kell hozzá. Én csak ebből indultam ki, bocs.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.23. 11:47:35

@Kumari aki Nilüfer: Nem csak az emlékezettel van ott baj :)
Ha egy pulyka nem elég egy embernek, akkor az nem is pulyka!!!
Amúgy ez a szólás a kacsáról szól. A csehek zseniálisan készítik, és egy fél kacsához még egy comb is jár, hogy jóllakj :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.23. 11:48:41

@élhetetlen: Én nem méregettem, csak ettem. Nem libát, hanem kacsát, és egy comb biz nem volt elég.
Igaz, elmúltam már hatéves ...

élhetetlen 2018.01.23. 12:28:15

@Andrass9: Jól van, égek mint a rongy. De ez azért nem ilyen egyszerű. Én sem szoktam méregetni, csak most kéznél volt, és érzékeltetni akartam, hogy mekkora (a mérleget már nem vettem elő). Nyersen nehéz volt behajtogatni a 40x25-ös tepsibe a három darabot, és alig sült össze. Ha egy ilyen mellé még megeszel egy fél kacsát, az már teljesítmény. Egyébként a barátnőm szokta venni valahol a Lehelen, ugyanannál az árusnál. Persze, velem is megesett, hogy a Móriczon levő hentesnél vettem kacsát, ahol egyébként a sertésáru jó, és mire megsütöttem, fele akkora lett, azt a combot én is meg tudtam enni egy evésre. Erről meg el tudtam képzelni, hogy a kisebb étvágyú megeszi az alsó részt, a másikkal meg jóllakik a másik, de visszavonulok. Egész kacsát mindenkinek! És nem pecsenye kacsanyát, hanem rendes hízlaltat.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.23. 12:51:07

Tenyészkacsa lehet akkora, hogy egy comb bőven elég egy embernek, és nem esik össze a húsa.
Ezeket ugyan is nem csak három hónapig tartják, hanem legalább addig, amíg kitojja magát. Ez alatt az izomzata ráér jobban megnőni, megerősödni. A tömött kacsa és liba sem nyolchetes. az igazán jó májat adók legalább 7-10 hónaposak.
Ja a tyúk legalább 6-7-8 hónapos amikor elkezd tojni, jó bő egy évig tojik rendesen, és két évesen cserélik le a termelők.

No de inkább emésszetek:

index.hu/tudomany/til/2018/01/23/gyomor_alexis_st_martin_william_beaumont_hasloves_emesztes_kiserlet/

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.23. 13:00:50

Annak a baromfinak van érett, izmos húsa, amelyiknek a combcsontját nem tudjuk foggal ketté roppantani, kivéve a pulykát, mert öreget ( 8-10 hónapost ) még nem ettem ( amikor volt nem szerettem ), bolti pulyka combcsontja meg elég hosszú főzés után össze roppantható ).

Kumari aki Nilüfer 2018.01.23. 13:15:59

@Kumari aki Nilüfer: Én egy irodalmi műből idéztem volna, ha eszembe jut, ki mondja kinek..egy Robert nevű úr, aki hatalmas étvágyú, és azt gondolom, pulyka volt az állat(nyilván nem a Barveválltól, hanem úgy ütötték az udvaron) Igen, az Elátkozott királyokban van, és talán Merle, vagy Druon.meg kék guglizni, de dolgom van

she_wolf 2018.01.23. 13:39:45

@látjátok feleim szümtükkel:
Hahh! A disznó és a vízzel turbózott húsa. Vettem a múltkor egy darab karajt. Felszeletőtem, 4-et elöl hagytam, a többi kettesével zacsiban a fagyiba került.
A 4 szeletet elkészítettem még aznap, egészségünkre, majd valamikor mostanában kivettem megint 4-et, hogy valami majd lesz belőle. Amíg kieresztett a hűtőben, addig megvitattam Anuluval a hús további sorsát. Sima sült szelet lett belőle sóskával, hagymás tört krumplival (neki 'honyával!)

