Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • szivar: Ma olyan finom vacsorát készítettem... Begorombultam, kerestem egy nyársat, némi rőzsét és az udva... (2022.05.17. 19:44) Zöldség(es) leves
  • Waka: Tálalva! (2022.05.13. 12:55) Penne szósszal
  • Andrass9: @Monika Anna Gézáné Galamb: Érdemes volt posztolni - sokat megfőztem már belőle. Ilus néni nyelvez... (2022.05.09. 15:24) Ilus néni receptes füzete I.
  • Kumari aki Nilüfer: A Lidlben hatvanért vettem mélyalmost,, a piacon-állítólag házi, kukoricás, mindenesetre egy szeré... (2022.05.04. 09:12) Pulykaszárny a fűszertemetőben
  • Kumari aki Nilüfer: @Waka: Mi meg is ettük:D Grízgaluskás zöldségleves, kolbászos paprikás krumpli uborkasalátával. (2022.04.23. 13:18) Bácskai rizses hús ismét
  • kocsmagomba: @szivar: jó (2022.04.13. 21:49) Öri harira

A nap vicce


Címkék

A1 (9) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (8) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (21) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (12) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (15) babapiskóta (2) babér (41) babérlevél (60) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (6) bazsalikom (61) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (13) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (36) bőrősháj (2) bors (345) borsikafü (7) bouquet garni (2) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (17) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (15) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (38) citromlé (46) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (16) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (4) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (11) csirkeláb (2) csirkemáj (15) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (17) csombord (3) csont (4) csontalaplé (8) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (11) cukor (150) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (17) édes chili (2) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (33) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (29) fehérbors (57) fehérhagyma (10) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (101) fekete bors (6) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (477) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (17) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (20) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (8) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (66) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (100) gyömbér (123) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (353) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (6) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (24) jalapeño (25) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (57) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (98) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (28) kapor (35) kapormag (7) káposzta (18) kapri (4) kapribogyó (20) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (43) karalábé (14) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (26) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (19) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (30) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (4) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (21) kömény (85) köménymag (28) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (34) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (164) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (26) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (17) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (31) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles kel (2) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (21) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (44) lime héj (2) lime levél (6) liszt (131) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (100) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (57) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (84) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (14) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (7) olaj (18) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (38) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (141) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (7) oregano (64) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (7) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (36) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (133) paradicsomlé (30) paradicsompüré (37) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (152) petrezselyemgyökér (24) petrezselyemlevél (15) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (97) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (10) póréhagyma (30) pörkölt (10) portobello (5) prézli (40) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (46) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (55) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (86) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (19) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (52) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (53) salsa (3) San Marzano (6) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (184) sárga laska (3) savanyúkáposzta (7) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (9) sertéscsont (2) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (353) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (48) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (73) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (40) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (7) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (69) szerecsendióvirág (55) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (24) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (93) tejfel (68) tejföl (88) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (226) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (33) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (247) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (25) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (17) vargánya (18) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (28) vörösbor (30) vöröshagyma (127) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (10) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (26) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (59) zellergumó (50) zellerlevél (41) zellerszár (32) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (79) zöldség (3) zöldségalaplé (13) zsálya (47) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (76) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Egy szelet szürkemarha rostélyos: 1,2 kg

2015.09.05. 07:00 Andrass9

No ezt hivják egy "big slab of meat"-nek az óceán túloldalán! Kedves vendégeket invitáltunk ebben a hõgutában vacsorára. Az helybõl adódott, hogy grillezés lesz, mert én be nem gyújtok semmit a konyhában! A tervek szerint be sem megyünk a lakásba, a diófa igazán jó árnyékot ad.

Kutakodtam a csodahüttõben, mit grillezzek, amikoris beleakadtam egy szép száraz marhanyak darabba, ami sok töröttborsban lett pácolva, majd lefagyasztva. No ezzel le van a gond a feleségemrõl, õ "well done" szereti a húst. További keresgéléskor találtam meg az elrejtett szürkemarha rostélyost.

