Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Cajun csirkedarabok lencsével

2016.01.19. 07:00 Andrass9

Úgy látszik, mostanában mindent cajun fûszerezéssel készítek. Nagyon szeretem, és igyekszem mindenkire rátukmálni. Most a kicsilyány jött délutánra, valamit fõzni kell neki. Igaz, a hûtõ tele van PK-val (grrr), lencsével, karfiolos pórélevessel, de ezekben nincs semmi hús.

21.jpg

Na jó, a lencsében van egy kis füstölt csülök... Kutakodván a csodahüttõben, leltem egy nagyobb adag csirkefelsõcombot, meg rengeteg csirkemellfilét, de abból már csak egyet vettem ki.

Ez jó lesz, csak kérdés, hogy mikor érkezik ide, mert csak frissen szeretem. Minden esetre elõkészítettem a hozzávalókat:

  • 70 dkg bõrös csirkefelsõcomb
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 nagy fej vereshagyma
  • 2 dl száraz Irsai Olivér a Varga pincészettõl
  • maradék kacsa pecsenyezsír
  • 3 ek kacsazsír
  • 2 ek majoranna
  • 3 ek izraeli cajun fûszerkeverék
  • 2 ek paradicsompüré

10.jpg

Az izraeli cajun fûszer ritka párosítás, származása tényleg Izrael (egyik gyerekünk hozta), viszont alapos analizálás után egyértelmûen cajun keverék. Õ minden esetre egy mártogatóshoz hozta. Tulajdonképpen nem is butaság, miért ne lehetne cajun mártogatóst készíteni?

A baromfialkatrészeket alaposan besóztam, majorannáztam és rászórtam a fûszerkeveréket is. Ezt így hagytam állni egy félórányit. A zsírokat egy méretesebb öntöttvas lábasba öntöttem, felhevítettem, majd a forró zsíron lepirítottam a húst, meg a bõrét is. Ezután lezártam alatta a lángot, hogy majd akkor fejezem be, ha megjött a lyány.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Mikor befutott, gyorsan feldaraboltam a hagymát nyolcadolva. Felforrósítottam a zsírt a hússal, belekevertem a hagymát, és beleöntöttem a bort. Mielõtt elfelejtettem volna, gyorsan kanalaztam bele a paradicsompürébõl. Fedõ alatt 30 percben puhára pároltam. Ekkor a bõrös darabokat egy tapadásmentes fólián betoltam a grill alá, hogy ropogós legyen.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Végül is nem a PK-val, hanem lencsével ettük - azzal a bizonyossal, amit a hagymaleveshez fõztem.

19.jpg

Fantasztikus lett a szaftja, a zsírja pedig tökéletes lesz kenyérre kenve.

20.jpg

Gyorsan elkészül, ha nem kell közben a vendégre várni :)

41 komment

Címkék: hagyma fehérbor csirkecomb csirkemell majoranna kacsazsír paradicsompüré csirkemell filé cajun fűszerkeverék

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr248066058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2016.01.19. 08:00:17

Szerintem a hús is nagyon jó lett, nem csak a zsírja. Ez az étel nagyon praktikus, előre el lehet készíteni és amikor szükséges, akkor befejezni, így nem sok fáradsággal frissen sültet kaphat a vendég. Előre gyártottt körettel pedig a vendég ízlése szerint tálalható.

A fűszerkeverék összetételéről azonban lehetne néhány szót írni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.19. 10:46:12

@vörösbor(de)minőségi: Köszönöm a kisegítést. Rengeteg receptje van, mint minden fűszerkeveréknek. Az anyablog egy finomat prezentált, én meg egy egyszerűt itt, de ott is az anyablogot használtam, meg a hajókonyhát (nem tudni melyik másolt a masikrol, de meg a megjegyzés is szó szerint egyezik): blogkocsma.blog.hu/2015/11/10/tokehal_file_creole_cajun_fuszeres_rizzsel
Biztos beszerezhető itthon is, de én mindig kintről hozom ezeket.

vörösbor(de)minőségi 2016.01.19. 11:36:21

@Andrass9: én is a kiváncsiság miatt néztem utána-fogalmam sem volt erről,de az összetevőket látva én is készen venném.

kellemes keverék lehet-finom ízek.
(amit írtál nekem is feltünt :)))

látjátok feleim szümtükkel 2016.01.19. 15:06:22

Gondolom egy ilyen fűszrkeveréknek az adja a lelkét, hogy a keverési arányokat nem szabad váltotatni, mert az befolyásolja a végeredményt.

A fickó 2016.01.19. 15:18:06

@vörösbor(de)minőségi: Nekem egyszer majdnem lett ilyen fűszerkeverékem, amikor leborult a fűszerpolcom. :D
A viccet félretéve, ezek szinte alapfűszerek, mindig kell, hogy legyen belőlük otthon. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.19. 16:13:08

@A fickó: Hagymagranulátum, mint alapfűszer. Mondjuk azt én csináltam, mert van pár étel, amibe jobb, mint a friss, és eláll, de azért hagymám mindig van itthon:). A lista valóban része egy menőbb konyhának.

