Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Tejes pite

2016.02.28. 07:36 Waka

Jó múltkorában emlegette valaki a tejes pitét, (ha agyonütnek, sem emlékszem, ki volt) mondtam is, hogy ismertem én azt, csak éppen tepsis palacsinta néven futott, és barackbefőttel, baracklekvárral és lángoló barackpálinkával kellett tálalni. A lusta háziasszony palacsintája. Hiszen végül is palacsintatészta tepsiben, egyszerre megsütve.
Felvéstem magamnak a megfőzni valók igen terjedelmes listájára. Hétvégére egy kis zöldséglevest terveztem, gondoltam, ennyire azért nem viszem túlzásba az önmegtartóztatást, egy kis édességet összedobok mellé. Mondjuk, tejes pitét. Nekiveselkedtem a szakirodalomnak a weben. Bele is futottam a Benke Laci bácsi által készített tanyasi verzióba, és ott volt a háromféle barack.
Én más ízesítést terveztem neki, tekintve, hogy hetente ötször reggelizem baracklekváros kenyeret. Kenyérsütés közben, míg kelt a tészta, összedobtam.

10.jpg


Hozzávalók:
- 1 l tej
- 30-40 (45) dkg búzafinomliszt
- 2 db L-es tojás
- 2 evőkanál (4 dkg, megmértem) kristálycukor
- tasak vaníliás cukor
- 1/2 tasak sütőpor
- csipet só
- 5 dkg vaj
A tálaláshoz: lekvár vagy valamilyen kence, ízlés szerint.


A liszt adagolásában nagyon nem volt egyetértés a fellelt receptek között, 30-40 dkg között volt a szórás. Mint kiderült, az utóbbi állt közelebb az igazsághoz. A két tojást felütöttem, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval a habverővel habosra kevertem.

1.jpg2.jpg
Beleöntöttem a tej harmadát, majd a sütőporral elkevert liszt harmadát is apránként belekanalaztam.

3.jpg
Utána jött az újabb harmad tej, illetve a kézi habverő. mert a gép igencsak fröcskölt. Aztán megint tej, és elfogyott a kimért 30 dkg liszt. Mértem még tízet. Meg még hozzákanalaztam vagy ötöt. No, ekkor lett megfelelő állagú. Szóval lehet méricskélni a lisztet, de adagolni érzésre kell.

4.jpg5.jpg
Kicsit hagytam pihenni a tésztát, addig felolvasztottam a vajat a tepsiben, és körbefuttattam benne, hogy az oldalát is érje.

6.jpg
Ekkor kezdett derengeni, hogy ez a mennyiség nagy valószínűséggel egy nagy gáztepsire értendő. A régi tűzhelyhez volt is olyan, de az az újba 2 mm híján nem fér be. Mindegy, sok mindent nem tudtam tenni, beleöntöttem a kisebbik tepsibe, kis lángon sütni kezdtem, és reménykedtem.

7.jpg
Egy órát sütöttem hármas fokozaton, alatta egy másik régi tepsivel a régi sütőből.

8.jpg
Három kanál cukorból egy csipet sóval és két deci tejszínnel karamellt főztem, és azon forrón nyakon öntöttem vele a tésztát, ahogy kivettem a sütőből, majd hagytam kihűlni.

9.jpg
Egészen jó lett. A tészta közepe ugyan kicsit szalonnás maradt, de nem volt nyers, csak puha. Legközelebb fele adagot fogok sütni (vagy beújítok egy nagyobb tepsit) és csokoládé lesz rajta.

82 komment

Címkék: tej tojás tejszín cukor karamell tejes pite vaníliás cukor búzafinomliszt

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr788424136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

©________ 2016.02.28. 09:05:17

Na hat ez az az etel, amit nem tudok beleilleszteni a vilagkepembe...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.28. 09:25:20

Neked is akkora az evőkanalad, mint az enyém. Szerintem Babette kanala szedőkanál méretű :)
És hogy ON is legyek. 1 l tejhez én 50 dkg liszttel kezdek, ha palacsintához kell. Smarninak még több. Amit sütöttél, az érdekes.
Szerintem ez majdnem császármorzsa lett. :)

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.28. 10:13:54

Ezt mi gyakran csináltuk nyáron főleg, mert amíg megfőt a leves, addig ez is megsült. Szerintem nagyobb fokon kell sütni, hogy piruljon mint a palacsinta, és valóban vékonyabbra kell. A tetejére is lehet egy kevés olvadt zsírt csurgatni, akkor pirosabbra sül. Akkor igazi, amikor felpúposodik, mint a palacsinta a serpenyőben.

