Eredetileg paradicsomlevesnek indult, de mintha egy kicsit elmértem volna benne a betütésztát :)
Biztos az ékezeteket próbáltam megtalálni az üvegben ...
Mivel egyrészt rég ettünk paradicsomlevest, másrészt szükség van a kisüvegekre, ezért az alábbiakból fõztem:
- 5x80 grammos paradicsompüré
- 1 fej hagyma
- 1 nagy zellerlevél
- 1 közepes paradicsom
- 1 paprikacsuma
- olivaolaj
- õrölt bors
- só
- betütészta
- petrezselyem, újhagyma további levesbetétnek
Az apróra vágott hagymát kis oliván megdinszteltem.
Kibontottam a pürés üvegcséket és egy szem paradicsomot megpirítottam a gáz felett.
A pirított paradicsomról könnyen lejön a héja. Fel is aprítottam, majd a hagymához adtam. Kb 10 perc alatt megpuhult, amikor belekanalaztam a paradicsompüréket.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Felöntöttem a levest 2 liter vízzel, és beletettem a zellerlevelet, meg a paprikacsumát. Még így is elég sûrû volt, de több víz nem fért a lábasba. Tekertem bele sok borsot, adtam hozzá sót izlés szerint.
Amig rotyogott, felaprítottam a petrezselymet, újhagymát és félretettem.
A leves kiforrt, beleszórtam hát több evõkanálnyi betütésztát. Soha nem tudom megbecsülni, mekkorára dagad, de mindig több lesz, mint szeretném ...
Kitálaltam magamnak
De egy kicsit üresnek itéltem, adtam hát hozzá a zöldekbõl is bõven. Még a kanálban is mindenhol betûk voltak, ezért is neveztem betülevesnek.
Finom dolog a paradicsomleves, a betüleves se lett rossz :)