45.jpg

Nem egy tipikus grillmarha, de annyira zsíros volt, hogy meg mertem kockáztatni a megsütését parázson. Súlya volt rendesen, vastagsága is vagy 8 cm! Egy életem, egy halálom, kipróbálom. Legfeljebb nem izlik a vendégeknek. Jóbarátokat lehet nem tökéletes étellel is etetni.

Feleségem is beevezett, hogy akkor az év elsõ padlizsánkrémét is megcsinálná, ha meggrillezek neki egy kis padlizsánt. Annyi parázs általában marad, amivel ezt meg tudom tenni.

A vacsorát 6-ra hirdettük, ezért kivettem reggel a húsokat a fagyasztóból kiolvadni (36 fokban elég gyorsan ment).

10.jpg

Délutánra szobahõmérsékletû lett a hús, összeszedtem hozzá a fûszereket. Kaptam a nagylyánytól négyféle fûszerkeveréket, eköré hangoltam a vacsorát. A marhanyak már eleve borsos volt, azt nem zavartam meg csak egy kis friss õrléssel. A rostélyost a marokkói keverékkel vontam be vastagon.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Menetközben meggondoltam magam, és a marhanyak borsosságát egy kis Provence-i keverékkel lágyítottam.

15.jpg

Kellett valami grillezett körítés is, amihez a másik két fûszer dukál.

  • gomba
  • cukkíni
  • krumpli
  • vöröshagyma
  • szójaszósz
  • olivaolaj

16.jpg

A gombát és a hagymát fóliában szántam a parázsra, nem szeretek velük babrálni, mert mindig belecsúsznak a hamuba ... A megtisztított hagymát kettévágtam és a vágásra szójaszószt cseppentettem. Ez általában szépen beszivárog a hagymalemezek közé. A gombát megmostam, majd egy gombás szójaszósszal ízesitve csomagoltam hármasával fóliába. A hagymákat egyesével, vágott felükkel lefelé kötöztem csomagba az alufóliával. Így kevésbé ég le, mert a leve és a szójaszósz is az aljára folyik.

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

A krumplikat alaposan megsikáltam, majd úgy vizesen alufóliára tettem. Megsóztam, egy csepp szójaszósszal tovább nedvesítettem, majd a toszkán fûszerkeverékkel is megszórtam. Belegöngyöltem a fóliába.

21.jpg 23.jpg 22.jpg 24.jpg

A cukkíninek nem is volt még magja, így karikára vágtam kb 1,5 cm vastagra. Megsóztam, megszórtam a szicíliai fûszerkeverékkel és egy kis olivaolajjal összeráztam.

26.jpg

Megmostam a 3 kilónyi padlizsánt is, és vizes ruha alatt félretettem a grillezés végére.

27.jpg

Mindennel kész voltam már fél hatkor, megraktam hát a grillt faszénnel, és begyújtottam.

A vendégek befutottak pontban 6-kor. Éhesen.

Szerencsére készültünk: volt elsõnek friss erõs húsleves, amit a fiunknak fõztem még ebédre. Ez tökéletesen megnyugtatta a háborgó gyomrokat, amíg én a tûzön elkezdtem sütögetni.

A faszén teljes begyulladásáig terjedő szakaszban gyorsan beavattam az új palacsintasütőimet. Az eredményről majd beszámolok a legközelebbi palacsintázásnál.

Mivel a parázs még nem az igazi a húsnak, ezért csak a zöldségek mentek a rácsra. (A cukkíni is, csak azt elfelejtettem fotózni.)

28.jpg

Mivel a vendégek már nem akartak éhenhalni, feleségem nekiállt valami elõételnek. Elõször is befogta egyiküket a sárgadinnye becsomagolásába, ami remek étvágygerjesztõ.

29.jpg

Amint ez elkészült, felszolgált még sajtszeletkéket, olivabogyókat és kis pirítóst.

30.jpg

Ennek falatozgatását egy kis frissen sült cukkíniszeletkékkel tettem gazdagabbá. Riasztóan néz ki, kicsit megsült, de ettõl még nem maradt egy szem se belõle.