Benikuty 2016.02.28. 11:09:29

@Babette©: én meg a szénhidrát redukált diétámba... :D

©________ 2016.02.28. 11:13:01

@Andrass9:

Nekem, kerlek, haromfele meretu kanalam perpillanat, de eletem soran tobbfele is volt, egyikkel sem okozott gondot a meres, csak tehetseg kerdese :-):-P

©________ 2016.02.28. 11:13:44

@látjátok feleim szümtükkel:
Es leginkabb kemenceben, ahol alulrol is kap sok hot, nemcsak korben.

@Benikuty: :-)

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.28. 12:26:06

@Babette©:

Ha palacsintát szerted, akkor nem értem miért. Ha jó nagy hőn sütik, akkor szép piros, ropogós és az nagyon finom. Én a palacsintát is szeretem jól megsütni, az adja az ízét.:D.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.02.28. 13:13:58

Köszönök szépen! Látom, mindenkinek bejön a dolog.

trux77 2016.02.28. 14:57:58

Szüléim ezt víkonpitének hívják. Én nem bírom, igaz én azon kevesek közé tartozom, akik a palacsintát sem szeretik. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.28. 15:05:06

@trux77: Az kár, mert sok finomságról maradsz le :)
Apropó finomság: Mi lett a fél kecskéddel? Finom volt?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.28. 15:05:39

@Waka: Szép napot! Igazán sikeres valamit sütöttél!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.28. 16:27:05

@Andrass9: hat ha pite azert legyen mar benne valami alma, barack, dio-mogyoro vagy tok
akarmi
meg meg kell sutni
mondjuk en konnyen kritizalok mert eletemben egyszer sutottem mandulas retest 12 evesen es kgyulladt a konyha
de a pitek orszagaban elek:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.28. 16:43:32

@Andrass9: hat tudod hogy it a pecon pie meg az apple pie visz mindent
ebben a piteben tenyleg cask tej van
biztos eheto lekvarral, de nem kerul be nalam Waka top 10-be
/20-ba se:)/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.28. 16:51:56

@hagyma: A leírásból itélve Waka se nagyon boldog vele ...
Én bánatomban biztos smarnit csináltam volna belőle, még nem volt késő. Igaz, hogy karamellás smarnit még nem ettem, de lekvárt lehet rátenni úgyis.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.28. 17:03:44

@Andrass9: Wakara mar raferne egy velos kormos csulkos pacal
/Isten es a koszveny megbocsajt/

Fenchurch68 2016.02.28. 18:06:01

Nekem tetszik, olyan flan-szerű cucc lehet, ha szeretném az édességet, ezt biztos szeretném.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.28. 18:13:40

@Waka: OK
megtekintem akkor a naptaros tesztadat

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.02.28. 18:32:41

@Fenchurch68: Szerintem sósan is el lehetne készíteni, egy szalonnás-sajtos(tejfölös)-lila hagymás feltéttel.
@hagyma: Rendicsek.
Nézzétek, mit leltem: www.burpee.com/vegetables/tomatoes/tomato-hungarian-heart-prod099660.html

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.28. 18:40:32

@Waka: Burpee jó magokat árul. Elég sokat vetettem már tőlük. Ez az ökörszív a flamingószínű változat - nekem mostanában a piros jobban beválik.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.02.28. 18:55:24

@Andrass9: Igazából az origin ragadta meg a figyelmem.

trux77 2016.02.28. 19:13:33

@Andrass9: soha többet kecske. kenegettem én mindenféle földi jóval, de bizony evés közben éppen csak nem mekegett vissza. Sült lett amúgy belőle, de szerencsére más is készült aznapra a vendégeknek, így nem kellett szégyenben maradnom. :)

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.28. 20:26:47

@trux77:

Vagy öreg bak volt az a kecske, vagy valamit nagyon elrontottál.
A kecske húsa van olyan jó, mint a birka, csak tudni kell elkészteni. Mint általában minden húst, ami nem marha és nem disznó. No meg nem csirke.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.28. 20:37:53

@trux77: @látjátok feleim szümtükkel: Tisztára, mint a feleségem - neki is mekegne, akármit csinálunk vele :)
Tudomásul kell vennünk, hogy vannak, akik egyszerűen nem szeretik, akármit próbálunk ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.28. 21:18:08

kecsket meg sosem kostoltam
nem is akarom
nekem nem taplalek allat, ahogy a lo vagy a szamar sem

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.29. 07:09:36

@hagyma:

Ha éhes lennél, akkor tápláléknak látnád.

