Ez a három összetevõ csodákat képes produkálni. Hidegen vagy melegen. Most melegen ettük, mert csak egy szem padlizsánból készült (annyit találtam a hűtőben).
A szomszédasszony újságolta el a feleségemnek, hogy ezt főzött, amitől persze nekem azonnal reprodukálni kellett. Vett is hozzá padlizsánt - egyet.
Túl sok minden nem kell 2 személyre:
- 1 duci padlizsán
- 2 nagy paradicsom (ha kapható. Én sült paradicsomot használtam, mert az mindig van itthon.)
- 15 dkg mozzarella sajt. Ez kicsit kevésnek bizonyult, ezért még
- 4 dkg Maasdammer sajt
- 1 üveg sült paradicsom
- 1 bazsalikomág
- pici petrezselyem
- olivaolaj spray (kb 1 ek összesen)
- só, szicíliai fűszerkeverék, majoranna
Nincs minden a képen, mert menet közben improvizáltam. A padlizsánt felkarikáztam kb 1 cm vastag korongokra - lett pont 12. Egy tepsibe tettem sütőpapírra, ahol szóram rá a szicíliai fűszerbõl, de csak halványan. A majorannából még kevesebbet, meg egy pirinyó borsot. A paradicsom eleve nagyon fűszeres, valójában elhagyhattam volna a fűszerezést. Megspricceltem lehelletvékonyan olivaolajjal, sóztam is kicsit. Megfordítottam a korongokat, amiket azután csöppet sóztam, meg kapott kevéske majorannát. Ezt az oldalt is megspricceltem olivával.
Betoltam a 180 fokos sütőbe (épp előtte vettem ki a kenyeret) 20 percre. Ezalatt kiraktam a paradicsomot, kicsit szétterítettem, hogy majd a padlizsánra tudjam fektetni. Eredetileg ilyenkor a nagy paradicsomokat kell felkarikázni :) Apróra vágtam a bazsalikomot és a petrezselymet, majd felvágtam a kis mozzarellát, és hozzá raktam a kis Maasdammert is.
A padlizsánt mindkét oldalán sütöttem 10-10 percig. Azt hittem szaftosabb lesz, de még nem az. Ráhalmoztam a paradicsomot, amire rászórtam a friss bazsalikomot. Végül minden korongra tettem vagy mozzarellát, vagy Maasdammer sajtot.
Három korongot meghagytam földszintesnek, a maradék mozzarellásokból emeletes korongot csináltam, viszont a 3 Maasdammeres korongból igazi BigMac-et állítottam össze.
Mikor a feleségem befutott, a padlizsánt betettem a sütőbe minimum lángra 10 percre. Ez pont elég ahhoz, hogy felmelegedjen a paradicsom és megolvadjon a sajt.
Gyorsan tálaltam is. Magamnak a 3 emeletest, és egy kicsi mozzarellásat. Feleségem a földszinteseket ette. A friss - még meleg - kenyeret is felvágtam, és azt ettünk hozzá.
Nekem elegendő volt a két torony, de feleségem is evett egyet a három földszintes után. Remek, szaftos étel! Elkészül szűk egy óra alatt.
Még gyorsabb, ha salátának esszük, mert akkor nem kell a tornyokat melegíteni, csak egy csepp balzsamecettel locsoljuk meg!