No de előtte: veszem ki a tetemes lében fürdő húst a hűtőből, deszkára teszem,leitatom róla a löttyöt, és beleszúrom a mutatóujjamat. Basszus, a kráter nem akart eltűnni! Kis erőbedobással valószínűleg lukakat tudtam volna bele fúrni az ujjammal:(
Az megvan, hogy klopfoló sem kellett hozzá? Bőven elég volt hüvelykujj alatti párnával megnyomkodni. Sózás hatására eresztett még egy kis levet, miközben én egy jó vaskos monológot adtam elő, megemlékezve a vevőket megkárosítók kiterjedt családfájáról.
Egyszer meg lehetett enni. De magamnak köszönhetem, mert csak úgy alapon egy vadidegen helyen vásároltam.

she_wolf 2018.01.23. 13:59:12

@Fenchurch68: @Kumari aki Nilüfer:
Ezzel vonásra így vagyok én is. Mentős koromban olyan emberekkel találkoztam, akik a legelképesztőbb érveket hozták fel arra, hogy miért KELL egy kutyának/macskának legalább egyszer..., hogy eskü, az állat fülét fogtam be, nehogy meghallja. Még megvész a szerencsétlen:(
Egyetlen dologra kell odafigyelni az ivartalanított kutyáknál: a kaja-mozgás egyensúlyra. Mert ugyanolyan élelmezés és mozgás mellett hízékonyabbá válhatnak egyes fajták.
A makkákhoz nem értek:)
A tenyésztésbe bevonni nem kívánt egyedeket mihelyt orvosilag lehetséges, ajánlatos ivartalaníttatni.

(Én attól tudtam kifordulni magamból, amikor ezzel érveltek: hogy búskomor és ellenséges lesz, ha "nem elégítheti ki a szexuális vágyait", mer' a szomszédé is egy izé, oszt ki van miskárolva. És olyankor úgy szerettem volna mindig azt mondani, hogy uram/hölgyem -és vicc, de a nők voltak többen!-, ez egy kutya, nem pedig te vagy, aki idegbeteg leszel, ha nem jutsz ...hoz. Meg az "anyai ösztön". No és a megdönthetetlen álvemhesség ugye, mert a kutya azért kerül ebbe az állapotba, mert "babára vágyik" Ez evidens, vagy nem? De! Nohát! És akkor magyarázz neki...Kemény meccsek voltak ezek, na!:D)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.23. 14:34:02

@élhetetlen: Ne égj :) Én csak tréfára fogtam a dolgot. De @látjátok feleim szümtükkel: jobban tudja mindannyiunknál, hisz ő tenyészt kacsákat! Az viszont igaz, hogy a pecsenyekacsa az ami kicsi, és egy embernek sok, de kettőnek kevés - ezt pedig tudják a csehek is :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.23. 14:42:20

@she_wolf: Az emberi hülyeség korlátlan :(
Az ivartalanított tényleg kényesebb a kajamennyiségre, de az is fajtafüggő. A kutyáink elgurulnának, ha nem figyelnénk oda (labrador), a mostani macskánk 3 és 4 kiló lözt van úgy, hogy eszik amennyit akar, viszont naponta minimum ötvenszer járőrözik, és nem kicsi a kert. Az előző macskánkat szimplán "Jézus Máriá"-nak hívták: nyolc kiló felett, de nem kövér, hanem monstrum volt. 120cm farkától a fejéig! Itt vigyázták a lakást:
www.andras.net/MyPets/2002/index.html

she_wolf 2018.01.23. 14:55:02

@Andrass9:
A "fekete sereg":) Gyönyörűek! A fehér mellényes fekete cicákról mindig a Sicc jut az eszembe. Szerettem olvasni:)
Ismerősünknek egy vörös main coonja volt -lakáscinyó, elkényeztetett dög:) Akkora macskát még életemben nem láttam, függetlenül attól, hogy a termete nagy részét a dús bunda tette ki. Mint egy kisebb hiúz, akkora volt egy oroszlánnyi gallérszőrrel, az oroszlánéra hajazó csapott arcorri résszel, és felettébb morcos pofával.
Vesebaj:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.23. 14:57:13

@she_wolf: Vesebaj a képen lévőnél is 15 év után. Maincoon eleve egy monstrum, és azért lakásmacska, mert túl értékes, és ellopnák. Amúgy rendesen vadászik :)

she_wolf 2018.01.23. 15:02:26

@Andrass9:
Ezt képzeld el veresben:
img.index.hu/imgfrm/1/7/1/3/BIG_0011491713.jpg

És még csapottabb fejjel:)

she_wolf 2018.01.23. 15:06:23

@Andrass9:
Sajnálom:( 15 év azért így is szép. Ismerősünk macskája szerencsés volt a lakhelyét illetően, ő is kertes házban élt, és nagyon szerette. A vadászatot is:) Ment rigóra, pocokra, vakondot túrt, ismerősünk meg nem győzött jajgatni, amikor egy varacskos disznó kért bebocsátást:D