Benikuty 2016.02.29. 08:33:26

@látjátok feleim szümtükkel: mint mindent, a kecskét is "megfelelően" készítve igazi ínyenceknek való húsként szeretem. Az előítéletesség pedig szíve joga mindenkinek, mondhatnám, az ő baja ;)

medvedr 2016.02.29. 11:45:41

Könnyen lehet, hogy én emlegettem a tejes pitét, nálunk gyakori. 1 liter tej, 6 tojás 40-50 dkg liszt vagy több, érzésre megy. Kence: jó üveg házi barack lekvár 1-2 evőkanál kristálycukorral megmelegítve és házi barackpálinka beléje, 1 dl min. Ha meleg a pite és jófajta a barackpálinka akkor a tányéron meg lehet gyújtani. Ha nem megy, kicsi 100% alkohollal meg lehet segíteni a pitén levő lekváros öntet tetejére cseppentve egy keveset. Nagyon jól mutat a lángolás, és még dob az ízén is.

Topy 2016.02.29. 12:28:12

hétvégén húslevest főztem; lányaim elvoltak a csirke mellével, combjával meg a pulykanyakkal
nekem a karajcsontról lett egy csomó cifreng-cafrang húsocska, aminek egy részét megettem de maradt még egy jó nagy marékkal
van valakinek bevát ötelete a hasznosítására? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.29. 13:25:38

@Topy: Csinálj belőle valami kis pástétomot. Apróra vágod, adsz hozzá hagymát, vajat, keménytojást. Fűszerezed és kenyéren megeszed.
A kutyám se utasítaná vissza, hamár állandóan éheztetem :)

Fenchurch68 2016.02.29. 13:42:11

@Topy: Szénhidrátszegény verzió lehet valami zöldségbe tölteni, vagy nálunk bevált a tortilla-lap helyett jégsalátalevélbe tekert majonézes, paradicsomos, mittudoménmis maradék sült husi.

Benikuty 2016.02.29. 15:57:36

@Topy: gyűjtöm a mélyhűtőben, aztán amikor összejön egy fél kilónyi,(nem árt hozzá valami szaftosabb hús sem) darálom, bele hagyma, tejföl, frissen őrölt bors, palacsintába töltöm, feltekerem, hagyományosan panírozom. Bő zsírban sütve melegen vagy kihűlve egy jó kevert salátával kiadós ebéd. Évtizedes, remekül bevált másodlagos hasznosítása a "felesleges" leveshúsoknak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 16:16:41

@látjátok feleim szümtükkel: igen, ha ehes lennek es nem lenne mas, sot eheznek, valoszinuleg legyilkolnek egy szirti kecsket is es nyersen felfalnam
de addig maradok a szarnyasok-sertes-marha-hal -vadak vonalon
persze nem elfeledkezve pl. a birkaporkoltrol
stb.
de meg nem ehezek
szoval egyelore NO kecske-szamar-lo:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 16:19:28

@Topy: csirkehusleves sertessel? + pulyka
ennek a levesnek mi a neve?

A fickó 2016.02.29. 16:20:46

@Benikuty: A hortobágyer pali óta tudjuk, hogy egy jó palacsinta minden maradékot elbír.:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 16:21:59

@látjátok feleim szümtükkel:
ja es NO kutya, macsek:)
meg Mary is biztonsagban erezheti magat, de ki tudja mit hoz a holnap

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 16:25:52

@Benikuty: hat en karajbol nem fozok levest
igazabol egy jo marhahuslevest kene mar foznom
na abbol nem marad
multkor nejem fozott csirkehuslevest amerikai modra, abbol sem maradt, de kicsit mas vonalon mozog mint a Magyar:)
hianyzott a szive meg a zuzzzaja, meg a nyaka
/nekem/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.29. 17:06:07

@Benikuty: Ez tényleg jó lehet! Köszi az ötletet. Sajnos utánam nem marad semmilyen hús a húslevesből :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.29. 17:08:14

@hagyma: Csak úgy egyszerű erős húsleves. Gondolom, egyikből se volt elég önmagában, lett belőle hát bele minden húst leves. Velem is előfordul nemegyszer.