31.jpg

A hagymás és a gombás csomagocskákat levettem a parázsról egy fatálba. Felszítottam a tüzet és a felszabaduló helyre feltettem a húsokat.

32.jpg

A grill rendesen fûtött, de szerencsére messzire húztam az asztaltól.

33.jpg

Figyelemelterelésként bemutattam a csiliültetvényemet vendégeknek, addig se foglalkoznak a félüres gyomrukkal :)

34.jpg 35.jpg 36.jpg

25 perc és pont idõben értünk vissza az asztalhoz. A nagy hús maghõmérséklete már 59C, lehet fordítani. A kicsi pedig átsült, csak egy kis kéreg kell a túloldalra is.

37.jpg

A kisebb hús levettem a parázsról, és letakartam egy alufóliával 5 percre pihenni.

39.jpg

Ezután felszeleteltem, lehetett kezdeni a vacsora érdemi részét.

38.jpg

A rostélyost addig sütöttem, míg a maghõmérséklete elérte a 69C-t, ami további 25 percet jelentett. Nem akartam szénné égetni, ezért kíméletesebben bántam vele. A rengeteg zsír, ami a húsban és körülötte tanyázott, megvédte az elszenesedéstõl, és szép pirosbarna ropogós kérget produkált. Lefejtettem a csontról, és felszeleteltem a tálaláshoz. A kívül lévõ marhafaggyú olyanra sült, mint a legjobb nyárson sütött szalonna!

40.jpg 41.jpg 42.jpg

Saját paradicsomból, uborkából és hagymából kevert hozzá feleségem egy salátát is. A hússzeleteket egy csepp Worchestershire szósszal véglegesítettem.

43.jpg

A krumpli, a hagyma, a gomba csodásan passzolt a húshoz, ami várakozáson felül puhára sikeredett. A többiek finom borral öblítették le a királyi vacsorát.

44.jpg

Nem volt a leggyorsabb vacsora, de remek lehetõséget adott falatozgatás közben az események megbeszélésére, valamint a padlizsán megsütésére.

Maradt is másnapra nekem egy reggelirevaló belõle.

46.jpg

Legalább olyan jól esett, mint elõzõ nap este

47.jpg

75 komment

Címkék: krumpli hagyma gomba paradicsom uborka padlizsán cukkíni szürkemarha marhanyak Worchestershire

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr97710198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenchurch68 2015.09.05. 12:46:52

@Pulszky Romola: Te, Nizsinszkij balettáncos leszármazott, ne akarj ilyeneket enni, mert oda a könnyedséged!

Éppen a tegnapelőtti tarjából vágott mintegy tíz szeletet kentem be mustárral, mindenféle fűszerekkel, tejszínnel, padlizsánnal és reszelt sajttal, miután csontos volt, a felső szomszéd boxerje is boldog.

©________ 2015.09.05. 12:54:56

@Fenchurch68: tetszik,h ilyen okos vagy ;)

©________ 2015.09.05. 12:56:28

En majd kesobbfozok, rakott kru plit.
Kisse rom vagyok testileg,
Meg idegilegis,tegnap leadtam adiplomamunkam:-)

Boar... 2015.09.05. 13:37:44

Túl lett sütve :-(((

©________ 2015.09.05. 15:35:57

@látjátok feleim szümtükkel:

Miert tennek ilyet????
Ez nem vicces!

(Amugy forras is alig volt hozza)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.05. 16:19:52

BBQ-zni kellett volna, hagy varjanak
ehesen jobban esik minden
/ti egesz nyaron nem foztok a konyhaban, mert meleg van?/
a diofa arnyekaban a szabadban nyilt tuznel meg tel van
telen meg bebudosdik a lakas azert megy a teraszra
bontsd le a konyhat:)
nincs ra szuksegetek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.05. 16:47:14

amellett a hus jonak tunik
/sosem ertem miert kell gombaval elrontani/
salatat tobb level kedvelem
nejed eloetelei is perfektek

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.05. 17:07:33

@Pulszky Romola: Hurrá!!!! Akkor lehet, hogy megállapodsz egy végleges névnél is?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.05. 17:09:11

@Fenchurch68: Azt a sok tarját tepsiben sütted, hogy annyi zséget tettél mellé? Persze a reszelt sajt eléggé egyértelművé teszi a dolgot :)

©________ 2015.09.05. 17:09:39

@Andrass9: nem ezenmulik.

