Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) alaplé (71) alma (30) almaecet (16) almalé (4) almaszósz (4) Anaheim (2) ananász (2) Ancho Gigantea (9) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (9) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (5) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (13) babér (39) babérlevél (40) bableves (3) bacon (37) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (23) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (54) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL80 (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (28) bőrősháj (2) bors (275) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) brokkoli (3) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (6) búzafinomliszt (26) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (17) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (10) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (67) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (40) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (7) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (56) csiliolaj (2) csilipaprika (45) csilipaszta (26) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (5) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (21) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (14) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (23) cukkini (10) cukor (134) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (11) cvekkedli (2) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (27) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (57) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (10) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (24) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (24) fehérbors (49) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (98) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (406) fokhagymapor (4) fokhagyma granulátum (12) füge (4) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (9) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (14) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (3) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (51) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (8) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (84) gyömbér (108) gyöngybab (2) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (300) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (17) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (14) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (21) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (19) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (12) kacsacomb (8) kacsaháj (6) kacsamáj (6) kacsamell (8) kacsanyak (5) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (45) kacsazsir (3) kacsazuza (3) kacsazúza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (81) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (11) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (16) kapri (4) kapribogyó (15) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (26) karalábé (26) karamell (3) kárász (6) kardamom (22) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (6) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (26) kenyérlepény (2) kenyérliszt (20) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (4) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (26) kolbászhús (5) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (18) kömény (74) köménymag (19) konyak (3) könyv (2) koriander (27) koriandermag (26) köröm (20) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (18) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (16) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (148) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (6) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (20) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (10) lecsó (28) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (48) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (109) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (85) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (10) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (3) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (23) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (50) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (68) mustármag (21) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (9) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (10) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (17) olajbogyó (7) oldalas (33) oliva (20) olívabogyó (3) olivaolaj (119) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (53) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (5) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (31) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (118) paradicsomlé (26) paradicsompüré (31) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (31) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (2) pástétom (3) paszternák (14) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (140) petrezselyemgyökér (19) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (77) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (25) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (4) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (40) rizsbor (4) rizsecet (4) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (4) rizstészta lap (2) rókagomba (6) római kömény (42) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (13) rozmaring (70) rozsliszt (7) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (49) sajtfonat (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (46) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (153) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (11) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (13) snidling (20) (274) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (44) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (64) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (22) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (34) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (10) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (4) szerecsendió (59) szerecsendióvirág (45) szezámmag (11) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (6) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (35) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (4) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (84) tejfel (60) tejföl (84) tejszín (84) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (203) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (4) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (2) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (41) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (209) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (16) vaníliás cukor (15) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (21) vörösbor (21) vöröshagyma (118) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (51) zellergumó (38) zellerlevél (32) zellerszár (28) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (37) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (70) zöldség (3) zöldségalaplé (2) zsálya (40) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (59) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Teriyaki csirke

2016.06.09. 07:00 Waka

A városszéli öt betűsben ázsiai akció volt. Vasabis - hát persze! - rágcsák, készételek, különféle kencék. Nézegetem az akciós újságot - néha felviszek párat, prímán lehet rá zöldséget pucolni -, aszongya teriyaki szósz. Gugli a jó barát, rákeres, olvasom az összetevőket. Hát szinte minden van hozzá itthon, a franc se' fog pénzt költeni rá. Körülnéztem a fagyasztóban, épp volt még egy jó csomag csirke felső comb. Megvan! Teriyaki csirke lesz hétvégén. A múltkor úgyis említette valaki, hogy a szezámmagos csirkét a páccal együtt kellett volna sütni, most azt is kipróbálom.
 12.jpg


Hozzávalók:
- 1-1,2 kg csirkecomb
- 1 evőkanál rizsbor
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál szaké
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 teáskanál osztrigaszósz
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 diónyi gyömbér
- 3 jókora gerezd fokhagyma
- 1 csili vagy jalapeno paprika
- Olaj a sütéshez

2.jpg
A szakéval volt egy kis kavarodás, de végül minden helyrekerült. A Boss kérdezte, mit főzök a hétvégén.
- Teriyaki csirkét.
- Azt meg hogy?
Elsoroltam nagy vonalakban a hozzávalókat
- Szaké az nem lesz, mert nincs.
- Nekem van, hozzak?
- Naná.
Délután csörgött a mobil, leballagtam a ház elé. Kiszállt a kocsiból, kezében egy borosüveg.
- Miért töltötted át? - kérdeztem.
- Ebbe töltöttem.
- Mi?
Aztán lassan kibogoztuk a dolgot. Nem áttöltötte, abba töltötte. Amikor főztek egy határral. Kipróbálták, valami piros enzimmel kezelték a rizsát, aztán lepárolták. Lett szaké, ötven fokos. Na, ebből kaptam. Rögvest meg is kóstoltam. Nem rossz, bár egy szilva jobban ízlene, főzni jó lesz.
Innen már sétagalopp volt.
 
Kicsontoztam a combtöveket, meg egy valahogy odakeveredett faros combot is, de a bőrt rajtuk hagytam.

1.jpg
Sajnáltam kidobni a csontokat, leszaladtam reggel a kertbe, szedtem pár szál zellerlevelet, egy kis lestyánt, egy zsenge petrezselymet és egy szál újhagymát. Két gerezd fokhagymával, egy répával, némi gyömbérrel és szemes borssal egy jó csirkealaplét főztem, amivel aztán felöntöttem a köretnek főzött rizs, a maradékon meg meggőzöltem a szintén köretként fogyasztott pak choit. A leveleket ugyan kicsit megcsócsálták a földi bolhák, de azért jó volt.

11.jpg6.jpg
A marinád összetevőit kimértem illetve felaprítottam és jól összekevertem.