Isley 2016.02.29. 17:10:20

Sziasztok!
Még sosem csináltam zúzapörköltet, pedig /mint kiderült/ igény lenne rá...
Van valami Titkos Trükk? Vagy csak egy sima pörkölt zúzából?
Előre is köszi,és elnézést az off-ért

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.29. 17:11:49

@hagyma: Nem a karajból van az, te! Hanem a csontjából, amiből kiemelték a szine-javát mondjuk Dubarry szeletnek, amibe nem kell a csontja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 17:12:01

@Andrass9: kerlek szepen, a krumplileves , legyen krumplileves

Topy 2016.02.29. 17:12:48

@hagyma: mi lenne, húsleves :)
a lányaim csak a baromfit eszik; a csirke bőrös-csontos részét meg a pulykanyakat kevésnek találtam, én meg ráadásul szeretem a karajcsontról lecsipegetett húst, úgyhogy az is ment bele
jelzem: kecske nem volt benne!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.29. 17:13:36

@Isley: Szia! Semmi sem off erre mifelénk :)
Én általában sok-sok türelemmel főzöm, de mint a normál pörköltet. Ha nincs türelmem, akkor kuktában rásegítek a puhításnak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.29. 17:14:44

@hagyma: De ez NEM krumplileves! Kádár elvtárs EZT nem emlegette ...

Topy 2016.02.29. 17:14:45

@hagyma: nem karaj az, hanem a karajcsont

mellesleg ha nem karajra, hanem orjára bontanák a hentesek, akkor az orjaleves már elférne? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 17:17:51

@Andrass9: hat en is karajcsontra gondoltam
abbol sem fozok levest
sertesbol nem fozok levest:)
uff
bar ketsegtelen, annak idejen eleg sok csontlevest ettem a menzan
cernametelttel
/most levesre faj a fogam, valami jo nyaklevesre (pulyka-csirek) belsosegekkel
de az igazi egy jo marhahusleves lenne veloscsonttal
de ma nincs hentes
azt eszek amit az asszony hoz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 17:19:15

@Topy: levest nem mixelunk:)
UFF
sertes-csirke -pulyka
ha meg igen, gyerekek egyek meg a maradt marek serteshust, mert nem kapnak palacsintat utana
UFF

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.02.29. 17:20:00

Köszönök szépen!
@medvedr: Nekem is úgy rémlett, csak lusta voltam megkeresni. :)
@Topy: Töltött kifli? blogkocsma.blog.hu/2012/12/27/toltott_kifli_223

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 17:21:38

@Topy: pedig kis kecskeszivet elbirt volna

Topy 2016.02.29. 17:32:12

@hagyma: legényfogó leves megvan?
borjú-csirke-sertés

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 17:36:26

@Topy: az meg van
nagyonis
az en legenyfogolevesem zoldborsoleves volt /idenyben/
12 tanyerral ettem meg megboldogult anyosomnal es aposomnal,Isten nyugosztalja oket, es elvettem a lanyukat
ez nem volt olyan jo otlet, de a borsoleves egeszen kivalo volt
/sertest akkor sem szeretem a levesben UFF:)/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 17:48:51

viszont a vadmalaclevest imadom/nam/

©________ 2016.02.29. 17:50:24

@látjátok feleim szümtükkel: szeretem a palacsintát, meg a vastag palacsintat is szeretem. de az ennyire vastagot nem. nehéz feltekerni.

©________ 2016.02.29. 17:53:30

@Fenchurch68: olyan, mint egy jó kis szalonnas piskóta:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 18:11:09

@Isley: zuzaporkoltben egeszen fantasztikus vagyok
semi trukk
sot azt akar kuktaban is lehet fozni:)
no nem en, de lehet
sajnos mar vek ota nem foztem mert nejem nem eszik belsoseget
magamnak meg ugye....
sok aldozatot kell hozni ha megnosultok egy amrikai novel, kulonosen , ha KY-bol szarmazik

Isley 2016.02.29. 18:57:26

Köszi mindenkinek, a héten valamikor lesz zúzapörkölt :)

Benikuty 2016.02.29. 19:01:15

@hagyma: abból én sem. De honnan szeded ezt a marhaságot?

