Van egy bisztró/kocsma/étterem a közelben, Adyligeten, ahova soha nem jutottunk még el. Csak 20 perc séta az egész és valahogy mégis kimaradt az életünkbõl. Tavaly kezdtünk elõször kacérkodni vele a Torkos Csütörtökön: milyen jó lenne ilyen közel menni, mindketten ihatnánk :) Ám mire eszméltünk, már meg is teltek. Tegnap viszont célbavettük. Persze kocsival, mert én lusta vagyok - meg amúgy sem iszom. Könnyen megtaláltuk a fekete táblát látva.
A címe amúgy II. ker. József Attila útja 68. Házhoz is szállítanak (gondolom, csak a környéken) https://www.facebook.com/DettoBisztro. Megtetszett a május 30-i bejegyzés, bár nem vagyok édesszájú.
A bisztró egy kis földszintes házikó, állítólag régen kocsma volt. A bejárat két oldalán van 3 asztal a szabadban, valamint odabenn egy nagy bárpult, meg tán 5-6 asztal. Mivel jó meleg volt, kinn telepedtünk le ennél az asztalnál. Itt rögtön kéznél van a bazsalikom és a csili, ha netán arra vágynánk.
Az utca felõl borostyán borítja a kerítést, de azért a busz hangját nem tudja igazán csillapítani. Ez a sok kíváncsi arcocska nézett engem egész idõ alatt.
A másik oldalon két asztal, de azokat nem védte a borostyánfal.
Amíg az étlapra vártam, beóvatoskodtam a belsõ terembe is pár fotóra. Jobbra a borhûtõ és a pálinkakínálat, balra pedig egy borozópult a vendégeknek. A konyhába vezetõ úton a kávégép és a pohárgaléria.
Ifjú és abszolute kezdõ (aznap volt ott elõször) pincérnõnket kemény feladatok elé állítottuk: étlapot kértünk. Mint kiderült, csak egy kézzel írott lap van, mert most változtattak a juniusi menüre, amit még nem nyomtattak ki. Elég olvasható a kézírás, amitõl újabb kérdéseink lettek az egyes ételek mibenvalóságát illetõleg. Ehhez is a szakács segítségét vette igénybe a hölgy, de részletesen elmagyarázta azt a két ételt, amit kérdeztünk. Én meg úgy meglepõdtem a kézzel írt étlapon, hogy ki is ment a fejembõl: én velõs pirítóst akartam enni a weben lévõ étlapról.
Feleségem pizzát lepényt rendelt pármai sonkával, rukkolával és kis parmezánnal. Én megelégedtem egy BBQ oldalassal csipsz burgonyával. Amíg az ételre vártunk, heves kalapálás hangzott a konyhából, de mivel az étlapon nem láttam olyan ételt, amit klopfolni kell, petrezselyemvágásra tippeltünk. Azért ezt már nem kérdeztük meg :)
Befutott a pizza. Eleve felvágva, gusztusosan megszórva a rávalókkal. Csak a parmezánt kellett nagyítóval keresni. Szép vékony tészta, hólyagosra sütve.
Viszont, mint kiderült: az alja nem sült át eléggé a tésztának. Ez azért is meglepõ, mert a sonka ropogósra sült. Tán a pizzakövet jobban fel kellene melegíteni? Az íze elsõ osztályú, pont, ahogy egy jó rukkolás pizzának lennie kell. Feleségem szerint a sonka füstölt volt. Én még nem hallottam füstölt pármai sonkáról ... Nem maradt egy falatnyi sem.
Természetesen egyidõben befutott a BBQ oldalas is. Az oldalast feldarabolták, a tányért galambbegysalátával díszítették. A BBQ szószt kis tálkán adták mellé, hátha a vendég nem kéri a húsra.
A hús tökéletesen volt átsütve, ám az én izlésemnek hiányzott a füstös íze. Ellenben a szósz rendesen füstös volt - Jack Daniel's Mesquite szószra tippelek. A csipsz krumpli tökéletes, én sem fõzök finomabbat! A madársalátát viszont feleségemnek adtam, hogy gazdagítsa a rukkola ízét.
A borkínálatot nem tudtuk megkóstolni, de ismerõseink igencsak dicsérték a felhozatalukat, desszertre meg nem maradt hely a pocakban.
Amennyiben kártyával akarsz fizetni, még a számla kihozatala elõtt szólj, ha a borravalót is a kártyára akarod tenni. Utólag nem megy.
Reméljük a kisasszony hamar beletanul a munkába, mert szándékunkban áll még náluk enni, akár nagyobb társasággal is.
Összességében jót ettünk 5-bõl 4,5 pont jár.