3.jpg4.jpg
A csirkecombokat összeforgattam a páccal és egy éjszakára a hűtőbe tettem.

5.jpg
Reggel kiszedtem a húst a letyekből és jól lecsepegtettem, a marinádot félretettem. A csirkecombokat két részletben olajon megkapattam, elsőként a bőrös felüket.

7.jpg8.jpg
Mikor az összes megpirult, leöntöttem a felesleges olajat, visszatettem a húsokat a serpenyőbe és nyakon öntöttem a páccal.

9.jpg
Húsz percre betettem az előmelegített sütőbe.

10.jpg
Sárgarépás rizzsel és gőzölt pak choival tálaltam.

13.jpg

A hús nagyon finom és szaftos lett. Sajnos a pác nem sűrűsödött be, így nem vonta be igazán a húst, de az íze felséges volt. Meglocsoltam vele rizst, egyből más lett, nem mintha nem lett volna amúgy is jó, hála a csirkelének. A szószt valószínűleg be kellett volna előbb forralni kicsit és úgy önteni a húsra, akkor talán jobban hajazott volna a "gyárira".

17 komment

Címkék: fokhagyma szójaszósz gyömbér barnacukor jalapeno rizsecet szezámolaj feketebors teriyaki rizsbor osztrigaszósz

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr438793462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isley 2016.06.09. 08:36:40

Nagyon guszta, szeretem.

Egészen tavalyig úgy tudtam, hogy a szaké rizspálinka. Akkor felvilágosítottak, hogy rizsbor.Alkoholtartalma kb. 15%

Isley 2016.06.09. 08:44:52

A rizsbor elnevezés is hibás, mert nem úgy készül, mint a bor, és erősebb is

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.09. 08:55:05

@Isley: Gyakorlatilag lényegtelen is :) Finom - különösen, ha melegen szolgálják fel (mindig). A távolkeletieknek érdekes fermentálási kultúrájuk van, erősen eltér a nálunk alkalmazottaktól. Jó példa erre a halszósz, amit fóleg a sózásra használnak, vagy a miso, ami fermentált szója, vagy akár a száznapos tojás.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.09. 08:57:39

Tetszik az étel. Gyönyörű az a sor olvashatatlan cimkéjű üveg a háttérben :)
Pak choit kimcsi formában szeretem a legjoban, de így is jónak tűnik.

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.09. 11:49:04

Ez csucsu.
Nagyon szépen van tálalva.
Pak choit irigylem, nekem nem sikerült sosem. Most a paradicsom sem.:(

medvedr 2016.06.09. 15:11:14

Nyakas Irsai Olivér tűnik a legjobbnak, de azért ezt az ételt is szívesen megenném.

Isley 2016.06.09. 15:19:06

@Andrass9: Lehetett választani, hogy hidegen vagy melegen kérjük, és a többség melegen kérte, ezért én is. Talán így erősebbnek érezzük, bár ebben nem vagyok biztos.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.06.09. 15:57:15

Köszönök szépen!
@medvedr: Abban volt a szaké. :)
Most értem haza szeddmagadból, négy órát görnyedtünk négyen, bő nyolcvan kiló eper lett az eredmény, nekem 21 jutott belőle. Most nekilátok csumázni. Szerencsére a fele Kistesóé.
Mellesleg pecsenyére égtem, lesz nemulass éjjel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.09. 17:03:18

@Waka: Az a gyanúm, hogy mind te fogod csumázni, meg elrakni. Kistesó majd jön, ha már üvegben van :)
Kend be magad tejfellel!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.09. 17:05:59

@Waka: Amúgy szombatra tervezek venni még egy menetet, ha lesz a kispiacon. A sok cseresznye után az eper felüdülés. A 4000+ szemet harmadszor is átnéztem, amikor kiszedtem az aszalóból. Már csak 4 magot találtam ...
Az epernek pici a magja, az nem zavar, csak az, hogy a feleségem nem szereti az eperlekvárt - cserébe az itthoni gyerekek hetente visznek egy-egy üveget :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.06.09. 18:27:48

@Andrass9: Na addig álljon haránt terpeszben! Annyira azért nem vészes a leégés, volt már egy alapszínem.

A fickó 2016.06.10. 01:38:50

@látjátok feleim szümtükkel: A pak choi gyorsan nő 30 nap épp ma is szedtem egy belőle. Kétfélém is van white stem és green stem, mint az Andrásé. Az így nevelt ízben nem hasonlítható össze a "boltival", az vízízű. :) Kicsit sok termett most, de még kétszer-háromszor biztos vetek, mert szeretem. Az enyéim külső levelei is kicsit likasak itt ott, igaz, csak a green, a white nem. Ha jó a mag, működnie kéne, mert szerintem baromi könnyű nevelni. Mondom én a kezdő kertész. :) Amit még szeretek az a wasabino sali és a mizuna, ezek mind gyorsan is nőnek.

látjátok feleim szümtükkel 2016.06.10. 11:31:24

@A fickó:

Nálam lassan indul a növekedése és mire szedni lehetne, már nő a magja is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.10. 14:15:16

biztos jo, de sosem mernek azsiaiba belevagni
tul sok macera nekem /amugyis felfedeztunk egy remek azsiai ettermet/
persze ha elem tennek, nem tiltakoznek:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.10. 16:18:58

@hagyma: Pedig pont az a lényeg, hogy kipróbálod, és az izlésedre formálod. A távolkeleti kaja alapvetően erről szól!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.10. 16:59:28

@Andrass9: mar mondtam en cask hazait fozok-sutok, mary amerikait, a tobbi etterem
en szeretek a kajakrol olvasni, de semi tobb
/lehet majd valtozik, de egyelore helyzetunknel fogva tele vagyunk kajaval, nincs ,iert fozni/