Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (8) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (2) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (311) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (3) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (4) Chipotle (2) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (5) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (24) cukor (140) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (5) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (61) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (27) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (51) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (437) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (11) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (4) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (92) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (329) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (23) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (4) kacsazsír (50) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (88) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (3) kenyér (27) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (79) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (154) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (9) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (56) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) lucullus (4) Lucullus (7) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (74) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olivaolaj (129) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (56) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (2) petrezselyem levél (40) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (85) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (2) RL90 (3) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (77) rozskovász (3) rozsliszt (9) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (167) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (15) snidling (20) (316) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (36) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (10) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (63) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (8) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (89) tejfel (62) tejföl (85) tejszín (88) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (211) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (10) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (223) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (26) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (23) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (39) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (4) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (10) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Beigli – Missuth / Pesti Hírlap (1925) módra

2015.12.20. 07:00 Blogkocsma

A receptet legkedvesebb gyerekkori barátnõm küldte nekem karácsonyi jókívánságként. Mivel én nem sütök (és nem is nagyon eszem) beiglit, ezért kipróbálás nélkül posztolom. Külön felhívom a figyelmet a hozzáfûzött kommentekre, azok sok-sok év tapasztalatain alapulnak!

"Nem felejtettem el, amit ígértem, csak most jött el az ideje a beigli sütésnek.

Csatolom a receptet, amit már évek óta finomítok, mert mindig kimarad belõle valami titok - most pl. kiegészítettem a bébi almareszelõ fontosságának kiemelésével. Az alaprecept persze nem változik, a nagymamámtól örököltem, csak a trükkök már természetesnek tûnnek.

És mellékelek pár képet is, hogy nem csalás, nem ámítás.

14.JPG

Kár, hogy az illatokat nem tudom továbbítani! Isteni lett!"

Köszönöm és boldog Karácsonyt!

Kelt tészta, valójában diós + mákos kalács (de pozsonyi kiflinek is jó).

3 rúd lesz belõle, normális nagyobb tepsiben (40 cm). Ha rövidebb a tepsi, 4 rudat csináljunk.

50 dkg finomlisztet összedolgozunk 25 dkg Liga margarinnal (vagy 20 deka vajjal, de a Liga jobb, és a többi margarin nem az igazi).

Futtatott élesztõt készítünk 1,5 dl langyos tejbõl, 4 dkg élesztõbõl, egy kiskanál cukorból és egy kiskanál lisztbõl.

Hozzáadunk a tésztához 6 dkg porcukrot, egy lapos mokkáskanál sót, 3 tojás sárgáját, 1 egész tojást, és a hozzáöntött élesztõvel jól összegyúrjuk. Míg el nem válik a kezünktõl.

3 egyforma cipóra osztjuk és 15 percig kelesztjük.

11.JPG

Ezalatt 1-1 kicsi almát reszelünk a lehetõleg elõzõ nap elkészített TÖLTELÉKbe:

20 dkg darált dió, 20 dkg cukor - 1,5 dl forró vízbe beönteni és összefõzni, 1-2 perc.

20 dkg olajosra! darált mák, 20 dkg cukor - 1,5 dl forró vízbe beönteni és összefõzni, 1-2 perc.

Rögtön beletenni mindkettõbe késhegynyi fahéjat, 5 dkg mazsolát (a gyerekek utálják, ezért én nem teszek bele, pedig jobb lenne), és 1/2 citrom reszelt héját. Hagyni jól kihûlni (azért jobb egy nappal elõbb megcsinálni, hogy jól összeérjen).

Az almát bébi almareszelõn reszeljük, nem sajt-, fõleg nem káposztareszelõn, hogy lazítsa a tölteléket!

Téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat és megtöltjük a töltelékkel. A harmadikat értelemszerûen fele-fele dióval-mákkal.

12.JPG

Vigyázva tekerni össze, hogy ne legyen szoros! A tepsibe téve, meleg helyen kb. 1 1/2 óráig kelesztjük, majd tojásfehérjével jól megkenjük.

13.JPG

Elõmelegített sütõben lassan, kb. 45 percig sütjük.

Eszébe se jusson senkinek tejet rakni bele, mert nem áll el és elrontja az ízét! Akárki akármit mond is.

23 komment

Címkék: alma tej tojás dió mák mazsola élesztő cukor liszt fahéj margarin porcukor citromhéj

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr528182204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

©________ 2015.12.20. 08:34:06

Most akkor az almat a toltelekbe teszi?

Tej miert romlana meg? Meg van fozve majd meg van sutve.
Az ize? Hat eddig nem volt panasz. Legfeljebb h keves.

Demondjuk iden leszavazta az emberem, uh tegnap vettem par frissen sultet a lidliben,.

Mar alig van belole, nemtom milegyen:-):-):-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.20. 09:14:37

esetleg hokifli vagy zserbo
meg toltott kaposzta
/tej tenyleg nem kell bele/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.12.20. 09:38:17

@Praliné.: A szöveg szerint a töltelékbe kerül az alma ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.12.20. 14:44:05

Köszönök szépen!
Idén lehet, kimarad, másfélét tervezek sütni. Kémeim szerint mákdaráló lesz a fa alatt, úgyhogy mákos guba sül majd.
@Praliné.: Valamennyi tejet a tésztába is tesz, de a töltelékben talán másképp viselkedik, és esetleg megsavanyodhat. Már, ha van rá érkezése.