@látjátok feleim szümtükkel: fogta meg a lényeget. Az arányokon van a hangsúly.

Foxylady 2016.01.19. 16:53:57

Sziasztok! Na, regisztráltam amiatt, hogy elmondjam, mennyire szuper ez a blog úgy, ahogy van!:-) Nagyon sok gasztroblogot pásztázok jóideje, ez a hobbim, de itt a legjobb a közösség, a fázisfotók és a kommentek aranyat érnek, a precizitásért külön köszönet, a hibák felvállalása plusz pont, de ami a legjobb: szórakoztat! Sokat tanultam innen, elmondható, hogy napi szinten kocsmázok.:-)Csak így tovább!

Foxylady 2016.01.19. 17:02:46

Ja, a PK micsoda? Paraszt kolbász, párolt káposzta? Az első esetben én nem panaszkodnék.:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.19. 17:06:22

@Foxylady:
a pk a z paradicsomos kaposzta, ami a bloggazda kedvenc csemegeje

Foxylady 2016.01.19. 17:11:27

@hagyma: ó köszönöm, ezek után lehet, hogy nem kapok 5-öst Blogkocsmából...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.19. 17:25:21

@Foxylady: hat en erre gondoltam, de majd a fonok megmondja
en szeretem mind a harmat

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.01.19. 18:32:12

Köszönök szépen!
Egy szavam sincs. Legfeljebb egy igen laza hosszúlépés utána.
Mondjuk az izraeli szokatlan, de éppen olyan ne lenne? Biztos valamelyik tősgyökeres new orleansi zsidó család idegenbe szakadt sarja - talán éppen maga Kohn Szökkenő Szarvas - vitte magával az új óhazából.
@Foxylady: Üdvözlünk minálunk! Netán tölthetek valamit? Kérdezni sohasem szégyen.

©________ 2016.01.19. 18:41:16

@Foxylady: az olyan etel, aminek nem mondjuk ki a nevet, mert hanyok tole.

Fenchurch68 2016.01.19. 18:59:39

@Praliné.: Az az étel, amit a végfelhasználókkal fűszereztetsz meg, mert még kóstolásnyit sem veszel a szádba :) Nem Tudjukki, hanem Tudjukmi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.19. 19:07:58

@Foxylady: Örülünk, hogy szeretsz itt lenni és köszönjük a dicséretet!
Ahogy @Waka: is mondja, kérdezni szinte kötelező! Erre talán a legjobb példa, hogy tanultam meg tökéletes töpörtyűs pogácsát sütni @Praliné.: aka Babette_ aka Neduddgi-től :) Addig kérdeztem, amíg minden pici titkot elárult ...
A PK azon ritka eledelek közé tartozik, amik nem izlenek. A paradicsomos káposzta. Hagyma mindhárom fajtáját szereti, énm csak a káposztát meg a paradicsomot, de együtt nem. Így lett tiltott étel!
Ha viszont valaki küld receptet, meg fázisfotókat, igérem, posztolni fogom!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.19. 19:16:01

@Andrass9: en cask egy fajtajat szeretem es ismerem
az opcokat szeretem
paraszt kolbasz
parolt kaposzta
paradicsomos kaposzta
lehet csinalok is fasirozottal
friss kaposztabol
ugy jo kockara /sic/ vagva nem vekonyra szelve
borsos cukrosan

oaradicsom van itthon tengernyi
talan holnap

Foxylady 2016.01.19. 19:17:36

@Waka: Köszönöm, egy kis forralt bort elfogadok!

Foxylady 2016.01.19. 19:41:50

@Andrass9: Én 3 évente készítek kb., de a PK-ból nem lehet keveset csinálni, mert mi lesz a maradék káposztával, szóval egy hétig kell(ene) enni, mert a szívem szottya nem szereti (mert a főzelék nála sós és borsos), és még csak 2,5 évnél járok, úgyhogy van idő...

Foxylady 2016.01.19. 19:53:35

@Andrass9: Apropó kérdés/kérés:
1. Honnan lehet egész füstölt szárított chilit/paprikát keríteni? Itt Debrecenben nem jártam sikerrel, talán online tudok szerezni? Persze aki tud füstölőt készíteni...minden elismerésem!
2. Szeretek befőzni, van egy kis nagymama beütésem, így szívesen olvasnék akár régebbi elmaradt posztokat a sokféle chilikrémről, paradicsomszószról, vagy az almás és túrós pités posztban kiszúrták a többiek az almaszószt, az is tutis lehet.

Itt tanultam meg konfitálni, kacsatepertőt készíteni, azóta mindig van itthon kacsazsír, alap lett, hála érte! Nőtt a renomém itthon.:)

Foxylady 2016.01.19. 19:55:29

Természetesen Wakához is szól kérésem, így meg lehetne idézni kicsit a nyarat.