Kumari aki Nilüfer 2018.01.23. 15:10:08

@Andrass9: Vesebaj nálunk is van, vesetápot kap, de 15 évesen nem gáz, keveseket eszik. Bezzeg a másik, az egy lovat is megenne egészben...:)

BOAR 2018.01.23. 15:14:12

@élhetetlen: Háznál veszem a tömött kacsát. Tudom, mekkora egy kacsacomb. Azt is tudom, hogy a hároméves lányomnak egy alsócomb, a hatévesnek egy egész comb mellé még jócskán kell sültkrumpli és görögsali.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.23. 16:12:30

@BOAR: Most sütöttem kacsacombot, de a krumplit elfelejtettem ... Egész idáig nem tudtam, hogy mi hiányzik!!!! Sajnos nekem nincs a közelben tömött (se pecsnye) kacsa forrás, marad a madaras vákumozott kacsaalkatrésze.

BOAR 2018.01.23. 16:18:31

@Andrass9: Remélem, nem csak egyet sütöttél... :-)

she_wolf 2018.01.23. 16:22:48

@BOAR:
A görögsaliért hálás köszönet! Szerintem nyáron csináltam utoljára, úgyhogy már igencsak aktuális:)
Jó kis sült csirkecombbal, hasábburival. Asszem, megéheztem...
Ma rántott karfiol lesz, petrezselymes rizsával, tartárral:P

élhetetlen 2018.01.23. 16:28:41

@BOAR: Igenis, értettem! Kérek engedélyt meghunyászkodni!

BOAR 2018.01.23. 16:30:13

@élhetetlen: Engedélyt megadom!
:-)

BOAR 2018.01.23. 16:32:18

@she_wolf: A lányaimnak a "görögsali" az alapélelmiszer.
Akármilyen íztelen vacak paradicsomot lehet csak kapni, mindig kell legyen itthon. Egyébként nem fűszerezzük semmivel csak olivaolajjal nyakon van öntve, feta rámorzsolva oszt jónapot.

she_wolf 2018.01.23. 16:40:08

@BOAR:
Azért én bazsalikomommal, pár pötty citromlével megáldom, és krémfehér sajtot teszek rá. Igaz, hogy attól kicsit maszatos lesz, de kicsire nem adunk:)

BOAR 2018.01.23. 16:45:03

@she_wolf: Bocsánat, savanyítás nálunk is van néha, horribile dictu almaecettel... Bazsalikom nincs...
Feta helyett nálunk is játszik a krémfehér, ha a lidl-ben voltunk portyázni. Maszatos lesz persze, a gyerek is nagyjából fülig plusz a ruhaujja könyékig de van víz a csapban... :-)

she_wolf 2018.01.23. 17:00:35

@BOAR:
Ha elkap a harctéri idegesség, akkor szokok csinálni szezonban zöldfűszeres olajokat, nagyon szeretem őket. Bazsalikomos is van, és azt még egy szelet kenyérrel is képes vagyok tunkolni, mindenféle kísérő cuccal. Vajretekkel isteni!
És amikor már a friss petrezselyem megjelenik, akkor gyakran van zőccségleves, a levele pedig megy laskázva a fagyiba. Anyósom megtanított petrus zölddel helyes kis gombócokat formázni egy fűzérben:) Télen nagyon jó csak leszakítani egy-egy kis gömböcskét, és úgy ahogy van ehet a fővő kajába.
Illata, színe van, hangulatok javít:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.23. 17:16:59

@BOAR: Ilyen alaphibát nem követek el :) Most gyorsan betoltam a sütőbe negyedébe vágott kifli krumplit lesózva. legjobb hideg kacsazsírral :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.01.23. 19:20:31

Megjött a vendégség a ködös Albionból, három napig program estig.

she_wolf 2018.01.23. 19:34:14

@Andrass9:
Cejejmes vagy, vagy szomjazni akarsz (jó kis kifogás némi sör, vagy fröccs ivására:D)?
Én meg óriáskígyóvá változtam: egy napig tartó emésztés következik. Szerintem holnap este 10-ig rá sem tudok nézni kajára:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.23. 20:10:06

@she_wolf: Muszáj volt a sót is pótolni a futós vírus miatt ...
(Jó ürügy, nem?)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.01.23. 22:08:38