Kulonben is,most kezdodnek az ismeretlenek.
Hatha masodikbatudnak lepni a kisegitosok:-):-):-)

Fenchurch68 2015.09.05. 17:47:48

@Andrass9: Igen. Illetve nem, van egy nagyon hatalmas átmérőjű jénai kerek pie formám, abban.
@Pulszky Romola: Maradhatsz ennél a névnél, ha akkorát tudsz ugrani, mint kedves férjed :)

©________ 2015.09.05. 18:09:30

@Fenchurch68: az jo lenne. De akkorat se tudok,mint te.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.05. 18:12:42

Megyünk a solymári Csilifesztiválra vacsorázni!!!

látjátok feleim szümtükkel 2015.09.05. 20:51:12

@Andrass9

Előbb azt gondoltam, hogy vásárolni, mert csak a megyünk szót láttam.:D

www.napiszar.hu/showPost/Bejott_az_oregnek_P

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.05. 20:52:42

@Andrass9: De minek :( Láttunk szép csiliket, rengeteg embert, sokan árulják (kis 1 dl üveg 1500 Ft). Egyet kóstoltam is, az finom volt. Szerettünk volna kajálni a fesztiválon. Már nem volt a versenyzőknek ennivalójuk :( Egy szem büfé szerűség 100 emberes sorral nem volt kívánatos.
Otthagytuk az egészet, és ettünk Solymáron máshol.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.09.05. 21:06:25

Köszönök szépen!
Finomnak látszik a falat, falnám. A zöldek mindenesetre jöhetnek.
@Pulszky Romola: Innentől sétagalopp...
@Andrass9: Én már nagyban árulom, 2 tábla tibicsoki/üveg. Másfél kilót holnap palackozok. 2,5-3 halálfejes lesz. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.05. 22:09:34

@Waka: Engem az ecetes jalapeno vár holnapra. Ma a sült paradicsomot fejeztem be.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.09.06. 08:33:08

Köszönök szépen!
@Andrass9: Közben eszembe jutott, hogy az erkélyen vár egy szatyor lecsópaprika, amit pénteken kaptam, úgyhogy annak is neki kell veselkednem. Utána még a kertbe is le kell menni, mert Kistesó nem szedte le pénteken a koktélparadicsomot az eső miatt.

Fenchurch68 2015.09.06. 11:07:11

@Pulszky Romola: Á, nekem csak a lábam lebeg pár centire a föld felett :)

A kedves vett egy csomag füstölt pirospaprikát (őröltet), tehetem bármibe, amibe amúgy paprikát tennék?

©________ 2015.09.06. 11:35:52

@Fenchurch68: nem tudom, mert meg a polomat se kaptam meg po-tol,nemhogy egy fustoltpaprika kostolot:-):-):-):-)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.09.06. 13:08:34

Ha valaki netán nem tudna mit kezdeni a habanero paprikával: www.youtube.com/watch?v=RgHzkg4UOyg
Én mondjuk húztam volna kesztyűt. Más paprikával is el tudom képzelni.

Fenchurch68 2015.09.06. 15:37:37

@Rakosi Szidi: Ó, hogy a dühödt kecskék barátkoznának a századfordulós hosszúszárú csipkebugyogós névválasztási tevékenységeddel!

látjátok feleim szümtükkel 2015.09.06. 16:18:02

@Fenchurch68:

Én általában olyan ételekbe szoktam tenni, amibe egy kis füstölt húst főznék ( ha lenne ), vagy amihez ilyet ennék.
Tettem már olyan ételbe is, amihez nem szoktam húst enni ( pl. zöldséglevesbe ), és nem volt rossz. Valahogy úgy bánok vele, mint a kurkumával, azt se teszünk mindenbe.

