Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • szivar: @valkür: youtu.be/YVLUfl1ENx4?list=PLEv1oV92srMLPkcZnUwA4whxPqVo5AbBD&t=1433 (2021.10.23. 23:07) Sertéshúsos egytálétel
  • Andrass9: @Andrass9: @valkür: Most viszont rágugliztam és bordírozott is előfordul - több is, mint bardírozo... (2021.10.23. 13:25) Könnyű, ízes aprólékleves
  • Andrass9: @szivar: @látjátok feleim szümtükkel: Valóban az idő a kulcsfaktor a juglon lebontásához. Ezt már ... (2021.10.19. 09:31) "Biovegeta" avagy leves lelke
  • látjátok feleim szümtükkel: @bouquet: Jó étvágyat hozzá! Gyerekkoromban a vadnyulat fürdették olyan pácban, mint amit írtál... (2021.10.18. 11:11) Egy nagyobb adag vadas marha zsemlegombóccal
  • Andrass9: @kariapa: Csak nem a solti híd előtt lévő halászcsárdára gondolsz? Mert akkor ne bánkódj, hogy nem... (2021.10.17. 11:12) Káposztás cvekedli
  • látjátok feleim szümtükkel: @Waka: Front van? Nem vitáztam, csak elmondtam, hogy én miként szoktam. (2021.10.12. 15:18) Szárnyas káposzta

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (9) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (56) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (36) bőrősháj (2) bors (342) borsikafü (6) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (13) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (37) citromlé (46) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (16) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (16) csombord (3) csont (4) csontalaplé (8) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (11) cukor (149) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (33) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (57) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (463) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (13) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (100) gyömbér (123) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (352) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (4) kacsazsír (56) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (96) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (28) kapor (35) kapormag (7) káposzta (18) kapri (4) kapribogyó (20) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (43) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (30) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (84) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (163) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (25) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (16) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (17) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (44) lime héj (2) lime levél (6) liszt (130) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (20) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (81) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (38) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (135) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (7) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (35) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (132) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (150) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (12) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (93) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (10) póréhagyma (30) pörkölt (10) portobello (5) prézli (39) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (52) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (18) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (52) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (178) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (14) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (348) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (48) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (73) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (40) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (11) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (68) szerecsendióvirág (55) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (23) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (93) tejfel (68) tejföl (87) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (223) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (33) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (243) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (24) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (8) víz (28) vörösbor (29) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (10) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (26) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (48) zellerlevél (41) zellerszár (32) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (79) zöldség (3) zöldségalaplé (12) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (75) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Lecsós izé

2015.08.06. 07:00 Blogkocsma Vendég

vörösbor(de)minõségi olvasónktól:

 

Húúúst akarok! kiabált a hardverem.

Mi van itthon? Bogyiszlóiból lecsó már készen. Karaj szeletek.

De ne kelljen sokat piszmogni, ugyanakkor hasonlitson egy magyaros szûzhöz.

Elõ a tepsit, bele a húsokat és kétoldalán átsütni, legyen kis kéreg neki. Mégis úgy jobban érzi magát mint pucéran. Ne kelljen sokat mosogatni, ezért azonnal a tepsiben történt. Vegeta, kis liszt - lehet forgolódni. (Tudom, tudom, rendes ember az nem lehet, aki vegetát használ, és az más dolgokra is képes....)

12.jpg

Krumplit az uborkagyalun levékonyitottam,

13.jpg

és összekerevertem a lecsóval,

15.jpg 14.jpg

majd a húsokra öntve be a sütõbe.

16.jpg

Barátkozzanak ott egymással.

A hûtöben pedig a 2 dobozban a tiramisu várja a sorsát.

18.jpg

Amennyiben IFOR karonák fogyasztanák el, Akkor nyolcan de ha csak XS méretû próbababák akkor azok tizenhatan örülhetnek a minimum 10x10es tiramisu kockáknak.

És elkészült a nagy mû.

20.jpg

Állaga megfelelõ, íze kiváló.

Örülök, hogy a leegyszerüsítés ellenére nagyon finom lett.

A krumpli minden felesleges lét felhörpintett, de maradt kellemesen szaftos az étel.

A hús átadta tudását a lecsónak aki szintén nem fukarkodott vele, ráadásul mikor elkészítettem, akkor elõször használtam a füstölt paprikát.

Elégedett vagyok az eredménnyel.