@Andrass9: Oksa. :) Van egy adag, de neki kéne veselkedni, időm viszont nemigen lesz reá.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.24. 13:52:14

@Waka: Ráérsz, tele vagyok jobbnál jobb ételek posztjával!

she_wolf 2018.01.24. 20:02:25

@Andrass9:
A sóháztartás fontos! A sót házban kell tartani!
Jobban vagy már egyébként? Összehegedtél?
Ma voltam dokinál, olyanokat mondott meg írt, hogy most nem szeretem. Úgyhogy túrnom kell a neten.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.27. 21:59:45

@she_wolf: A sót mindig a házban kell tartani, mert összeragad a párától :)
Összehegedtem, köszönöm.
Nem örülök, hogy a netet kell bújnod ...

she_wolf 2018.01.27. 22:53:49

@Andrass9:
Köszi az együttérzést. Ja. Beutált gasztróra szkópoztatni, úgyhogy minimum egy kalapácsos dokit kell keresnem, mert én azt már többedszerre spontán minden nélkül akkor sem, ha a kutya kovászba...

A sóba köll a rizsa, oszt nem tapad össze. Aszongyák. De hogy ezt honnan szedték, azt nem tudom. Azért vannak nekem ujjaim, hogy azok segítségével hintsem az ízt a kajába;)

Kumari aki Nilüfer 2018.01.28. 07:36:00

@she_wolf: Anyukám mindig tett a sótartó doboz aljára rizsát:) sajnos, arról nincs emlékem, használt-e, de biztos...mert különben mért tette volna????

she_wolf 2018.01.29. 00:49:00

@Kumari aki Nilüfer:
Volt egy kis porcelán köcsögünk, olyan volt, mint egy miniatűr hasas fazék. Vót neki füle, meg fedele is. Levehetős.
Valami ilyesmi, csak rövidebb nyakkal:
intarzianagyker.hu/wp-content/uploads/2015/03/051001.jpg

De a rizsre nem emlékszem:)

Kumari aki Nilüfer 2018.01.29. 08:30:11

@she_wolf: Nekünk egy szögletes fehér porcelán, rajta-ha jól emlékszem- kék virágok. Fedele ha valaha volt is, emlékeimben már nincs, és azt sem tudom, hova lett, manapság befőttes üvegben van a só.

she_wolf 2018.01.29. 19:55:56

@Kumari aki Nilüfer:
Barátnőmtől kaptam valamilyen alkalomra vákumfedős üvegeket, valami ilyesmi, csak kék színű:
edenyvarazs.hu/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/u/luminarc_v_kuumfed_s_veg_f_szertart_0_75_literes_-_500077_2_3_1.jpg

Nem kedvencem, és már olyan hosszú a listám beszerzendő, vagy megnézendő dolgokról, mint a vonatfütty. De az van, hogy most már csak egyszer akarom gatyába rázni a konyhai traktust, oszt felejtés van a következő 20 évre:)
Az az újabb dilim, hogy csempézett konyhapultot akarok,ide szerintem stílusilag passzolna...
Nemrég jött meg a hites, és közölte,hogy beugrott valamelyik elektrobótba, nézett főzőlapot. Nélkülem!!

Kumari aki Nilüfer 2018.01.30. 10:41:26

@she_wolf: ezek jó üvegek, nekem bé vagyon zárva a fűszeres, oda jó a sima befőttes:)
Csempés pult praktikus!És nekem szebb, mint a rozsdamentes fém, az egy picit hentesboltos jellegű, bár szintén praktikus:)
Főzőlapot?? Nélküled?? és még életben van??:)

Topy 2018.01.30. 11:27:24

@Kumari aki Nilüfer: nézni szabad! nem vette meg! :)

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.30. 14:32:13

@she_wolf:

Nálunk a pult alsó és felső ( nem Egyiptomban ) konyhában bézs színű, réz fugával. A szín nem a legjobb ( kényes ), de azért már sok éve szolgál.