Benikuty 2016.01.19. 20:25:53

@Praliné.: te majd hánytálban kapod :D

látjátok feleim szümtükkel 2016.01.19. 20:30:32

@Foxylady:

Ha van hozzá jó sült oldalas, akkor ki lehet mondani, hogy a pardicsomos káposzta egy jó étel.:D

látjátok feleim szümtükkel 2016.01.19. 20:37:01

@Foxylady:

Ezt nézd , nagyon jó a paprikájuk, megéri rendelni. Van nekik füstölt csípős is. Ha sok egy adag, többen rendeljetek egy adag és ossztáok el.

kuruczpaprika.hu/farkaspaprika/kapcsolat.html

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.19. 21:10:12

@Benikuty: Jó áraik vannak. Köszi a linket!
@látjátok feleim szümtükkel: Farkas András paprikája RULEZ! Habár füstölt csilije tudomásom szerint nincs ... A csiliszószoknál van chipotle pehely: www.chiliszoszok.hu/spd/414913/Chipotle-chili-pehely

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.19. 21:11:22

@látjátok feleim szümtükkel: Tulajdonképpen nagy a te igazságod!!! Egy jó sült oldalas mellé oda lehe tenni dísznek:)

Foxylady 2016.01.19. 21:15:35

@Benikuty: Pont ezt a chipotle fajtát kerestem, láttam a Street Kitchen egyik videojában, csak nem találtam meg, köszönöm szépen!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.01.19. 21:28:56

@Foxylady: Töltöttem.
Én speciel Debrecenből szereztem a füstölt csilit, de nem hiszem, hogy a készítő árulná. :) Csiliszósz ügyben András a mágus, és csak a basic változatot készítem. Meg talán az édeset. Örülök, hogy tudtunk ötletet adni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.19. 21:50:09

@Foxylady:
1, Benikuty linkjén láthatóan van, onnan érdemes beszerezni. Házilag füstölni roppant egyszerű, de csak az olyan bolondoknak éri meg, mint én: ráérek pepecselni vele. Volt már olyan olvasónk is, aki szerint inkább káposztát savanyítsak, mint csilipasztákkal pepecseljek. Én amondó vagyok, hogy kinek a pap, kinek meg a lyánya ...
2, Elmaradt posztom csak 1 van, ami mindig ott figyel a listán: "Képek a kertről", amik 2012 óta várnak megjelenésre. Időnként adok még újabbakat hozzá, de nem hiszem, hogy nagy érdeklődés lenne iránta. A többi csiliszósz (idén összesen 24 féle), meg sült paradicsom és szósz (idén csak 11 féle) egyszerűen túl sok lenne az olvasók számára.
Az almaszósz pedig a világ legegyszerűbb "befőttje": hámozd meg az almát (lehetőleg valami ízes és édeskés almában gondolkodj), darabold fel és vesd egy nagy (lehetőleg inox) lábasba. Tedd fel a tőzre, kavard és kavard, míg felforr. Ekkor már csak annyit főzz rajta, amennyit úgy érzel igényel, hogy botturmixszal péppé zúzhasd. A zubogó pépet kiforrázott üvegbe mered és kupakkal jól lezárod. Érdemes felfordítani 5 perce, majd vissza. Dunsztolni nem kell, hisz csíramentesen dolgozol, nem?
Amikor először főztünk, cukroztuk, meg vizeztük, mert nem hittük el, hogy elég lé és cukor van benne. Van aki ad hozzá fahajat vagy szegfüszeget - mi naturan szerettük meg.

Foxylady 2016.01.19. 22:06:07

@Andrass9: Köszönöm szépen, a vízmentes tipp tetszik, körtéből készítettem hasonlót ősszel, idén máshogy fogom.:)

Benikuty 2016.01.20. 08:09:58

@Andrass9: fűszerek vonalán képben lenni, az olyan foglalkozási ártalom :) negatív példákat is tudok ;)

vörösbor(de)minőségi 2016.01.20. 15:49:37

@A fickó: igen én is örömmel láttam,hogy ismerős minden-de! így egyben sosem használtam.
kényelmes lehet-bár én ennél jóval kevesebbel is beérem...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.01.20. 18:20:01

Köszönök szépen!
Megnéztem az ázsiai hetet az Aldiban. 400 ml-es kókusztej 260 forintért egészen baráti. Más annyira nem volt szimpatikus, vagy drágálltam vagy vacaknak tűnt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.01.20. 18:21:03

Ja. Kandírozott citronát és oranzsát 200 HUF/100g.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.20. 19:08:02

@Waka: Jóestét!
Nem látok ázsiai hetet az aldi.hu-n. Benn voltál egy boltban????

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.20. 19:10:22

@Andrass9: Bocs, megvan :) Nem gondoltam volna, hogy boltba mentél :))))
süti beállítások módosítása