Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) alaplé (71) alma (30) almaecet (16) almalé (4) almaszósz (4) Anaheim (2) ananász (2) Ancho Gigantea (9) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (9) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (5) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (13) babér (39) babérlevél (40) bableves (3) bacon (37) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (23) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (54) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL80 (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (28) bőrősháj (2) bors (275) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) brokkoli (3) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (6) búzafinomliszt (26) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (17) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (10) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (67) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (40) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (7) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (56) csiliolaj (2) csilipaprika (45) csilipaszta (26) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (5) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (21) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (14) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (23) cukkini (10) cukor (134) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (11) cvekkedli (2) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (27) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (57) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (10) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (24) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (24) fehérbors (49) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (98) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (406) fokhagymapor (4) fokhagyma granulátum (12) füge (4) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (9) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (14) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (3) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (51) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (8) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (84) gyömbér (108) gyöngybab (2) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (300) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (17) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (14) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (21) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (19) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (12) kacsacomb (8) kacsaháj (6) kacsamáj (6) kacsamell (8) kacsanyak (5) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (45) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kacsazuza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (81) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (11) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (16) kapri (4) kapribogyó (15) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (26) karalábé (26) karamell (3) kárász (6) kardamom (22) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (6) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (26) kenyérlepény (2) kenyérliszt (20) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (4) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (26) kolbászhús (5) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (18) kömény (74) köménymag (19) konyak (3) könyv (2) koriander (27) koriandermag (26) köröm (20) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (18) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (16) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (148) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (6) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (20) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (10) lecsó (28) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (48) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (109) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (85) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (10) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (3) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (23) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (50) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (68) mustármag (21) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (9) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (10) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (17) olajbogyó (7) oldalas (33) oliva (20) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (119) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (53) öregtészta (2) őrölt kömény (5) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (31) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (118) paradicsomlé (26) paradicsompüré (31) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (31) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (2) pástétom (3) paszternák (14) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (140) petrezselyemgyökér (19) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (77) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (25) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (4) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (40) rizsbor (4) rizsecet (4) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (4) rizstészta lap (2) rókagomba (6) római kömény (42) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (13) rozmaring (70) rozsliszt (7) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (49) sajtfonat (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (46) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (153) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (11) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (13) snidling (20) (274) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (44) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (64) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (22) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (34) szegfűgomba (4) szegfüszeg (10) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (4) szerecsendió (59) szerecsendióvirág (45) szezámmag (11) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (6) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (35) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (4) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (84) tejfel (60) tejföl (84) tejszín (84) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (203) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (4) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (2) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (41) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (209) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (16) vaníliás cukor (15) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (21) vörösbor (21) vöröshagyma (118) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (51) zellergumó (38) zellerlevél (32) zellerszár (28) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (37) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (70) zöldség (3) zöldségalaplé (2) zsálya (40) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (59) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Bundásszendvics

2015.09.27. 07:00 Andrass9

Ha már van kenyér bundában, miért ne legyen szendvicsben is? Az alapötletet látjátok feleim szümtükkel olvasónk adta , amit már posztoltam. Most viszont újabb szintre emeltem a gondolatot.

28.jpg

Fehérjehiányom volt már reggel, tehát tojás. Van még sajt és füstölt fõtt comb is, akkor legyen szendvics. De imádom a bundáskenyeret, ezért bundásszendvics mellett voksoltam.