she_wolf 2018.01.30. 19:28:31

@Kumari aki Nilüfer:
Nem vagyok én sárkány ha kell, ha nem!:D
Az úgy vót, hogy valami hájvatalos ügyintézésileg kellett eljárnia, és ha az ilyesmihez nem feltétlenül kellek, akkor kihagyom, mint szódás a lovát:)
(Vérivó hangulatba kerülök, amikor miattuk csúszok valamivel, és még ők csesznek le, hogy "de letelt"...mert ti ültök a gumótokon, és személyes sértésnek veszitek, ha rákérdez az ember, hogy mitisír a hogyishíjják? Ennek rendszerint verbális hajtépés a vége.)
Szóval apjukom (ügyvéddel felszerelkezve -ofkórsz) ment ügyintézni, utána az ügyvédet valahol letámasztotta, és látott egy bótot, bement nézelődni.
Rá kell feküdni a projektre, de így is kompromisszumos lesz.

she_wolf 2018.01.30. 19:46:04

@látjátok feleim szümtükkel:
Láttam pár épített konyhapultot a beleapplikált szekrényekkel/ajtókkal, és nagyon tetszenek nekem.
Pl. egy ilyen:
www.lameridiana.hu/kepek/m_1000/BT%20rusztikus%20epitett%20konyha%20mediterran%20butor%20egyedi%20meret.jpg

Vagy valami hasonló. Rendkívül praktikusnak tartom, mert vegyszer -és hőálló. Ugyanakkor egy ilyen elkészítését nem bízhatom a szomszéd józsibára, mert pepecs meló. Nem működik az itt egy kis sumák, ott pár milliméter. Az uramra sem bízhatom, mert akkor sose lesz kész (ő meg túlzásba viszi az aprólékosságot).
Brigádot felvonultatni meg....zsével észnél kell lenni.

@Topy:
Nem azért akarok mindenről tudni, mert nélkülem a Nap se süt ki, hanem mert az uram nem egy közlékeny fajta. Mindennapos, hogy mond valamit, és akkor derül ki, hogy az akárminek már hosszú előzménye van. És olyankor jön a dedó: de mondtam/de nem mondtad/de mondtam/de nem/de igen/de nem:D

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.30. 20:09:19

@she_wolf:

Ez tényleg szép. Az ajtók nálunk is hasonlóan vannak beépítve, csak színtelen fenyőből vannak.

Nálunk a fal és a pult is aljzatburkolóval van kirakva ( pult nagy keménységűvel, gres típusúval ), a fal barnás, a pult bézs egyszínű. Ezek 25-30 centis lapok, tehát nem sok kellett belőle. Ablak és a pult széle élburkolóval védett. Ezt aki burkolt, az csinálta. Egy titka volt, első osztályú csempét kellett venni, abban kevés a méret hiba.

Most nagyon szép és különleges burkolókat kapni, én tudnék egy-két konyhát elképzelni.

she_wolf 2018.01.30. 23:44:31

@látjátok feleim szümtükkel:
Vettünk egy lakást befektetési céllal, ott új, fehér konyhabútor van, és natúr színek mindenhol. Ahhoz nem nyúlunk, csak ("csak") gépesíteni kell, meg némi bútor bele, oszt kalap. Tipikus minimál dizájnos városi lakás.

De ahol mi lakunk, az eleve egy érdekes elrendezésű valami, ebben lehet játszadozni színekkel, struktúrákkal, anyagokkal.
Itt már nagyon érdemes a rusztikus, vidéki fílinget megcélozni természetes, vagy ahhoz nagyon közeli hozzávalókkal. Kő, fa, műgyanta. Néhol nagy a belmagasság, van pici kert, jelentősebb terasz.
Csak a zsével kell okosan gazdálkodni, mert mindent nem tudunk megvalósítani úgysem:)

Kumari aki Nilüfer 2018.01.31. 09:11:57

@she_wolf: és egy olcsó,egyszobás albérlet nincs a tarsolyodban?:) Boriék összeköltöznének úgy aug-szeptember körül , Budapesten, de hihetetlen albérleti díjat kérnek lepukkant lyukakért. de mások se kíméljenek:)

Kumari aki Nilüfer 2018.01.31. 09:13:58

@she_wolf: Tudok egy csempéző embert, aki ottlakással mecsinál bármit, napi 10 ezer..nincs neki papírja, de van referencia munkája Johanna lányomnál. Bár célszerűbb egyösszegű díjban megállapodni, mert nem kapkodós...

she_wolf 2018.01.31. 12:20:48

@Kumari aki Nilüfer:
Az ottlakás itt lenne, csak nem tudnám elhelyezni a szakit. Nem örülne nekem, ha éjjel szórakoztatnám vellany mellett, nappal meg dolgoznia kéne:)
Órabérben, napszámban nem szerződöm:)

