Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (9) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Töltött padlizsán

2016.11.04. 07:00 Andrass9

Nem az Ájult Imám, mert abba mindenféle édességek is kellenek, meg fahéj. Csak egy klasszikus töltött tök, ami most padlizsán formájában lett elõadva.

25.jpg

Az már egészen mellékes, hogy a padlizsán nem is tök, hanem krumpli :) Szezonja végefele közeledünk, és feleségem nem tudja megállni, ne hozzon haza belõle, amíg kapható. Nem is baj az, mert mindketten szeretjük. Most reggel is találtam 6 kicsi példányt, amibõl töltöttet szándékoztam varázsolni - az régen volt.

Összeszedtem, ami kell hozzá:

  • 5 kisebb duci padlizsán
  • 30 dkg darált sertés
  • 3 paradicsom
  • 1 kápia paprika
  • 1 vereshagyma
  • 2 girizd fokhagyma
  • 2 ek olivaolaj
  • majoranna, só, bors
  • olvadós keménysajt

10.jpg

Persze nincs minden a képen. Az öt darab akkor derült ki, amikor belepróbáltam, a tepsibe hány fér el. 6 nem fért bele, de öt mellett marad is pici hely.

A hagymát és a kápiát felaprítottam, és serpenyõbe tettem 2 ek olivaolajjal párolódni. Kifarigcsáltam a padlizsánok belét a karalábévájóval. Mikorra a hagyma már átlátszó lett, beletettem a padlizsánbelet, amit azért kicsit megvágtam. Valahogy a túl nagy darabok lassan sülnek át. Mellédobtam az összevágott fokhagymát is - az most már nem fog megégni.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Sóztam és majorannáztam, majd belekevertem a darált húst. Szétoszlattam, és fehérre pirítottam, amennyire csak sikerült. Egy nagyobb paradicsomot is belevágtam, a többit felkarikáztam. Addig rotyogott, míg a paradicsom is megfõtt benne.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Megtöltöttem minden fél padlizsánt, és még maradt is egy kevés töltelék, amit egy csinos(?) alufólia tálcácskába tettem.

19.jpg

Minden csónakra tettem egy paradicsomkarikát. Jobb lett volna, ha van több paradicsom, de ennyivel kellett gazdálkodni.

20.jpg

Legyalultam egy kis 12 hónapig érlelt sajtot (Káptalantótiból hoztuk a nyáron) vékony forgácsokra.

21.jpg

Ezt szétosztottam a padlizsánok között.

22.jpg

Kapott még egy adag Maasdammer sajtot a tetejére, és ment a sütõbe 180C-ra. Sütöttem tán 40 percet, de bizony több kellett volna a padlizsán héjának - az nem akart átsülni rendesen.

23.jpg

Azért megettük az adagunkat, és még a kicsilyány is kapott belõle!

24.jpg

Persze ez nekünk nem csak egy étkezésnyi mennyiség. Másnap ebédre is ezt ettem, de kerestem hozzá valamilyen köretnek valót. Találtam kuszkuszt a kamrában. Ez gyors és finom köret.

  • 20 dkg kuszkusz
  • 4 dl alaplé
  • kis csokor petrezselyem

26.jpg

A 8 dl alaplét megfeleztem, és 3 deci vízben felforraltam a mikróban. megsóztam és a kuszkuszra öntöttem.

27.jpg

Letakartam a jénait, meg rátettem egy konyharuhát is. Gyorsan megvágtam a petrezselymet. Kb 10 perc múlva a kuszkuszhoz kevertem. Ezalatt ugyanis a tészta is elkészült.

28.jpg 29.jpg

Kivettem magamnak az utánsütött padlizsánt, meg a külön tölteléket is, mert éhes voltam :)

30.jpg

A tölteléket összekevertem a kuszkusszal, az elég szaftos volt.

31.jpg

Sajnos a padlizsán héja alatti húsa továbbra sem puhult meg, de azért jóllaktam!