Volt itthon szikkadt kenyér, mert akkoriban hetente hoztam 1 kovászos parasztkenyeret a madarasból, ami kitartott gond nélkül a következõig. Ez alap a bundáskenyérhez. Habár a friss meleg kenyeret is ki lehet sütni tojásban, de az egy más mûfaj :)

  • 6 szelet kenyér párosával egyformára vágva
  • 3-5 ek kacsazsír
  • 3 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg ementáli típusú sajt (mert ez volt itthon)
  • 3 szelet valamilyen sonka
  • 3 mokkáskanálnyi csilipaprikakrém (lehet csípõs is)

10.jpg

A tojásokat felütöttem egy tányérba, hozzáöntöttem a tejszínt, megsóztam, és jól összevertem villával (ilyenkor számolom a villacsapásokat, és általában kétszázig bírom :). Megáztattam benne a kenyérszeleteket, amiket azután egymásra pakoltam. Tapasztalatom szerint ennyi tejszínnel felöntve egy teljes karéj kenyér egy tojást szó nélkül felszippant.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Egy nagyobb serpenyõbe kanalaztam a kacsazsírt. Akkora edény kell, amiben 2-2 kenyérszelet elfér egyszerre.

15.jpg

A feltornyozott kenyerek mellé felszeleteltem a sajtot, megkentem a sonkákat egy-egy mokkáskanálnyi csilikrémmel.

16.jpg 17.jpg

Most már csak sütni kell. Kettesével beletettem a zsírba a kenyereket úgy, hogy mindkét szelet egymáshoz illõ oldala süljön ki. Kitettem egy tányérra, rápakoltam a sült oldalra a sonkát, majd a sajtot és lefedtem a másik kenyérrel.

18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg

Ezeket is feltornyoztam, ahogy készültek.

22.jpg

Végül mindhárom szendvicset - melyeknek külsõ oldaluk még nyers tojásos volt - a serpenyõbe helyeztem. Éppen elfértek hárman. Letakartam a serpenyõt, hogy jobban átmelegedjen a szendvics. Amikor megsült az elsõ oldaluk, akkor megforgattam õket, majd papírszalvétával leitattam a felesleges zsírt (olyan szerintem persze nincs, hogy "felesleges zsír").

23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg

Ecetes jalapeno paprikával dekorálva tálaltam magamnak a kissé túlsült szendvicseket.

27.jpg

Csudajó falatokhoz jutottam: a fehérje, szénhidrát és zsírszükségletemet fedeztem egy kis idõre.

29.jpg

Tán nem ártott volna a két kenyér közé kanalazni egy kis tojásos lét, akkor jobban összesülne, de már késõ ...

24 komment

Címkék: tojás kenyér sonka sajt tejszín kacsazsír jalapeno csili krém

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr347795394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.09.27. 07:59:27

Jó reggelt, jó étvággyal!

Van egy új gluténmentes kenyerem, azzal kipróbálom.:D

látjátok feleim szümtükkel 2015.09.27. 08:01:41

A csilis snidlings bundáskenyér posztban az egyik képen van az a majdnem fehér színű, körte formájú paradicsom. Megsütve ez a fajta a legfinomabb.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.27. 10:14:07

Nekem az ökörszív izlik leginkább, de jó a lucullus is. Fehér paradicsomom még nem volt, a fekete meg túl leveses erre a célra.

vörösbor(de)minőségi 2015.09.27. 10:22:24

nagyszerüen van megsütve,véleményem szerint nem "túlsült"

de irigykedve olvastam,hogy ennyi tojás elég volt neked,én biztos ha nem is duplája de tojás nagyságától függően minima 4el kezdtem volna.

biztos jobb a kezed..:))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.27. 10:52:38

@vörösbor(de)minőségi: Szó se nem nincs róla! Mi csak nagy tojást veszünk (min. 68g), adok hozzá tejszínt is, valamint kicsik a kenyérszeletek :)
De tényleg, normál bundáskenyér 1 tojás 1 karéj kenyér. Nálam.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.09.27. 11:35:39

Köszönök szépen!
Szeretem a bundás kenyeret, így mindenfélével megrakva különösen.
Tegnap sütöttem egy posztnak valót, - vagyis hát annak terveztem - de olyan csúf baklövések sorozatát követtem el, hogy posztképtelennek kellett minősítenem az egészet. Talán kedden sikerül valami időszerűt és normálisat főznöm.