Általában keveset teszek, de amikor kész, mindig átgondolom, nem kell-e még eg kevéske.

Fenchurch68 2015.09.06. 16:42:09

@látjátok feleim szümtükkel: köszönöm, próbálgatom akkor ezen elvek mentén.

vörösbor(de)minőségi 2015.09.06. 17:09:06

@Fenchurch68: én nagy örömmel használom,pláne abba amibe amugy elférne valami füstöl hús is.
nekem pölö egy sima paprikáskrumplit is elvarázsolt.

de remélem nem egy füstölt aromával turbózott valamit kaptál?

Fenchurch68 2015.09.06. 18:10:16

@vörösbor(de)minőségi: Fogalmam sincs, olyan helyről hozta a kedves, ahonnan eddig kolbászt és szalonnát vettünk, nekünk falura kabát alá jó volt. Most megnéztem, Farkas András gyártja Szegeden. Referálok, ha használtam. Holnap. Ma már annyi forgácsot nyeltem, hogy nem tudnám megmondani, mi jó és mi nem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.06. 18:34:25

@Fenchurch68: Annál jobbat keveset találsz. Egy drusza csak jót készíthet :)
Én csak az ő paprikáját használom (igaz, nem is vettem részt a Nagy Paprikateszten!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.06. 18:35:02

@Fenchurch68: Tréfát félretéve, nagyon jó a füstöltpaprikája IS.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.06. 19:29:26

@Andrass9: hat ezt csillarfesztivalnak olvastam
mondjuk enni ott is lehet
/kettovel lejjebb mar megvilagosultam/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.06. 20:22:24

@hagyma: A csillárfesztivált még NY-ban adtuk elő, nem sokkal a hazaköltözés előtt. Találtunk Manhattanben egy pont olyan csillárt, amire vágytunk. Akkor már 25 éve kerestünk csillárt, ami mindkettőnknek tetszik. Hol gyártják? Hát Olaszországban. Raktáron nincs, rendelni kell. Megrendeltük hát, de a pesti címre. Kicsit csodálkoztak a boltban, de ...
Talán 4 hónap múlva szóltak a vámról, hogy itt van valami csomagunk (k nagy darab volt és nehéz is), de fizessünk vámot. Tovább tartott a vámhivatalt meggyőzni, hogy ez is a "zöldkönyvbe" tartozik, (ami vámmentességet biztosított, mert kiküldetésben voltam!), mint amíg ideért Olaszországból!.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.09.06. 20:41:20

Megvolt ez is, bő fél bevásárlókosár datolyaparadicsom, ráment vagy másfél órám a leszedésre. Szedtem orange thai csilit is egy kollégának, az is elég szaporátlan fajta, a két tövön van vagy 500 darab, de elég lassan érik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.06. 21:47:38

@Waka: Ha megszárítod és megtöröd (kv daráló elég neki), a legjobb száraz csípősítőt nyered vele. 100.000 SHU-s jószág :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.06. 21:53:23

@hagyma: Ha már nem ettünk a csilifesztiválon, ma meglátogattuk a Kisparázs nevű éttermecskét a Kazinczy utcában. Zseniális Thai ételeket készít két Thaiföldi szakács. Onnan tudom, hogy legalább kettő, mert a mai ételeknek kicsit más ízviláguk volt, mint a múlthetieknek. A múltheti szakácsot jobban szerettük! Nem volt olyan édeskés az étel, több só (halszósz) volt benne. Viszont rendesen csípett most is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.06. 22:57:39

hat igen
zsido negyed
kisparazs
thai etterem
Kazinczi utca
ez a multikulti
nem vagyok ellene a keleti konyhanak de feltetlen rajongoja sem
idonkent eszunk ezt -azt
vilagevo eppen egy kolbaszozorol irt ma, aminel eros az azsiai beutes
hat nem tudom, tuti jo, de gyomberes, limes csirkekolbasz....
/kolbaszban mind a harom kitetel fenntartasaimra ad jelentos okot/
csirkebol purkultet csinalunk vagy palinkat

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2015.09.07. 00:14:12

@Rakosi Szidi: de még megkap6od! ;) Mert még megvan, csak az alkalmat várja!

látjátok feleim szümtükkel 2015.09.07. 09:45:17

@Waka:

Szívesen lennék vendégük.