Többekkel beszéltem, meg utánanézegettem a kiadásnak. Volt aki az mondta"drágaszág", volt aki azt, hogy ő többet kérne. Innen sejtem, hogy nagyjából jól lőttem be egy bérleti díjat:)
Ez 58 nm (nettó), néhol 3,5 m. belmagassággal, frissen felújított, két teljes méretű szobával, tágas konyhával (mármint egy békási, vagy lágymányosihoz képest, kényelmes fürdővel, külön klotyó, valamint spejz/rakodó/tároló, ahogy tetszik.
Értékcsökkentő lehet, hogy mindez a nyóckerben. Ja, és csak vellany van (ami számomra értéknövelő, másoknak csökkentő).

Megértelek, az albérleti díjak tényleg az eget verdesik még a rezsi és közös költség nélkül is. Köszönhetően a bankszektorra erőszakolt kamatvágásoknak, a bérek reál értékének, valamint ezek mesterségesen alacsonyan tartásának.
Amit megspórolsz a rezsón (pedig nem), azt az élelmiszerboltban és a szolgáltatóknál hagyod. A bevétel-kiadás egyenlegnek meg kell lennie az államháztartásban.
Bocs, azt hiszem hunynom kéne egy keveset, mert már megint borul befele nálam:)

Kumari aki Nilüfer 2018.01.31. 12:27:35

@she_wolf: Ottlakás azt jelenti, ott lakik a felújítandó lakásban:) ha van wc meg villany, neki már jó:)

Kumari aki Nilüfer 2018.01.31. 12:31:32

@she_wolf: HA kiadásra szánjátok, és HA aug-szept. körül aktuális, akkor rákérdeznék, nemet is tudunk mondani:) de tartok tőle, egy kezdő karmester, és félállásos kezdő állatorvos nem a ti bérlőtök lesz.

she_wolf 2018.01.31. 13:06:40

@Kumari aki Nilüfer:
Igen, ittlakást jelentene, értem én:) Ez nem valósítható meg, mert sátrunk nincs, hármasban pedig nem szeretem:DDD
A meló a mi házunkon -/ban lenne, és itt nem tudok elszállásolni egy idegent. Sajnos az van, hogy mivel itt héderelünk mi is, egyik szobáról a másikra haladva fogunk mi is helyben költözködni.
Ez nem kis szervezést igényel, és ebben magamra maradok.

A kiadandó pecón nincs mit csinálnia szakinak, csak a gépek beszerelését, azt is csak azért, mert különben bukik a jótállás.
Ja, meg egy ablakot kell cserélni vagy felújítani, mert a régit hagyták bent, az meg nem éppen korszerű. Arra meg már megvan a szaki.
Ha pedig eljutunk a HA-ig, akkor visszatérünk a dologra, de "semi jot nemigerek":DDD

she_wolf 2018.01.31. 13:10:51

@Tangó Suszter:
Már sikerül a weblapjukba botlanom:)

Kumari aki Nilüfer 2018.01.31. 13:25:01

@she_wolf: Azt hittem, a befektetős lakásba kéne:)
Ha..ha eljön, akkor majd kiviláglik:)

Tangó Suszter 2018.02.01. 07:50:44

Csak úgy: chili&vanilia a konyha felújitása&gepetto
(Telorol nem megy a link küldése.)

she_wolf 2018.02.01. 14:17:15

@Tangó Suszter:
Nagyon tetszetős az írás tartalma, és valami hasonlóban gondolkodom én is -már ami az együttműködést illeti. Van egy alap tervem, elképzelésem, azt kellene kiegészíteni, tanácsokat adni hozzá és kivitelezni.
Megbeszéltük korábban a férjemmel, hogy bekérünk árajánlatokat, és annak, illetve a kölcsönös szimpátiának a függvényében döntünk majd.

she_wolf 2018.02.01. 14:18:51

De egyébként most Amerikában akarok lenni!!!
Mert ma szuperkékvérhold van. Ott. Itt meg ló...sz és és esti fény:(

she_wolf 2018.02.01. 15:02:39

@Topy:
Nagyon köszi!:DDD
Ja, azt tudtad, hogy az ember után egyedül a hód képes radikális környezetátalakításra?