39 komment

Címkék: krumpli karaj lecsó liszt vegeta füstölt paprika

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr367679314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

©________ 2015.08.06. 07:24:59

Megvizsgaltam alaposan, jelentem, az tiramisuk max ketnapot ha megernenek nalunk.
Nem vagyunk nyooc katonak.

turósmácsik 2015.08.06. 07:40:20

Lendületes. Egyszerű. Kkövethető:)))
Megenném. Szívesen.

látjátok feleim szümtükkel 2015.08.06. 09:01:22

Ez nagyon jó.
Én sem szeretek sokat bíbelődni az étellel, minél gyorsabban-minél jobbat!
A tiramisi el is maradhat.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.06. 09:01:46

Ez egy jó recept! (Ha van készen lecsó és tiramisu ...)
Szerencsére tiramisut nem eszem, több marad Babett-nek (vagy hogy a csudába hívják épp most :)

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2015.08.06. 10:12:06

Finom lehet , ezt a lecsós karajt a rácok tudtommal gyuvecsnek hívják és a vegeta , szerintem bocsánatos bűn . Én annyira nem tudok leszokni a jófajta vegetáról hogy amerre járok különféle nemzeti vegetákat gyűjtök be úgymint : román , bolgár stb.

Fenchurch68 2015.08.06. 12:10:37

Ez tetszik. Ki lesz próbálva. Úgyis többfélét kell főznöm a hétvégén, egyik leánygyermek szülinapja végett.
A tiramisu-adag nálunk sem tartana sokáig, szintén nincs nyolc katona, viszont három kamaszlány meg két ifjú udvarló. (Bár az épp 21 éves megsértődne, ha kamasznak nevezném, de enni azt még tud.)
Most eszembe jutott nagymamám rácpontya...

látjátok feleim szümtükkel 2015.08.06. 13:51:18

Ez az étel azért is dícséretes, mert ninc benne liszt, így a glutén érzékenyek is ehetik, és még jól is laknak vele.

vörösbor(de)minőségi 2015.08.06. 15:17:13

@Helikopter.: igen ezt elnéztem sőt alul kalibráltam.
tiramisuilag..
:))

turósmácsik 2015.08.06. 19:09:00

@Az amatőr hagyományörző:
Gyuvecset elősütött, fűszerezett tarjából, ressre főzött lecsóból, félkészre főzött rizságyon, rétegezve, és tejföllel nyakon öntve szoktam tepsiben sütni. Szaftosra.
Állítólag így autentikus, de aztán kiderült, hogy nem, viszont így szerettük meg.
A lecsósan elkészített ételeket rácosnak nevezik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.06. 19:31:33

Jó estét!
Leszedtem 6 kiló uborkát, melynek feléből kovászos lett, a másikfele akkora nagy volt, hogy nem fér az üvegbe...
Az első kiló paradicsom is megérett, gyorsan meg is ettük.
Kicsit összekötöztem a csilipaprikákat - ha ki nem pusztul, annyi lesz, hogy nem is tudom! Abból még kevés a piros, tán a Spicy Fiestából jönne össze egy kilónyi érett.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.06. 19:32:14

@turósmácsik: Ha nem lenne ez a hőség, most kipróbálnám ezt a receptedet!!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.08.06. 20:15:31

Köszönök szépen!
Príma étel, pontosan az a "nincs kedvem sokat vacakolni" fajta. Már csak a húsmentes verziót kéne kimunkálni. Tiramisut én bizony még az életbe' nem készítettem, olybá tűnik, lassan itt az ideje.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2015.08.06. 20:23:09

Színek, formák, textúrák rendben :))

Vegeta és liszt nélkül még egyszerűbb reprodukálni.
Azt hiszem, ezen fellelkesülve érdemes lesz ezt a gyuvecset is megkutatni.

©________ 2015.08.06. 21:13:56

@Andrass9: nalam lopikula se lesz iden. A toled kapott magokbol kb otcentisek az ablakban a palantak.
Abszurdum.

---------

Az emberem megbolondult. Jokai bablevest akar enni. Ilyen idoben!

turósmácsik 2015.08.06. 21:33:37

@Waka: Szerintem padlizsánnal, vagy gombával, horribile dictu tofuval, szejtánnal jól reprodukálható! Utóbbi kettő esetében előfőzött krumplival.

látjátok feleim szümtükkel 2015.08.06. 21:49:00

@Andrass9:

Én ma paradicsomot főztem be, kb. 8 liter lett, ebből 3 liter sárga paradicsomból. Holnap lesz kb. ugyan ennyi. Mellesleg megy tönkre a paradicsom szára, kivéve, ami fa alatt árnyékban van.
A sárga paradicsomok az idén nagyon édesek, de csak nyersen, főzve valahogy nincs akkora különbség.

látjátok feleim szümtükkel 2015.08.06. 21:51:32

@Waka:

Hús helyett nagy és vastag szelet grilezett padlizsán, azzal elég ütős lenne.