Ezt a sütőt felderíthetnéd, mert oltári, de magyarul, mert csak azt értem, amit látok.:(

Egyébként a paprikakrém csucsu, én is készítek majd később ilyet ( tavaly csináltam hasonlót, de én konyhai sütőben sütöttem meg a paprikát ). Még nincs ennyi érett habanerom, csak zöld.

Tavasszal boltan vettem édes fekete tölteni való paprika magot, a fele hosszú, és csípős lett, de fekete, mint az ördög.

vörösbor(de)minőségi 2015.09.07. 11:02:16

@Fenchurch68: az országban kapható legjobbat használod!
kiváló minőségi termék.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.07. 11:31:45

@vörösbor(de)minőségi: Kapsz te mindjárt Benikutytól! Most a Rubin-t kell szeretni :)

©________ 2015.09.07. 12:06:14

mutatnám az idei chilitermést:

1drv.ms/1NkYkf7

:(((((((((((((((''''''''''''''''''''''

süllőcske 2015.09.07. 14:20:36

@Andrass9: Látom, gyakran van szó a paprikákról, tesztről.
A Rubin paprikájával is dolgoztam, módom volt összehasonlítani Farkas András termékével.
Az a helyzet, hogy nem igazán tudnék minőségkülönbséget megállapítani, kétféle karakter, nagyon jó mindkettő.
Druszánk paprikája nagyon őszinte, tiszta parikaillatú-ízű, picit nagyobb szemcsézetű, mint a Rubiné. Eleven, zamatos, nincsenek felhangjai.
A Rubin nagyon szép, finom őrlésű, remek, olajos, kicsit rafináltabb ízű, jó illatú. Gyümölcsösebb, de a Farkas féle viszont egyszerűbb, és tisztább aromájú, illata fenséges, nincs szüksége semmilyen paprikánkívüli hasonlatra.
Színben a Farkas-féle a szebb, viszont az olajosabb Rubin, tényleg rubinszínű, és kicsit gyorsabban oldódik egy hallében, és szebb az emulzió. De viszont a Farkas-féle kicsivel jobb ízű ételt produkál.
A különbségek nem jelentősek,sőt, nem is olyan könnyű őket felfedezni. Az egy olajosság, ami egy éves korában is remek, nem fáradt, nem avas, talán egy kicsit mégis a Rubin paprikája mellett szól, ha magát a terméket kóstolgatom. Hallét én mindkettőből főznék, és főzök is.
Az őrlési technológia jobb a Rubinnál.
Azt kellene még finomítania druszánknak, akkor győztes is lehetne.
Kis társaságunk 4:3 arányban találta izgusabbnak a Rubin paprikáját.
Mihálytelken, Kisteleken tudok még kicsi termeléseket, ahol ugyanilyen minőségek születnek.Ezeket soha nem fogják országosan tesztelni.
És látok rengeteg gyenge paprikát is, sajna.

Benikuty 2015.09.07. 14:32:57

@süllőcske: azon mit értsünk, hogy jobb a technológiája? Halászlének a 200 mikronos, kolbászba a 400-s a jó, szerintem.

süllőcske 2015.09.07. 15:21:00

@Benikuty: Csak következtetés. Kőpárokkal készült mindkét őrlés. A Rubinét én legalább 300-asnak nézem, a másik, 400, vagy finomabb.
A finomabbra őrlés, az olaj melegedése miatt kockázatosabb, legalábbis régen az volt. Mégis, olajjal olyan szépen bevont, és ízletes finomőrlésű paprika.
Gondolom, András nem azért nem őrli finomabbra, mert nincs a környékben elég halászléfőzés..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.07. 15:58:33

@Benikuty: Én már lecövekeltem Farkas Andrásnál :)

