A madarasban futottam bele csodás marhanyakba, szokásos marhanyak áron. Ez is azon húsok közé tartozik, amit az átlag madaras vevő nem vesz meg, hogy "hú milyen zsíros"!!! Én viszont rögtön láttam, hogy ez biz Wagyu marhából van, megvettem hát mind a hármat, amit a pulton találtam.
A kicsilyány még itt van (szedi a cseresznyét az ominózus cseresznyefáról - létráról), a fiam is jön mindjárt haza. Úgy gondoltam, hogy ez a hús remek lesz tárcsán megsütve. A fiúknak medium rare, a lányoknak well done módra.
A húsokat, zacskójukban tartva, hideg víz alatt kiolvasztottam, merthogy a csodahüttőből vettem elő. A legvastagabbat két szeletbe vágtam, hogy azok lesznek a lyányok átsütött databjai (igen, nekünk fiúknak jutott "a slab of beef" ):
Kicsit megpaskoltam minden húst, megszórtam morzsolt kakukkfüvel, frissen darált feketeborssal, kevéske sóval. Olivaolajba forgattam egy tálban.
Ha hagyma barátunk még élne, akkor eltréfálkoznánk az indukciós rezsóról, ami nekem a teraszon van, ugyanis nemes egyszerűséggel feltettem az öntöttvas tárcsámat a rezsóra. 800 watton előmelegítettem 300C-ra, majd beletettem az olajos húsokat. A vastagabbakat a szélére - ott nem oly forró a vas. Tizenöt perc alatt szépen átsültek a véknyabbak és rugalmasak a vastagabb húsok. Persze párszor forgattam, meg a rezsót is felvettem 1500W-ra.
A fiam kapta a legnagyobb darabot, ami tökéletes medium rare állagra sült (két késsel ette ...):
Az enyém csak medium lett - még kicsit rózsaszín a közepe. Előfordul, hogy túlsütöm, mert megtéveszt a hús rugalmassága. A lyányok meg voltak elégedve az ő szeleteik átsültségével :)
Köretnek rizst főztem, amit bazsalikomsóval sóztam meg és vajon pirítottam elő, valamint zöldpaprika, retek, uborka és sok olajbogyó került a salátástányérra. Ezen kívül jutott még a kétszínű spárgából is, levesnek meg a spárgakrémlevest ettük ugyanabból a forrásból.