Kumari aki Nilüfer 2018.02.01. 15:19:48

@she_wolf: MInek neked a szuperkékvérhold?? Tán vérfarkas vagy????:D

Kumari aki Nilüfer 2018.02.01. 15:20:26

: @she_wolf: itt ugyanaz a Hold világít..csaxólok:DDDD

Topy 2018.02.01. 15:29:30

@she_wolf: szerintem a balkáni gerle is! leaglábbis az alapján, amit néha az erkélyen művelnek... :(

she_wolf 2018.02.01. 15:47:38

@Kumari aki Nilüfer:
Nem:) Holdkóros vagyok. Nem, az sem. Egyszerűen csak szeretem a Holdat:) (Ha még itt nem sütöttem volna el: már az oviban is a kiflihold volt a jelem:D)
Meg a kutyaféléket is szeretem. Meg az éjszakát is, akkor élek igazán. De egyébként szerintem tök normális vagyok;)

"itt ugyanaz a Hold világít.." és mégsem ugyanazt látjuk:) a látásunk a leginkább manipulálható érzékszervünk, könnyű átverni:)

she_wolf 2018.02.01. 15:50:53

@Topy:
Hajam tépem a nyanyáktól, amikor a parkokban szórják ezeknek az izéknek a kenyérbelet. Azt hiszik, hogy milyen tuti buli, pedig merő szeretetből a másvilágra röptetik a szárnyasokat.
Galambszaros párkány? Volt benne részem. De akkor és ott macskánk volt:)

Fenchurch68 2018.02.01. 17:10:12

@Topy: A balkáni gerlék még hagyján, de mikor egyszerre nyolc kövér galamb él nemi életet az ablakpárkányunkon, mialatt összeszedik a lepattanót az etetőről, pffff. Négy kispárna van édesemnek rendszeresítve, amiket odabaszkurál az ablakhoz, én meg óránként jó kutya módján visszaviszem.

she_wolf 2018.02.01. 22:10:47

@látjátok feleim szümtükkel:
Műtét előtt/közben jó lehet, mert nyugtató:) De leginkább álmosító. Elég bőven a normál változat, a nyújtottat már átaludnám.
Részemről inkább ez:
www.youtube.com/watch?v=y8wFhCFRGxU

Mekkora arc már?:D

she_wolf 2018.02.01. 22:14:29

@Fenchurch68:
Csak kibújt a szög a zsákból: ezért kellett nektek kutya!:D

Fenchurch68 2018.02.02. 09:58:25

@she_wolf: Már volt, hogy visszavitte :D vicces volt, mert akkora a párna, mint ő.
Ezt most ne olvassa, akinek undi: tegnap reggel három másik kutyával bandáztunk, és elleste tőlük, hogy nem ördögtől való dolog odalenn kakilni :)

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.02. 10:19:14

@Fenchurch68:

Állatvilágban sem ismeretlen folyamat a tanulás.

Mopsz azóta nyalogatja a lábát, amióta haverja a macska. Ez a cic kis korába kóborolt hozzánk, és mindig csipás volt a szeme. Egyszer elkezdtem neki törölgetni, majd a saját lábával is próbálgattam, míg magától is el nem kezdett mosdani.

Mopszi kölyökként alomba pisilt, keményebbel kijártunk, vagy ha nem értünk ki időben, akkor bent ment ki.:D

she_wolf 2018.02.02. 10:57:06

@látjátok feleim szümtükkel:
Mert miért? Szerintem tök aranyos:) A törpicsek kos miatt még tán Lenny Kravitzot is megkedvelem:(

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.02. 10:59:35

@she_wolf:

Lenny a törpicsek nélkül is kedvelhető. Sőt.

A törpicsek jópofa, csak sajnos amelyik gyerek még törpicseket élőben nem látott, azt fogja vélelmezni a továbbiakban, hogy az így néz ki.

she_wolf 2018.02.02. 11:09:01

@Fenchurch68:
Kicsikutyátok egyre kutyább:) És szümtükkel álláspontját tapasztalatból meg tudom erősíteni, mert az jócskán van.
Úgy, hogy volt saját jól nevelt kutyám, az ideiglenesen nálam állomásozó kölykökkel sokkal könnyebb volt így.
A kutyának a tanulásban egy jól szocializált kutyatárs nagy segítségére lehet:)

she_wolf 2018.02.02. 11:35:20

@látjátok feleim szümtükkel:
Erre túl sok mindent nem lehet mondani.
De azért megpróbálom;)
A kiskölök neki való műsort nézzen, ne reklámot. Ha már van annyi idős hogy a neten lóg (hogy ne legyek túl kocka), akkor nézze meg, hogy hogy néz ki egy törpe kos.
www.facebook.com/ponikaland/posts/1073399032697303
De konkrétan rákereshet magára a reklámra is, hogy hogyan készült (apu, anyu, tesó segítsége nem tilos!).
Ott kimaxolják a CGI-t böcsülettel:D
www.meshmag.hu/2017/11/29/igy-keszultek-volkswagen-born-confident-reklamjai/