Benikuty 2015.09.07. 16:57:42

@süllőcske: azt használom, ami a teszten a legjobban szerepelt, de nem ezért. Régebbi döntés ez..., és 400-s.
A 200-ssal gyártott próba semmi újat nem mutat, de az oxidációra való fokozott hajlam miatt nem tenném hosszan érlelt termékbe, antiox ide vagy oda.
Nyitott vagyok, de ugye járt utat a járatlanért... ;)
@Andrass9: én is lecövekeltem :)

látjátok feleim szümtükkel 2015.09.07. 19:50:45

@Czóbel Minka:

Én csilit egy szálat sem láttam. Lehet, hogy bennem van a hiba?:D

látjátok feleim szümtükkel 2015.09.07. 20:52:41

@Czóbel Minka:

Nekem van olyan, ami akkora, mint amikor elültettem.Majd felszedem cserépbe, és átteleltetem. A tavalyiakból maradt meg vagy három, és teremnek is. Ezeken tavaly is volt bőven termés, ezért remélem az idei aprók jól túlélik a telet.

©________ 2015.09.07. 21:08:46

@látjátok feleim szümtükkel: ezek januari vetesek, most sem akkorak, hogy kimehetnenek.
Biztos chilibonszainak keszulnek elejetolfogva

vörösbor(de)minőségi 2015.09.08. 05:20:37

@Andrass9: :))))))))))

egyikőjüket sem ismerem és egész jól elvagyok ennek ellenére
:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.09.08. 06:32:30

@látjátok feleim szümtükkel: Fordítsak? Nem gond, mert elég egyszerű stílust használnak.

látjátok feleim szümtükkel 2015.09.08. 06:55:18

@Czóbel Minka:

Maradt dobozban palántám, így átteleltetem, és majd tavasszal megpróbálom kiültetni. Van egy kaliforniai sárga paprikám szintén cserépben, ami már két éves, és kétszer egy-egy paprikát megnevelt, de kicsi a cserép és kicsi lett a paprika is.

Fenchurch68 2015.09.08. 09:33:15

@vörösbor(de)minőségi: Köszönöm mindenkinek, én teljesen amatőr vagyok paprikaügyben. Eddig mindig egy családtag által termelt paprikát használtuk, de megszűnt a forrás. A bódéban, ahol az isteni csípős kolbászt szoktuk venni, ajánlotta az eladólány.
A nem-füstölt csípőset kipróbáltam tegnap csirkepörkölthöz, nagyon kevés kellett az ételbe, gyönyörű színe lett, és az íze is jó.
A füstölttel kivárok, vendégek lesznek hét végén, kipróbálom rajtuk a gulyásban :)

Topy 2015.09.08. 10:50:14

@Fenchurch68: tehettél volna egy kicsit a pörköltbe is :) pár szúnyoggal, némi pernyével elbolondítva egész bográcsos utánérzés lett volna :D

Fenchurch68 2015.09.08. 11:29:09

@Topy: na, ma nem bírtam tovább, három szelet padlizsánt bedörzsöltem egy lehelletnyivel, és megsütöttem, miután nincs lehetőségem szabad tűzre, serpenyőben.
Jó lett. Bővebben: nagyon jó.
Eddig azt gondoltam, hogy amennyi paprikát mi használunk, tulajdonképpen nem is drága, de most ez át kell értékelnem.
Pernye nincs, fűrészpor van még mindig, még csak huszonötször porszívóztam, és még nem látom a végét. (Nem panaszkodom, dicsekszem :)

Topy 2015.09.08. 12:09:07

@Fenchurch68: igazi fa vagy pozdorja? mert az utóbbi gyalázatos szemetet hagy maga után...

esetleg még egy kis parfümöt fújhattál volna rá: www.pannonhalmipalinkarium.hu/b3.html

most találtam, hogy mik vannak... :-O

Fenchurch68 2015.09.08. 13:07:21

@Topy: Te most sértegeted az emberemet? Persze hogy igazi fa. Hát a saját polcainkat csináljuk, meg dolgozóasztalt, meg ilyeneket.
A megosztott linket köszönöm, beszerzem a barackos verziót, igaz, hogy ezentúl a ház előtti padon alszom, de a sarki közértben lesznek kedvelőim.

