A tojásos nokedli finom falat, ugye. A tojásos lecsó sem rossz étel, akad, aki nem is eszi meg másként, csak úgy. Na és ott van a lecsó tésztával, például tarhonyával. Kiadós egytálétel, a dolgos napok étele, mikor nincs nagyon idő a főzéssel vacakolni.
Ilyen dolgos napok jöttek el nálam is. El kellett tenni télire az ecetes paprikát és a paprikakrémet. Közben rohamtempóban érik a kertekben a paradicsom, a körte is rákezdett, szedni kell, nincs mese. Jövő hétre meg esőt ígértek, a krumplinak is neki kellett látni, mielőtt megint dagonya lesz a kertből, és az ásást is célszerű volt elkezdeni ugyanezen okból, a háromból legalább két kert legyen felásva még ősszel.
Fogtam hát magam és főztem egy hibrid ételt, amiből egész hétvégére és hétfőre is meglett az ebéd-vacsora.
Volt még a fagyasztóban egy doboz lecsó tavalyról, ideje volt már elhasználni, főleg, hogy már elkezdtem rakni a frisset. Este belekoppantottam a lábasba, reggelig szépen kiolvadt.
Beleütöttem négy tojást, sóztam, egy teáskanálnyi édes és egy mokkáskanál csípős házi paprikakrémmel ízesítettem, és alaposan elkevertem.
Fél kiló finomlisztből és ugyanannyi réteslisztből négy tojással nokedlitésztát kevertem és kifőztem.
Összeforgattam a tojásos lecsóval majd tepsibe simítottam. Kicsit elsokalltam, majdnem púposan lett, de végül nem kellett elővenni a nagyobb tepsit.
Előmelegített sütőben négyes fokozaton 30 percig sütöttem, majd 10 percig hatoson odapirítottam neki.
Derék egy adag étel lett. Ízes volt, laktató, gyorsan be tudtam lapátolni és már mehettem is a következő stációra. Valamivel kevesebb nokedlivel és kétszer ennyi lecsóval talán még jobb lett volna, de majd legközelebb korrigálom.