látjátok feleim szümtükkel 2015.12.20. 16:46:10

Anyám a beiglibe tejben főzte meg a mákor és a diót, és amikor kihült, akkor már tette is a tésztába. Sosem romlott meg, bár az igaz, hogy a fehérjék romlékonyak, a tejes ételek meg különösen. Persze annyi tej nem volt benne, hogy krémes minőséget adjon, csak annyi, amennyitől a töltelék már nem volt száraz. De a recept vízbe rendeli megfőzni a diót és a mákot, tehát nem kell attól tartani, hogy megromlik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.20. 18:43:43

a lecsom esmet tokeletes let, most ettem meg az utojjat, rautve egy tojast
kezdodnek a footbalmerokozesek es a fogadasok
ez a vasarnap
pizza /.spenotos/ estere

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.12.20. 19:20:04

@hagyma: Nem unja már Mary ezt az egyoldalú táplálkozást??? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.12.20. 19:24:07

@látjátok feleim szümtükkel: Anyósom tejjel főzte a tölteléket, de annak sem volt ideje megromlani! Pedig én már akkor se ettem bejlit :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.20. 19:52:44

@Andrass9: egyoldalu?????
hahaha
szeretnel te ilyen egyoldaluan enni:)

a pizza amugyis az enyem
vasarnap-foci-fogadas-pizza-tradicio:)
O ma mar nem eszik
meloban eszik es cask 4-kor jon

Fenchurch68 2015.12.20. 20:01:34

@Andrass9: Az én anyósom is tejjel főzte a töltelékeket, nem voltunk nagy bejglifogyasztók, néha még húsvétkor is volt belőle egy kicsi :) de sose volt baja, legfeljebb kicsit megszáradt.

A legutóbbi, már egészen normálisra sikerült bejglimnek kb. ez a tésztája volt, de jó paraszt módjára disznózsírral csináltam, és nagyon finom, könnyű és omlós lett. Margarint soha semmibe.

©________ 2015.12.20. 20:32:34

@Waka: mitol savanyodna meg egy felforralt majd megsjtott 3evokanal tej??

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.12.20. 20:34:37

@Fenchurch68: @Praliné.: Legfeljebb churut lesz a benne lévő tejből :) Bár az kicsit fura íz egy bejglinek ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.20. 21:04:04

tej nem kell bele, le is van irav , ertem?
minek?
kis rum mehet a diosba
mazsola nem kell , a gyerekeknek volt igazuk

Fenchurch68 2015.12.21. 11:44:51

@Andrass9: Végül is... Dió, mák, churut... Örmény bejgli? :)

@hagyma: Hehe, az enyémek is azt hiszik, hogy a mazsola átharapja a torkukat. (Azt sose vették észre persze, hogy simán beledaráltam bármilyen diós cuccba, hogy szaftosabb legyen.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.21. 12:40:16

@Fenchurch68: van aki szereti, van aki nem
en altalaban szeret/t/em
gyerekkoromban ettem magabn is
ma mar nem feltetlen kovetelem bele a sutibe,, de ha benne van sem turom ki
bar amennyi sutit en eszek...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.21. 12:49:27

a makos-dios mix az erdekes valamint a Liga margarin kiemelese
meg mindig emlekszem gyerekkorombol a Liga es Rama marganinos reklamokra
most kiderult a legjobb margarin a Liga
bar a hofeherkeben a ramat reklamoztak

Fenchurch68 2015.12.21. 13:05:24

@hagyma: A Ligának a lényege, hogy nincs benne tejszármazék, sokan allergiásak a tej különböző összetevőire. Ha laktózintoleráns személyekre kellett főznöm, Ligát használtam.

Tegnap találtunk rántott velő-forrást negyedórányi sétatávolságban a lakhelyünktől, ketten ettünk egy adagot, coleslaw-szerű káposztasalátával, előtte két napig nem ettem, most utána sem fogok szerintem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.21. 13:20:24

@Fenchurch68: akkor mar ertem a receptiro miert tiltja le a tejet kulon is
a rantottvelo jo, cask a nejem leszoktatott a belsosegkrol, bar eppen tegnap mondta, ha jovore megyunk haza, akkor kiprobal mindnt, less ami less
tavaly elhatarolodott a belsosegektol
hat jovore vegigetetek vele mindent, akar sult vert is, bar nem tudom hogy fogok szerezni vert

látjátok feleim szümtükkel 2015.12.21. 14:20:42

Hello kocsmatársak! A boltokban ( Sparban biztosan ) nagyon szép, 20-25 cm hosszú, 2-3 ujjnyi széles piros színű paprikát lehet kapni, ami szenzációsan finom. Van csomagolt és kimérős is, finomabb a képiánál és a paradicsompaprikánál is. Képet nem tudom mellékelni, mert nem találom a fényképezőgéphez a madzagot. Mellesleg egy fél kiló zöld madzad 1200 forint. Azzal megvárom a tavaszit.:D

Fenchurch68 2015.12.21. 16:51:52

@hagyma: Én se rég világosodtam meg :)
Most hűl a kocsonya, és sül a hurka-kolbász, a (dene)véres csak az enyém.
(Középső vegetáriánus leányzóm is úgy van a dologgal, hogy ő vega, csak a májnak meg a csípős füstölt kolbásznak nem tud ellenállni.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.21. 19:08:19

@Fenchurch68: a nejem nem vega sot evogep, de a belsosegeket / talan elvbol?/ nem eszi
a vereset talan jobban szeretem a majasnal, de a legjobb egyutt a 2 + kolbasz, naturlich
tavaly egy piacon ettem pesten es belefutottam egy nagyon szar fureszporizu veresbe es rizzsel teli majasba
regen a piaci hurka is job volt
a langos meg elment

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.12.21. 20:12:12

@Fenchurch68: A rántott velőért most irigyellek, habár van a közelben nekem is lelőhelyem hozzá:)
süti beállítások módosítása