Topy 2015.09.08. 14:00:43

@Fenchurch68: :) hát még a közért előtt!

hétvégén Miskolcon jártam, most volt a harmincéves érettségi találkozónk; mióta elkészült az elkerülő, azóta nem sokat láttam Miskolcból
nagyon megváltozott, előnyére! a levegő jó (nehézipar kampeca), sok a zöld, kerékpárutak mindenfelé, péntek késő délután/este komoly élet volt a főutcán
szombatról vasárnapra fent voltunk Szentléleken a turistaparkban; iszogattunk, sütöttünk, beszélgetünk, néha majd megfagytunk, de nagyon jó volt
34 főből 28+1-en voltunk (egy ember már eltávozott, kettőnek gyakorlatilag nyoma veszett, a +1 fő meg a XXI. századi technikának és a Telenornak hála online volt jelent Skype-on, mert nemrég volt itthon Burmából - tudom, már Mianmar - és hiába akart, most nem tudott eljönni; de Angliából, Amerikából is eljöttek a volt osztálytársak), úgy gondolom ez egy igen jó arány :)
kicsit megható volt vasárnap kora reggel körbenézni a hálóteremben, hogy a majd ötvenéves társaság milyen édesdeden alszik a három emeletnyi ágyakon, sarkokban a hálózsákokban
és nagyon szolídan csak négy szólamban horkol... :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.08. 20:54:44

@Topy: Csak 4 szólam? Bahhhh ....
Most jövök Bánrévéről, Barcikai ebéddel a HBH étteremben. Az jó volt! Aztán el Miskolc mellett az elkerülőn, így nem hallottam a horkolást :)

Fenchurch68 2015.09.08. 21:02:22

@Topy: Nekem simán az egyetlen emberem is tud négy szólamban horkolni :)
Én már így ismertem meg Miskolcot, nem kellett volna hazamennem Budára, akkor most nem lenne begyulladva a szemem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.08. 21:08:32

Miskolcra, diosgyorbe, en cask fradi meccsre jartam, hat mit ne mondjak nem a kedvenc varosom
Egerhez kepest koszos volt es budos
na kezdem a lecsot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.08. 21:12:59

en cask italos allapotban horkolok, de mivel 15 eve nem voltam meg cask kapatos sem....
igy nem
szolok a nok is tudnak horkolni / sot a tevhittel ellentetben akar puzni is/ cask nem voltak katonak
Mondjuk Mary lanya volt katona, volt afganisztanban is, de lehet, hogy irakban, mar nem emlekszem
szoval lecso
megyek hagymat pucolni

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.09.09. 20:10:57

@látjátok feleim szümtükkel: Rajta vagyok a kérdésen, sok időm éppen nincs rá, de lassacskán megoldom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.09. 21:16:04

@Waka: @látjátok feleim szümtükkel: Azt hiszem, megcsinálom ezt az oldalast a szósszal a szombati nagy eseményre! Akkor nem kell fordítanod, lesz autentikus recipe :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.09.10. 16:55:27

@Andrass9: Szuper. Azért valami enyhébb paprikát használj, mert még a nyakadon marad, aztán a kutya sem fogja megenni. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.10. 22:22:27

@Waka: A kutyát nem zavarja a kapszaicin, amit a kutya sem ért :)
De valóban nem fogok 40 habanerot beletenni. Az oldalast már megvettem, reggel nekilátok a száraz fűszerezésnek.

látjátok feleim szümtükkel 2015.09.11. 14:20:40

@Andrass9:
Valahol láttam egy videon, hogy a habanerot kimagozták, és tepsiben megsütötték, majd abból kavarták a finom paprikakrémet.

látjátok feleim szümtükkel 2015.09.13. 08:54:21

@Andrass9:

Lehet, nem nagyon értem rá mostanában megjegyezni, hogy mi hol van. De vége a rendetelenségnek, jön a rendrakás időszaka, és remélem előkerül az elveszett ételhordó is.:D
süti beállítások módosítása