A fickó 2015.08.07. 00:29:09

@látjátok feleim szümtükkel: Én, hús helyett padlizsánnal nem ezt az ételt készíteném, hanem mondjuk Melanzane alla Parmigiana-t. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.07. 03:15:07

vegetaval semi baj nincs, szerintem nagyobb a fustje mint a langja annak a natrium-glutamatnak
mondjuk en nagyon ritkan hasznalom, akkor is cask valamifele levesbe
szoval aliszt es a vegeta hasznalatat en kihagynam, de a vegeredmeny az jol mutat
mondjuk en sosem eszek hust se gombaval se lecsoval, de ez egyeni problema
joint utan ennyi tiramisut egyedul beverek:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.07. 07:29:52

@Csutortok: Ma már péntek van :)
A jókait pedig megfőzheted a grillen is odakinn...

©________ 2015.08.07. 07:31:18

@Andrass9: bakter. Aszittem, csutortok.javitom

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.07. 07:32:55

@látjátok feleim szümtükkel: Nekem meg az a benyomásom, hogy a paradicsomok idén savanyúbbak, mint régebben.
Ki is fújok rájuk egy kis káliumot levéltrágyának!

Fenchurch68 2015.08.07. 08:32:50

@Pentek.: Az én emberem az előző hőhullámkor szárazbabfőzeléket kért főtt füstölt csülökkel :D Lehet, hogy ez olyan, mint mikor az arabok forró mentateát isznak a hőség ellen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.07. 08:49:04

@Fenchurch68: Mi kétszer is ettünk már sóletet ebben a hőségben!
Szerintem a sóhiány hozza ki ezt a rohamot.

látjátok feleim szümtükkel 2015.08.07. 09:26:41

@Andrass9:

Folyamatosan főztem fügét is, most csináltam szederrel és málnával, ez lett a legjobb. Most némi szünet lesz, mert a máodik kötés még kicsi, sajnos az első sem volt annira jó, mint a tavalyi, megégett egy része a hőségtől, pdig öntöztem.

Valahol láttam, hogy raselhálóval védik a veteményt a naptól. Van benne valami, mert ahol napon van a paradicsom, ott vége a szárnak, de a fa alatt árnyékos helyen nagyon vígan van.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.07. 10:07:35

@látjátok feleim szümtükkel: Mindössze 8 szem füge lett az első eresztésben, a második viszont igéretes!

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2015.08.07. 10:09:45

A fejtett bableves /magyarán zsengés paszuly / nálatok nem jön szóba ? ; éspedig hidegen az igazi !

Fenchurch68 2015.08.07. 13:10:34

@Andrass9: Hát, az én főztöm mellett akinek sóhiánya van, az valami Holt-tengeri víziállat.
@Az amatőr hagyományörző: Én javasoltam a fejtett babot, édesem erre azt mondta, hogy "de az nem olyan!" Hát ez tény.

süllőcske 2015.08.07. 14:18:13

Kérek egy karaj ráckarajt. Tán jó is, ha nem tejfeles.
Pirításhoz kis liszt, rendben. Vegeta, hát, attól függ, hogy milyen. Mert elfogadható is lehet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.07. 14:24:56

@süllőcske: Nálunk biovegeta van itthon, ami nem más, mint szárított, aprított leveszöldség. Nagyon finom és nem sós, amitől persze nem lehet só helyett használni :)

Isley 2015.08.07. 15:59:43

@Andrass9: pont így. igaz,hogy fiatal fa, idén van az első értékelhető termés

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.07. 19:17:35

@Isley: A mienk már idősebb fa, de tavaly volt először igazán sok termés rajta. Idén lustán kezdte az évet :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.08.07. 20:17:42

Köszönök szépen!
@turósmácsik: @látjátok feleim szümtükkel: A padlizsán jöhet, a tofu hüvelyes lévén listás. A szejtán elgondolkodtatott. lehet, kipróbálom.
A paradicsom nálam is elkezdett felkopaszodni, a lucullus fajtáknak sárgul a levele. Sajnos a paradicsomvész is megfigyelhető néhány példányon, azért naponta 1,5-2 kiló lejön, de el is fogy.
@Az amatőr hagyományörző: Én mindig zsengén szedtem le a fejteni való babot, úgy ment a fagyasztóba, szárazbabot szinte nem is használtunk. Pár éve rájöttem, hogyan lehet kiváltani a méregdrága vetőmagot. Vettem a csarnokban fél kiló tarkababot (400 Ft), és azt vetettem el, a fele elég volt négy hosszú sorra. 95-98 % kikelt, elvétve akadt közte futó, a többi gyalogbab volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.07. 21:07:05

@Waka: Nekem zöldbab kellett eddig csak, azt meg nem mertem ilyen módon venni, miután nem is láttam a boltokban/piacokon.
Én az a sárgahüvelyű vékony szálkátlan babot vetem évek óta. Valóban nem olcsó ...

vörösbor(de)minőségi 2015.08.08. 09:12:22

@Fenchurch68: na most akkor mi az oka,hogy babgulyást!!kívánok.miért ez jut eszembe amikor gyönyörű szép marhahúst vettem?és csipetkével naná.
eszembe sem jut valami könnyed étel.
süti beállítások módosítása