32.jpg

Kifejezetten szeretem ezt a fajta tölteléket, mert ebbe én nem teszek rizst. Csak a hús és a padlizsán, meg kis paradicsom. A borsot a tálaláskor ki-ki magának tekerhette rá. Ha Ájult Imám a cél, akkor kell még bele mazsola, mandula, és fahéj is.

A kuszkusz nem teljesen passzolt, de viszont szeretem:)

34 komment

Címkék: hagyma paradicsom sajt fokhagyma padlizsán kuszkusz majoranna alaplé darálthús olivaolaj petrezselyem kápia

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5711926921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turósmácsik 2016.11.04. 07:14:48

Nagyon szeretem a padlizsánt, és a töltöttet is. Ez is szimpatikus.
De nem vájok! Serpenyőben kis olajon a vágott oldalán átsütöm, akkor megpuhul, és késsel bekockázva villával benyomkodom, így képezek gödröt, amibe megy a töltelék.
Javallom kipróbálásra. Más zöldségnél ez nem menne, de a padlizsán állaga bírja.

Jellemzően a padlizsánszínt ruhában is nagyon szeretem:)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.04. 15:04:51

abcug padlizsan, patiszon
uff
kuszkusz detto
ezekre ne tanits meg Maryt, cask a kovaszra

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.11.04. 16:33:04

Köszönök szépen!
Én falnám, főleg kuszkusszal. Igazán krémnek szeretem, de végül is akárhogy jöhet.

Ez vagyok 2016.11.04. 18:29:47

@Andrass9: Én a kivájt padlizsánt előfőzöm és akkor puha lesz. Én kevesebbet csinálok így elfér egy nagyobb lábasban, de talán a tepsiben felöntve vízzel és lefedve elő lehet párolni nagyobb mennyiséget is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.04. 22:42:37

bambuszpadlot vettem a nappaliba, remelem jo less
pofasnak pofas es van vastagsaga is, az olcsobb laminalton gondolkodtam, de hat ez az utolso hazunk:)
remelem jo dontes volt
nem vol olcso...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.04. 23:14:30

gyumolcsfara meg nincs ido
eloszor mindent bent csinalok meg
azt irja konyv, hogy a bambuszt 1-2 hetig hagyni kell beken a lerakas elott, eszem megall

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.04. 23:29:43

@hagyma: Ne lepődj meg, a síma parkettát meg egy hónapig is szoktatni kell a házhoz. Ez azért van, hogy felvegye a ház párásságát és hőmérsékletét. A bambusz nagyon jó választás, mert nagyon szép mintázat, és olyan meleg érzetet ad!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.04. 23:30:56

@Ez vagyok: A padlizsán nekem eddig mindig puha lett. Most kimaradt a sózása, lehet, hogy ez okozta, nomeg a kései mivolta, hogy kemény maradt.

A fickó 2016.11.05. 00:19:39

Ilyenkor már nem jó a padlizsán, amióta a kertemben termesztettet használom, pláne igaz. :) Értelem szerűen nincs már a kertemben, de mivel szeretem, elkövettem azt a hibát, hogy vettem - nem kellett volna. :D

Nekem ez most az egyik kedvencem:

afickofakanallal.blog.hu/2015/11/13/harom_michelin_csillagos_toltott_padlizsan#more8074690

Az a jó benne, hogy lényegében csak a bőrébe van visszatöltve az ízes cucc. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.05. 09:30:16

@A fickó: "De ha olyan szééééép!" mondja a feleségem :)
Jó a recepted, jövőre megpróbálom!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.05. 17:36:56

tovabbra sem ertem minek vennek padlizsant, hogy kiszedjem a belet, kuzdjek vele es finomsagokat toltsek bele
nekem az alufolias tetszik

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.11.05. 17:39:56

Köszönök szépen!
Őszi fokhagyma a földben, a paszternák felszedve, torma az új helyén, én meg elfáradva. Holnap még céklázom kicsit, meg szalonnasütés is lesz, ha az időjárás is úgy akarja.