Benikuty 2016.02.29. 19:02:58

@A fickó: főleg, ha a maradék is jó! Ha kieszem a főtthúst a levesből, nem marad hely...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 19:24:47

@Benikuty: mar tisztaztuk, hogy karajCSONTra gondoltam
bar az orjaleves nem all messze tole
cask en nem szeretem
de egy jo marhahuslevest tuti osszedobok a heten
utolso szabad hetem
miert ne?

trux77 2016.02.29. 19:26:27

@Topy: Legyen? vágassak egyet neked? :DD

trux77 2016.02.29. 19:29:48

@Babette©: igazából kecskeíze volt. pedig nem vagyok finnyás, ettem már lóhúst, szamárhúst, de azok maximum édeskésebbek voltak. De ez kecskeízű volt és kész. :) Nem arattam vele sikert.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 19:32:48

amugy van a huttoben most is karajcsont meg valami marhacsont /velos/ de nem eleg
es nem szeretem keverni
meg valami szep marhahust kell vennem meg zoldsegeket es csinalok is a heten

Topy 2016.02.29. 20:31:24

@trux77: csak ha nem lesz kilométeres bakkecske íze! :)

Topy 2016.02.29. 20:34:57

@trux77: valami "technológiai" hibára gyanakszom a vágás/feldolgozás környékén, majd Babette kiokosít minket

mint a sajt: vannak nagyon jó házi kecskesajtok, aztán néha beleszaladok olyanba, mintha aszalt/fonnyasztott ;) bakkecskét nyalogatnék

©________ 2016.02.29. 21:28:29

@trux77:

De milyen az a kecskeiz?:-)

©________ 2016.02.29. 21:30:32

@Topy:

Onnan nem kell tobbet venni semmit. Ott a higienia sem biztos.

Volt nekem olyan bakom, a szaga elorejott a hazba, de se a tej,se a husa nem volt szagos.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.29. 21:59:35

@Babette©: A bakod tejét is szagolgattad???? :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.29. 22:58:59

@Babette©: hat en meg tudom mondani, hogy marhat eszek, csirket, birkat, halat, desznyot, bolenyt alligatort
bizonyara a kecskenek is van ize
nagy valoszinuseggel kecskeize
en sosem ettem, de olyan kicsit szalkas, szarazabb husnak gondolom, ami mekeg a tanyeron es valoszinu a huskecsket mar fiatalon levagjak
egyszer majd kiprobalom talan, ha itt van valahol
a kecskesajt az nepszeru

©________ 2016.02.29. 23:38:04

@hagyma:

valoban szalkasabb szerkezetu mint a marha. de nem szaraz. meg akkpr sem ha nem marvanyos. marpedig ritkan marvanyos. nem jellemzo ra.

es nyilvan ezt is mint minden hust, szaarra lehet sutni ea azaritani.

hogy milyen burger van belole,azt meg mar posztoltam

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.01. 10:07:31

@Babette©:

Biztosan olyan lehet, mint a kandisznó íz.:D

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.01. 10:11:06

Gyerekkoromban néha vettünk az utcabeli tehéntartó gazdától tejet, és bizony nyáridőben, amikor a tehén sok zöldet, főleg csalamádét evett, zöld ízű volt a tej. Nem tudom meghatározni ez milyen volt ( már akkor sem szerettem a tejet ), de a felnőttek így mondták, és az ilyen tejnek eltért az íze az átlagostól. Néha még a színe is más volt.

trux77 2016.03.01. 19:44:52

@Babette©: tejet adó bakkecske nekem is kell. :)
amúgy kecskeistálló ízre mondanám. mikor bemész egy istállóba, ahol sok-sok kecske van, és szinte harapni lehet a szagot. na, ilyen volt ez is, csak nyilván enyhébb. olyan utóíz szerű :)
de mindegy is, béke poraira, elmúlt, tapasztalatnak jó volt.

©________ 2016.03.01. 19:58:59

@trux77: fura
A kecskenek alapvetoen nincs eros szaga.
En a csajoknak a szorebe szoktam furni az orromat fejes kozben, mert kifejezetten jo illatuk van, mint az apolt hajnak.
Meg kialmolas elott sem volt szaga az istallonak.
Teljesen mas, mint pl egy marhaistallo.

Arra tippelek,inkabb pszichologiai jellegu illat lehet ez...:-).
süti beállítások módosítása