2015.09.27. 14:15:05

Hűha! Köszi szépen az ötletet. Imádom a bundáskenyeret, és holnap kb. 12 órát vonatozom, ez jobb mint valami utasellátós zsömi. Van angolszalonnám is, azt is közébe pakolom. Ja, és a bundáskenyér jó hidegen is ;).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.27. 16:14:02

@Pink Petsch: Csak egy hibája van az utasellátóssal ellentétben, hogy összezsírozza a kezedet (meg mindent amihez hozzáér).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.27. 16:14:53

@Waka: Az nem jó! Én a hibákat is ki szoktam posztolni, hátha van okosabb ember, aki tanul belőle.

2015.09.27. 16:32:04

@Andrass9: Viszek szalvétát ;). Nemsoká neki is fogok állni elkészíteni 6 szelet kenyérből ... 3 szendvics csak kitart fél napig, remélem ;).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.27. 19:27:10

200 villacsapas 3 tojasra?
tizedebol megoldom
amugy jo lehet es egyaltalan nincs tulsutve, nem birom a hoka bundast

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.27. 19:58:24

@Andrass9: en a voroseket, de bundasban szeretem ha kicsit roppan a szele
nem French toast ez

2015.09.27. 20:54:41

@Andrass9: Tanúsítom, rohadt jó! Hidegen is ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.27. 21:13:21

@Pink Petsch: Gratulálok! Ezek szerint nem bíztad a véletlenre a holnapi utad ozsonnáját :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.09.27. 22:48:07

@Andrass9: OK Legyen, ahogy gondolod. Összeszedem a gondolataimat, és megírom. Szörnyű lesz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.28. 19:52:22

@Waka: Sikerült mindenkit elriasztani?
Akkor inkább ne írd meg a posztot :)

Fenchurch68 2015.09.28. 21:39:43

@Waka: Jaj, dehogy, hiszen tanulni fogunk belőle! (Nem, valószínűleg nagyon kiröhögünk majd, de kultúremberként ezt eltitkoljuk...)

Ehh, vettem az embernek jonatánt, mert az az egyetlen alma, amit szeret. De persze nem jonatán volt, valami édeskés, jellegtelen izé, szóval almás pite-szerűség lett belőle.
Ebédre meg cukkini-spagetti lett carbonara módra, sok szalonnával, sok tojássárgával, még mindig nem vagyok éhes.

Van egy tekerős kézi habverőm, amióta ezt használom, nagyon ritkán kerül elő az elektromos. A tekerős nagyon jó tricepszre, míg a gépnek semmi sportértéke sincs.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.28. 22:02:08

@Fenchurch68: Nem tudom, van-e tricepszem, de szeretek villával tojást felverni habbá. A sportértékével nem sokat foglalkozom :)
Minden mást robotgéppel. Na jó, ez nem igaz, mert a mozsár az kötelező a fűszer zúzáshoz, de a paprikát már nem kézzel őrlöm meg.
A gyúrt tésztát csakis kézzel, de már a kelttésztát géppel dolgozom ki. Tán, mert nem szeretem, amíg a kezemre ragad a tészta. A nyújtott tészták pedig elég kemények. Bár ... a pogácsát hajtogatni, nyújtogatni kézzel szoktam.

©________ 2015.09.28. 22:06:39

@Fenchurch68: szerintem ne rohogjuk ki, en mar szejtanos poenok miatt is sajnaltam.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.09.28. 22:25:32

@Andrass9: Már fújhatod. Megírtam.
@Fenchurch68: Nem fogok a kardomba dőlni. :)
@Csupacsí: Jaj, de köszi. :) Igazából nem vettem fel. Olyanok poénkodtak, akiknek gőzük sincs a dologról.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.29. 01:28:13

@Waka: a szejtanosba olyan neves szejtan-szakemberek szoltak hozza, mint pl en