A fickó 2016.11.05. 17:49:28

@hagyma: Mondjuk a padlizsán bele is visszakerül a többi cuccal együtt. :)

Akko' ne vegyé' padlizsánt.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.05. 17:58:57

@Waka: Nekem sajna dolgoznom kellett tegnap. Az eső miatt nem tudok szalonnát sütni, de letakartam a tűzrakóhelyet :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.05. 18:01:04

@hagyma: Az alufóliás pedig tele van a kivájt béllel (lásd @A fickó: kommentjét), attól olyan nagyon finom. A saját héja olcsóbb, azt nem kell megvenni külön, mint a fóliát ...

Fenchurch68 2016.11.05. 18:11:00

Nálunk is töltött padlizsán volt, itt voltak a lyányok, és a középső még mindig vega, szóval túrós-füstölt sajtos-tojásos töltött padlizsánt kapott, hámoztam, mert a héjával megsütve csak én szeretem.
A többiek meg ették a jó kis disznótorost, ma meg a sonkás-sajtos rakott csirkemellet.
@hagyma: Nagyon jó választás volt a bambusz, nekünk még földön kúszó-mászó gyerekeink miatt lett annak idején, meleg, könnyen kezelhető, és nagyon szép :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.05. 18:33:34

@A fickó: @Andrass9: nem kedvelem a belet:)
@Fenchurch68: szpnek szep, remelem be is valik, de meg tobb mint egy het mire lerakom
az kulon jo ha lehet rajta kuszni maszni
disznotoros, na az mar beszed!
disznotoros forever
patiszon abcug
marciusban eszunk mi is, cask valami jo helyet kell talalni, mert amit 2 eve ettem a Hold utcai piacon az qrwa szar volt
fureszporos allag semi fuszer, szar hus sok rizs
majas is veres is
en nem tudnam igy elrontani ha akarnam sem
mondjuk legkozelebb megsutom anyamnal, de akkor is kell jo alapanyag
/tolteni nem fogok:)/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.05. 19:35:20

marmint hurkat nem fogok tolteni, Mary nem eszi, kolbaszt fogok, mar megvan a hely a toltonek, az infralampanak es a palinkafozonek:)
fustolo egyelore nem less, cask sutnivalot toltok
meg egyszer - negyedszerr le kell festenem a konyhat, egy fal kek volt.....
azutan a padlo elott kifestem a nappalit
a gardrobban fenn vannak a polcok
utana jonnek a dekoraciok mindenfele
tartok tole terasz tuzrako es gyumolcsfa, carport cask jovore less ha visszajottunk
kozben melozok is , megyek ma ejjel is

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.11.05. 19:44:18

Pénteken vettem savanyú káposztát. A COOP-ban. Érett, jóízű, kellemesen savanyú, mentes mindenféle mellékíztől. Nem mondom, hogy ez a legjobb, amit valaha ettem, de a múltkoriaknál sokkal jobb. kepfeltoltes.hu/view/161105/2016110519270_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

turósmácsik 2016.11.05. 20:27:30

@Fenchurch68: Azért ez egy jó menü volt!!! És a vega cucc is finom lehetett!

turósmácsik 2016.11.05. 20:29:55

@Waka: Irigyellek! Nekem az állítólag legjobb piacos savanyúságosnál sikerült túl sós, keserű káposztát vennem:// Némi áztatás után legalább ropogós maradt, de ez nem a készítő érdeme. Itt az ideje a saját készítésnek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.05. 20:44:23

@turósmácsik: Mint már írtam, én is tervezem a saját készítést a nagycsarnoki fiaskó után, de majd csak decemberben, amikor visszajövök az unokánktól :)
Akkor lesz belőle poszt is!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.05. 20:48:13

