Sok friss fûszert szedtem a kertben. Gondoltam, hogy álcázom a fûszervajkészítésemet a spárgával.
Pedig elsõdleges célom több különféle fûszervaj elõállítása, és tartalékolása a szûkebb napokra.
Vettem is hozzá pici dobozkákat, amiben a hûtõbe tudom rejteni. Elég meleg volt a lakásban, így a vaj is megpuhult hozzá a vajtartóban.
- 1 pici csokor petrezselyem
- 2 tő fiatal kapor
- 3 bazsalikom ágcsúcs
- 2 friss ág oregano
- 10 zsályalevél
- 10 dkg vaj
Persze ezen a képen csak a kezdeti nekibuzdulás növénykéi találhatók, amiket finomra aprítottam és picit megsóztam. Evés közben jön meg az étvágy, gyûjtöttem hát másokat is.
Azt hiszem, az oreganót összekevertem a bazsalikommal, de nem emlékszem pontosan. Egy-egy fûszerfajtához adtam 2,5 dkg puha vajat, amit villával összekevertem.
Belekanalaztam a mûanyag dobozkába, amennyi fért (csak a fele).
Kiraktam egy tányérra a maradékokat, meg egy kis snidlinget a petrezslyemszárral összekeverve.
Picit cukros, sós vízben villámpároltam a duci fehérspárgát és mindenki szedhetett olyan fûszervajat, amilyet szeret (én mindet szerettem)
A dobozokat a hûtõbe rejtettem, de a gyerekek megtalálták és elkunyerálták, hogy az milyen jó volt!