Vagy ami még jobb: anyu meg apu vigye el állatkertbe, parkba, hátha belefutnak egy élő, lélegző példányba valamelyik parasztudvarban;)
Attól nem félek, hogy a törpe kosokra akkora kereslet lenne, mint a hóbagolyra, vagy a dalmatákra:)

Ami engem illet: a CGI kos jöhet, Lenny mehet. Ez már az én bajom:D

she_wolf 2018.02.02. 18:48:24

@látjátok feleim szümtükkel:
Azt írják a hozzáértők, hogy az nem is Lenny.

De a másik amit linkeltél, az tényleg ő, még én is megismerem a hangját. Továbbra is megvagyok nélküle:)
Meg az asszonykája nélkül is. Őt kifejezetten nem csípem. Vagy ahogy a mívelt ánglius mondaná: this is not my cup of tea:D

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.02. 19:37:51

@she_wolf:

Szerintem az, csak te pont nem szereted. Nincs rész, csak egész.
Én az aluminium kannát nem szeretem.

she_wolf 2018.02.02. 20:04:36

@látjátok feleim szümtükkel:
Az alumínium edényeket én sem szeretem, és egyáltalán nem használom, bár gyerekkoromban abban csináltuk a teát.
Pláne mióta kimutatták és el is fogadták, hogy az az embernevű betegség egyik okozója lehet.
(Azt mondjuk nem értem, hogy a kanna milyen indíttatásból jutott eszedbe:))

Nem én mondtam, hogy nem Lenny énekel, hanem a kommentelők. Én nem értek Lennyhez, de a hangját felismerem. Biztos azért, mert nem szeretem. Kinek a pap, kinek a paplan;)
A bajaimmal megküzdök, harcos természetű vagyok:D

she_wolf 2018.02.02. 20:22:18

@she_wolf:
Nohátnohát...erre mi jön velem szembe (ma, most!)?:

"Annak a mítosznak a gyökerei, miszerint az alumíniumedények használata Alzheimer-kórhoz vezet, az 1960-as évekig nyúlnak vissza, amikor az orvosok Alzheimer-kórral küzdő betegek agyában alumíniumlerakódásokat fedeztek fel. Ezután sokáig ódzkodtak az emberek attól, hogy alumíniumból készült edényekben tárolják vagy alufóliába csomagolják az ételeket, ám azóta számos kutatás bebizonyította, hogy az alumíniumnak semmi köze az Alzheimer-kór kialakulásához. Már csak azért sem, mert a testünkbe került méreganyagokat a vesék megdolgozzák, így azok a vizelettel együtt távoznak a szervezetünkből."

Asszem, inkább nem foglalkozom ezzel.
Merthogy:
www.hazipatika.com/napi_egeszseg/alzheimer/cikkek/alzheimer-kort_okozhat_az_aluminium/20161220142852

A dátumok érdekesek...

she_wolf 2018.02.03. 08:01:27

@látjátok feleim szümtükkel:
Ritmust bármivel létre lehet hozni, ez benne a szép:)
Ha dallamot, eltérő hangmagasságot is képes adni, akkor az már hangszer. A határ a csillagos ég:)

Tegnap hóemberré változtunk, és ezen úgy felmérgöltem magam, hogy tejfölös zöldbabfőzelékkel és medvehagymás fasírttal vigasztalódtam. És mivel még mindig hóval riogatnak, úgy döntöttem, hogy leüvöltöm a lakás eladójának a fejéről a hajat, mert qvára kéne már ottan tevékenykednünk, és még mindig nem lehet!
Vagy elmegyünk apával soppingolni:P

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.03. 09:23:32

@she_wolf:

Nem a ritmusról, hanem a bádogkannáról volt szó.:D

she_wolf 2018.02.03. 09:55:25

@látjátok feleim szümtükkel:
Az stimmel, csak az apropóját nem értem. Bocs, lassú vagyok:)
süti beállítások módosítása