@Waka: Nem akarsz valamit posztolni ma este? Én most fejeztem be a Carolina Reaper eltevését (8 miniatűr üvegcse). Brutálisan csíp! Akartam is jönni, hogy "Ámberek!!!" :) Ellenőriztük a higításos módszerrel: 1 millióra higítva még bőven érezhető volt a csípés, kétmilliós higításnál viszont már nem. Jogos is, mert 15 dkg paprikához ment 10 dkg olivaolaj és 5 dkg mogyoróhagyma. Magja nem volt, csak tán pár, amit nem mertem kipiszkálni. Sajna nem tudott beérni, mert korán jött a hideg ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.05. 20:51:05

@hagyma: A hurkát nem kell tölteni. USA beli barátnőnk rendszeresen készít tepsiben májashurkatölteléket. Nagyon finom, és egyszerű. Persze, ha nem esztek májat, akkor felejtős.
Idehaza nagyon nehén jóízűt találni. Talán a Borotai Hentesüzem(?) vált be a legjobban számunkra. A napokban ettem egy Pápai Hús által készítettet. Nem volt rossz, de felejtős.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.05. 20:54:21

@Fenchurch68: Nagyon jó az vega módra is elkészítve. Én túró helyett ordát (rikotta) használnék, nem olyan erőszakos.
Nekem is bambusz lett az USA házban a parketta, mert beleszerettem!
A gyerekek is imádják, az unokám is hason fekszik rajta :) Azt már nem fogom látni, hogy az új unokát leteszik-e a padlóra :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.05. 21:06:53

@Andrass9: hogyne Kellene tolteni, de egyertelmuen a maj vagy a ver a problema
vegaval toltott patiszon..
ne fokozd:)
johogynem szejtannal
cask talalok valami jo hurka kolbasz lelohelyet, tulajdonkeppen cask egy alkalomra kell, tehat par szal
kis pecsenye
2 eve elcsesztem, mert megbiztam a piacban, az en idomben meg meg lehetett bizni lagalabb egy jo-kozepes minosegben
de ez konkretan ehetetlen volt
en aztan igen ritkan hagyok ott etelt, raadasul beharangoztam Marynek, hogy mekkorat fogok zabalni..
azert becsuletbol megettem a felet, hogy ne maradjak szegyenben
O kaposztas tesztat vet /ez is meggondolatlansag egy piacon/ mondtam is neki ne eroltesse, igy jartunk
nagyot csalodtam az ujjaepitett piacban, regesregen jokat ettem ott egy hosszulepessel lekiserve es nem volt gond, filingje is volt
vasarlo alig
jovore kihaggyuk

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.11.05. 21:32:13

@Andrass9: Akarnék én, de az nem elég, más meg nincs. Keddnél előbb nem főzök semmi értékelhetőt. Tegnap egy gyors meggylevest dobtam össze, meg egy csirkepaprikást, hozzá tésztát főztem. :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.05. 23:21:55

@Waka: Na jó! Fogsz te még szenvedni a jövő hét végétől :) Akkorra nem hiszem, hogy be tudok még posztot tárazni, oszt egy jó darabig nem lesz energiám az unak mellett posztolni (no meg a fényképezőgépem is meghalt, újat kell vennem) ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.05. 23:24:45

Végeztem az idei csilitermés eltevésével! Az utolsó adag pici Thai csilimet is betettem az aszalóba (1881 darab pici paprikát kellett lecsumáznom hozzá), hogy majd megdarálom (a cayenne bors már kiszáradt).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.11.05. 23:27:19

@hagyma: Ha látsz olyan húsboltot, aminek a kirakatában hurka van, és helyben sütik, valamint sokan vannak benn - na ott egyél hurkát és kolbászt (vagy oldalast) !

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.11.06. 10:21:56

@Andrass9: Hála a príma időnek, már kel a poszttészta. :)
süti beállítások módosítása